Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

no--když je kde uhnout (silnice je široká), tak si na tyhle ,předjížděče' i zvykneš... 🙈, ale problém nastane, když ten co by ,měl uhnout' čumí třeba do mobilu... :aut

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno
před 58 minutami, Vena garážmistr napsal:

Ono je to těžký ve své podstatě by mohl dostat flastr i ten s tím tahačem protože zákon jasně říká že by neměl bránit předjetí no jestli že to bylo mimo obec a on jel na limitu a ten s osobákem nechtěl překročit limit tak předjížděl takhle dlouho. 

Promin, ale tohle je uplny nesmysl. Braneni predjeti je, pokud by zacal spolu s predjizdecim zrychlovat. Ne ze si drzi svou rychlost. To nema s branenim vubec nic spolecneho. A zadny predpis nenarizuje, ze musis umoznit predjeti tak, ze budes sam zpomalovat a delat idiotum misto. JEstli predjet podle predpisu nemohl, nemel se do predjizdeni vubec poustet. A pri predjizdeni nesmi ohrozit ANI OMEZIT. A to jak protijedouci, tak predjizdene vozidlo.

Odesláno
před 11 hodinami, Vena garážmistr napsal:

ve své podstatě by mohl dostat flastr i ten s tím tahačem protože zákon jasně říká že by neměl bránit předjetí no jestli že to bylo mimo obec a on jel na limitu a ten s osobákem nechtěl překročit limit tak předjížděl takhle dlouho

No nevím Véno, asi s tebou nesouhlasím. :roker  Jasně když "valím" 89km/h a jiná Xtuna se mne rozhodne předjíždět 90km/h protože má omezovač o trochu výš, tak mu uberu, aby mne předjel rychleji. Ale to jen moje vstřícnost. Pokud mne předjíždí a já mu nepřidám, tak "nebráním předjetí" - já nic nezměnil . To on mne nemá předjíždět, když na to nemá !!! A je jedno jestli je to kamion a nebo osobní auto.  Ale rozseknout to může paní učitelka z autoškoly :papa

Odesláno

Základní pravidlo předjíždění je na první pohled logické, nicméně jak máme všichni možnost se dnes a denně přesvědčovat, mnozí by ho zřejmě potřebovali připomenout, zejména na dálnicích: Pokud chci předjet jiné vozidlo, nestačí přejet do levého pruhu, ale musím ještě jet vyšší rychlostí, než vozidlo, které chci předjet.

Odesláno

ono to s tema litrovyma herkama, kdyz jsou nalozeny zas tak moc nejde..... ale to rikam furt. Proto mam, a predjeti neni problem.... kazdopadne toto video je na PCR..... uz z principu bych tam sel a ten cas holt obetoval....

apropo ja mam video kdy u sukorad na dlouhe rovince predjizdim asi 4 auta a od benzinky mi z protismeru vyjede nejaky picus a na posledni chvili to predjizdene auto strhava ke krajnici, ja jdu pochopitelne taky doprava a picus co najizdi na hlavni, to taky nastesti strhne doprava......

Odesláno

No ona i ta litrova herka umí jet... Jen to chce seslapnout plyn... A udělat vir v nadrzi😁

A předjízdet kamion to chce z trochu větší dálky, párkrát se mi stalo že v domnění jak to skvělé táhne při vyjeti z krytu, vítr najednou kladl větší odpor a podrazeni stalo cenný čas k předjíždění. 

A třeba logan ještě umí celkem zrychlit podle plynu, ale co jsem měl i30 pujcenou, tak ta by k tomu předjíždění potřebovala vzletovou dráhu.... 😁

Odesláno

Vcera na D11 3x jsem mel problem se pripojit rozjedu se na cca 120 smerovka v levo a ... auto vedle me OK uberu a auto vedle me ... tez ubralo ??
Nasledovalo pridani a co to tele vedle me udelalo - ANO pridalo.
Nemam problem jet odstavnym pruhem a zaradit se az to jde ale cas od casu je na konci pripojovaciho pruhu prekvapeni z betonu ....

Ja nemam problem ubrat z 130 na 120 me nic nestoji a nebo naopak pridat klidne i nad 150 ale vse citelne a tak aby to bylo bezpecne ale tohle chovani netusim kde na to chodi.
A dalsi vec je zase na D11 ale vseobecne na dalnicich dojet auto na tesno a predjizdet jako na nejake uzke trojce. vcetne se zarazeni naprosto na tesno pred predjete auto.
To ze jeho asitent zacne panicky brzdit a reakce ridice nedaji na sebe nasledne na sebe cekat.
Zbytecne psat.

A k tem novejm kramum ano prodleva po plnem seslapnuti plynu je nekdy dele nez 2vteriny na 2kovem superbu byt byl naprosto surovej - prodleva bezne 4-5vterin.
Kolik casu utece a kolik metru se ujede je treba dalsich komentaru ....?

Odesláno

@Fruktis ale hlavně podřadit ;) nebo můžeš mačkat plyn až na asfalt :D ne není to nic proti tobě, ale takové všeobecné konstatování. 

Ano jsem jeden z těch, co jezdí v celém rozsahu otáček ( u benzínu) a hodit při 80 z pětky rovnou trojku, vytáhnout na 110 , za 4, za 5 to se to  předjíždí s 1.1 HFX 🤣 ale u hdi jsem si na to ještě netroufl :fnuk

To vracení těsně před mi taky vadí a při dešti ještě víc :bacha

Odesláno
před 55 minutami, ozzy56 napsal:

to vracení předjížejícího auta těsně přede mě taky nechápu--přitom v levém pruhu nikdo, takže není důvod k těmto opičkám

A ještě lepší je když prší a nebo jsou na silnici ty bílý rozbředlý sr*čky. :o:grr:papa

Odesláno

dneska sem byl na pivu s bývalýma spoludělníkama, Radegast za 49 Kč, v celé hospodě obsazené dva stoly, z toho jeden náš a vedle parta studentů, je to fakt fajne 👍

Odesláno

... mi řekni komu tohle vyhovuje??? Komu tím kdo prospěje???  Nebo už se věci dějou samy od sebe jen tak pro nic za nic ?? Do řiti to si přece každej spočítá že pivem za pade nedožene díru po covidu ani drahý energie, ta hospoda přeci musí hučet, aby mělo smysl rozsvítit a zapnout chlazení a kompresor ... :myslim

Tak kua PROČ???

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...