Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Chování na dálnici  

1. 1. Chování na dálnici

• Jedu do levého pruhu a snižuji rychlost
      11
    • Jedu do levého ale rychlost nesnižuji
      48
    • Jedu stále stejně klidně v pravým pruhu
      20
    • Přejedu do pravého pruhu
      1
    • Snažím se projet co nejblíže u odst. auta
      0

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Měl bych pro vás zase jednu anketku (dlouho tu žádná nebyla :D )

Jak se zachováte na dálnici pokud spatříte stojící auto v odstavným pruhu. Prosím o reálné odpovědi, nesnažte se prosím odkliknout tu možnosat která je podle vás ta správná ale tu podle který se chováte :papa

Odesláno

Mě tu chybí možnost, ale já jsem jinej :D

Zůstanu v pravém pruhu, jedu blíže středové čáře a zvolním rychlost (pokud předtím nejedu 90 km/h). Pokud je dálnice opravdu volná, přejedu do levého pruhu.

Odesláno

Dal jsem možnost č.2, ale nicméně pokud se jedná o vozidla Peugeot, tak přibržďuji a sleduji co se děje... jelikož neustále vozím diagnostiku sebou ;)

Odesláno

Toto vlákno jsem založil protože jak někteří vědí tak poslední 2 měsíce brázdim českou republiku a to co občas vidím je strašný... Bohužel jsem se několikrát potkal i s poslední možností kterou jsem vypsal..... Já osobně okamžitě do levýho a přibrzdím si a pokud mě někdo dojíždí tak má smůlu. Radši přibrzdim jedno auto než abych celej život žil s tím že jsem smetl maníka co měnil kolo bez vesty... A pokud je to v noci tak jsem schopnej zpomalit třeba na 50 jsem připravenej na brzdě..

Jinak ještě jeden dotaz. Představte si že jedete po dálnici v noci a v protisměru stojí auto v odstavným pruhu a začne na vás blikat dálkovýma a troubit co uděláte?

Odesláno

To samé je připojování vozidel z připojovacích pruhů.. taky by jsi neměl přejet do levého a většina to dělá a jsem za to i rád ;)

Odesláno

Jo, to děláš fakt dobře, okamžitě do levýho a přibrzdit bez ohledu na to, jestli tam někdo jede, protože ten má \"smůlu\". Buď ujištěn, že mě někdo podobně debilním způsobem vybrzdit, klidně ho pošlu do svodidel, když nebude zbytí.

Odesláno

za C) ...aneb proč bych měl přejíždět do levého pruhu....u připojováku je to ale jiná..tam najedu do levého (nemyslím na dálnici, ale silnici první třídy) a samozřejmě jsem rád, když mě takhle pustí i ostatní řidiči

Odesláno

oddie - nemyslel jsem to doslovně že to narvu někomu před čumák, ale pokud tam někdo jede a je relativně dost daleko tak tam vjedu. A přiznám se možná to je nemoc z minulýho povolání, ale kdybych sem dal fotky jak vypadal chlap co měnil kolo a chytlo ho projíždějící auto, tak možná by někdo změnil názor....

Odesláno

Taky se mi stalo, že jsem viděl stát v odstavným auto a byť je dálnice široká jako kráva, tak mi do levého z pravého přejelo auto. Přesně si to nemapatuji, ale udělalo to víc aut, vypadalo to, jako by se vyhývala stánku kde nechtějí nakupovat nebo co...

Každopádně pokud jedu v pravém, tak nepřejíždím do levého, pokud tomu nenasvědčují okolnosti...

Druhý dotaz: Jak to myslíš v protisměru? Jako za svodidlama na druhé straně (v druhém směru?).

Bych se obával, že přes ty svodidla bych blikající auto ani nezaregistroval...

Odesláno

To auto v noci na dálnici bych nepodceňoval. Asi to nebude dělat jen tak tzn., že začnu zpomalovat a hlavně koukat hooodně dopředu ( pokud to vůbec noční dálnice dovolí ). Pokud je tam překážka, tak si dovedu představit, že to samé ( tedy snažit se upozornit na překážku ) udělám také.

Odesláno

Volil jsem za dve ale dle situace pokud je plno jen ke stredu v noci zpomaluju - nevidim co tam je?

A prejizdeni do leveho JEN SE SMEROVKOU a kouknutim do ZPETNYCH ZRCATEK.

A pak nevidim problem v poruseni predpisu.

Odesláno

Jinak ještě jeden dotaz. Představte si že jedete po dálnici v noci a v protisměru stojí auto v odstavným pruhu a začne na vás blikat dálkovýma a troubit co uděláte?

Jako na druhé straně dálnice za svodidly? Asi bych ho ani neslyšel troubit, ale neudělal bych nic. Na dálnici nezastavuji, pokud mě okolnosti nedonutí.

Odesláno

Ono to přejíždění do levýho pruhu, když zezadu někdo dojíždí může být dost nebezpečný, jelikož v tom dojíždějícím může sedět takovej magor, kterej než aby ubral to šoupne do volnýho pravýho a zákonitě Tě podjede přesně v místě kde je odstavený to auto a ve 130 to taky nebude.

Odesláno

Podle okolností,když auto je dobře odstavený(zaparkovaný) u krajnice...tak akorat zvolním tempo a zůstanu v tom pruhu kde jedu..pokud více vyčnívá přeřadím se do levého pokud tam někdo zrovna nejede rychle abych ho neomezil.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...