Medvěd Odesláno 13. únor 2025 Odesláno 13. únor 2025 (upraveno) před 19 hodinami, BubakGS napsal: @ozzy56 ...asi ministra platime malo.... nebo je drzgresle .... nebo ma narocnou milenku... Nebo mu ta sekačka naprosto vobyčejnsky chutná, jako třeba mě Tisíckrát radši si dám klasickou sekanou než burger - i když je to prej složením dost podobný. Teď jsem v Mostu a i když tu kamarád provozuje 2x McD (třetí otevřel nedávno v Litvinově) a měl bych kdykoli burger grátis, tak radši zajdu na českou kuchyni do Smaku (francouzské brambory s kuřecím stehnem a mattonkou za necelý 200 Kč mi přijde jako O. K. nabídka) Upraveno 13. únor 2025 uživatelem Medvěd Klemoň a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
Dave_k Odesláno 13. únor 2025 Odesláno 13. únor 2025 No "burger" v McD bych burgrem nenazýval. Možná trochu podle vzhledu. Je fakt, že kvalitní burger je taky za jiný peníze a se sekanou to nemá opravdu nic společnýho (ten v McD možná, ale to nedokážu posoudit). Péťa ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 13. únor 2025 Odesláno 13. únor 2025 I klasickej burger jsem několikrát zkusil, ale jídlo, co neumím jíst bez toho, abych byl voblemcanej ouplně všade, si nějak neumím vychutnat Citovat
ozzy56 Odesláno 13. únor 2025 Odesláno 13. únor 2025 já si nic neodpírám, takže do McDonald, KFC atd. občas chodíme, většinou s vnukama, protože mi to chutná a doma to tak, jak to mají oni neudělám..., k té housce se sekanou za 26 korun jen tolik, že se do toho namele všecko, co Globusu zbyde na výrobně--tohle mám od lidí, co tam pracují-pracovali, na druhé straně bůhví co jíme i v ,,lepších'' restauracích, jak občas člověk vidí na fotkách z kontrol ČOI... Pepito a Charlie 1 ohodnotil 2 Citovat
Milan+ Odesláno 13. únor 2025 Odesláno 13. únor 2025 (upraveno) Sekaná v Glóbu,raději bez komentu,to se nedá. Šel jsem tam s kamarádem před hokejem v Lbc,prý výborný. Upraveno 13. únor 2025 uživatelem Milan+ Pepito ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 13. únor 2025 Odesláno 13. únor 2025 Tisíc lidí tisíc chutí. Já to mám hodně podobně jako Medvěd radši si dám tu sekačku v Globusu než nějakej burger. Do MCD zavítám teď už dost sporadicky dříve když jsem jezdil nastálo s busem tak na mnohých konečných to byl jedinej bezpečnej zdroj jídla takže to bylo častější. Co se týče ježdění v tomhle počasí asi stárnu včera výjezd na diagnostiku a nějaký zařizování a jako úplně nadšen jsem nebyl a to jsem udělal jen asi 180 km od rána do večera. A přiznám bez mučení že oproti tomu jak jsem jezdil v dobách kdy jsem vodil kamion tak jezdím o hodně opatrněji a pomaleji. I když s osobákem sem nikdy moc nedivočel to jsem spíš páchal zvěrstva s kamionem takový jako že když sem jel v noci mezi 2-4 tak jsem po státovce valil 90 pořád vesnice nevesnice a na limit jsem začal zvolňovat když se blížila 5 protože to už začínali jezdit lidi na šichtu nebo ze šichty a zkrátka provoz se rozjížděl. A jednu příhodu si pamatuju tehdy bylo na naší stálí práci nějaký hluchý období a protože dispečer věděl že když nám nedá vydělat tak že mu pak když bude potřebovat zase nedáme vydělat my tak nás " prodal " partu 6 souprav na dva týdny do jiné firmy a to bylo taky jediné období kdy jsem jezdil dobrovolně úplně jako dálky ( Pha -OVA ) apod. a tenkrát jsme valili po D1 ku Práglu večer už byla tma a jelo nás všech šest ze stejné nakládky na stejnou vykládku a sníh padal statečně od Brna a tohle nás chytlo někde Vysočině samozřejmě že jsme všichni valili limit 90 a za sebou rozestupy max. 2 metry aby se nám do konvoje nikdo nenamíchal a palba a najednou ten co jel první jen zahulákal do vysílačky pod kopcem diskotéka brzdíme a začali jsme brzdit no na ledě to moc nešlo tak jen pro změnu ten poslední zahulákal do vysílačky lichý v pravým sudý do levýho no ubrzdili jsme to ale když jsme zastavili jako na šachovnici tak jsme všichni měli přední kola zhruba vedle prostřední nápravy návěsu a zastavili jsme něco kolem 50 metrů před prvním blikajícím autem. Dneska si říkám jaký jsme byli hovada ale tenkrát nám bylo 22-26 roků a nepřišlo nám to. Charlie 1 a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 13. únor 2025 Odesláno 13. únor 2025 trocha nadsazky musi bejt Charlie 1 a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
BubakGS Odesláno 13. únor 2025 Odesláno 13. únor 2025 ...ale pokud si na to Vena pamatuje do ted, verim ze to bylo na prebaleni a vymenu trencli ... ... jak se rika - zazitek nemusi byt nutne pozitivni, hlavne kdyz je silny... Citovat
patt Odesláno 13. únor 2025 Odesláno 13. únor 2025 (upraveno) Dneska sem řešil proč topení, nebo klíma funguje v automatickým režimu tak nějak podivně, v zimě to topí zezačálu jsk blázen že je v autě jak v sauně a pak se to rozmyslí a najednou je zas poměrně chladno. V letních obdobi je to zase obráceně. Demontoval jsem u kastlíku čidlo teploty interiéru které má na sobě malý ventilátorek, co nasává vzduch z interiéru a fučí ho přes teplotní čidlo. Čidlo i větrácek byly totalně zanesené bordelem, takže kompet rozborka,vycištěni, promazáni ložisek ventilatorku a zase seskládat. Při nasazování dřevěné dekor lišty s mřížkou pro nasávání větráčku mě udivilo, že místo nějakého filtříku podobě nějakého molitánku tam byla taková docela tuhá pěnová hmota, která nebyla ani trošku průchozí, zkoušel sem to i pusou profouknout s ani prd. Tak jsem vystříhnul kus filtru co se používá do větracích mřížek k ventilátorům do rozvaděčů a ejhle, topení funguje jak má tak nevím jak to ti francouzští konstruktéři vymysleli 20250213_132524.mp4 Upraveno 13. únor 2025 uživatelem patt BubakGS, Lihous a VojtouNerCZ ohodnotil 3 Citovat
Lihous Odesláno 13. únor 2025 Odesláno 13. únor 2025 @patt JJ znama to vec - ono to staci jen profouknout - ale i tak "logika" fungovani klima ci topeni je nekdy celkem zahada - pisu o modelu P406 MUX ... Nerikam ze to nefunguje ale asi mam trosku jine naroky nez ten co to tvoril. patt ohodnotil 1 Citovat
patt Odesláno 13. únor 2025 Odesláno 13. únor 2025 Mě by třeba zajímalo jak u 605 s digitálni automatickou klimou uvažuje ten mikrokompjůtr. Občas si v zimě klímu zapíná sám od sebe, soudím dle toho, aby snížil vlhkost v interiéru, ale kde má to čidlo vlhkosti? Nebo si to nějakym způsobem domyslí? Citovat
Lihous Odesláno 13. únor 2025 Odesláno 13. únor 2025 (upraveno) Klimu to zapina na zaklade rozdilnych teplot od vypnuti a nasledne zapnuti zapalovani - myslim ... "klimatronik" Nekdo to tady na foru celkem podrobne popsal. Me spis nekdy rozciluje kdyz potrebuju foukat na predni okno a ono to nic nedela tak se musi pustit manual a dale teplota na klimatroniku neni uplne to co je v realu Jinak napsano pokud chci topit mam nastaveno => 23°C kdyz je nastavene 22°C je to ideal na jaro podzim - leto se resi individualne. V zime to taky nekdy celkem dlouho trva nez zacne topit (10km)- ale je fakt ze pokud jedeme nase cesty >200km je vse v pohode a nastavenou teplotu dokaze udrzet i pro cestujici vzadu. Upraveno 13. únor 2025 uživatelem Lihous Citovat
patt Odesláno 14. únor 2025 Odesláno 14. únor 2025 Joo s tím foukánim na okna to mam stejný. Zapneš odmlžováni okna a jedinny co se stane, tak se zapne klima, coz je správně, ale větrák fučí málo. Musim manualně zvýšit výkon větráku, aby to pořádně ě foukalo, jinak je to naprd Citovat
Lihous Odesláno 14. únor 2025 Odesláno 14. únor 2025 "ALE" nekdy to jede naplno jindy ne - proste logika techto pochodu je tak trosku nepochopitelna. Nastesti jde pridat na rychlosti ventilatoru - tak ze v pohode. patt ohodnotil 1 Citovat
patt Odesláno 14. únor 2025 Odesláno 14. únor 2025 Jojo přesně tak jinak určování vlhkosti s tím rozdílem teplot po vypnutí a zapnutí klíčku je vlastně i logické protože teplý vzduch o stejné relativní vlhkosti pojme víc vody, než studený, tudíž když teplý vzduch ochladím, tak se zvedne jeho relativní vlhkost. Takže typicky v zimě když je v autě teplo, zastavím, chcípnu a vzduch se začne pomalu ochlazovat a zvedat se jeho relativní vlhlost. Pak přijdu do studeného auta, nastartuju a velice "chytrá" jednotka zjistí že se od poslední jízdy se vzduch ochladil o tolik a tolik stupňů a že by bylo dobré zapnout klímu a snížit vlhkost. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Klemoň Odesláno 14. únor 2025 Odesláno 14. únor 2025 před 20 hodinami, BubakGS napsal: ..ale pokud si na to Vena pamatuje do ted, verim ze to bylo na prebaleni a vymenu trencli ... ... jak se rika - zazitek nemusi byt nutne pozitivni, hlavne kdyz je silny... Tak to jsi vystihl. Také mám z podobného období "pár" zážitků a pamatuju si je dodnes. Třeba jak mne od pádu z mostu dělilo jen trubkové zábradlí pro pěší a jen zvonilo jak jsem ho kosil bednou od náklaďáku. A nebo jak mi "vybouchla voda z chladiče do klína , sebrala mi kůži ze stehen ( popáleniny 2 stupně) a mohl bych vyprávět ještě dlouho. Ale mám i jeden ze včerejška a dneška. Včera za "Paceřičákem" - Já tlačil cca 75-80km/h a víc se bál, protože i úplně nové gumy nákláďákem smýkaly zleva doprava a přesto mne pár magorů v osobáku v levém předjíždělo tak cca 100/km/h. A dnes nacouvám u 9 křížů k rampě vyjedu elektrikou s paletou z auta, zajedu do chodby + něco, cca 7-10 minut a vrátím se k autu a ono je cca metr až metr a půl odjeté od rampy. Říkám si sakra, jsem to zabrzdil tak co to je ??? Já na to čumím, manažerka na to čumí, a 15 tun najednou zase cscscsc a vzdálilo se od rampy o dalších cca 10-15 cm. Manažerka na to: hele vono vám to fakt odjíždí . . . No a ta mrcha jak měla "rozžhavené pneu od mé závodní jízdy" tak rozmrazovala to náledí co jsem na něm stál a klouzala po něm dolů Pepito, ozzy56, BubakGS a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Milan+ Odesláno 15. únor 2025 Odesláno 15. únor 2025 Dnes mě polovička donutila trošku zbavit námrazy v mražáku,dokud venku mrzne,tak hotovo,naštěstí tenhle díky izolaci moc nenamrzá cca půl centimetru u vrchu. Pepito a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 15. únor 2025 Odesláno 15. únor 2025 před 20 hodinami, Klemoň napsal: Ale mám i jeden ze včerejška a dneška. Včera za "Paceřičákem" - Já tlačil cca 75-80km/h a víc se bál, protože i úplně nové gumy nákláďákem smýkaly zleva doprava a přesto mne pár magorů v osobáku v levém předjíždělo tak cca 100/km/h. A dnes nacouvám u 9 křížů k rampě vyjedu elektrikou s paletou z auta, zajedu do chodby + něco, cca 7-10 minut a vrátím se k autu a ono je cca metr až metr a půl odjeté od rampy. Říkám si sakra, jsem to zabrzdil tak co to je ??? Já na to čumím, manažerka na to čumí, a 15 tun najednou zase cscscsc a vzdálilo se od rampy o dalších cca 10-15 cm. Manažerka na to: hele vono vám to fakt odjíždí . . . No a ta mrcha jak měla "rozžhavené pneu od mé závodní jízdy" tak rozmrazovala to náledí co jsem na něm stál a klouzala po něm dolů Četl jsem že třeba hasiči vozí v kabině pytlík se štěrkem nebo pískem a když dojedou na místo v takovémhle počasí hlavně na náledí tak zastaví a dva hrábnou do toho pytlíku a hodí pod kola a strojník si najede na to podhozené místo. Mě se tohle jednou stalo s autobusem přijel jsem do nějaký vesnice vedle Brandejsa a tam taková stará cesta z kostek a přesně jak se dřív dělali do takovýho toho oblouku já sem se bál že když to pošlu k obrubníku tak že se od toho obrubníku nedokážu utrhnout tak jsem zůstal stát otevřel jsem dveře a haranti nenastupovali tak říkám jako jestli budou nastupovat nebo co a oni všichni stáli zatím obrubníkem a takovej smrkáč povídá vydrž a najednou drc a autobus se bokem sešoupnul k tomu obrubníku no jak to cuklo tak ve mě hrklo jak ve starejch pendlovkách a ten smrkáč zavelel nastupovat a všichni nastupovali. ozzy56, BubakGS a Klemoň ohodnotil 3 Citovat
Klemoň Odesláno 15. únor 2025 Odesláno 15. únor 2025 Před hodinou, Vena garážmistr napsal: jak se dřív dělali do takovýho toho oblouku Tomu tvaru se nevím proč říká "vlaštovka" ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.