Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
před 52 minutami, Radek Hurvajz napsal:

Tak mě spíš zarazilo že náhradní doprava pro nás jela 1,5 hodiny kdesi z Poděbrad či odkud.

kupoval jsem loni ledničku v Ostravě v Datartu, přivezli mi ji ze Zlína 😯, přitom Datart kde jsem ji kupoval je cca 2 km od mého bytu 😯, u nas taka obyčaj 🙈😂

Odesláno (upraveno)
Před hodinou, sitler napsal:

Ona to neni uplne sanda, sehnat narychlo autobusy, co budou pendlovat. Ono jich uplne moc plonkovych s ridicema schopnyma vykonu nepostava.

A za další mám podezření na předem "vysoutěženou" zakázku s potřebou nejprve oslovit subjekt, co soutěž jako partner konkrétního dopravce třeba na celý kalendářní rok vyhrál a on pak hledá někoho, kdo by to v místě problému mohl odjet.

Kolikrát tyhle náhradní dopravy jezdí takový stroje, že člověk přemýšlí jak se mohlo přihodit, že ten stroj dojel z garáže až na místo určení 

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

NAD za vlak si řeší každý dopravce nevím jak to RJ. Ale ČD měli svého času v každém regionu nasmlouvanou firmu která pro ně držela buď formou zálohy nebo tak postavenýma JŘ několik pohotovostních busů. Tady v Práglu a blízkém okolí to dlouhá léta jezdil DPP a jezdili jsme akutní NAD a i plánované NAD. Pak se v obou firmách přepřáhlo vedení  a DPP už nejezdí nic.   Dneska má ČD svoji bus divizi která jim jezdí plánované výkony a akutní věci maj nasmlouvané většinou z malíma regionálníma dopravcema.   RJ si bude patrně vykrývat ty potřeby vlastníma vozama a záleží kde zrovna co stojí co se může použít. 

Odesláno

V Praze kdysi náhrady za rozkopaný tramvaje jezdila legendární firma SCHROTTCAR, která stahovala dojetý Karosy MHD z celý republiky a v Praze byly jejích poslední chvilky

Odesláno
před 1 hodinou, Medvěd napsal:

Kolikrát tyhle náhradní dopravy jezdí takový stroje, že člověk přemýšlí jak se mohlo přihodit, že ten stroj dojel z garáže až na místo určení 

Přesně, přijel pro nás autoškolní autobus i s druhýma pedálama, ještě jsem se ho ptal jestli mu mám pomáhat brzdit😀 když jsem to tam viděl.

Odesláno (upraveno)
před 7 hodinami, Radek Hurvajz napsal:

Tak nebylo to dnes, ale včera, po 15 letech jsem jel vlakem, potřeboval jsem se dostat do Štětí, kousek od Litoměřic. Našel jsem sei spoj s jednim přestupem v Kolíně, jizdenky koupil přes Idos, ve vlaku se prokazal mobilem, potud všechno ok. Z Brna do Kolína České dráhy, z Kolína do Štětí Regio Jet, z Kolína jsme dojeli akorát do Nymburka a tam souprava zustala stát, nabirali jsme zpoždění a když to bylo cca 45 min tak nas vlakvedoucí nechal vystoupit a ža za 30 minut přijede autobus který nás odveze do Staré Bolelavi odkud budeme pokračovat dál vlakem, že spadlo vedení na trati. Z těch 30 minut čekání na autobus se stalo 1 hodina a 30 minut. No nakonec mě z ty Starý boleslavi naložil pán za kterým jsem jel a odvezl do Štětí. To co jsem chtěl bohužel nedopadlo, tak jsem se vracel zpět opět vlakem se 4mi přestupy. Odjezd rano v 5:30 a doma jsem byl v 20:30. Super výlet s 8 hodinami strávenými přepravou a o litr lehčí. Myslím že zase nejbližších 15 let vlakem nikam nepojedu. :(

To jsi měl pěknýho pecha teda. :( Vlakem jezdíme celkem často a málokdy se něco "nepovede". Jednou jsme od ČD dostali noc na hotelu Imperial v Ostravě (a pak jízdenku na pendolino), jelikož už díky odstavenýmu vlaku v Bohumíně, kterej původně jel z Gdyně do Vídně, nestihli poslední spoj na Pardubice. Pomohlo nám, že jízdenky byly kupovaný komplet u ČD (Varšava-Pardubice). Za nedlouho poté už tato možnost skončila, protože asi byly s polskou železnicí pořád nějaký problémy.

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno

@ozzy56 Vcera jsem nasel vecer cistici pero kanalizace fa PROTECO sidlo Podbrezi/Skalka cena cca 160Kc prumer 5mm delka 10m ideal na to co bude treba.
Rikam si jedu zitra / dnes po praci jedu do Rychnova objednam si to tam na prodejnu.

Spatna volba dnes nic myslim ze ani zitra nic nebude a ja si pro "pero" pojedu v po ci ut "singl" a verim ze prijde na prodejnu odnekud z tramtarie.
Hold to ze je - SKLADEM neni jistota ze je SKLADEM.

>>>Jinak anabaze s naterem oken pokracuje s naterem koryt plechovani atp. tady jsem pro zmenu nenasel uz nikoho ....
>>>Uz ted se tesim na hledani nekoho na opravu fasady 😂

Odesláno (upraveno)

Tak noví majitelé manželčiny 307 HB v automatu dnes udělali TK, bez ztráty kytičky na první dobrou. Údajně poškozená prachovka na řízení a lom světlometu. Na 22 let starou hujdu za 15k (z toho 5k jsem chtěl za fungl nový kola) dobrý úspěch. Tak snad jim bude ještě dlouho sloužit, staral jsem se, doufám, dobře. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno
před 16 hodinami, Lihous napsal:

>>>Uz ted se tesim na hledani nekoho na opravu fasady 😂

Pokud by si byl do 50km od JH pak už bys hledat nemusel!! a možná bych sehnal i malíře natěrače.

Odesláno (upraveno)
před 23 minutami, radim.1008 napsal:

Dnešním obchodem

můžeš jít do obchodu 😉:papa

já ráno přeházel lopatou asi půl fůry hlíny, ruky a ramena necítím 🙈, pak všecko posekal traktorem--bylo mokro, tak se furt ucpával, kujva robota..., po obědě na skůtru cca 100 km po polské straně hranice, v jedné dědině měli fajnu zmrzlinu 👍

Upraveno uživatelem pavelu96
Nepiš další příspěvky - použij "Upravit"
Odesláno
V 22. 7. 2024 at 0:13, Vena garážmistr napsal:

Ne tvl. proč toho minitraktoristu nepošlete na tábor v lepším termínu copa jste to za rodiče když ho pošlete v sezoně kdy má šanci se vozit od rána do večera s takovejma nádhernejma mašinama? 🤣

Véno, dnes po obědě mě mladej probudil z rozjímání, že jel okolo strejda se sběrákem, ať mu napíšu kam jel. :D Mezi tím už psal on, kde jsme... :D :super

IMG20240727155117.jpgIMG20240727161834.jpgIMG20240727161641.jpgIMG20240727165208.jpg

Odesláno

dnes s klukem na trailech ja ho tam jen dovezl a pak do večera u bazenu bylo teplo a vecer maso na grilu a teď holky ze pujdem někam sednout za zábavou🫣 to mám radost😂 ale nemusim ridit tak cajk….

Odesláno (upraveno)
V 22. 7. 2024 at 22:20, Vena garážmistr napsal:

@radim.1008 a ja pa si myslíš že jsem trávil prázdniny u dědy?  Ráno jsme se nasnídali a vypadli jsme z baráku a přišli jsme až večer. Dopoledne jsme se motali okolo JZD jak šli kombajnéři a traktoristi do práce tak jsme se nasáčkovali za nima a už jsme jeli dokud jsme byli malí fakani tak jsme podávali vercajk při údržbě jak jsme byli větší tak jsme údržbu dělali pod dohledem kombajnérů nebo traktoristů podle toho ke komu jsme se nasáčkovali  ženský z kuchyně moc dobře věděli kolik  smradů se kolem kombajnů motá takže když pakovali menáž tak přidali i pro nás a když zapomněli tak chlapy se s náma rozdělili. Potom když už nám bylo kolem těch 13-15 tak jsme dostali na starosti traktor s pluhem a traktor s voznicí co se sebou tahalo na pole aby kdyby zahořelo se mohlo začít bojovat proti červenému kohoutovy. Většinou to někdo z dědků odvezl na pole mechanizátor ho odvezl zpátky na statek a po poli jsme to posunovali my  když se přejíždělo z pole na pole přes den tak to nás vzali mezi sebe do kolony a nikdo neřešil že traktor řídí školák. Páč boj o zrno byl vrchol zemědělcovo roku a každý musel ruku přiložit k dílu aby jsme se měli lépe. 

Děda dělal v JZD skladníka a pehamáka. Teta byla na váze. Strejda jezdil s kombajnem druhej strejda jezdil s IFOU.  A celý žně jsme chodili domů jen spát a to bylo kolem osmé jsme se z pole svezli s fůrou a šli domů došli jsme domů od babky jsme dostali vynadáno že nová díra na gatích nebo že gatě od šmíru když se na poli opravovalo, nahnala nás do vany než jsme se odmočili z tý polní špíny tak něco uklohnila k večeři najedli jsme se a šli jsme spát protože ráno jsme chtěli bejt zase od začátku u toho. Ani televizi jsme nepotřebovali. Máti jednou dvakrát za týden telefonovala jak se máme co děláme a když volala dědovy do skladu tak se dozvěděla že večer jsme došli domů a ráno se zase ztratili a že jsme někde v rámci katastru.  To bejvali nejlepší prázdniny nepamatuju si že by jsme se byť jen jedno odpoledne nudili za celí měsíc co jsme tam byli.  A když začalo pršet a nesekalo se tak jsme celý dny vyřezávali z polistyrénu lodě který jsme chodli pouštět na rybník i když jsme k rybníku nesměly ale byli jsme tam když jsme nebyli na poli nebo v JZD.  Nikdo nešílel železem po stromech že když nám ta loďka nechce plavat tak lezeme do rybníku po žebříku nebo že máme na rybníku vor který jsme si udělali ze dvou traktorových duší který byli ve statku přebytečný že jsme si u pražáka půjčili půlku vrat od kůlny aby jsme měli desku na vor.  Nikdo si nerval vlasy hrůzou že jsme celej den v povětří a ty co nás měli na starost děda s babkou tak měli většinou jen mlhavou představu kde jsme ale děda byl špička v tutom ten tvrdil že dokud na nás nechodí tetky ze vsi žalovat tak že je všechno v pořádku. A neřešil to ale zase věděl že +- 20.00 přijdeme domů z nějakých 20 minut nedělal aféru a my jsme věděli že i když jede z pole poslední traktor před 19 a další fůrou by jsme to nestihli tak jsme se sebrali a jeli na statek aby jsme byli ve správný čas doma. 

Hezký jsi to napsal,ale jelikož jsem na vsi vyrůstal,tak tohle by si nedovolil žádný mechanizátor,že by někdo bez papírů cukal po poli,ale režie hezká. Všichni naši ve vsi také zaměstnanci družstva. Natož se motat někde po dílně.hmmm

Teď pracuji na zkulturnění prádelny po demontáži karmy a montáži fve.

17221076382876688619828474056886.jpg

Upraveno uživatelem Milan+
Odesláno (upraveno)
před 8 minutami, Milan+ napsal:

tohle by si nedovolil žádný mechanizátor,že by někdo bez papírů cukal po poli

Ale prosim tě, u nas ty bylo na denním pořádku, tak nějak podobně jak piše Vena, kluci, spolužáci ze školy, kdo měl rodiče v JZD či k tomu měli jinak blízko byli na poli kvuli traktorům a technice pořád, doma si ve 12 letech stavěli krosky z fichtla či kejvačky uplně bez problemu, díky praxi z JZD, ty šikovnější uměli i svářet (Teda něco přilepit elektrodou :D ) jen učitelka měla problem že mají šmír za nehty. Chodili jsme běžně k nim blbnout na těch peklostrojích.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...