Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Vrátil jsem se z každoročního výletu do Rumunského Banátu. Počasí vyšlo hezky, lidi byli taky v pohodě a dokonce ve dvou z pěti vesnic došlo k pozitivnímu rozšíření množství hospod (ve svaté Heleně je otevřena krom klasického hospodokrámku pana Štepnicky i hospoda s velkým posezením na terase v zahradě a dokonce i minutkovým bufetem a v Eibenthalu po čtyřech letech znovu otevřeli hodpodu U medvěda = funguje tedy jak na místní poměry předražený pivovar, který si hraje na luxus, tak i hospoda klasického Banátského stylu, kde se dá posedět s kytarama bez obav z vysoké útraty).

Jedinou pihou na kráse pobytu bylo auto z půjčovny, kterému stejně jako loni i letos nefungovala klimatizace. Loni s tím jel kolega (jeli jsme tehdy dvěma auty a na mém teklo servo) a paní majitelka se mi před odjezdem dušovala, že klimu hned loni nechali znovu naplnit a během roku si nikdo nestěžoval, takže bude O. K. V pátek před odjezdem bylo chladno, to jsem zjistil jen, že větrák fouká - že nechladí se projevilo někde v Maďarsku, když bylo venku 27 C a my se v autě mohli uvařit. Cca 20 let jezdím s klimatizovanými auty a tak jízda 130 km/h s pootevřenými okny (dalo se větrat pouze vepředu) pro mě byla dost nezvyklá a určitě i nepříjemná. Do Banátu i zpět jsem ale auto bezpečně dovezl a byl jsem moc rád, ze během týdne byly v plánu jen relativně krátké přejezdy v řádu max. desítek km a to se zvládnout dalo.

Včera při vrácení auta mi paní nabídla kompenzaci v přijatelné výši a omlouvala se tak, že to vypadalo opravdu upřímně. Na rovinu ale celkem vážně přemýšlím o změně půjčovny, na finální rozhodnutí mám ještě rok času 

Banat1.jpg

Banat2.jpg

IMG_20230526_173141.jpg

Upraveno uživatelem Péťa
Otočení obrázků
Odesláno

dneska mě za Opavou předjížděl Polák s návěsem (kulatina dřevo) tak, že jsem už dopředu věděl, že to nemůže vyjít, tak jsem začal brzdit, ale přesto mezi kolama návěsu a mým autem určitě zbýval pič*ný chlup 😯, na chatě jsem si kontroloval slipy, mno divím se, ale nic tam nebylo 🤠, hajzl jeden polský

Odesláno

Před chvílí jsem zadal příkaz na převod 400kč. tedy mino to, že jsem v arbajtu přenosil přes dvě palety vymývané čtyřicítky (40x40cm) a pak ještě podával do 1. patra lešení, pár kusů ještě uřezal na menší tzv dořez.

Odesláno (upraveno)

právě jsem se vrátil ze 130 km pojížďky na skůtru po Osoblažsku--tak úzké a rozbité cesty jste ještě neviděli 😯, i na skůtru se dá stěží vyhnout autobusu..., ku*wa co ten kraj komu udělal, že tam chcípl pes už od dob Marie Terezie 😲, nepomohli ani komouši, ani ti novodobí kapitalisti, třeba snad v budoucnu nějaký osvícený monarcha ? 😧😢

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

@ozzy56 já ti dám královskou radu,kterou určitě nechceš..😁 

Výměň 🛵 za 🐎 a hned tě nebudou trápit místní silnice😁

Jinak já dneska umyl auto, při tom zápřahu už nebylo skoro vidět ven přes uschlé brouky...a jelikož polovička byla pustena ze špitálu a čekám kdy se rozpadne 😁 ... Tak byl čas i na takovou zbytečnou práci🤭

A tuk tuk nejhorší se povedlo doktorům odvrátit 🤭

Odesláno

@Fruktis :)  bylo to spíše takové zamyšlení, které vůbec není z mé hlavy--na jaro se sešla i vláda k situaci na jesenicku, asi to už nějakého chuja konečně trklo, jaká je tam situace 😯

nebo si tam nějaký ministr koupil haciendu a potřebuje se k ní rychle dostat ??  tohle není vtip, vedle v osadě koupil usedlost jeden vysoce postavený ostravák a najednou je tam nový asfaltový koberec 👍, člověk by se z toho zgrcal, jak to najednou jde...:roker

Odesláno

@ozzy56 kdyz na to mistni politici serou, tak to nikdy nebude lepsi. Neni tam prace, stoji to tam obecne za prd. A mistni politici? Nezajem. Pro kraje jsou to okrajovy lokality, jen nakladova polozka...  Za silnice 2. a 3. tridy je odpovedny kraj... takze brouk je tam.

Odesláno

@sitler  žasnu, jak jsi vždycky se vším hotový 😂, abys mi rozumněl--já mám pravidelný měsíční příjem, takže tady je ideální mít chatu (chalupu), protože prostředí super, lidí málo..., ale pro lidi, co se tady narodili a NECHTĚJI jít do stresu v Praze, tak pro ně se nedělá vůbec nic, začal bych tím jak píšeš, že není práce--tak tady jako stát vytvořím podmínky aby práce byla, tzn., infrastrukturu, pořádné cesty, koleje atd., jenže tady se neinvestuje už staletí, oni tady mají nejbližšího doktora třeba v Olomouci--100 km daleko , a jedou tam vlakem 3 hodiny 😲, to si lidi ve velkých městech neumí vůbec představit, ty místní podmínky k životu, dobrý plat je tady 25 tisíc 😯 a to má jen někdo..., tady žádní místní politici nic nezmůžou, to si představuješ jak Hurvínek válku , nechci tě urazit, ale jsi prostě vedle :roker, možná to ti chuji v Praze konečně pochopili a z toho jednání v Jeseníku něco bude, ale tomu místní moc nevěří--takových keců už bylo...

Odesláno (upraveno)

@ozzy56 jenze to co pises je z 90% prave problem komunalnich a krajskych politiku. Proc tam kraje neinvestuji? Proc tam kraje nedelaji potrebnou infrastrukturu? To je cele na nich, ne na statu. Proc po tom starostove nejdou a nedupou? ... Tohle je vsechno veci komunalu. Tam se na to kasle a tam je celej problem.

Zcestna je predstava, "ze se stat ma postarat". Ne, maj se starat sami. Na prvnim miste oni sami se svyma lokalnima politkama. Ne ze se o ne bude zase nekdo start, mohutne je dotovat a delat jim extra podminky. To je zas takovy to breceni "nikdo se o nas nepostara...". A pak zase budou rvat "prazxaci nam do vseho kecaj a nenechaj nas bejt"... to uz tady bylo tolikrat...

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno
V 29. 5. 2023 at 20:14, Medvěd napsal:

Protože si kvůli cestě do Rumunska nechci pořizovat mikrobus

9 míst, 850 Kč/den , ale asi máš lepší nabídku  . . . . 

obrazek.thumb.png.7f20849e87f21c413fe286aad7a3d388.png

Odesláno (upraveno)

Klemoňu - to je prťavý

My jezdíme Transity minimálně L2H2 (loni byl i L3H2, ale to už je zase zbytečná almara).

img_1_1685556719330.jpg

VW1.jpg

VW2.jpg

2023-01-13.jpg

VW3.jpg

Upraveno uživatelem Péťa
Otočení obrázků
Odesláno (upraveno)

Ahoj všem "kutilům". :papa Jen se zeptám protože . . .  Toto je nabíječ od kamery Xiaomi 70mai Dash Cam Pro Plus . Zkoušel jste jej někdo na těch 24 Voltů ??? :myslim   Je to spolehlivé ? Můžu do toho zapojit kameru a ještě mobil ??? :mrk

EDIT : Proč je na vstupu uvedeno 12-24V a 1A ??? To to nesnese vyší proudový zdroj ?  24V/3A  ???  Díky za reakce odborníků :super

obrazek.thumb.png.8d938ed24858d5f9961303e5d2a13894.png

obrazek.thumb.png.4f079bbe9c2ca460a66dc2498ec7fd7d.png

Upraveno uživatelem Klemoň

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   1 registrovaný uživatel

• Vytvořit...