Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Po necelém týdnu putování rozmoklým Banátem vypadá auto takhle 

banat.jpg

Dlužno dodat, že po cca 2000 km cestou necestou auto jede naprosto v Oukeji. Kéž bychom v neděli dojeli až do místa určení.

Upraveno uživatelem Péťa
Otočení obrázků
Odesláno

Me pokracuje smula od patku :)

Dnes se me povedlo pri nataceni na jednom skalnatem miste Nad Kounovem / Hluky uklouznout tak sikovne ze jsem si neco udelal s kolenem cca 1hod z nej celkem statecne tekla krev odkud netusim je to jen lehce sedrene.
S tim jak jsem si ustlal tak ikdyz pres zapesti tak nejak svihnul s kamerou o zem tak ze mame asi po kamere uvidim zitra reset tovarni nastaveni ... dalsi zaznam uz neni ostry (nejcernejsi scenar - minus cca60tis)

Nasledne jsem chtel natocit nedaleky hrad Hluky no nepriletel zachranarsky vrtulnik panbuh me miloval ze byl dron v kufru jinak jsem byl pri mem stesti na NOVE PRIME .... - nad Hobitinem si prozmenu ustlal motorkar :(

Ale aby nebyla jen smula v Rokole se povedlo najit odvodnovaci stolu a zanikle cesty ktere pamatuji snad uz konec 16stoleti.
Zminovany most ale zatim ne - pockam do podzimu spis na zimu a pujdu si to projit znovu ted je to uz hodne zarostle a vegetace vse pohltila.

Tak ze - prezil jsem - tak ze asi dobre.

Odesláno (upraveno)
před 17 minutami, Lihous napsal:

Ale aby nebyla jen smula v Rokole se povedlo najit odvodnovaci stolu

@Lihous Škoda, že jsem nevěděl, že ji hledáš. O ní vím. Ale o mostě teda ne.

Vrtulník by jsi slyšel a přistál. Toho bych se nebál.

Upraveno uživatelem Péťa
Odesláno

@Péťa No neslysel letel jako by udolim nad cestou a videl jsem ho az kdyz byl nad mistem byl jsem na louce temer kolmo k hradu nad Hobitinem.
A letel rekneme 30/50m nad stomy ja s dronem pokud by byl na ceste tam zpet zhruba ve stejne hladine a pokud by se natacelo samotne hradiste tak bych byl cca nepovolenych 200/350m

No natacel jsem jen MT a bylo zajimave "ze" vrtulnik z Hk byl ma miste driv nez RZS (ale je pravda ze netusim odkud jela Nachod Rychnov Opocno ? ) ... nakonec snad ani nepristal a odletel zpatky - mozna na lepsi misto pro pristani ??
Jak to dopadlo netusim - jen pokud to byla zatacka nad Hobitinem zastavkou autobusu  tak ta dokaze od Kounova zatopit i os.autu docela vynasi a dnes tam moto jezdilo celkem hodne ....

A most Rokole mel byt do Smelcovny primo z cesty od stoly - je ale otazka jaky most pres Olesenku nebo nejake velke dilo na tehdejsi dobu - dnes se uz vari z povesti - pametnici uz nejsou.
Co je overene ze stola vedla k Mezilesi a min dva body a fragmeny tam jsou patrny dodnes.

Joo a tam co jsem sebou riznul to bylo dulni dilo Hluky s jednim panem co tam lezl za mlada to je cca 45/50roku zpatky - a verim ze jsou chodby dodnes nezavalene.

Odesláno (upraveno)

Včera v 6 hodin rumunského času (+1 vůči našemu) odjezd z Banátu a v 18 hodin našeho výsadek osazenstva u pražského Hlavního nádraží. Cestou bylo několik přestávek, ale taky cca hodinové čekání na RO/HU hranici a k tomu ještě cca hodinové zdržení způsobené popojížděním v kolonách na D1. Už aby byla celá Evropa v Schengenu, zbytečné čekání na čáře je děsnej opruz.

brum.jpg

Upraveno uživatelem Péťa
Otočení obrázků
Odesláno (upraveno)

@Medvěd Rumunsko uz je v Schengenu taky, od letosniho brezna, ale zatim kontroly vypadly jen "vzduchem a po vode". Na sousi/silnici prijdou na radu pozdeji (zaznivalo neco jako "brzy") , mozna uz pristi rok bez kontrol :)  . Tak treba prijdou "brzy" v tomto smeru ty dobre zpravy a pristi dovolenou uz budes mit lepsi prujezd.

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno (upraveno)

Hodina je prd. Jednou jsme stáli 4hodiny na přechodu Macelj z Chorvatska do Slovinska. A to už bylo dlouhý. Když jsme druhý rok čekali hodiny dvě, připadalo nám to krátký a rychlý. :D Naštěstí jsou už od loňska chorvati v Schengenu. 

Upraveno uživatelem radim.1008
Odesláno (upraveno)

Radime - v 90 letech jsem taky zažil i víc než 6 hodin čekání, než náš autobus pustí ze Slovenska na Ukrajinu. Jel jsem tam 2x na dovolenou a mnohahodinová čekačka byla jak při vstupu, tak i při odjezdu - ale to tam byli dva placení řidiči a ne já s vidinou necelých 1000 km dlouhé cesty domů s lidma co se do Prahy potřebujou dostat tak, aby chytli další spoj do Vrchlabí nebo do Litvínova.

Myslím si ale, že dnes píšeme rok 2024 a takhle zbytečně promarněný hodiny života bychom měli maximálně omezovat.

Sitler - děkuju za potvrzení. Taky jsem si myslel, že jsem o Rumunsku v Schengenu nedávno slyšel a docela mě zarazilo, že prý je současný stav zaviněn Rakouskem a jeho nesouhlasem s otevřením hranice.

Lukáš Havlíček - ne, hlava se mi nezamotala, to je specifická funkce tohoto fóra, co některé fotky různě převrací. Myslím si, že už by sis mohl zvyknout

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno (upraveno)

Včera ráno manželka volá, že stojí na místě a svítí jí baterka. Odešel altík. Přivezl jsem jinou baterku aby dojela domů, večer jsem alternátor vyměnil. První závada po 4 letech a 100k kilometrech, slušný. Až je mi líto se toho auta zbavovat. 

Dnes ráno volá zase, že stojí. Došel jí benzín. Ještě večer jsem jí říkal, ať si ráno v Kolíně natankuje. Ne, neměla čas. Snad jí ty ušetřený 3 minuty stály za těch 35 minut, než jsem se k ní dostal s kanystrem xD 

Jinak jednou nás v Srbsku zastavili na celnici na 14 hodin. Odvezli řidiče do kopru a nevěděli jsme nic. Nedodrželi povinné pauzy. Po 14 hodinách je vykopli na popud české ambasády a k autobusu si museli vzít tágo. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno (upraveno)

Tak to jsem měl kliku, že na těch různých hraničních přechodech z a do Ruska, Běloruska, Rumunska, Moldávie nebo Ukrajiny jsem vykysal zpravidla tak hodinu, myslím, že nejdelší rekord byl tak do třech hodin. Tedy když nepočítám, že z Ruska se nedalo přejet do Běloruska, musel jsem z Ruska do Lotyšska a z Lotyšska teprve do Běloruska, což v součtu znamenalo příjezd do ubytování ve Vitebsku ve tři ráno namísto plánovaných pěti - šesti večer . Ale to je jen čas, sice nepříjemné zdržení, ale "jen" čas. Loni jsem absolvoval hraniční kontrolu na trajektu ze Sete do Maroka a to jsem se docela bál o zdraví. Normálně bývá na lodi marocký pohraničník a osazenstvo trajektu (cca 1200 lidí) má na odbavení čas po celou dobu plavby (2 dny a 2 noci). Jenže tentokrát tam pohraničník nebyl a všichni cestující se museli odbavit po připlutí do Tangeru-med, když teprve na palubu pohraničník dorazil. Všichni chtěli být odbavení co nejdříve a v úzkých chodbách trajektu byla velká tlačenice. Stáli jsme tam našlapaní víc než fanoušci hokeje na Staromáku a co chvíli se tím davem prodíral někdo, kdo byl přesvědčen, že má oprávněný důvod proklestit se k přednostnímu odbavení. K tomu veškerá hlásání kam vlastně jít byla už jen v arabštině. Fakt jsem se bál, že naše putování po Maroku začne tím, že nás na trajektu ušlape dav. A pak se nějak počet pohraničníků navýšil, fronta za námi zmizela, dostali jsme razítko do pasu jako skoro poslední. Šli jsme k autu, všechna auta v podpalubí už byla nastartována, aby mohla co nejrychleji opustit trajekt. Došli jsme k naší Berušce, byla úplně na konci, za zadkem měla vrata, kterými jsme dovnitř vjeli. Naložili jsme bagáž, nastartovali, za námi se vrata otevřela, dostali jsme pokyn se otočit a jako první jsme z trajektu vyjeli na africkou půdu.

Upraveno uživatelem petrinza
Odesláno

tak já kdysi ,,kempoval'' na hraničním přechodu Macejl 2 dny 😯, šofér autobusu si zapoměl v Černé Hoře v hotelu města Bar veškeré doklady, tak jsme ,,žili'' na hranici dva dny, než to vyřešili-- přivezl mu je taxík  🙈

Odesláno (upraveno)

V rámci putování rumunským Banátem jsme se dozvěděli o české vesnici v Srbsku, kde paní Jasmína Jasná provozuje vynikající restauraci. Poslala mi takové lákací fotky a můžu zodpovědně potvrdit, že jsme si v sobotu všichni opravdu pošmákli 

1000008278.jpg

1000008263.jpg

1000008258.jpg

1000008267.jpg

1000008270.jpg

1000008272.jpg

1000008287.jpg

Osobně jsem měl srnčí guláš s bramborovýma nokama. Tři porce paní Jasmína donesla v polévkové terině, ze které jsme si nabírali sami a guláš byl tak hustý, že do něj téměř nešla ponořit naběračka.

Zbytek skupiny byl se svým jídlem taky spokojený a když paní donesla po jídle sladkou tečku, měli jsme všichni pocit, že pukneme z přejedení.

IMG_20240525_101143.jpg

IMG_20240525_112038.jpg

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Já jsem sekl včera, když jsem přijel z krve :D dneska jsem zajel pro díly a doskákal jsem s autem, kde budu měnit spojku. Už jsem na tom něco začal, ale musel jsem na odpolední :nevim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...