Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jaké je u vás počasí aneb počasí v ČR a SR

Recommended Posts

Odesláno

V těch městech to je problém, protože se sníh musí nakládat a odvést pryč a nesmí to být do řeky. To u nás naštěstí neřešíme, pěkně si ho tady hromadíme, aby byla voda.

Odesláno

U nás silnice solí od rána, takže jsou mokrý. Chudák auta! Uvidíme zítra ráno, v jakém stavu budou silnice a jak bude účinná sůl ohledně hlášení mrazů - 10 st. Celsia  i více. Dříve se silnice prohrnula a případně posylala pískem nebo škvárou. Moc se nesolilo. Jinak máme začátek února a to vždy býval sníh i mráz, Jak praví přísloví: Únor bílý pole sílí.  Proto jezděme opatrně.

Odesláno

U nás nasypalo 25 čísel sněhu, tak jsem ráno dělal s 307 pluh :D Kupodivu se s tím poprala velice dobře a proti ostatním co se hrabali na místě jsem krásně jel. Zlatej bufík, auto nebylo ráno vůbec namrznutý. 

Odesláno

já se teď v telce dozvěděl, kolik tun soli dnes rozvezli, to jsem fakt potřeboval vědět 👍, jinak to prý zvládli celkem dobře, proč nejezdily hodinu tramvaje neřekli

Odesláno

A jak budete tahat tahače ven? :D Až na jaře? Jo a seděl jsi v tom Actrosu bez zrcátek? By mě zajímala čistě ze zvědavosti zkušenost, třeba v tomhle počasí, co to dělá. :myslim

Odesláno
před 1 hodinou, OK406 napsal:

Jak praví přísloví: Únor bílý pole sílí.

Znám to jinak - Únor bílý , brzdy kvílí :D

Jinak tady cca -8 °C a stále to jde dolů ...

Odesláno
před 43 minutami, radim.1008 napsal:

A jak budete tahat tahače ven? :D Až na jaře? Jo a seděl jsi v tom Actrosu bez zrcátek? By mě zajímala čistě ze zvědavosti zkušenost, třeba v tomhle počasí, co to dělá. :myslim

zrcatka napohodu ,jde o zvyk .

trosku plynu a vyjedou bez debat, a muzou i vycouvat 😉

Odesláno
před 43 minutami, Verýsek napsal:

@Pe.Trpřijeď s radlicí ještě k nám do Car parku v Hostivaři.. Potřebujeme taky protáhnout :D

ta radlice , je přimontovaná na vysokozdvihu, to bych jel dlouho 😂

p.s. vim tohle neni vzv 😉

202038092414.jpg

Odesláno (upraveno)
před 14 hodinami, radim.1008 napsal:

@ozzy56 @HanysR koukám, že Ostrava je opravdu region rázovitý. :D:myslim CASku s pluhem jsem teda ještě neviděl. :o To je jak tramvaj s pluhem. Člověk se diví, co všechno nemají. :roll

No on HZS MSK je svým způsobem stát ve státě. A když se podíváš na jejich vybavení tak je to jedno z nejlepších v rámci republiky. Navíc mají asi i štěstí že jak primátoři Ostravy tak hejtmani MSK byli ve své době uvědomělí a dokázali prosazovat v rámci regionální politiky dost velké dotace ve prospěch HZS.  A radlice na CASkách tam měli už takových 5 možná 8 roků zpátky.  Tady máš krátký článek i s více fotkama  Hasičské Tatry s radlicemi odhrnovaly sníh na D48 a od Příbora do Ostravy | POŽÁRY.cz - ohnisko žhavých zpráv | hasiči aktuálně (pozary.cz)

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Návštěvník
Odesláno (upraveno)

@radim.1008, @Vena garážmistr Přesně tak, naši hasiči v MSK patří asi mezi nejlépe vybavené sbory v republice a to nepočítám záchranný sbor v Hlučíně kde je špičkově vybavená jednotka která jezdí i k záchranným misím ve světě, pomáhají při povodních po celé republice atd. Jejich vybavení je naprosto šílené. Další borci jsou Báňská záchranná služba kteří tahali i sudy z Orlické přehrady apod a opět záchranné mise po světě. Patří k nejlepším záchranářům v rámci světa. Takže když se něco potento tak se řešit toho dát hodně 

Ale jinak @radim.1008ano, u nás není nikdy nuda 😁👍

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odesláno

V Hlučíně je dislokováno velení Záchranného útvaru HZS který má tři záchranné roty jedna je v Hlučíně druhá v Jihlavě a  třetí Na Zbirohu. A je to jak píšeš podpůrný útvar pro HZS celé republiky taky tam neslouží jako na HZS ale mají klasickou prac. dobu od 7-16 hod ale drží nějaké pohotovosti aby byli schopní vyjíždět v rámci nějakých daných časů. Je tam dislokována technika která se využívá jen občas ale je lepší ji mít  " v eráru " než si ji půjčovat od firem navíc některé ty kusy techniky jsou tak specifické že by si je firmy v běžném provozu nepořídili protože by proto nebylo využití.  Sací bagry, vyprošťovací tanky, zodolněné CASky, velkokapacitní CASky, zodolněné sklopky , UDSky , klasické rypadla , zodolněný buldozer  různé jeřáby apod. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...