Přejít na obsah

maymo

Uživatel
  • Počet příspěvků

    150
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 206
  • Rok výroby
    2003

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Schardenberg
  • Stát
    Rakousko

Návštěvy profilu

778 zobrazení profilu

maymo's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

1

Popularita

  1. maymo

    Tempomat P206

    Tak to ti presne zodpovedať neviem, nemám u seba kábel. Čo sa týka zapnutia tempomatu počas jazdy, aktivujem ho tlacitkom "+". U mna ho treba podržať tak sekundu-dve kym sa aktivuje a motor zacne pridavat. Na 407, kde bol tempomat od výroby, stačilo do tlačítka tuknut a uz to ficalo.
  2. maymo

    Tempomat P206

    Tak takto. Dnes som spravil zopar Printscreen-ov z nastaveni jednotlivych riadiaciek. Niektore nastavenia su mozno "nelogicke", no pri tejto kombinacii nastaveni to funguje. - V ECU motora je volba "Regulacie rychlosti vozidla"- RVV nastavena na "Nepritomen". Dia ponukala moznost aktivacie, co sa aj podarilo, no tempomat nefungoval. - BSI mi ponukalo viacero moznosti.. RVV bez omedzovaca so sobrazenim navolenej rychlosti, bez zobrazovania rychlosti, s obedzovacom so zobrazenim rychlosti a bez moznosti RVV. Aktivacia RVV so zobrazenim rychlosti u mna nefungovala. Vypisalo chybu konfiguracie. Takze to facha bez zobrazenia rychlosti na budikoch. - V zdruzenom pristroji bola sice tiez moznost volby RVV - Pritomen/Nepritomen, no zmenu z nepritomen na pritomen sa vykonat nepodarilo. Proste zasa chyba aktivacie. I ked vyzera toto nastavenie divne, ako pisem, funguje to. Do prilohy prikladam spominane Printscreeny, na ktorych je na lavej strane obrazkov vidno jednotlive cesty k spominanym nastaveniam. Mozno to niektorym z vas pomoze.pp2000-tempomat.pdf
  3. maymo

    Tempomat P206

    Tak aj napriek tomu, že RJ motora funkciu tempomatu neponúka, sa mi to (náhodne) rozchodit podarilo. V BSI som povolil funkciu tempomatu "bez omedzovaca rýchlosti" a po zasunutí páčky do COMu sa to rozbehlo. Povoliť funkciu zobrazovania rýchlosti na budikoch sa mi zapnúť nepodarilo. Hlasilo chybnu. Nevadí. Hlavne že funguje. Ešte jedna poznámka. Páčka ktorú som kúpil cez ebay je čisto len s funkciou tempomatu - bez obmedzovaca rýchlosti. Vychadzal som z toho, že na mojom bývalom Berlingu som nechaval tempomat aktivovať priamo u Citroenu. Bolo mi povedané, že museli nahrať nový software a bla bla bla a nakoniec sa im to podarilo. Nainštalovali mi vtedy páčku takú istú akú som kúpil aj teraz. A všetko (až na opätovné vyvolanie funkcie stlačením bočného tlačítka) funguje ako má. Na budikoch zelenú kontrolku tempomatu nemám a navolenú rýchlosť neukazuje. Ale funguje - to je hlavné. Želám všetkým veľa šťastia.
  4. maymo

    Tempomat P206

    Našiel by sa tu niekto, kto by vedel prehrať soft v ECU motora za taký, ktorý podporuje tempomat?
  5. Takže u mňa výmena poloosi naopak pomohla. Vibrácie zmizli. Tým u ktorých problém pretrváva, odporúčam zodvihnúť auto na kozy, odstrojit predok, dole kolesá najlepšie aj brzdové kotúče a so zaradenou trojkou to na mieste rozbehnúť od 0-100km/h. Týmto spôsobom vie človek vela veci vylúčiť a naopak, zamerať sa na tých par vecí, ktoré na aute ostali. Čo sú poloosi, diferencial, spojka a prevodovka. Ostatným držím palce..
  6. takze vcera som vykonal \"skusku spravnosti\".. Nakolko som z vibracii ticho podozrieval pravu poloos, zodvihol som pravu stranu auta, na kozu, zhodil koleso aj s brzdovym kotucom, nastartoval, zaradil trojku, pridal plyn a.... pri rychlosti 25-30 km/h sa predok kompletne roztriasol. Presne tak nechutne ako pocas jazdy. Ked vezmem do uvahy, ze nahon bol kopletne odlahceny o vahu auta, je dost mozne, ze pri zatazi sa vibracie objavia az pri vyssej rychlosti, v dosledku pnutia (v praxi 70-80kh/h). Objednal som teda obe poloosi a zaciatkom tyzdna by malo byt teda po vsetkom. A ak by nahodou nie, tak bude v prdeli este ulozenie pomocneho loziska.. ale to momentalne overit neviem. Tak nech sa vam tu vsetkym dari
  7. cez vikend som vymenil spojku. Po spojazdneni vsetkeho som sa siel previezt. Auto v rozmedzi 70-80 km/h neskutocne vibruje. Vidim ako sa trasie saltpaka a viem si predstavit, ako sa trasie cely motor aj s prevodovkou. Po prekroceni 80ky to utichne. Na aute sa v piatok robili rozvody a v nedelu spojka. Po rozvodoch bolo vsetko ok, auto jazdilo ako predtym. Silentbloky som mal moznost popozerat vsetky a ziaden nevypada byt poskodeny. Volant samotny netrasie, kolesa vyvazene atď. Zaujimave je, ze na to trasenie nema vplyv to, ci motor akceleruje, alebo deceleruje. Proste trasie furt. So stlacenou spojkou, s uvolnenou spojkou, s pridanym plynom na prazdno, alebo na volnobezne otacky. Keď to nie je kolesami, môže to byť poloosami? Tie som pri vyberani prevodovky nedemontoval z naboja kolesa, len som odpojil ramena a z prevodovky ich skratka vytiahol, pricom som musel povolit lozisko ulozenia pravej poloosi. Neviem prist na to, ci sa v mojom pripade jedna o odfajcene lozisko, alebo je len spatne ulozene, alebo su klby poloosi jednoducho ojazdene a niekde vznika vola ktora sa teraz len prejavila. V tejto teme som pisal u skor o vibraciach, ktore sa prejavovali pri akceleracii, ale to bolo v porovnani s tymto len slaby odvar. Nerobilo to vtedy stale, kdezto teraz zakazdym ako prekrocim 70km/h. Dajake riesenie budem musiet najst, lebo to lomcovanie prevodovkou aj s motorom, zdravo nevypada. Da sa to samotne lozisko ulozenia poloosi vymenit? je to pracne? alebo radsej kupit komplet novu poloos? Riesil u niekto konretne takyto pripad? Za akukolveh hodnotnu radu budem povdacny..
  8. Chalani diky moc za pomoc. Do 36 je to OK pekny vikend prajem..
  9. Díky za info ChouLu.. VIN VF32DNFUF43332586, podla serviceboxu číslo dielu sedí,, 3297 33. Ale aký orech mi na to treba som na tom linku nenašiel. Mám pocit, že 24mm je priemer poloosi.
  10. zdravím všetkých.. potreboval by som poradiť ohľadom rozmeru matice poloosi. Vie mi niekto povedať, akým veľkým orechom sa dá povoliť? u P407 to bola 41-ka,.. u 206-ky sa k tomuto údaju neviem nikde dopátrať. Vopred vďaka za radu..
  11. maymo

    tempomat

    Objednavku packy tempomatu som uspesne stornoval, takze problem vyrieseny aj tak dakujem za ochotu..
  12. maymo

    tempomat

    Takze napriek tomu, ze v BSI ta samotna moznost je, nebude to fungovat z dovodu nizkej verzie. V ECU motora ta moznost aktivacie nie je.. takze kaslem na to. Kazdopadne dakujem za ochotu pomoct..
  13. maymo

    tempomat

    pred rokmi som mal dve Berlingá. Do oboch som si dával domontovať tempomat. Prvé bolo Berlingo 1,4 benzín, r.v.2007. V originál servise mi povedali, že sa to aktivovať nedá, že tam jednoducho taká možnosť nie je.. Ťažko som to niesol, nakoľko som s tým autom jazdil prevažne diaľnice a veľa veľa kilometrov. Po pracovnej ceste rakúsko, taliansko, nemecko, švédsko, fínsko, švédsko, nemecko, čechy a domov, v priebehu ôsmych dní, som preklínal francúzsko. Auto som predal a kúpil som znova Berlingo ale tentokrát 2.0 HDi r.v. 2006 (áno, šiel som do staršieho, ale malo to svoje opodstatnenie). Hneď pri prvej príležitosti som navštívil servis, ohľadom tempomatu. Stal sa zázrak a tempomat fungoval. Za kilečko eury to chlapci rozchodili. Bol to ten istý servis, v ktorom som bol predtým s tým prvým Berlingom. (kliatby na francúzov som následne zrušil). Teraz ma čaká pôrod s týmto terajším pežotom. Nakoľko ten spomínaný servis je hooodne ďaleko, skúšam si pomôcť ako to ide.
  14. maymo

    tempomat

    aha.. tá chyba sa týkala škrtiacej klapky, koherencie a ešte dajakého skratu.. ale dala sa vymazať v pohode.. bol som ešte raz pozrieť v aute, čo za verziu BSI mám.. a je to 34.01 Pri načátaní ECU motora fukne jednu malú hlášku o tom, že inicializačné údaje nevie dia rozoznať. ale pustí ma to ďalej. Otázka je, ako sa to bude správať pozapojení páčky. Napadlo ma aj to, (čiste teoreticky) či sa tá možnosť povolenia v ECU motora náhodou neobjaví v tom momente, ako sa páčka fyzicky zapojí a aktivuje v ďalších dvoch sekciách. Ale to by som si asi len prial..
  15. maymo

    tempomat

    chybu to vypísalo len v tom zmysle, že keď som bol prihlásený pod P206+, tak napísalo že počítať nenalezený, že sa zavádza.. potom sa pripojil a ukázalo možnosti prehľadu atď.. Verziu BSI idem pozrieť.. dám vedieť.
×
×
  • Vytvořit...