radim.1008 Odesláno 4. říjen 2020 Odesláno 4. říjen 2020 Dneska jen takový povzdech. Byl jsem u té 306 Break a vyndal jsem z ní nějaký věci. Nejvíc mě překvapil naprosto zdravý motorový prostor a vzpomněl jsem si po sundání podběhu na VW group a jejich hnijící patky blatníků a začátky prahů. A tady? Plný blatník bláta a po rzi ani památky. Ono teda je to auto dá se říct celé konzervované v blátě. Citovat
Návštěvník Odesláno 4. říjen 2020 Odesláno 4. říjen 2020 U fauwé by toto bláto znamenalo díry v kastli v lepším případě. Frantíci maj, alespoň co tak všeobecně vídám, výbornou antikorozní ochranu kastle Citovat
RichVa Odesláno 4. říjen 2020 Odesláno 4. říjen 2020 306ky kombíky hnijou nad levým zadním kolem. Dlouho nic a pak najednou upadne pás. Ale jinde ne. To je pravda. Má bývalá 306ka ještě jezdí bez děr v kastli. Citovat
Sawoy Odesláno 5. říjen 2020 Odesláno 5. říjen 2020 před 22 hodinami, Ferry napsal: @Sawoy ... Na strese bude profilovanej taskoplech, takze bocni zavetrny listy jsou klasicky spodni a ta horni lista bude prelozena a prisroubovana pres ten stresni plech a zespod utesnena molitanovymi kliny. Co furt fšickni máte s těma plechama .... to to vynde s pracností za metr fakt o tolik levnějc/rychlejc/jednodušejc než třeba asfaltšindel na OSB nebo tak něco? Citovat
Péťa Odesláno 5. říjen 2020 Odesláno 5. říjen 2020 Plech je dle mého názoru trvanlivější, než nějaká lepenka radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 5. říjen 2020 Odesláno 5. říjen 2020 (upraveno) No ono to bude spíš tím že ten plech se může dát na menší sklon než ten asfaltošindel. i když zase když bude pršet tak ten plech musí zákonitě dělat hluk který ten asafltošindel v sobě utlumí. Jo a dneska první vlaštovka na přezouvání zimních gum. I když skorobráška kterému jsem to dělal na revanš ale na tuhle přezouvací sezonu mám první zářez. Upraveno 5. říjen 2020 uživatelem Vena garážmistr skypeja ohodnotil 1 Citovat
Sawoy Odesláno 5. říjen 2020 Odesláno 5. říjen 2020 (upraveno) @PéťaPopravde řečeno nemůžu posoudit. Zatím to mám na boudě jen 20 let, drží to jak přibitý neloupe a nekrouti se to, nikde nikam nekape. A za dalších +/-20 let už mi bude asi jedno že by plech možná vydržel ještě dalších dvacet @Vena garážmistrTak pro tyhle rekre apod. účely nějakej sklon vůbec neřeším. Sníh vídáme občas v televizi takže 5 cm na metr musí stačit. Upraveno 5. říjen 2020 uživatelem Sawoy Citovat
Vena garážmistr Odesláno 5. říjen 2020 Odesláno 5. říjen 2020 To jo tady u nás ale pokud se nepletu tak @Ferry je o kousek výš a tam ten sníh asi když napadne i může vydržet dva - tři dny. Citovat
Sawoy Odesláno 5. říjen 2020 Odesláno 5. říjen 2020 (upraveno) To jo to jo .... tam co vocamcaď pocházím to je ještě asi +150 metrů proti Ferrymu a tam umělo napadnout i přes metr a vydrželo to klidně měsíc i dýl. A proto se tam dělá větší sklon čímž výhoda použitelnosti plechu pro menší sklon jaxi postrádá smysl. Ale jinak je to jedno, ptal jsem se spíš jen tak konverzačně, jestli je to zvykem, cenou, místem použití ... Ono kde je to zespodu nepohledový tak to asi při srovnatelný ceně bude nejmíň pracná varianta, podle velikosti šablon. Upraveno 5. říjen 2020 uživatelem Sawoy Citovat
Ferry Odesláno 5. říjen 2020 Odesláno 5. říjen 2020 Ja mel ty sablony temer zadarmo, jako nevyuzitej zbytek ze stavby od kamose, jinak bych asi taky treba vybral neco jineho dle srovnani cena/vykon/pracnost. Hlucnost me v tomhle pripade netrapi, je to sto metru pres zahradu kde jsou v ceste i stromy, takze to do baraku slyset nebude, i kdyby trakare padaly Sklon mam asi dokonce tesne pod doporucenou hodnotu, neco kolem 6-7° (dop. je myslim 9) ale na podobne boude na naradi jsem pouzil uz pred 2 lety tytez zbytky, tam je snad jen 5° a ani tak nezateka, tak si myslim, ze to bude OK . Nadm.vysku mame 550m, hrebeny hned nad nama uz jsou pres 700m, ale posledni roky je to se snehem bida Péťa ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 5. říjen 2020 Odesláno 5. říjen 2020 dneska skoro nic, v podstatě jsem si dneska hrál na pana Lorence, jenom jsem hleděl a ostatní dělali no včera jsme se švagrem protáhli odpad do budoucí kuchyně (taková jiná varianta puzzlí pro chlapy) a pak jsem chtěl vybourat další futra a skončil jsem na pohotovosti s pořezanou levou rukou od flexy. Takže na horní straně zápěstí mám pět stehů a 14 dní nemocenské..... Ale pro nemocenskou jsem šel až dneska odpoledne k praktickému, tak ráno jsem jezdil s vozíkem a to bylo tak jediné, co jsem zvládnul Citovat
Ferry Odesláno 5. říjen 2020 Odesláno 5. říjen 2020 Navrhuji udelat sekci - Co jste si dnes udelali, s poznamkou - jen pro silne povahy. Takovej koutek siti a sadrove modelariny Ja uz mel dnes tak spinavej a uvolnenej obvaz, ze jsem to do zitrejsi kontroly nevydrzel a palec jsem rozbalil sam a sam prevazal. Mam foto, ale vkladat sem asi nebudu PaKr, Pepito, Péťa a 1 další ohodnotil 4 Citovat
PaKr Odesláno 5. říjen 2020 Odesláno 5. říjen 2020 @Ferry už když jsem včera čekal v nemocnici, tak jsem si na ten Tvůj palec vzpomněl Já mám jít až 16. na kontrolu a vyndání stehů ale od středy to můžu umývat a převazovat sám.... Aneb ať žije naše zdravotnictví..... Citovat
ozzy56 Odesláno 5. říjen 2020 Odesláno 5. říjen 2020 jojo, chybí tu sekce ,,jak sem si udělal úraz'' PaKr ohodnotil 1 Citovat
radim.1008 Odesláno 5. říjen 2020 Odesláno 5. říjen 2020 Taky můžu přispět. PaKr a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 5. říjen 2020 Odesláno 5. říjen 2020 to bude dlouhý link , mám story jak sem opravoval komín radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 5. říjen 2020 Odesláno 5. říjen 2020 Kdo nic nedělá,... Pepito a Hafity ohodnotil 2 Citovat
Klemoň Odesláno 5. říjen 2020 Odesláno 5. říjen 2020 (upraveno) Měl bych story jak někdo ( já ne ) dloubnul do dýně vykosťovákem tak šikovně, že jsem volal záchranku a skončilo to JIPem a otevřeným břichem na cca 17 stehů pro podezření načnutých jater . . . Jo a celá ta akce mne stála stresem cca 7 let života . . . Nechápu jak může někdo tlačit / směrovat kudlu proti sobě. PS : lidi se smějou hláškám o starých časech, ale dřív bylo první poučení , když ti dali kudlu do ruky : A krájej , řezej , loupej směrem od sebe . Upraveno 5. říjen 2020 uživatelem Klemoň ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Fruktis Odesláno 5. říjen 2020 Odesláno 5. říjen 2020 Jooo kudla...manzelka by mohla vypravet kdyz jsem ji zapichl nuz do stehna pri rezani koberce... skypeja ohodnotil 1 Citovat
Ajdamek Odesláno 5. říjen 2020 Odesláno 5. říjen 2020 Tak obcas se s manzelkou u spolecny prace pohadame, ale ze bych ji za to pobodal, to ne ozzy56, Péťa, Klemoň a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.