Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

V EU se posrali : dodávky jen 120km/h  

1. 1. V EU se posrali : dodávky jen 120km/h

• 1. Souhlasím s omezením, akceptuji
      23
    • 2. Vadí mi to, omezovač odstraním
      6
    • 3. Zuřím, odstraním, EU musí skončit
      8
    • 4. Je mi to jedno
      12

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

...a to ještě pěkný kus čínských emisií padne na to aby si tady někdo mohl pořídit novou bednu nebo tak...

Soupis provozů a výrobních postupů které jsou v Evropě už desetiletí na indexu je poměrně dlouhý, ale výrobky těmito postupy vyráběné se tu prodávají stále. Bordel který při výrobě produkují tak nezmizel, jenom se přesunul na vedlejší dvorek.

Odesláno

oddie : když máš plno keců, tak začni sám od sebe a neser se do druhých. Zajímavé je, že ti strašně vadí, jak tě omezují jiní (bordelem atd.) , ale že chceš omezovat druhé nějakými limity - už ti nevadí. A že překrucuješ věci, je tvoje věc, co to tady meleš o Číně, tys to vůbec nepochopil! Tak si laskavě bydli v zemljance, choď na prvního máje do průvodu, pěstuj brambory a chovej slepice, nikdo tě v tom eko životě omezovat nebude.

milanF1 : proč rovnou nenavrhli 110 nebo 90 , to by bylo ještě lepší. Zajímavé je, že firmy platí silniční daň, ze kterých by se správně měly opravovat staré cesty, aby pak po nich nemohli jezdit 130 ? Tu tvou logiku mezi 130 limitem a omezením na 120 jsem jaksi nepochopil. Teda pochopil, dle tvé argumentace by se to mělo snížit, aby to jakési omezení vůbec bylo. A kdyby žádné omezení nebylo, nač mít potom Brusel. Bravo.

Odesláno

K tomu omezení. Kdyby dali 130, bylo by to k smíchu, protože takové jsou ve většině zemí zákonné limity. Navrhují 120 km/h, aby to vypadalo, že to bude mít nějaký smysl. To je jen má polemika, proč to je 120 a ne 130.

Silniční daň platí i nákladák nad 3,5tuny a taky nemůže jet 130 ... pokud se nepletu, u nás mohou max. 85 km/h :myslim

Odesláno

Jestli někdo něco nechápe, tak leda někdo, kdo nedokáže pochopit, že ten bordel atd. druhé OHROŽUJE, a že ty limity jsou obranou, která nikoho NEOHROŽUJE. Tohle bych čekal, že pochopí i to dítě v mateřské školce, asi holt mám o inteligenci lidí ještě pořád příliš naivně optimistickou představu.

Odesláno

MilanF1 : a co kdyby to omezení nedali vůbec?

oddie : Dobře. Můžeme to vzít argumentačně. Shodneme se na tom, že problémem v naší republice není toliko celkové znečištění. Ale hlavně místní znečištění zkoncentrované v dané oblasti. Jako je třeba Ostrava nebo Praha. Mě to znečištění v Ostravě a Praze strašně omezuje.

Podívej, ty si z Prahy a máš auto. Proč? V Praze je rozsáhlá MHD, všude se dostaneš. Na okraje jezdí autobusy. Proč to auto neprodáš? Já myslím, že bys měl jít osobně příkladem. Určitě tady budeš vzorem a ostatní budou následovat.

Nebo by bylo férové udělat změnu i po ekonomické stránce. Velká města dostávají na hlavu několikanásobně víc peněz než malé obce. Prakticky tedy malé obce dotují MHD ve velkých městech. Proč? Velká města by měla mít na auta zavedenou zvláštní roční daň a MHD si dotovat sami. Ať jsme tedy férový, zaveďme pro všechny majitele aut v republice ve městech nad milion obyvatel roční silniční daň 8.000,-Kč. Doufám, že to oddie ocení jako další posun k lepšímu životu.

Odesláno

1) auto používám téměř výhradně k převozu velkých a těžkých věcí, zbůhdarma či pro jakýsi sociální \"status\" si pr*el nevozím, na rozdíl od mnohých. Jinak bez problémů využívám MHD a dost chodím pěšky. Takže v tomto mám svědomí více než čisté. Ještě něco?

2) s daní či větším osobním příspěvkem na pražskou MHD věru nemám problém, na to, jak je kvalitní (ve světovém měřítku!), je neskutečně levná a využíval bych ji, i kdyby stála třeba 5x tolik. Ještě něco?

Odesláno

V tom případě navrhuji zdanit eco daní úplně všechno, neb všechno se nakonec spotřebovává jinde, než se vyrobí. Z toho plyne, že krom emisí z dopravy produktů vznikají i emise a odpady při výrobě, které z drtivé většiny probíhá docela jinde, než se pak spotřebovává. A to ne o desítky či stovky kilometrů, ale přes půl zeměkooule. Samozřejmě, že to platí i pro \"eco\" produkty, např. el.mobily, hajbridy, ekoelektriku... protože na výrobu těchtho ecoproduktů bývá spotřebováno mnohem více zdrojů a při výrobě a následné likvidaci těchto již vysloužilých produktů vznikají další a další svinstva, které vracíme přírodě do oběhu. Cestou záchrany světa není tedy výroba eco produktů včetně energií. Jediná možná cesta je omezit spotřebu jako takovou. Tedy omezením rychlosti dodávek nikdo nic nezachrání. Jediná cesta je snížit jejich množství. Ale zase pouze jako dílčí cíl... Lidi celkově by se asi měli poněkud uskrovnit. Vždyť nedávné doby jsou, kdy klimatizace byl přepych... a dnes...?

Odesláno

Nebo by bylo férové udělat změnu i po ekonomické stránce. Velká města dostávají na hlavu několikanásobně víc peněz než malé obce. Prakticky tedy malé obce dotují MHD ve velkých městech. Proč? Velká města by měla mít na auta zavedenou zvláštní roční daň a MHD si dotovat sami. Ať jsme tedy férový, zaveďme pro všechny majitele aut v republice ve městech nad milion obyvatel roční silniční daň 8.000,-Kč. Doufám, že to oddie ocení jako další posun k lepšímu životu.

Tak jo, hned vedle cedule Praha a Brno prijde ctecka karet a automat na prodej povolenek pro prespolni :D

[upravil dne 9.5.13 17:23 od Vvitty]

Odesláno
Ale na těch našich cestách se divím, že si někdo troufne jet dodávkou tak rychle... Já po dálnici, třeba do Brna nemám odvahu skoro více jak 100kmh jet... Zvláště úsek kolem Vyškova, kde to je na rozbití huby, kdo to tam zná, tak ví.....fakt masakr, peklo tam jet, zvláště když se tam jede tak 20min minimálně :D

Kolem Vyškova musíš jet aspoň 150, abys ty panely spíše přelítl;-) 100 se tam absolutně nedá jet:-D

Odesláno

Peta: co?

Edison: souhlas, ten závěr to vystihuje. Ovšem donutí je k tomu jen nedostatek, v horším případě válka nebo tak něco.

Vvitty: zní to jako vtip, ale to taky časem přijde ;)

Odesláno
Ale na těch našich cestách se divím, že si někdo troufne jet dodávkou tak rychle... Já po dálnici, třeba do Brna nemám odvahu skoro více jak 100kmh jet... Zvláště úsek kolem Vyškova, kde to je na rozbití huby, kdo to tam zná, tak ví.....fakt masakr, peklo tam jet, zvláště když se tam jede tak 20min minimálně :D

Kolem Vyškova musíš jet aspoň 150, abys ty panely spíše přelítl;-) 100 se tam absolutně nedá jet:-D

Šaldíku, celý víkend jsem v Brně :) a jedu na KSA se skucim...

Odesláno

Ahoj,všetky podobné vlákna zákonite skončia rovnako.Padlo tu viac argumentov,ako napríklad plynulosť premávky pri dodržiavaní stanovených rýchlostných limitov.Súhlasím,ale podobne rovnaká plynulosť sa dosiahne ak budú všetci rýchlostné limity prekračovať.Takrečeno,ak ich budú prekračovať bez ohrozenia ostatných účastníkov dopravy.Malo by to byť na posúdení zdravého rozumu jednotlivca.Preto sú úspešné niektoré zahraničné pokusy s vyhádzaním všetkých dopravných značiek z mesta do zberného dvora.Vodiči bez značiek a obmedzení rýchlostí v premávke spozorneli a začali byť voči sebe ohľaduplnejší.Plynulosť sa zvýšila a nehodovosť klesla na minimum.Všimnite si že väčšina sa správa stádovito,choďte príkladom,ak vás bude dosť,ostatní vás budú určite nasledovať.

Príde mi fest smutné,že sa niekto môže vytešovať zo zákazov/príkazov a nariadení.Svedčí to o jednom.Taký človek nie je asi celkom svojprávny a mali by ho presťahovať do extra vybudovanej únie so striktnými nariadeniami a odporúčaniami,kde by môhol konečne nadobro vypnúť mozog a užívať si bezpečnú existenciu až do samého konca.

Ak si niekto hovie v tom,že sa ho to netýka,lebo sú práve riešené len \"hovädká\" v bielych dodávkach,mal by sa prebudiť,o chvíľu sa šrób zatiahne o ďalší závit.

..viem,že som príspevkom len prilial olej do ohňa,ale to sa už nedá ani čítať,ako zamieňajú ekológiu za lobbying a plnenie štátnych kás a EU kasy.Povinne vymieňajme všetci v EU autá čo 3 roky,to bude úžasne ekologické.

Alebo spravodlivo.Ozzy56 píše,že Východ sa enormne motorizuje,no tak poďme,prejdime aspoň na nasledujúcich 30 rokov na bicykle a vyrábajme autá len pre Čínu,Indiu,atď.Nech znečisťuje vždy len polovica planéty.

Odesláno

Pokud EU řeší emise,měla by začít u námořní dopravy. Cesta kontejnerové lodi z Číny do Evropy a zpět ,která pluje na ten nejhorší mazut, tak ta lodˇza tyto dvě cesty vyprodukuje tolik škodlivin, jako osobní automobily na celém světě za celý rok. A toto je podložené. Jenže, lodě plují pod mimoevropskými vlajkami.

Odesláno

A toto je podložené.

Nějaký VĚROHODNÝ link?

Já jen aby to nebylo JPP....

[upravil dne 9/5/2013 19:48 od Hafity]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...