Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Protoze 148 plne nalozena neumela drzet 90 a neficela po dalnici a zdaleka nejezdila na limit a pres limit aetru a vykonu. Plus provoz byl daleko, daleko ridsi a vyrazne pomalejsi. Dneska bys ve 148 fakt MKD ani vnitro jezdit nechtel... 

No a trambus se dela z jedineho duvodu - limit celkove delky vozidla. Cim mensi kabina, tim vetsi naklad. USA maji limit na delku privesu, ne limit celkem, proto maj tolik nosace... a taky proto, ze nosata kabina je do hustyho provozu proste uplne na ho**o co se tyka rozhledu, ma daleko vic a vetsich slepych uhlu, cumak prekazi do krizovatek... 

Odesláno (upraveno)

se 148 bych opravdu MKD dělat nechtěl, protože k tomu není určená , Tatra je auto do výkopu, do terénu  :myslim , jinak trambusová T 815 má stejnou nosnost jako 148, no a v US jezdí i kapotované náklaďáky 🤠

a nakonec--jezdil jsi jako profík, nebo další teoretik ?  

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

v US jezdu kapotovane, protoze nemaji limit na delku soupravy, ale limit na delku privesu = delsi kabina s cumakem jim nebere prostor pro naklad. Navic nemaji zdaleka tak hustou sit, takze nevadi, ze z kabiny  s nosem neni tak dobre videt do krizovatky - v evrope to problem bohuzel je, protoze infrastruktura na to neni stavena a s velkym cumakem kolikrat hrajes vabank, jestli uvidis a nekdo ti ho ustreli, nebo neuvidis, protoze vidis leda strom a dum. 

Odesláno

Rekni mi, v cem nemam pravdu :) ? Moc dobre vim, jak je videt z traktoru, Ne, ze kabiny kamionu s cumakem to neni lepsi, spis naopak, protoze ma cumak navic sirsi.  Kapota ma obrovsky slepy prostor vpredu - do provozu pobliz mest doslova katastrofa. A nevykrejes to snadno zrcatkem. A davani prednosti a rozhled... ani nemluvit. 

Odesláno
před 18 hodinami, Pe.Tr napsal:

schválně , kolik si myslíte že má to auto s fotky od Klemoně Airbagů?

Víš co mne trošku překvapilo ? :myslim   Že se tady nikdo nezeptal jak to, že to spolujezdec z takto rozdrcené kabiny (přihodím foto o co) přežil téměř bez zranění . . . .  :mrk

Nepojmenovan-1.thumb.jpg.362a5b634246309c57daf18575de5f1b.jpg

Odesláno

@JVT my se prozmněnu pohybujme mezi autistama.

A boj o stupně jsou velké , známým to shodili ze 4ku na 1ku , pak udělali odvolání různá kolečka doktoři / ČSSZ a ti měli čas samozřejmě🤔😡

A samozřejmě jim pak dali opět 4-ku a doplácely cca 3/4roku, čili peněz najednou dost. Koupili hned nové auto P5008🤭 ale kdyby to byla nějaká/ý samoživitel/ka, tak dlouho nevydrží bez peněz.

Nás to čeká cca za 1,5roku s 18-ti letým synkem rozhodnutí soudu a pak doktoři a ČSSZ a nějaký stupeň.

Přeju brzké a dobré rozhodnutí soudů ať to rychlé vyřeší ve váš prospěch 👌

Odesláno (upraveno)
před 4 hodinami, sitler napsal:

Rekni mi, v cem nemam pravdu :) ? Moc dobre vim, jak je videt z traktoru, Ne, ze kabiny kamionu s cumakem to neni lepsi, spis naopak, protoze ma cumak navic sirsi.  Kapota ma obrovsky slepy prostor vpredu - do provozu pobliz mest doslova katastrofa. A nevykrejes to snadno zrcatkem. A davani prednosti a rozhled... ani nemluvit. 

máš pravdu ve všem :papa

@Klemoň  měl prostě štěstí, nebo vyskočil jako ti mašinfíři na Slovensku :myslim, jindy je člověk po nehodě bez škábance ale mrtvý--osud ?? 

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Ještě k tomu výhledu z nákladáku- v minulém století na vojně na letišti v Hr.Král. jsem mimo jiná auta jezdil s tatrou T141 a to byl výhled,přes ten motor to bylo  dívat se dopředu jak přes kontejner.Ale byly to ku..va krásný časy.

Odesláno

@zbynek..s

děkuji za podporu a držím palce aby ta dávka vašim známým vydržela. Také až se bude rozhodovat o zařazení vašeho syna tak ať rozhoduje zdravotní stav a nerozhoduje naplněnost státní kasy.

Dnes jsem se na netu dočetl, že dosluhující vláda schválila nové normativy nákladů na bydlení podle kterých se bude nově posuzovat příspěvek na bydlení u té nové "super dávky". Pro mého syna to bude dělat asi cca - 4.500,- Kč. To znamená, že nájem v Praze nedokáže platit. Jaký menší a tím levnější byt než je jeho pronajatá malá garsonka se dá sehnat? Odpovím si sám nic jiného menšího neexistuje. Snad jen spolubydlení. Je v dnešní době spolubydlení důstojné pro těžce zdravotně postiženého 34 let starého muže? Když studoval vysokou školu (chtěl si dokázat, že navzdory postižení není jen "kripl" jak to sám pojmenovává) tak si spolubydlení už vyzkoušel a není to nic moc. Už dnes je v neřešitelné situaci. Co bude až příští rok naběhne "super dávka" neví snad ani ten nahoře. Čím dál tím víc si říkám, že mne rodiče asi špatně vychovali když jsem nekradl a tím jsem syna nedokázal zabezpečit. Nebo, že jsem se nedal na politiku. Jako poslanec bych byl za vodou.  

Odesláno

Dneska (snad už poslední) posekání zahrádek, sesbírání jablek, zapojení zásuvky pro souseda, no a příprava na přezouvání na zimní :)  koupeny dvě nové, zbytek jen zkontrolovat a kdyžtak převážit.

20251018_120727.thumb.jpg.94aa360d6166d4b42b98014d4b2bd28a.jpg

Odesláno
V 17. 10. 2025 at 15:56, BubakGS napsal:

.. nebo lezel na pana za sedackama na lehatku?

A vítězem se stává . . . . :super               Ano uhodl jsi. Akorát byl pořezaný a "potlučený" jak šel z lehátka ven z kabiny :roker

Odesláno (upraveno)

No hoši přečetl jsem si tady ty Vaše dohady o náklaďácích. Měl jsem za těch víc jak 20 let co jezdím pod prdelí kdeco. Aj různé speciály měl jsem možnost se svézt i veteránem T 111 a nevím no za mě rozhled a podobné "chujoviny" hodně záleží na šoférovi jak se naučí ano pravdou je že když T148 jezdili běžně tak byl provoz řidší a pomalejší ale zase ty stoosumačtyřicítky dělali většinu práce co byla potřeba a fungovalo to. A když se podívám dneska jak někteří rádoby řidiči kamionů jezdí že má přes půlku okna záclonu aby na něj nebylo vidět, za volantem skoro leží levou hnátu div nevystrčí z okna tak jak může v takové pozici za volantem mít nějaký rozhled a vteřinové reakce. Ano 99% náklaďáků jsou automaty takže by tu levou hnátu ani nemusel mít.  Ale myslím si že je to zde zbytečná debata protože lidí kteří seděli v náklaďáku tím myslím že ho řídili víc než jednou a v provozu tady moc není a s prominutím na dohadování se s teoretiky nemám kapacitu. 

jo a co jsem dělal dnes téměř dokončena velká podzimní stavba. 

IMG_20251018_171247_8.jpg

Firma by to asi vysekla rychleji možná že by tam byla opravdu rovina " na hladinu " ale žádnej učenej z nebe nespadnul . 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno
před 17 hodinami, Vena garážmistr napsal:

A když se podívám dneska jak někteří rádoby řidiči kamionů jezdí že má přes půlku okna záclonu aby na něj nebylo vidět, za volantem skoro leží levou hnátu div nevystrčí z okna tak jak může v takové pozici za volantem mít nějaký rozhled a vteřinové reakce.

Jo , tak v tomhle s tebou tedy na 100 % souhlasím. :super  Také mám v kabině pár "chujovin" , ale když jsem jel naposledy s kolegovým Actrosem, tak mne přesně jak říkáš dost "osíraly" ty jeho záclonky s bambulkama v zorném poli !!! :bacha Mám tedy na předním skle už delší dobu ty oči, ale ty jsou dole (kam patří) a ve výhledu mi nevadí. O posedu s levou nohou na palubce si myslím své. :roker  Podle mne to nemůže být pohodlné a o pozici řidiče a jeho připravenosti reagovat na situaci už nemluvím vůbec !!! To jsou opravdu "profesionálové" . . .  Jako každý jsme nějaký a i já patřím na firmě do kategorie závodníků. Ale záleží na úhledu pohledu. Náš coural jezdí takovým "poho" tempem, že se mu ani nevypaluje DPF. No a tím že mne řídit opravdu baví, tak já sedím vzpřímeně, levá noha je buď podemnou a nebo opřená vlevo a pravá je na plynu a ruka je na řadící páčce. Domů nejezdím po dálnici ale po státovkách a tak to ženu vpřed a řadím nahoru a dolu jako vzteklý. Ale zase nejedu jako magor do zatáčky kam nevidím, jako někteří. Tuhle jsme zůstali viset na spojce mezi D1 a D11 (resp č.38) jen proto, že to nějaký polák s návěsem poslal na "pána" do zatáčky a tam se potkal s jiným a nevešli se tam . . .  Na druhou stranu se poctivě přiznám, že když tam vidím (viz silnice na K.Vary), tak mi nedělá problém si zatáčku "narovnat"  :myslim.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   1 registrovaný uživatel

• Vytvořit...