PaKr Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 @Medvěd, @jarokare tak já mám takový boj osobně nedávno jsme právě kupovali a v celém NJ mi byly jedny boty.. dokonce v jednom obchodě nám řekli, že mají max 45. Pak jsme byli v OV v Karolíně a taky nebyl moc velký výběr. Jedny mi sice byly na délku, ale úzké na palci nakonec v Intersportu měli 48 mezi posledními kusy a konečně úspěch @MJSytic díky za tip, asi budu jezdit pro boty do Prahy ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 no chlapi ani ve velikosti 42-43 to není bohviečo pokud chcete najky nebo adidasky do 2500, prý velikost co se nejvíc kupuje --no do prkýnka , tak jich objednám více, nee?? já do obchodů už nechodím, naposledy jsem koupil přes internet obchod Qeens myslím (Praha), měli POSLEDNI adidasky ve velikosti 8 a půl , ale zas dobrá cena 2000.- Citovat
Medvěd Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 (upraveno) Ozzy - boty si v našom případě musíme fyzicky vyzkoušet. Já i junior asi máme divný nohy, ale někdy nám sedne nějaký číslo a jindy klidně o číslo až dvě jiné. Osobně mám vysoký nárt, mládě zase široký záprsti a tak boty přes e-shop nejsou pro nás řešení. Upraveno 13. květen 2024 uživatelem Medvěd Klemoň ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 @Medvěd v ramci odzkouseni je v tomhle docela privetivy Sportisimo - neni problem objednat na prodejnu nekolik velikosti a typu, tam v klidu vyzkouset a pak zaplatit a odnest jen to, co sedne a zbytek tam nechat. Takze tam to jde resit i pres eshop s tim, ze v tom pak nelezi penize - defakto je to "jen" objednani na prodejnu na vyzkouseni. U dcery jsme tam takhle resili vybaven na lyze - nekolik ruznych bund, kalhot... a uplne bez problemu s tim, ze je to prece uplne normalni sluzba. Klemoň ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 (upraveno) dnes dole v městečku--chci nechat vyrobit vaničku z pozinku 0.8mm v rozměru 104x14x5 cm, abych do ní ponořil desku a namořil ji (30 desek), ko.kot mi řekne 700.-, tak jsem poděkoval a řekl mu, že má něco s ušima,přece ji nechci ze zlata Upraveno 13. květen 2024 uživatelem ozzy56 Citovat
petrinza Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 (upraveno) Pokračoval jsem v přípravách na letní dovolenou - boty mi došly z internetového obchodu už minulý týden, mám naštěstí běžnou konfekční velikost a nové boty byly jen novější model těch, které jsem měl dosud. Teď přišla řada na inovaci videotechniky. Posledních 7 let jsem používal klasickou digitální videokameru Sony. Na sestříhaných filmech je za tu dobu možné sledovat určitý autorský posun - s posledními filmy jsem spokojenější, než s těmi staršími, ale pořád mi tam nějaká extra třešínka chyběla. Před dvěma lety jsem v Albánii vyzkoušel dron, ale ještě to nebylo to pravé. Chce to hodně praxe s lítáním a nejspíš větší a dražší techniku. Ten můj malý lehký dron má sice už poměrně slušnou výbavu, ale cvičí s ním každý slabší vánek. Ale co je daleko větší problém, do některých zemí ho nemůžu vzít vůbec - je to zakázané a hrozí zabavení. Tak tomu bylo loni v Maroku a letos Tunis to má taky tak. Nakonec jsem si dneska objednal 360ti stupňovou kameru s neviditelnou selfie tyčí, tak snad se s ní do odjezdu něco naučím. Zítra by měla být v Alzaboxu. Mimochodem včera jsem zkoušel cvičit s dronem na mé malé zahrádce a Šárce se moc nelíbilo, když vrtule dronu postupně dělaly salát z angreštu, rybízu, růží, levandule a květů leknínů. Upraveno 13. květen 2024 uživatelem petrinza Citovat
Péťa Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 (upraveno) Ahoj @petrinza, použitelný malý dron je od DJI, ten si s větrem poradí. Třeba Mini 3 Pro + Fly More Kit (jestli se dá ještě někde sehnat) nebo za víc peněz Mini 4 Jakou jsi koupil 360° kameru? Jsem zvědavý na zkušenosti. Upraveno 13. květen 2024 uživatelem Péťa Citovat
jirka307 Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 Dnes jsem odvezl auto (5008)do Peugeota v Mělníku na výměnu čelního okna člena @jarokare jsem tam nepotkal Medvěd a Péťa ohodnotil 2 Citovat
jarokare Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 @jirka307 Přivezli mi dlažbu , tak jsem si vzal volno , uvidíme se , až pro to pojedeš Péťa ohodnotil 1 Citovat
petrinza Odesláno 14. květen 2024 Odesláno 14. květen 2024 @Péťa Insta 360 X4. Jsem na ní zvědavý, dám vědět, co a jak. Péťa ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 14. květen 2024 Odesláno 14. květen 2024 (upraveno) Já budu ale chytrej. Školení Q2 na opravy Li-ion baterií a nabíječů. Upraveno 14. květen 2024 uživatelem VojtouNerCZ MJSytic a zbynek..s ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 14. květen 2024 Odesláno 14. květen 2024 tady je nádherně, tak už jedu v plném nasazení , 700 za vaničku nedám, tak musím postaru válečkem, ale dodržuju pitný režim tak to jde, rádijko hraje je teplo, super odpoledne chcu na skůtr... zbynek..s ohodnotil 1 Citovat
Lihous Odesláno 14. květen 2024 Odesláno 14. květen 2024 @ozzy56 700 je silene cislo ale pokud si predstavim ze si pan zakalkuluje vse to je cesta pro plech samotna prace amortizace atp ... Cena je jaka je - to ze je nam predesilano ze se mame lepe nez vcera ale dost mozna i zitra to je vec druha - chovam se stejne s diky rikam NE. Ale chapu ze pokud si chce remeslnik vydelat a rozume zit je to v soucasne dobe rekneme slozite. Dalsim faktorem je jeho kvalita - sam bojuju s dlazbou kolem baraku naterem oken koryt ..... Ty mene kvalitni nechci ale ty co maji renome jsou na nekolik roku nedostupni a samozrejme adekvatne "drazi" hold obraz dnesni ne uplne normalni doby .... Tak ze koncim neb bychom se ..... a to tady neni dovoleno. Krasny vecer od rezaveho z Dobrusky - konkretne Kacencina 14 Citovat
sitler Odesláno 14. květen 2024 Odesláno 14. květen 2024 V 13. 5. 2024 at 10:56, ozzy56 napsal: t vyrobit vaničku z pozinku 0.8mm v rozměru 104x14x5 cm ty jo... 700 neni az takovy ulet. Kdyz vezmu, ze na tohle musi pouzit desku 1x2m, ktera sama o sobe stoji petikilo (jasne, "zbytek" my zbyde, ale co s tim pak...), a pak nejaka prace a svarovani, rekneme hodka, at nezeru, hodna prace remeslnika je 500+. Takze ta cena je vlastne uplne v poho, ne? Péťa a Charlie 607 ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 15. květen 2024 Odesláno 15. květen 2024 no taky bych neřekl že to je cenově nějaký úlet do nesmyslu. Lidi opravdu je potřeba se na cenu takových věcí koukat optikou dnešních cen. Jestliže si bude s takovou věcí hrát hodinu spálí nějakou elektriku i když mu zbude nějaký materiál který budu moct zužitkovat na jiné zakázce tak ten vejdělek nebude bůhví jaký. Včera jsem byl u dodavatele domlouvat ceny dílů protože právě spousta lidí když platili tak že je to od minula dražší ano je to dražší protože ceny dílů vzrostli a bohužel nikdo nepodniká aby dělal charitu nebo aby mu to vycházelo šul nul. Dneska vezu máti do Prahy na odběr krve před prohlídkou kam ji povezu příští týden. Pak pofrčím na dílnu protože tam je potřeba trochu uklidit a po obědě je tam práce pro jednoho místního štamgasta. Klemoň ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 15. květen 2024 Odesláno 15. květen 2024 tak chlapyy--protože jsem jako autoklempíř takových vaniček udělal mraky, pustím se do kalkulace, plech 104x30, plus dva zbytky 14x6 zpod nůžek, stříhání +ohýbání 15 min., vanička bude mít nahoře falc 5mm, letování měkkou pájkou 15 min., celková cena max.!! 500.- a to bude mít super zisk, pánovi jsem nabídl sázku o 5000.-, že za půl hodiny bud mít vaničku hotovou a to se ani nepřevlíknu--začal couvat a že taky musí z něčeho žít..., jenže pro místní mají jiné ceny (všichni soukromníci tady) a nás chataře by rádi skrouhli--nene, kafku nikomu dělat nebudu, takže to skončilo válečkem a zbylo na dvě flašky rumu... Citovat
petrinza Odesláno 15. květen 2024 Odesláno 15. květen 2024 Včera večer mi nová kamerka dorazila do boxu. Nebylo tedy moc času na pokusy. Kamerku jsem dobil, stáhnul aplikaci do mobilu, mobil spároval s kamerkou a kamerku aktivoval. Jinak to nejde. Přiložený český návod je trochu zavádějící, aktivaci má jako několikátý krok a v dřívějších krocích jsou instrukce, které bez aktivace nefungují. Už umím přepínat mezi režimy 180 a 360 stupňů, na 180 je to klasická videokamera se záznamem ve formátu mp4, na 360 je to tedy úplně jiná dimenze - žádné hledání v hledáčku, švenkování, zoomování - prostě nasadíš na klacek, zvedneš kamkoliv do prostoru a až následně si vybíráš, co vlastně chceš vidět a zvětšit. Musím si ještě stáhnout SW do notebooku a prozkoumat, jak se takové záběry dají zpracovat do filmu. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Lihous Odesláno 15. květen 2024 Odesláno 15. květen 2024 (upraveno) @ozzy56 Tak s tim muzu souhlasit ze pro mistni je jina cena nez pro chatare - kdyz to tak mam napsat. Ja mam treba problem s predelanim zamkove dlazby cca 70/80m2 rozebrat srovnat podklad po cca 20letech to proste rovne neni dodelat izolaci kolem baraku odvodnovaci kanal + chranicku pro ele.branu. Prace pro partu at "nezeru" 14dnu. Mel jsem tady partu ktera nemela nic vse by se pujcovalo samozrejme na moje naklady - ale byla nejlevnejsi - pak tady byl pan a ten od boku vystrelil 140tis a ze pry to neni konecna .... Bavim se jen o praci - material je samozrejme k zaplaceni zvlast. Oprava strechy cca 30m2 bylo tady kolik "donchuanu" a ti zacnou vse se musi udelat znovu a nove a to nevidel nic jen stoji pred barakem a kouka na eternit Tak ze chapu a vim ze je to s remeslniky tak nejak problem ale jak jsem psal problem je nase zrizeni a nastaveni vseho. Sam obdivuju ze remeslo jako takove jeste dnes nekdo dela - neb podminky jsou opravdu spatne. @petrinza Kamera je hodne dobre nekdy nedokaze spojit obraz az tak presne v 360° ale to je problem dle me optiky. Sam jsem si v covidu poridil na pokusy FLY360 4K ale byl to zacatek ktery mel a ma sve velke limity a je vhodnejsi jen na mensi velikost zobrazovani idealne MT co je neuveritelne je volnost pohledu ... odkaz na nas pokus rozhledna Sendraz a mozna tam bude jeste N.Hradek a Slavonov .... Upraveno 15. květen 2024 uživatelem Lihous Citovat
sitler Odesláno 15. květen 2024 Odesláno 15. květen 2024 před 50 minutami, ozzy56 napsal: plech 104x30, plus dva zbytky 14x6 zpod nůžek, stříhání +ohýbání 15 min., vanička bude mít nahoře falc 5mm, letování měkkou pájkou 15 min., celková cena max.!! 500.- plech 104x30 nekoupis, prodava se 2x1m, popr 2,5x1,25m tabule. popr 1mx 0,55, ale tam ti chybi delka... "zbytky z pod nuzek" - je otazkou, jestli je vubec ma a jake? A pak prace. V klidu nastrihat, naohybat, sletovat - za 30 minut min. dohromady, at to nejak vypada. Sakra kdyz uz chcete solidni remeslniky, tak necekejte, ze budou delat za "dekuju"... Tohle je furt dokola. kazdej breci, jak nejsou lidi, nechtej delat rukama, ale pak jim do tech rukou nechcete dat ani korunu "protoze je to prej drahy". Tak si to delejte sami, no... Péťa ohodnotil 1 Citovat
Lihous Odesláno 15. květen 2024 Odesláno 15. květen 2024 @sitler Ano za dekuju uz nedelaji ani kamaradi - neni problem zaplatit to rozhodne ne ale nechat se oskubat uz problem je Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.