Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jen te Veno poopravim, vyhlaska je paskvil a v "zalivu" nema co delat zadne vozidlo, vyhlaska jasne pise ze na zastavce je stani zakazano. ;)

:P

To ze tam denne stoji milion busu..... :D

Mas doma akvarko?.....:-D 

Odesláno

:xvul

Já autobusáky obdivuju.., ale tak 10% by fakt zasloužilo noumáuně votprásknout...! Jako tramvajáci... A i jako běžný řidiči aut a dodávek..

jako fakt máte pocit.., že ten klakson to zaparkovaný auto odfoukne...??? ;) Mám tušení.., že klakson se v obci může použít pouze k odvrácení hrozícího nebezpečí.. :aut Nehledě na fakt, že klakson autobusů je teda silně agresivní a většinou se dost leknou jen lidi kolem.. Protože řidič je vevnitř, ve kšeftu..

ps: Veno prosím: ten psychopat, co nás pouštěl zaparkovat (v ulici v olšinách, kde měl díky pruhu pro cyklisty fááákt dost místa na projetí) a pak troubil asi 5x, že nám to dlouho trvá, a vybíhal z busu a řval na mě, krávo di to trénovat na pole (což není možné z důvodu absence jiných aut), přičemž jel do garáže - fakt do tý garáže musí dojet na čas..? Dík :) 

Odesláno

Weri 605: vezmu to od konce nevím jestli v autoškole " učíš " jen jízdy nebo jestli i učíš i předpisy. Ale určitě máš nějaké povědomí že existují nějaké bezpečnostní přestávky, přestávky mezi směnami atd.  A z toho důvodu je na celou opravdu na celou směnu vypracovaný tzv. vozový jízdní řád který je pro tu směnu pro řidiče zákonem. A všechny činnosti mají své časy. A i " zátah " do garáže má svůj čas a ten je potřeba z výše uvedených důvodů dodržet. Během dne zatahují tzv. šejdry a pokud se při ranním části směny nabere zpoždění tak se může stát že to zpoždění je takové že už ho na odpolední část směny nikdo nepustí protože by nedodržel všechny nutné přestávky a pokud nepracuješ tak nedostaneš prachy, nehledě k tomu že se musí shánět jinej hejbač volantem kterej tu šichtu dojede.

S tím troubením, asi velká většina z nás má nějaký styl jízdy aby jízda byla co nejplynulejší a tím že se mi v cestě vyskytne překážka tak musím brzdit jinak než je běžné a už hrozí že mi klienti začnou ve voze plandat až padat. Takže z našeho pohledu je tohle houkání odvrácením nebezpečí. Já osobně houkám taky ale jen když vidím že se mi do zastávky cpe v okamžiku kdy přijíždím , tudíž vím že v autě je někdo kdo na houkání může reagovat. Druhá věc je což jsem vysvětloval ve včerejším příspěvku. Pokud auto nepřihrnu k obrubníku tak aby se jim pohodlně vystupovalo tak si v tu ránu stěžují a já musím šéfovi zdůvodňovat proč to tak bylo apod.  U nás na garáži jezdil jeden klučina kterej toho nechal ani ne po roce protože na něj každou chvíli někdo poslal stížnost že " zbytečně " čeká při vjezdu do zastávky a že zdržuje naši " vzácnou klientelu" protože on se houkačky nedotknul pokud to opravdu nebylo nutné a raději počkal až se zastávka uvolní.  Přiznávám že dost z nás si s předpisy nedělá těžkou hlavu a jezdí tak nějak jak to provoz umožňuje ale tyhle všechny " zvěrstva " z pohledu nezúčastněných se dějí pro nás s tím nejdůležitějším se zachováním maximální bezpečnosti přepravy cestujících.  Já jezdím 12 rok pro DPP za tu dobu jsem měl jednu zaviněnou a asi dvě nebo tři nezaviněné nehody, možná jedno nebo dvě upadnutí ve voze ( ťuky ťuk musím to zaťukat) , a s čistým svědomím tvrdím že tahle práce není pro každého a málokdo se s tou prací dokáže porvat tak aby nezmagořil. Dříve jsem tvrdil že městkou může jezdit opičák za bednu banánů, a tak jsem se i k busům ve městě choval ale když jsem začal jezdit pro DPP tak jsem po chvíli názor změnil.

Odesláno

Jo tak to beru... :) Řikám je to šílená práce a obdivuju..

O přestávkách vím.., jen mě prostě rozhodilo, že na nás bliknul ať teda jako zaparkujem (a vešel by se projet.., před ním to na pohodu prohrčeli popíci) a když sme byli zhruba v půlce (cca 10 vteřin) zak začal vyvádět... Myslela sem, že když jede do garáže, tak to tam zapíchne a de domů.., pokud samozřejmě předává šichtu nebo jede na přestávku, tak to pak jo.., ale proč nás teda pouštěl, když musel vědět, že nám to může trvat.. :D (i když co to je 20 vteřin)... 

Odesláno

Včera jsem měl pravidelné volno dnes a zítra mám dovču, v pátek, sobota, neděle pravidelné volno. Takže za dva dny dovolené šest dnů volna. Včera jsem si připravoval práci na dnešek po obědě jsem vezl máti s tatíkem k holiči tak jsem se nechal taky vyletnit. Ráno měl přijet jeden auťák na předělání denního svícení ale pán si uvědomil že auto potřebuje tak se ozval s hodinovým zpožděním že nedojede. Tak jsem vysadil vrata a s tatíkem jsme vytvořili novou výplň do vrat místo drátěnky. Koupil jsem v baumaxu plotovou výplň no za ty prachy ucházející kvalita je to sice pozinkovaný ale myslím si že to do zimy sleze. Každopádně na jaře příští rok půjdou celá vrata do barvy.DSCF2007.thumb.JPG.244872430d677e96b9a93d1fa6d02720.JPG

Odesláno (upraveno)

Měls to pěkně špinavé. Mě to čeká za 1300 km ... takže za necelý měsíc.

A co jsem udělal? Všiml jsem si zajímavého stavu tachometru na služebním embéčku (dneska mu říkají Yeti)

IMG_20170411_120903.jpg

Upraveno uživatelem RichVa
Odesláno

Dojel jsem do Syrovic. Po cestě potkal snad půlku republiky. A ta kolona, co stála na D1 od Ostrovačic až prý někde ke Slavkovu, měla pokračování i v Brně kolem Ronda. Ještě, že jsem to vzal dneska městem.

Odesláno

Dneska na tátově Berlingu HDi menší servis. Olej, filtry (na dně paliváku usazený bordel), čistění váhy vzduchu. Nešlo čerpadlo ostřiků, byla to jenom pojistka - k mému překvapení jsou v autě mini pojistky. Dále výměna žárovek v osvětlení ovládání ventilace - nesvítila ani jedna ze tří. :D 

Nové čepy řízení a přitom pohled na brzdy. Kotouče na hraně normy, ale destičky skoro holé. Táta s tím za 7 let najezdil 40 000 km a brzdy jsme ještě neřešili. Takže zítra ráno koupím nové kotouče a desky a bude na dlouho klid. Zítra to bude rychlovka, nahodit kotouče, zacvaknout desky hurá na kola. :) 

Odesláno

Předvelikonoční minivýlet ZOO Chleby u Nymburka ....  kdo má děcka který rády tyhle malý zoologický se spíše tuzemským a neexotickým zvířectvem tak tuhle klidně vynechte- Jedno velkýzklamání. Pak oběd motel Oseček - taky už to není co bejvalo .... neurazí, nezklame, nenadchne. Prostředí i obsluha v pohodě, ale ta kdysi "domácí" strava tak nějak nabrala nádech eurovývařovny s homologovanou europotravou.

Odesláno

Co jsem dneska udělal? Když nebudu rozebírat,že jsem ráno vstával a jsem  v práci, tak jsem si ho teď letecky umyl :D

Odesláno z Samsung J 5

20170417_144549.jpg

Odesláno

Dnes mám volno které jsem musel přeorganizovat protože plán byl tak trochu lenošení když je tohle hnusné počasí. Ale musel jsem na poštu pro dvě zásilky a vyzvednout peníze od FÚ z přeplatku daní.   A pošta v Úvalech je pro mě za trest. strávil jsem tam víc než hodinu a to přede mnou byli jen dva důchodci a nějaká paní s dopisama ale ta byla u přepážky skoro 40minut. Takže teď si dám něco k obědu a půjdu poklidit zvířectvo a pak budu asi lenošit.

Odesláno

Dnes první letošní seč.... Musel jsem se vybičovat, páč bych se na to jinak dostal až asi v úterý a to si nejsem jistý, že bych si nemusel někde půjčit párek přežvýkavců na pomoc.... :aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...