Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

cawte ludia. neviete v com to moze byt? mam zapnuty tempomat, a niekedy sa sam vypne... idem idem mozno aj 100km nic... a potom sa vypne.. nestlacim ani spojku ani brzdu ani nepridam ..... len tak sam od seba vypne.. potom ho zapnem a v pohode idem.. nic ziadna hlaska... diky moc

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

podle mě bude chyba v nějakym z čidel... budto na brzdě, nebo na spojce. bud přímo na čidle, nebo na kabeláži.

ChouLu mě předběhl :) Ale nemusel si toho nikdy všimnout a tady se to prozradilo

[upravil dne 28/12/13 17:14 od Chozeluizskuner]

Odesláno

Mě občas vypne z důvodu, že zlobí snímač rychlosti. Prostě najednou přestane ukazovat rychloměr (třeba jen vteřinu klesne ručička) a při tom vypne tempomat.

Odesláno

Většinou to způsobuje koherence mezi spínači brzdového pedálu. Pokud se podíváš na dia hned po události určo to tam uvidíš. Pokud jezdíš dál tak nenajdeš nic, po 5. nastartování se z paměti vymaže, páč je jen přechodná závada.

Odesláno

Presne tento istý problém som mal na Berlingu, kde bol dorábaný tempomat. Na diaľnici išiel išiel a zrazu ho vyplo. Tiež som nechápal dôvodu prečo to robí. Niekedy to spravilo raz za 500km, a niekedy aj dva tri krát za 100km.

Zrejme toto bude dôsledok toho, že v servise, kde mi tempomat aktivovali, mi tvrdili, že nemusí pracovať spoľahlivo, aby som s tým rátal..

Odesláno
Presne tento istý problém som mal na Berlingu, kde bol dorábaný tempomat. Na diaľnici išiel išiel a zrazu ho vyplo. Tiež som nechápal dôvodu prečo to robí. Niekedy to spravilo raz za 500km, a niekedy aj dva tri krát za 100km.

Zrejme toto bude dôsledok toho, že v servise, kde mi tempomat aktivovali, mi tvrdili, že nemusí pracovať spoľahlivo, aby som s tým rátal..

Vymeň servis, očividne sa chlapci vyznajú;)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Mě se tempomat sám vypínal když mi auto zlobilo u regenerace fapu, ale od té doby co jsem u Strakiho nechal fap vykuchat už to přestalo.

Mám teď jiný problém, od té doby co jsem nechal udělat novou spojku, tak tempomat neudrží auto ve stejné rychlosti když jedu z kopce, prostě samo setrvačností nabere rychlost a když dojedu na rovinu tak auto postupně dojede na navolenou rychlost a zase se v ní drží.

Odesláno

So spojkou to nemá nič spoločné, muselo ti to robiť aj predtým. Tempomat udržuje rýchlosť, ale pokial je kopec príliš prudký, je úplne samozrejmé, že auto naberá rýchlosť, pretože motor sám už nedokáže brzdiť - klásť odpor. To by musel tempomat zasahovať aj do brzdenia. Áno, sú aj také tempomaty - adaptívne, ale nie v 407.

Odesláno
Mě se tempomat sám vypínal když mi auto zlobilo u regenerace fapu, ale od té doby co jsem u Strakiho nechal fap vykuchat už to přestalo.

Mám teď jiný problém, od té doby co jsem nechal udělat novou spojku, tak tempomat neudrží auto ve stejné rychlosti když jedu z kopce, prostě samo setrvačností nabere rychlost a když dojedu na rovinu tak auto postupně dojede na navolenou rychlost a zase se v ní drží.

zkusit s nizsim prevodovym stupnem.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...