Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

cawte

tak mam tu jeden taky problem.....jak nam zacala zima a tieto minusove teploty spozoroval som som ze uz pri cca -5 stupnoch ked auto dlhsiu dobu je vonku a chcel so shoultkou pohybat v neutrali tak ide akosi tazsie a pri radeny z 2ky na 3ku musim tu trojku doslova najst...nestaci len dva krat tuknut do paky hore a hore lebo narazi niekde medzi 1ku a 3ku

a ked bolo do rana -15 a auto bolo cez noc vonku som myslel ze tu shoultku odtrhnem co bola ako probita (do 3ky a do 4ky islo pakou hybat normalne ale v neutrale z lava do prava ani ja slaka) a ked som ju konecne rozbybat tak zostala tam kde som ju nechal a nevracala sa

nemal niekdo podobny problem ze mu to pri takych nizkych teplotach tuhlo ?...alebo nemoze to byt len nieco menzi pakou a prevodovkou ? pripadne ak to je ten olej nehrozi niejake vazne poskodenie prevodovky ? auto mam len pol roka tak co tam je naliate za olej samozrejme neviem

nechce sa mi v tomto pocasi valat pod autom tak najskor pisem sem

Odesláno

U mě výměna oleje po 250tkm znamenala v zimě lehčí řazení, ale nějak dramaticky, ale poznat to bylo, když byl motor opravdu studený - především řazení jedničky. Nicméně může hrát roli spojka :myslim ale zde se to teorií pouštět nechci ...

Odesláno

toto sa mi stalo tiez na inom aute a to nasledne po vymene oleja ktory tam nepatril ,cize lejte tam to co vyrobca predpisuje a nelakomit sa na reci predajcov ten je lepsi olej alebo esso gear oil je tak dobry akurat do embecky :D aj s takymi som sa stretol

[upravil dne 13/12/12 13:54 od krtek 2]

Odesláno

v poho si olej vymen neni to ani draha zalezitost lebo tam vela litrov nejde vecsinov okolo 2 litrov,no ked to robil servis tak tam mohli niekde aspon vycapit nalepku co za olej tam dali

[upravil dne 13/12/12 14:19 od krtek 2]

Odesláno

já měnil olej v převodovce v létě, přiznávam co tam patří neměly tak mi doporučily něco jinýho už nevim co, že o může zlobit v zimě, že to bude tužší.... větší problémy nemam, a to mi stojí auto pořád venku

Odesláno

Takisto v zime keď mi auto dlhšie stojí tak sa radí ťažko za studena, ale keď sa zohreje tak to ide už v pohode,,,ale nejak to neriešim, aj keď sa chceš pohnuť z križovatky tak to vie nasrať kým zaradíš,,,,,,,olej v prevodovke som nemenil, spojka je v poriadku nakoľko je nová,,,,

Odesláno

Hmm myslim ze je to tak nejak klasika u Peugeotu

Olej mame jaky ma byt a stejne to nejde jak ma.

V mrazech s obtizema zaradime za jedna a nekdy zastavime a opet se zkusime rozjet za jedna :D ...... protoze pri vyrazeni nejde nic dalsiho zaradit a kdyz tak uz zase stojime :D

Staci ale30 - 50 - 100m a sic tezko ale jde radit vse nekdy si trosicku skrtnou zoubky ....,

pokud je teplo ci se chvilku jede je vse jak ma.

Mela to stara dobra 405 nase 406 i kolega co ma 306.

Take to proste neresim proste vse v klidu :papa

Odesláno

tak ja tam nechavam vacsinou hodeny neutral a len zatiahnutu rucku ale odskusam ju nechat v roznych kvaltoch

tiez ma napadlo ci ty to nemohol byt skorej niejaky lanovod alebo manzeta preto sa pytam ci nema niekdo podobnu skusenost

inak ked sa tam snazim dopasovat tie rychlosti tak niejak necitim ze by to islo prilisne cez zuby len to ide dost z tuha a tie rychlosti musim hladat co sa mi pri -5 zda moc divne lebo v predoslej 306 s tym nebol problem pri takmer -20 (tam som daval total 75w80) a taktiez pri dalsich dvoch 309kach dalsej 406 a este jednej 306ke

olej sa samorejme chystam vymenit len v zime sa to meni vcelu blbo.....zatial to asi budem muset niejak prezit a dufat ze prevodovka neutrpi niejaku ujmu

Odesláno

Nechci Vám kazit radost, ale olej vyměnit nepomůže. Měnil jsem ho v létě a teď při mrazech tam ráno rvu jedničku a zpátečku silou a na několikáté. Asi to chce myslet na to, kam se ráno budu rozjíždět, jestli dozadu nebo dopředu a nechat tam kvalt a startovat se spojkou.

Odesláno

krtek2: pri mechanickom poskodeni to je jasne ze olej nemomoze.....kazdopadne mne ide pri plusovych teplotach alebo ked sa auto v mraze zohreje radit pekne lahucko tak to mechanickym poskodeim urcite nebude

Jirka.budejovice: to by mohla byt skorej opotrebovana spojka

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...