radim.1008 Odesláno 28. květen 2023 Odesláno 28. květen 2023 Víkend byl náročný. Okresní kolo hry Plamen v Mladkově. Jeli jsme jako doprovod a výpomoc s taháním nářadí. VID_20230528_105908.3gp Pepito, pavelu96, zbynek..s a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Medvěd Odesláno 29. květen 2023 Odesláno 29. květen 2023 (upraveno) Vrátil jsem se z každoročního výletu do Rumunského Banátu. Počasí vyšlo hezky, lidi byli taky v pohodě a dokonce ve dvou z pěti vesnic došlo k pozitivnímu rozšíření množství hospod (ve svaté Heleně je otevřena krom klasického hospodokrámku pana Štepnicky i hospoda s velkým posezením na terase v zahradě a dokonce i minutkovým bufetem a v Eibenthalu po čtyřech letech znovu otevřeli hodpodu U medvěda = funguje tedy jak na místní poměry předražený pivovar, který si hraje na luxus, tak i hospoda klasického Banátského stylu, kde se dá posedět s kytarama bez obav z vysoké útraty). Jedinou pihou na kráse pobytu bylo auto z půjčovny, kterému stejně jako loni i letos nefungovala klimatizace. Loni s tím jel kolega (jeli jsme tehdy dvěma auty a na mém teklo servo) a paní majitelka se mi před odjezdem dušovala, že klimu hned loni nechali znovu naplnit a během roku si nikdo nestěžoval, takže bude O. K. V pátek před odjezdem bylo chladno, to jsem zjistil jen, že větrák fouká - že nechladí se projevilo někde v Maďarsku, když bylo venku 27 C a my se v autě mohli uvařit. Cca 20 let jezdím s klimatizovanými auty a tak jízda 130 km/h s pootevřenými okny (dalo se větrat pouze vepředu) pro mě byla dost nezvyklá a určitě i nepříjemná. Do Banátu i zpět jsem ale auto bezpečně dovezl a byl jsem moc rád, ze během týdne byly v plánu jen relativně krátké přejezdy v řádu max. desítek km a to se zvládnout dalo. Včera při vrácení auta mi paní nabídla kompenzaci v přijatelné výši a omlouvala se tak, že to vypadalo opravdu upřímně. Na rovinu ale celkem vážně přemýšlím o změně půjčovny, na finální rozhodnutí mám ještě rok času Upraveno 29. květen 2023 uživatelem Péťa Otočení obrázků Pepito, Hafity, Milan+ a 1 další ohodnotil 4 Citovat
ozzy56 Odesláno 29. květen 2023 Odesláno 29. květen 2023 dneska mě za Opavou předjížděl Polák s návěsem (kulatina dřevo) tak, že jsem už dopředu věděl, že to nemůže vyjít, tak jsem začal brzdit, ale přesto mezi kolama návěsu a mým autem určitě zbýval pič*ný chlup , na chatě jsem si kontroloval slipy, mno divím se, ale nic tam nebylo , hajzl jeden polský Pepito a zbynek..s ohodnotil 2 Citovat
Klemoň Odesláno 29. květen 2023 Odesláno 29. květen 2023 před 11 hodinami, Medvěd napsal: bylo auto z půjčovny Proč auto z půjčovny ??? Citovat
Medvěd Odesláno 29. květen 2023 Odesláno 29. květen 2023 Protože si kvůli cestě do Rumunska nechci pořizovat mikrobus, byť se každý rok opakuje. Péťa ohodnotil 1 Citovat
dýzl Odesláno 29. květen 2023 Odesláno 29. květen 2023 Před chvílí jsem zadal příkaz na převod 400kč. tedy mino to, že jsem v arbajtu přenosil přes dvě palety vymývané čtyřicítky (40x40cm) a pak ještě podával do 1. patra lešení, pár kusů ještě uřezal na menší tzv dořez. Citovat
ozzy56 Odesláno 30. květen 2023 Odesláno 30. květen 2023 (upraveno) právě jsem se vrátil ze 130 km pojížďky na skůtru po Osoblažsku--tak úzké a rozbité cesty jste ještě neviděli , i na skůtru se dá stěží vyhnout autobusu..., ku*wa co ten kraj komu udělal, že tam chcípl pes už od dob Marie Terezie , nepomohli ani komouši, ani ti novodobí kapitalisti, třeba snad v budoucnu nějaký osvícený monarcha ? Upraveno 30. květen 2023 uživatelem ozzy56 Citovat
Medvěd Odesláno 30. květen 2023 Odesláno 30. květen 2023 (upraveno) Po Osoblažsku se jezdí parní mašinkou http://www.osoblazsko.com/ Jinak mám pocit, že všechny pohraniční lokality mají podobné problémy (Ašsko, Broumovsko, Frýdlantský výběžek, ....) Upraveno 30. květen 2023 uživatelem Medvěd Citovat
Fruktis Odesláno 30. květen 2023 Odesláno 30. květen 2023 @ozzy56 já ti dám královskou radu,kterou určitě nechceš.. Výměň za a hned tě nebudou trápit místní silnice Jinak já dneska umyl auto, při tom zápřahu už nebylo skoro vidět ven přes uschlé brouky...a jelikož polovička byla pustena ze špitálu a čekám kdy se rozpadne ... Tak byl čas i na takovou zbytečnou práci A tuk tuk nejhorší se povedlo doktorům odvrátit RichVa, Hafity, ozzy56 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
ozzy56 Odesláno 30. květen 2023 Odesláno 30. květen 2023 @Fruktis bylo to spíše takové zamyšlení, které vůbec není z mé hlavy--na jaro se sešla i vláda k situaci na jesenicku, asi to už nějakého chuja konečně trklo, jaká je tam situace nebo si tam nějaký ministr koupil haciendu a potřebuje se k ní rychle dostat ?? tohle není vtip, vedle v osadě koupil usedlost jeden vysoce postavený ostravák a najednou je tam nový asfaltový koberec , člověk by se z toho zgrcal, jak to najednou jde... Fruktis, radim.1008, zbynek..s a 1 další ohodnotil 4 Citovat
sitler Odesláno 30. květen 2023 Odesláno 30. květen 2023 @ozzy56 kdyz na to mistni politici serou, tak to nikdy nebude lepsi. Neni tam prace, stoji to tam obecne za prd. A mistni politici? Nezajem. Pro kraje jsou to okrajovy lokality, jen nakladova polozka... Za silnice 2. a 3. tridy je odpovedny kraj... takze brouk je tam. Citovat
ozzy56 Odesláno 30. květen 2023 Odesláno 30. květen 2023 @sitler žasnu, jak jsi vždycky se vším hotový , abys mi rozumněl--já mám pravidelný měsíční příjem, takže tady je ideální mít chatu (chalupu), protože prostředí super, lidí málo..., ale pro lidi, co se tady narodili a NECHTĚJI jít do stresu v Praze, tak pro ně se nedělá vůbec nic, začal bych tím jak píšeš, že není práce--tak tady jako stát vytvořím podmínky aby práce byla, tzn., infrastrukturu, pořádné cesty, koleje atd., jenže tady se neinvestuje už staletí, oni tady mají nejbližšího doktora třeba v Olomouci--100 km daleko , a jedou tam vlakem 3 hodiny , to si lidi ve velkých městech neumí vůbec představit, ty místní podmínky k životu, dobrý plat je tady 25 tisíc a to má jen někdo..., tady žádní místní politici nic nezmůžou, to si představuješ jak Hurvínek válku , nechci tě urazit, ale jsi prostě vedle , možná to ti chuji v Praze konečně pochopili a z toho jednání v Jeseníku něco bude, ale tomu místní moc nevěří--takových keců už bylo... Citovat
sitler Odesláno 30. květen 2023 Odesláno 30. květen 2023 (upraveno) @ozzy56 jenze to co pises je z 90% prave problem komunalnich a krajskych politiku. Proc tam kraje neinvestuji? Proc tam kraje nedelaji potrebnou infrastrukturu? To je cele na nich, ne na statu. Proc po tom starostove nejdou a nedupou? ... Tohle je vsechno veci komunalu. Tam se na to kasle a tam je celej problem. Zcestna je predstava, "ze se stat ma postarat". Ne, maj se starat sami. Na prvnim miste oni sami se svyma lokalnima politkama. Ne ze se o ne bude zase nekdo start, mohutne je dotovat a delat jim extra podminky. To je zas takovy to breceni "nikdo se o nas nepostara...". A pak zase budou rvat "prazxaci nam do vseho kecaj a nenechaj nas bejt"... to uz tady bylo tolikrat... Upraveno 30. květen 2023 uživatelem sitler Medvěd a Hafity ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 31. květen 2023 Odesláno 31. květen 2023 @ozzy56 @sitler chlapi jako oba dva jste dost velký matadoři na to aby jste věděli že sem politika nepatří. Péťa, Pepito a ozzy56 ohodnotil 3 Citovat
sitler Odesláno 31. květen 2023 Odesláno 31. květen 2023 @Vena garážmistr pravda, nechal jsem se unést:) Klemoň ohodnotil 1 Citovat
petrinza Odesláno 31. květen 2023 Odesláno 31. květen 2023 Ráno jsem koukal, že nám začínají růžovět třešně. Čekám, že než přijdu domů, postarají se kosáci o to, abych se červených zase nedočkal. Klemoň ohodnotil 1 Citovat
Klemoň Odesláno 31. květen 2023 Odesláno 31. květen 2023 V 29. 5. 2023 at 20:14, Medvěd napsal: Protože si kvůli cestě do Rumunska nechci pořizovat mikrobus 9 míst, 850 Kč/den , ale asi máš lepší nabídku . . . . Citovat
Medvěd Odesláno 31. květen 2023 Odesláno 31. květen 2023 (upraveno) Klemoňu - to je prťavý My jezdíme Transity minimálně L2H2 (loni byl i L3H2, ale to už je zase zbytečná almara). Upraveno 31. květen 2023 uživatelem Péťa Otočení obrázků Klemoň ohodnotil 1 Citovat
RichVa Odesláno 1. červen 2023 Odesláno 1. červen 2023 Ačkoli počasí na to nevypadá, voda v bazénu na chaloupce dosáhla letních hodnot. A co jsem tedy udělal? Nejdříve koupačka a pak mírné přenastavení (prodloužení) časů filtrace na letní hodnoty. Charlie 1, radim.1008, Pepito a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Klemoň Odesláno 2. červen 2023 Odesláno 2. červen 2023 (upraveno) Ahoj všem "kutilům". Jen se zeptám protože . . . Toto je nabíječ od kamery Xiaomi 70mai Dash Cam Pro Plus . Zkoušel jste jej někdo na těch 24 Voltů ??? Je to spolehlivé ? Můžu do toho zapojit kameru a ještě mobil ??? EDIT : Proč je na vstupu uvedeno 12-24V a 1A ??? To to nesnese vyší proudový zdroj ? 24V/3A ??? Díky za reakce odborníků Upraveno 2. červen 2023 uživatelem Klemoň Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.