Přejít na obsah

Kupca

Uživatel
  • Počet příspěvků

    243
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 307
  • Rok výroby
    2002

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Slavkov u Brna
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Kupca's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

2

Popularita

  1. Kupca

    FAP protitlak

    Odpoj podtlak od řízení EGR a máš po problému
  2. Kupca

    307 turbo?!

    To mě dělá taky, myslím že to neni na škodu, aspoň to nedovoli motoru dat haste ve studeným stavu
  3. Kupca

    STK a FAP

    Tak si radši koupíš nový auto za půl míče :-) to má logiku
  4. Kupca

    Fap-emise

  5. Kupca

    FAP protitlak

    Pokud nekdo jebal do ridici jednotky, tak tam se radi spatne.
  6. Kupca

    snímač diferenciálního tlaku FAP

    není jedno jak se dají, bacha na to pokud jsou dané obráceně tak to protitlak neukazuje, neumí číst záporné hodnoty, bez dia se to blbě trefuje, i když jseš z daleka tak bych ti řekl dojeď a dáme to do cajku, 800 určitě ke mě neprojedeš. Jsou to hovada v těch servisech, na mě se taky jeden culil, když jsem to původně chtěl svěřit do rukou "odborníků". Pak jsem si nechal vše rozležet a pustil jsem se do toho sám. Těžko se zhánějí informace co to má ukazovat, páč kdo ví tak nepoví, jen za dolary :-). Ale jak jsem již psal nesmí být ty hadičky z plastu propálené, a to je dost častá závada bacha na to.
  7. Kupca

    snímač diferenciálního tlaku FAP

    zkontroluj si ale pod autem jestli nemáš přetavený ty plastový trubičky k němu, je to častej problém
  8. Kupca

    FAP protitlak

    žádnej stres, nejprve je potřeba opravit ty přepálený hadičky k čidlu diferenčního tlaku od FAPu, použil jsem hadičku na benzín, vnitřní průměr 6mm, potřeba asi 1,5m. Nevím jestli se dostaneš k origo diagnostice, ta je potřeba aby jsi viděl jestli reaguje čidlo dif. tlaku. Pokud ukazuje nulu je v prdeli, nevím co máš za auto, ale 307 ukazuje tlak po zapnutí zapalka cca 5mBar, po nastartování cca 11 a když mu šlápnu tak cca 17 mbar. Pokud je čidlo v prdeli tak že ukazuje víc jak 100-400 m bar, spustí se brutální regenerace, to se stalo mě, topil do fapu na 560 stupňů že zhořely ty plastový hadičky (mužou tak udělat asi jen frantící), pak se i propálily hliníkový teplotní deflektory kolem výfuku jak to hycovalo. Předpokládám že se toto stalo i tobě. Snímač kup nový, nemá cenu kupovat nějakej jetej z vrakáču, páč je velký předpoklad že bude na hovno, já se tak vypekl. Dá se koupit nový za 600 - 900 kč a je jistota že funguje. Pak je potřeba správně dat hadičky aby ukazoval správně. Zabyvat ostatníma chybama se nemusíš to ESP a ASR zmízí jak bude FAP fungovat. Dokonce i tvrdá chyba o zanešenem FAPu zmízela sama pokud se dostaly hodnoty z čidla dif. tlaku do normálu. Cca po 7- 10 nastartováních byly chyby pryč. Čidlo js za baterkou, musíš sundat kryt vzuch. filtru, demontovat držák baterky zadní a už ho uvidíš. Při troše zručnosti není za chvíli co dělat.
  9. Kupca

    FAP protitlak

    Procedura ukončena, pacient jezdí bez problémů. Když někdo bude potřebovat poradit ohledně FAPu tak už jsem na tuto problematiku odborník :-)
  10. Kupca

    FAP protitlak

    Honzo díky za radu, dostal jsem se do pěkné prdele. Po regeneraci, regenerovalo asi 20 km nechal jsem to dokud to regen. tak jsem jel a díval se na dia jak se to má s teplotou, topil až na 560 stupňů. Nakonec filtr plný a ucpaný tvrdá chyba! chtěl jsem tam dat zpět snímač dif. tlaku co ukazuje pořád nulu a zjistil jsem utavené ty plastové hadička, jsou to ***i dělat tam plastový spojky a trubičky. Připojil jsem tedy nulový dif tlak a chtěl smazat ten ucpaný fap. k tomu to chtělo ten kód převodovky. Nicméně při nulovým protitlaku a asi 10 nastarování se chyba ztratila sama i z registru chyb, přes PP absence závat. Dneska jsem v potu tváře opravil ty přetavené hadičky respektive vyměnil za gumové a fertig. takže te´d vím že není nikde nic přerušené. ten druhé snímač. když ho připojím tak PP ukazuje protitlak 560 mbar což je chujovina, při vypnutém motoru by měl být protitlak 0 že? Ten z vrakáču byl asi taky na hovnec. Pokračovat budu až v pondělí, zejtra jedu na závody a aspoň to nemám v nouzáku. Existuje nějaká možnost vyzkoušet ten snímač protitlaku, páč je chytře schovaný za baterkou a tím jakákoliv možnost manipulace není možná.
  11. Kupca

    FAP protitlak

    Potřebuji zresetovat fap přes dia. Nejsem stavu se dostat přes zadání typu převodovky při resetu. Dokážete někdo poradit jaký typ tam zadat mají to být 3 znaky. Díkes. Jinak to čidlo dif tlaku bylo v háji, po jeho výměně se začaly dít věci.
  12. Kupca

    FAP protitlak

    Není nic děravýho, trubičky co asi vedou ke snímači dif. tlaku taky nejsou poškozené.
  13. Kupca

    FAP protitlak

    Zdarec odborníci, potřebuji jednoduchou a rychlou radu ohledně protitlaku u FAP. Chyba z diagnostiky "protitlak při vypnutí motoru stejný", když načítám on line data při chodu motoru, protitlak O mBar. Když přidám plyn tak je porád nula. Je to přechodná závada takže na funkci nemá vliv, ale sere mě jak to tam svítí. Jde to nějak jednoduše ochcat. FAp funkční, sice čínský nebo polský ale funguje. Mám ho tam cca 60 tis km a regeneruje cca po 670 km. Takže nějakej malej protitlak by tam být měl. Trubičky před a za FAPem tam jsou, takže bude asi v háji ten snímač. Jde nasimulovat el. protitlak??
  14. Kupca

    Nafta a cukr

    porád Vás to trápí, stačí trocha benzinu do skleničky, trochu cukru krystalu, zamíchat protřepat a přecedit a pak budete vidět výsledek na vlastné voči. A ti kdo budou va vážkách ta si můžou i liznou benzínu, jestli je sladký
  15. Kupca

    Diagnostika Brněnsko

    JJ je, třeba já Slavkov u Brna.
×
×
  • Vytvořit...