Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

V EU se posrali : dodávky jen 120km/h  

1. 1. V EU se posrali : dodávky jen 120km/h

• 1. Souhlasím s omezením, akceptuji
      23
    • 2. Vadí mi to, omezovač odstraním
      6
    • 3. Zuřím, odstraním, EU musí skončit
      8
    • 4. Je mi to jedno
      12

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

http://zpravy.e15.cz/zahranicni/politika/dodavkou-jen-120-km-h-brusel-chysta-razantni-kroky-proti-emisim-986456

V tom článku jsou dvě informace. Omezení rychlosti a další překotné snižování emisí (nebo zaplatit EU výpalné).

Osobně si zřejmě podržím dodávku co nejdéle, přeci jen 150 na dálnici je rozumná rychlost. A nejsem zvědavý na ty kurvítka v motoru a drahé opravy, jen aby si v EU někdo plnil své mokré sny.

[upravil dne 9/5/2013 12:15 od Béďa]

Odesláno

U nás. A nemusíme se omezovat jen doslovně na dálnice. Když spěcháš, rovný úsek, vítr v zádech, třeba i mírně z kopečka, valí to dobře. Nějaký problém? Já mám v okolí kde jezdit rychle, po dobrých cestách a přitom relativně bezpečně.

Odesláno

A kdo tu rychlost bude dodržovat? Kdo teď na dálnicích, ale i mimo ně, dodržuje rychlost? Jo, jsou takoví, ale jsou i ti, co je cedule s rychlostním omezením nezajímají... Ať si omezují, lidi si budou jezdit tak, jak jim to vyhovuje, i když to někdy správné není - např. fičet 80kmh ve městě....

Odesláno

Přetížená dodávka, protože většina jich uveze víc než má psáno, kór se silnými motory, debil za volantem řídící 15 hodin v kuse, protože to nemá tachograf, a ještě to rozhulí na 160 - tohle když ze silnic zmizí, stýskat se mi po tom ani trochu nebude. Osobně bych byl hodně rád, kdyby ty dodávky do 3,5t začali vážit.

Odesláno
no jo ale omezovac namontovany v aute te nepusti

Budou to mít údajně nové dodávky. A co ty staré a doteď vyrobené? ;) Takže i tak to moje tvrzení platí... ;):papa

Odesláno

omezování emisí je jen Ekobuzerace, dokud se nebude dodržovat globálně...to co se ušetří v EU na emisích za celej rok, Čína dožene za 2 týdny...

Odesláno

Jezdim kazdej den s dodavkou Praha-Brno renault master 120 koni tonaz to ma 1450KG kdyz mam nalozit vic nez 1500KG tak proste reknu ne a ta jedna paleta pocka proste do druheho dne a stejne kdyz je tam nalozeno tich 1500kg tak to auto po te D1 stejne vic nez 130km/h nepojede jo pojede ale to auto dostava takovej zahul ze stejne jezdim bezne do tich 120km/h a bohate to staci takze nepotrebuju litat nejakych 150km/h tot muj nazor :-)

Odesláno

Ja by som niektorých panov dost rad videl v nemecku ist s dodavkou len 120km/h ked tam je neobmedzena rychlost a masina ma 180koní...

Odesláno

Jo, to je přesně ten důvod. Proč tam nenaložit o tunu víc, vždyť to těch 180 koní uveze, a proč s tím nejet 160, když to těch 180 koní uveze i takto přetížené. A když je náhodou potřeba někde brzdit, je průser. Dokud něco takového udělal někdo jednou za uherák, bylo to v klidu, když si stáda debilů založily živnost na ježdění na doraz přetížením, rychlostí a překračováním rozumné doby řízení zároveň a v tak masovém množství, skončí to nakonec omezovačem. A v dalším kroku i tachografem, na to vemte jed.

Odesláno
U nás. A nemusíme se omezovat jen doslovně na dálnice. Když spěcháš, rovný úsek, vítr v zádech, třeba i mírně z kopečka, valí to dobře. Nějaký problém? Já mám v okolí kde jezdit rychle, po dobrých cestách a přitom relativně bezpečně.

A já debil myslel, že je u nás rychlost omezená na 130... a vono to platí vlastně jenom pro osobáky :D

Jezdil jsem s velký Sprinterem - na dálnici není problém jet trvale 150, Akorát, že při tom provozu s naloženým autem ani nezabrzdíš ani neuděláš rychlý manévr. :grr Takže doufám, že to nejen zavedou, ale hlavně, že to začnou pořádně kontrolovat, aby troubové co nedodržují zmizeli.

Odesláno

Jistě, ještě zpátky zavést modré košile, červené šátky, červené legitky a někteří budou úplně spokojení. Já bych jen podotknul, že ne všechny dodávky jezdí s paletami s cementem, ostatně od toho si stav.firmy pořizují spíš valníky. Spousta malých dodávek je firemních, kde se maximální tonáže většinou nedosáhne. Ve spoustě dodávek se přepravují jen lehčí věci a paleta se v nich nikdy neukáže.

Na váhu jezdívám každý týden a vím že na max.hmotnost musí být auto narvané (záleží od materiálu) až pod střechu. Jistě mi někteří dají za pravdu, že i takové přepr.firmy, když vám dovezou zboží někde z eshopu, tak mají krabice maximálně v jedné-dvou vrstvách po podlaze. A většina firemních dodávek jezdí zpáteční cestu prázdné.

Tady sledujeme utahování oprátky prakticky v přímém přenosu a zřejmě některým nedochází některá fakta z článku ohledně emisí. Tady nikoho určitě nebude štvát, až na dálnici budou dodávky předjíždět kamiony a přitom pojedou v levém pruhu 120. Či spíše jen 115, podle toho jak to bude nastavené. A nikoho tady nebude štvát, až si to ti dodávkáři začnou kompenzovat v jiných úsecích s menší povolenou rychlostí.

Zajímavé je, když je hromadná nehoda na dálnici, tak tam bývá v sobě napasovaných nejvíce osobních aut. Jak to, když ty osobáky přeci dobře brzdí a umí rychlé manévry?

Odesláno

A to je ale strašně divné, že v takovém Norsku, Švédsku nemají ani modré košile, ani červené šátky, ani červené legitky, a přesto tam dodávky nejezdí 150, ba dokonce v drtivé většině míst ani 130, i když mají dálnice v lepším stavu než my. Aneb vymýšlíme \"argumenty\" za každou cenu, že? Já vůbec nejsem nadšen z omezování a regulací, ale za tohle si ta stáda debilů mohou jen a jen samy, ostatně pojem \"syndrom bílé dodávky\" je nechvalně proslulý i v dalších evropských zemích.

Odesláno

Zajímavé je, když je hromadná nehoda na dálnici, tak tam bývá v sobě napasovaných nejvíce osobních aut. Jak to, když ty osobáky přeci dobře brzdí a umí rychlé manévry?

A nebude to tím, že většina aut jsou osobáky.....

Odesláno

elton: - a nebude to spíš samotnými řidiči, co nedodržují předpisy a bezp.vzdálenost? A koho myslíš že začnou soudruzi z Bruselu omezovat potom?

oddie: - nálepku má dnes každý. Bílé dodávky, kamioňáci, motorkáři, řidiči bmw, řidiči audi. Ostatně ani pražáci na tom s pověstí řidičů nejsou nejlépe. Ve Švédsku sice nemají modré košile, za to tam mají takové daně, že by se i naši komunisti červenali. A v Norsku na tom nejsou co se týče daní u aut o mnoho lépe. Já věřím, když budeš hledat, že najdeš ještě lepší příklady dopravních omezení. Klidně můžeme zavést praxi z Číny a jezdit auty obden, podle sudých-lichých čísel na spz.

Yvitty: - pokud jedu na 4-proudé rychlostce v pět ráno prakticky sám, jedu sám ve vlastním autě, nikde žádná obec, žádná křižovatka, tak si s dovolením mohu dovolit jet o něco rychleji. Nikoho nemám šanci ohrozit ani omezit. A jestli chceš srovnávat některé jízdní vlastnosti či konstrukci fungl nových dodávek s 25-30 let starým osobákem, já nejsem proti.

Odesláno

koblih69: plně souhlasím ;) znám i lidi, co jezdí s napráskanou dodávkou co to jde a na dálnici to hulí v levém pruhu... A jak říkáš, brzdná dráha je podstatně delší, když má naloženo nebo i o několik kg auto přetížené a navíc co se rychlého manévru týče, tak horko-těžko může točit volantem a stihne udělat kulové. Řídím dodávku, tak taky trochu vím :) resp. jezdím tak 2-3x do měsíce...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...