Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dokonce dva😁

starší toho s tatrou odvozil spousty. 🤗 Je to totiz super rehabilitace rucky... Kam se na to hrabou doktoři... 😁

Odhadem prevozil kubík nastipanyho buku... 

Jako já na chalupě... Před 30 lety...😇

Odesláno (upraveno)

@Fruktis  vyplatí se to řezat a štípat doma?  myslím kupovat dřevo na metry a pak se s tím dělat :myslim, myslím to vážně, protože jsem to jednou tak z hlavy počítal a to je pila, řetěz, olej, benzín, lišta, další řetěz atd., o štípání nemluvím, buď ručo sekyrou, nebo já měl kuželový štípač--s tím to šlo super a rychle, ale přece jenom ta robota s tím, mi stačí odvozit naštípané dřevo co koupím do dřevníku a mám toho plnou pr....😂

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

@ozzy56no vyplatí... Podařilo se mi sehnat za levno vyschle tvrde dřevo... Jinak tady v okolí prodávají prakticky vše jen syrové a pěkně drahé...

Mekky mám nastipanyho, to si jen preriznu... 

Hlavně já plánoval mít krbovou vložku jen jako zálohu,kdyby se něco pokakalo, tak jsem prvně koupil jen měkké štípané dřevo... Ale jak to rostlo, tak byl od ženy požadavek na větší zásobu dřeva... A suché bylo jen v celku... Nebo spalcich... Tak půl na půl to pan přivezl... 

A vedlejší efekt je ten, že jsem shodil tuk a posílil tělo... 😁

Odesláno

U nás na vsi na chalupě dřevo "nastojato" za pár stovek za poctivý kubík. Hotové naštípané kolem 1500 za sypaný kubík takže cca 2000 za "normální" kubík.

Udělá brigáda v lese, přiveze se to v metrech, prožene štípákem na půlky nebo čtvrtky, nechá vyschnout a pak na cirkulce pořeže na 33cm kousky a doštípe opět na štípáku na menší pro krbovky.  

Pokud se nechce brigádničit vezme se o stovku dražší už ve dvoumetrech od harvestoru (to je ve smrku či borovici). 

A samozřejmě posilovna grátis, ale není to nic hrozného.

Ještě uvidíme co nám udělá cena dřeva v příštích letech, ale chlupu vytápí krbovky s výměníkem a tam nic jiného nedám

Odesláno

u nás naštípaný sypaný smrk stojí cca 1300, dovoz zdarma do 20 km, ale stejnak je to o 80% více než loni, je pravda, že tu dávají povolenky a můžeš si označené stromy pořezat sám za pár korun-- kolem dokola je les, ale kašlu na to :bojim

Odesláno (upraveno)

Takže rovnanej naštípanej kubík smrku v přepravkách ze kterých mi to do 20 metrů vzdálenosti po rovině i srovnají do přístřešku byl předloni za 1500 zadarmo a letos za 2000 pořád super.

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno

tak jsem jen pro info volal na číslo co mi dal sused, a ten prodejce chce 1900 za kubík sypaný naštípaný smrk 😯, to si ho může strčit do řiti, mám plnou šopu dřeva a půl sklepa dřevěných briket ještě za super cenu (z roku 2019), ale sám se mi omlouval, že dřevo leze furt nahoru a lidi ruší objednávky, tak nevím ;)

Odesláno

Tak me to nedalo a zeptal jsem se na RB info lince jak to mame s vyberem zdarma.
Omlouvam se ze jsem mylne informoval ohledne karty nebyla to kreditni ale Debetni a mam zmineny "chytry ucet"

Z odpovedi je naprosto jasne a zrejme to co je v cz naprosto bezna praxe kecat kecat a zase kecat.
Co na tom ze reklama je v celem svete zadarmo kdyz "muze" byt poplatek ale za ten my nemuzeme - za me tzak trosku uvedeni zakaznika v omyl.
Me to stalo 200Kc to preziju ale snad to pokuze ostatnim "se nenapalit"!!

A odpoved na mou otazku:

Chtěli bychom Vás informovat, že pokud vybíráte Kreditní kartou, pak je za každý výběr účtován poplatek dle ceníku, a to 3,5 % z vybírané částky, min. 89 Kč.

Pokud se jednalo o výběr Debetní kartou, tedy kartou k účtu, pak jsou výběry opět zpoplatněné dle ceníku. V případě, že máte např. Chytrý účet, který má výběry zdarma po celém světě, mohl být poplatek účtová poskytovatelem bankomatu. Takový poplatek my neovlivníme, protože není účtován ze strany Raiffeisenbank ČR.

A ja dodavam jsou to vlasne 😇

Odesláno

Teoretický příklad: e-shop, nákup za 1000 Kč, platba na dobírku +40 Kč, doprava zdarma. Přijede přepravce, předá Ti zboží a chce 1100 protože oni si účtují 60 Kč pojištění zboží při přepravě. Budeš vinit e-shop za klamavou reklamu že při nákupu nad 999 Kč je doprava zdarma?

Odesláno

@Sawoy Pokud to bude v objednavce jasne dane a nepujde to zmenit ze to pojisteni nechci tak asi NE ale pokud to tam nebude jasne napsane tak si zbozi neprevezmu ;) ja si objednal za 1040Kc
Ne za 1100,-

A muj pripad neni prirazka jako takova /poplatek/ ale naprosto hloupej kurz o cca +1Kc na one zlote :)

Odesláno (upraveno)

Tak letos už poslední svezení, protože ten Charger´73 mi asi není souzen.

Takže jen definice : Ford F-150 / 2014 / 6,2L / 413HP / 3.493kg  -  leštěnka zvenku i zevnitř.  Náklady cca 180 km za 840 Kč. Jo a to nejlepší nakonec.

Protože mi byla hanba to vrátit zablácené, tak jsem to za 50,- ošplíchl vapkou a pochválil péči o vůz. Za odměnu pak ještě dostal lahvinku 🙊

P1120602.thumb.JPG.6839569fd4ce2ab4271b395abb68c327.JPG

P1120606.JPG

P1120610.JPG

P1120598.JPG

P1120611.JPG

Upraveno uživatelem Klemoň

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...