Lihous Odesláno 1. červenec 2023 Odesláno 1. červenec 2023 @Medvěd Ono je to jednoduche vice mene ma veskerou odpovednost ridic Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 1. červenec 2023 Odesláno 1. červenec 2023 (upraveno) @Medvěd ja se lekl ze ukazes neco takoveho Upraveno 1. červenec 2023 uživatelem Havlicek.Lukas pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 1. červenec 2023 Odesláno 1. červenec 2023 tak tohle je podle fotek klasickej pracant no. Z to ma 800k na hrbu, to tomu asi nevadi... A ze je to obity zvenku? Jestli je v poradku mechanika, tak na plechy kasle pes Péťa ohodnotil 1 Citovat
dýzl Odesláno 1. červenec 2023 Odesláno 1. červenec 2023 Dnes na trošku jiný téma! Včera jsem se konečně dokopal k tomu abych vyměnil po víc jak týdnu tlumič výfuku na C5 (koupen u Voton-ě tlumič Polmostrov + mont. díly za 1600kč+ !! 19kč !!! poštovné).Tlumič ještě před půl rokem vypadal jako zánovní, proreznul zevnitř. Takže včera vyměněn tlumič a současně i zhasla kontrolka motoru "grilované kuře" a dva nápisy na displejích-na hlavním service a druhé antipolution faulty!! Dnes, po nespokojenosti s rajfkou (14 dnů nestrhnuty platby ve výpisu na IB ,ale zaplaceno ) jsem si založil u účet u jiného ústavu. Snad tam budou rychlejší! pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Klemoň Odesláno 1. červenec 2023 Odesláno 1. červenec 2023 (upraveno) @Medvěd No tak zas taková troska ten tranďák není. Ale co schová vnějšek umí vynahradit vnitřkem = vůle řízení, průvan kolem oken či mdlé brzy. A to mi připomělo @Vena garážmistr poznámku o zhýčkaných řidičích ... - Když jsem přebíral od Lukáše toho Firebirda, tak mne upozorňoval na "špatné" brzy. Hned jsem se trochu vyděsil představou blokujícího se kola nebo naopak vzduchu v okruhu a pod. , ale brzdy byly 100% v pořádku. Jen jsou dnešními vozi všichni zhýčkaní a jsou překvapení, když musí vzít více za volant či více šlápnout na brzdy. Brzdy jsem si pro jistotu (a na jeho doporučení) hned otestoval a auto na dlažbě pod Pražským hradem brzdilo krásně rovnoměrně akorát se (světe div se ) neprobudilo žádné ABS Ano, bylo trošku vláčnější v řízení, ale ani ve 130 km/h nijak neplavalo. Svezení jsem si užil a si pochvalovala královské posezení. EDIT: I udržovaná Dailina umí překvapit - stěhování dcery : Upraveno 1. červenec 2023 uživatelem Klemoň Pepito ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 2. červenec 2023 Odesláno 2. červenec 2023 (upraveno) V 1. 7. 2023 at 7:08, Vena garážmistr napsal: No pánové je vidět že jste " zhejčkaný " ježděním se služebákama které jsou udržované. Tím spíš dodávka z půjčovny to je auto který musí makat a většinou se na krásu nekouká důležitý je že to má 4 kola jeden volant 2-3 sedačky a v boudě aby to nemělo moc děr nebo když tak aby tím převážené zboží nevypadlo aby se to samo hejbalo a aby to alespoň dobře brzdilo a zatáčelo. Tím spíš když si představím jaký asi balík peněz na to kluci byli ochotný obětovat a věřím tomu že z té tabulky si vzali asi tak vzletnou představu. Na druhou stranu je trochu jiné půjčit si velkou dodávku na stěhování v rámci města nebo na převoz materiálu z obchodu na stavbu v rámci města max. okresu a pak na převoz materiálu na vzdálenost přes půl republiky. Takže chápu rozčarování. Véno - zase chytrej jak rádio Auto z půjčovny si - na rozdíl od většiny z Vás - půjčuju už 20 let minimálně jednou ročně a tak si dovoluju tvrdit, že už nějaké zkušenosti mám. Pokud bych teda provozoval půjčovnu já (což pravda neprovozuju), tak auta budou vždy v bezvadném stavu už jen proto, abych minimalizoval nebezpečí řešení odtahu spojeného se zajišťováním náhradního auta a taky abych snáz dokázal postihnout případné poškození z viny nájemce. Auto nebylo půjčeno v půjčovně "Půjč si vrak", kde bych podobný stav čekal (tam ostatně dodávku na tak dlouhou cestu ani nepůjčí - půjčují jen po Praze a nejbližším okolí a jistě vědí proč), ale v normální autopůjčovně, kde bych prostě očekával auta s nějakými těmi šrámy, kterým se asi nelze úplně ubránit, ale ne ze všech stran dobitý polovrak, kterýmu je podběhem vidět i na silnicí a kterýmu ani nejdou pořádně zavřít dveře. Kecy o zhejčkaných řidičích si teda nech laskavě od cesty. Jinak Transit to včera kupodivu dal, i když mu celou cestu svítila kontrolka motoru. Když jsem v 6,30 volal do půjčovny a zřejmě jsem majitele vzbudil, řekl mi, že jo, že se občas rozsvítí a že na to nemám koukat, že u auta s tímhle nájezdem bude vždycky něco svítit. Jinak auto mělo mít dle TP 103 kW a pocitově jelo hůř než školní Transit, co má 74 kW (kopec od Mirošovic po "3ce" směr Benešov jel nahoře na trojku 50, dtto Votičák, dálnice max. 100 km/h). Když měl motor otáčky kolem 1800 - 2000, celý auto se klepalo jak kdyby měla přijít jeho poslední hodinka a průjezdy kruháčema, ty byly taky spojený s nebývalým množstvím různých zvuků. Ale jak říkám - nakonec to těch 450 km dalo se spotřebou 13 l/100 km a já se zítra pustím do hledání jiné půjčovny, kde nám na svoz věcí z tábora půjčí ideálně Dailynu (ten Transit byl stejně malý). P.S. Půjčení dodávky vyšlo na 3500 Kč (tzn. 1750 Kč/den), za stejný kačky si půjčuju plně vybavený mikrobus do Rumunska Upraveno 2. červenec 2023 uživatelem Medvěd Pepito ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 2. červenec 2023 Odesláno 2. červenec 2023 (upraveno) před 20 hodinami, sitler napsal: tak tohle je podle fotek klasickej pracant no. Z to ma 800k na hrbu, to tomu asi nevadi... A ze je to obity zvenku? Jestli je v poradku mechanika, tak na plechy kasle pes Ty fotky neukážou tu bídu v plném světle - lépe řečeno, nefotil jsem každý detail (ale třeba ty nedovřené šoupačky a zadní dveře s volným jedním pantem na pravém křídle mě opravdu poněkud znervozňovaly) Upraveno 2. červenec 2023 uživatelem Medvěd Citovat
sitler Odesláno 2. červenec 2023 Odesláno 2. červenec 2023 Tvl, jako 1750 za den za tohle? Jako jsem cekal, ze to bude tak z litranek na den, vic ne ... Za tuhle cenu moc nechapu... Citovat
Pepito Odesláno 2. červenec 2023 Odesláno 2. červenec 2023 před 2 hodinami, Medvěd napsal: ... i když mu celou cestu svítila kontrolka motoru... že na to nemám koukat, že u auta s tímhle nájezdem bude vždycky něco svítit. Mám v práci také pracovního Transita který má najeto cca půl milionu km a také mu svítí kontrolka motoru, ale jinak vše funguje a zatím dobře slouží. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 2. červenec 2023 Odesláno 2. červenec 2023 (upraveno) Pepito - mě se na školním Transitu kontrolka motoru rozsvítila poprvé loni v létě a oprava vyšla na skoro 20 000 Kč - odešel nějaký vstřik, co přidává naftu do výfuku kvůli lepšímu spalování plynů (snad jsem to popsal dobře). Se svítící kontrolkou jsem tehdy ujel asi 600 km a prý už byl filtr spalin zacpaný na 90%. Podruhé se rozsvítila v půlce června a měnili jsme EGR. Podle mě obojí závady, s kterýma bych teda dlouhodobě nejezdil. Upraveno 2. červenec 2023 uživatelem Medvěd Pepito ohodnotil 1 Citovat
Pepito Odesláno 2. červenec 2023 Odesláno 2. červenec 2023 @Medvěde, pravidelně nám auto servisují, takže se prý nemusíme obávat že někde zůstaneme stát. A kdyby náhodou, tak jezdíme okolo "komína" a případně by nás odtáhli nebo opravili na místě. Citovat
Medvěd Odesláno 2. červenec 2023 Odesláno 2. červenec 2023 (upraveno) Pepito - taky jsem jako ještě nezhejčkanej řidič byl nucen jezdit v autech, která jezdila jen silou vůle. Ale je fakt, že to např. bylo auto, co sloužilo na rozvozy psího žrádla po Zverimexech výhradně po Praze a když někde kleklo, tak se prostě odstavilo a tramvají jsem se nejak dokodrcal domů. Jezdit dlouhodobě se svítící kontrolkou motoru bych asi nedával a o servisu, co by to bagatelizoval bych si asi dobrý obrázek neudělal (ale je pravda, že Ty ten servis neplatíš a bůh ví co za tím je) Upraveno 2. červenec 2023 uživatelem Medvěd Pepito ohodnotil 1 Citovat
Charlie 1 Odesláno 2. červenec 2023 Odesláno 2. červenec 2023 Dovolena a vyrábím kuchyn pro brachu Lihous, BubakGS, Hafity a 5 další ohodnotil 8 Citovat
jirka307 Odesláno 2. červenec 2023 Odesláno 2. červenec 2023 Dnes jsem konečně po roce dostal k tomu abych opravil dceři ovládání klimatizace na 307 - opravnou sadu jsem měl koupenou už před rokem radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
RichVa Odesláno 2. červenec 2023 Odesláno 2. červenec 2023 (upraveno) Tak mi dcerka ohlásila, že našla u paneláku v Praze lehce pochroumanou svou 2008mu . Naštěstí za oknem omluvný dopis včetně telefonu na paní co se otřela Traficem. S paní telefonem pohovořili, pojistku má u ČSOB pojišťovny a vzhledem k tomu, že 2008ma je 4 roky stará, tak ji asi dáme do autorizáku. Ve smluvních servisech pojišťovny není oblíbený AVcar (? @ChouLu ? ) ale jen Federal Cars nebo Domanský. Máte tip, který má"lepší" lakovnu? Zítra jedu služebně do Prahy, tak se ještě podívám osobně, jak moc je to špatné. (např utržený úchyt, parkovací senzor ...) Upraveno 2. červenec 2023 uživatelem RichVa Citovat
Medvěd Odesláno 2. červenec 2023 Odesláno 2. červenec 2023 Je opravdu povinnost dát auto opravit do servisu, co s ním kamarádí pojišťovna? Zeptal bych se proč ne zrovna AV CAR a operoval svými trvale dobrými zkušenostmi (pokud jsi tam tedy opravdu spoko) a myslím, že bys to měl prolomit Péťa ohodnotil 1 Citovat
RichVa Odesláno 2. červenec 2023 Odesláno 2. červenec 2023 Zatím jsme ještě s pojišťovnou nediskutovali - třeba to jde. Zatím mám jen info z jejich stránek. Další možností je stáhnout auto sem do Strakonic a nechat ho vyšlechtit místním neautorizovaným mechanikem a lakýrníkem. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 3. červenec 2023 Odesláno 3. červenec 2023 @RichVa ty fotky nejsou k poškození zrovna vypovídající. Ale asi bych to zkusil na pojišťovně kolik by na to dali rozpočtem a pak se domluvil s Tvým dvorním mechošem jestli by to uměl a za kolik. Není povinnost dát auto do servisu který je v síti pojišťovny ale protože jde o peníze až naposled tak většina pojišťoven to má nastaveno tak že " svým " servisům umí (chce) proplatit co nejvyšší částku kdežto "cizím " servisům ta ochota proplácet co nejvyšší částku chybí další věcí je že většina pojišťoven má ve "svých" servisech důvěryhodného člověka který je sic zaměstnancem servisu ale má od pojišťovny školení a někdy i nějakej glejt na operativní likvidaci škod tedy že ten člověk má důvěru pojišťovny provádět obhlídky poškození kdežto v těch " cizích " servisech nikoho takového nemají a pokud je to větší škoda která se nedá obhlídnout najednou tak tam musí likvidátor na obhlídku třeba několikrát a to svým způsobem zdržuje všechny. Ano ta obhlídka zpravidla trvá v řádu minut i u větších škod ale je to o tom že se musí počkat na toho odpovědného který to nafotí a zadá do systému pojišťovny. Teď to zrovna řeší u souseda BMW 5ková řada asi tříletý auto někde na parkovišti mu na čumák nacouval s valníkovou dodávkou na první pohled jasně celá kapota (je hliníková nedá se rovnat), nárazník a takový ty žaluzie před chladičem. Že tam bude víc věcí špatných likvidátor nezpochybnil ale řekl až odstrojíte kapotu a nárazník zavolejte bude druhé kolo obhlídky mladej to vzal na dílnu za necelý dvě hodiny to měl odstrojený tak volali likvidátora aby přijel znova že ještě chladičovka a ty "ledviny" že jsou špatný to bylo ve středu a bylo jim řečeno že do konce týdne už má plno že v pondělí. Přitom v pondělí už to mohlo jet do lakovny když by to nafotil v tu středu. Samozřejmě že servis který je pod pojišťovnou tohle neřeší tam to vyfotí pověřený člověk a jede se bez prostojů maximálně zavolá někdo z pojišťovny hele tenhle kus až to bude venku je potřeba ještě vyfotit tak a tak. Citovat
Medvěd Odesláno 3. červenec 2023 Odesláno 3. červenec 2023 (upraveno) Tak dnes můj sobotní příběh dospěl k rozuzlení Momentálně mám předběžně potvrzenou rezervaci dvou ks Iveco Daily Maxi L4H2, kdy jedno je za 1636 Kč a druhé 3400 Kč (oboje cena na víkend bez DPH). Druhé má být maximálně rok staré do 50 000 km, ale radši půjdu do toho levnějšího, co má mít do 200 000 km. Jednání po tlf. bylo v klidu a na odvoz věcí z tábora zasejc úplně novou káru nepotřebuju. Možná se tam dnes nebo zítra zastavím a na auto se ještě podívám Starší za 1636,- Kč/víkend (+ DPH) Novější za 3400,- Kč / víkend (+ DPH) Upraveno 3. červenec 2023 uživatelem Medvěd zbynek..s a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Charlie 1 Odesláno 3. červenec 2023 Odesláno 3. červenec 2023 Tak dnes firma známého namontovala garazova vrata Trido, tak ještě dotáhnout polystyren k rámu a fasádu a bude hotovo nechám to na podzim…. ted není čas ani můj ani zednika pavelu96 a zbynek..s ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.