Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

HR napoledy v 2016 Moštěnička Draga :), byli jsme tam 19 x od severu až po Dubrovnik a stačilo, nejvíc vzpomínáme na cesty P 205 D a pobyty v AP, pak nějaký Egypt, Tunis, Itálie, Černá Hora..., už se nám nechce nikam dál , jak to člověk sleduje, ty různé výjeby cestovek, hotelů, letadel, všechno hezké jednou končí...🤠

Odesláno

Puvodne jsem se chtel pres Chorvaty vracet domu v srpnu, ale kdyz jsem videl ty jejich ceny za ubytko, tak pojedu pres Bosnu :D  ... pojedeme Srbsko-Bosna-cerna hora, "koncit" budeme v Montenegru u more... a puvodne jsem chtel jet domu po pobrezi a jeste tam nekde prespat... no, zmena planu, pojedeme domu zase pres Bosnu a prespime asi v Jajce, kde jsou vodopady a noc sotva za tretinu no... 

Odesláno

Nás čeká Řecko, kousek od Soluně. A pořád přemýšlím, jestli to jet na jeden zátah (manželka po konec Maďarska cca 640km a já zbylých 1000), nebo někde přespat. Pak otázka, zda dám do kupy klimu na 807, protože bez ní nejedu a žena zas nebude řídit manuál 🤣 

Odesláno (upraveno)

@VojtouNerCZ  ...prespat... ..zivot mas jen jeden ....  ...ja kdysi kratce klimbnul prave v noci na ceste na dalnici do Chorvat (nic se nestalo, probudilo me to drnceni te drsne cary) ....  ..a od te doby uz jedine pauza v Rakousich, dobra vecere a dal az druhy den rano.... 

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno (upraveno)

taky bych to nejel durch, když se vysprchuješ někde po cestě, přespíš v posteli, ráno nasnídáš, tak se i lépe cítíš psychicky :) , joo, něco to stojí, ale přijedeš na místo fit 👍

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Jezdil jsem dřív na noc, kvůli mladýmu. Vytuhnul a nemusel jsem poslouchat, kdy už tam budem. Pak jsem si zkusil s přespánim. Mělo to taky svoje, ale nechtělo se mi ráno zase ke kolečku a točit s ním opět několik hodin. Ideálni je, dát někde třeba dva dny voraz a pak jet dál. Byl jsem takhle dvě noci v Hevízu a pak ten zbytek cca 650km už šlo.

Pak jsem začal jezdit pres den. Pokud nejsou někde kolony, dá se to za nějakých 13-14 hodin ujet. Mám to 1150km. Jenže jak přibývá věk, stačí cestou buřina, pár kolon, cesta se natáhne a už ty zbývající km nějak nejdou, zatáčky jedu na hranato, koncový světla ostatních se nějak rozmazávají a mizí odhad.

Co se týče cen za ubytko v HR, je třeba umět hledat. I v té Drašnici je mozné app 2+2 za 50, nebo 100 éček. A rozdíl ceny nedělá jen jak je to blízko k vodě. Hlavně kolik se nestydí domácí napálit. Raději nechají 100 a maji app 1/3 sezóny prázdý, než ho mít nabouchaný od 1.6. až do 30.9.za 50. První se nepředře a vydělá, druhý si mákne a vydělá o něco víc. Je to o prioritách. A pokud jim hosté ty přemrštěné ceny budou platit, tak proč by je neměli? Když bude mít barák většinu sezóny prázdný, chytne se za frňák.

Odesláno

Zatím jezdíme na noc s tím, že vyrážíme už mezi šestou sedmou. Přejedu nejhorší část cesty od nás po 43 do Brna, potom na dálnici a přes večerní Vídeň už je to co pohodě s kolonami. Kolem třetí po dvakrát vyšlo stejné parkoviště za Sv. Rokem. Klidně dvě hodiny pauza, chvíli si zdřímnout, protáhnout se, umýt obličej a pomalu zase dál k cíli. Dřív jsme to dál na jeden zátah a po příjezdu na Makarskou se šlo odpoledne k moři. S těmi lety je to bohužel pravda. 

Odesláno (upraveno)

Ono je to složitější a klukama. Protože pro ně ideálně, aby celou cestu prospali, protože pak neriskuji záchvat. Naposled 12 hodin Polsko jsem problém neměl ale bylo to přes den. No ale s něma to bylo za trest. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

@VojtouNerCZ my na balkan (1350km do prvniho cile) planujeme odjet v patek vecer, kdy ja budu ridit tak do pulnoci, protoze jsem normalne zvykly tak byt vzhuru.. pak za volant asi pujde zena, jak pujdu spat, protoze s ni za volantem spim dobre :D , a pak si to zase nekde vezmu, udelame prestavky dle potreby.. a pres den pak dorazime zbytek jak to pujde... defakto mame 24 hodin na 1350km...  a cestu domu jsme rozplanovali po cca 450-500km usecich/den... 

@zahajskej ja chtel jednu noc pro 7 lidi nekde okolo Senj... jen proste prespavacka cestou domu, a minimum bylo asi za 7k... a u vodpadu v Jajce jsem za 2,5k se snidanema... tak jsem zmenil trasu no. Pak to poslu na jednu noc k Balatonu a rano od Balatonu domu ... 

Odesláno

Jsem už týden v HR, začali jsme v Zadaru, potom po dvou dnech na tři dny v Trogiru, pak přesun do Splitu, ale po dvou dnech pryč, protože tam bylo špinavé moře a teď po děsivé jízdě (bouřka vítr a děsný liják) mezi Mala Duba a Drvenik. Fakt jsme museli stavět a čekat až přejdou vždy ty největší poryvy. Splavená hlína ze strání a stěrače nestíhali.

Je to tu hezké, ale asi zítra přesun do Orebiče. A pak? Pak se uvidí.

WhatsApp Image 2026-06-03 at 12.47.20.jpeg

WhatsApp Image 2026-06-03 at 13.19.26.jpeg

Odesláno

hezká bura 🙂

Já v květnu hodně jezdil služebně.
Na jeden zátah v 5 ráno do Švýcarska asi 800km.
Pak 5 hodin pracovní aktivity ve firmě. Večer na večeři s klukama z firmy a ráno v 9h zase zpátky.
A bylo to paradoxně celkem OK.
A za týden do Itálie asi 900km a s pohodolným přespáním. Paradoxně jsem z té Itálie byl utahaný víc a musel jsem dělat více přestávek. 
Že to je blbý už na sobě poznám a vím ,že to nemá smysl natahovat.

Když jezdím do Chorvatska tak jsem na Pelješac také jezdíval na noc na jeden zátah. Ale to jsem pak byl KO. Tak teď ,když náhodou jedu tak to nechám někde na půl cesty. Dva dny tam vegetíme a pak to dorazím. A zpátky stejně.
Jen je blbý ,když v tom místě vegetění se mi líbí víc než v cíli cesty 😄

Odesláno (upraveno)

Noční cestování nedávám, hlavně z hodiny "mezi psem a vlkem* (2-4 ranní) mám možná až přehnaný respekt

Kdysi jsem třeba 1000 km do Rumunska jezdíval s odjezdem v pátek ve 20 z Prahy a dojezdem na místo během dopoledne - ale to jsem pak byli já zbytek osádky stejně jak praštěný palicí (a to na trase bylo o několik set dálničních km než teď, tzn. že člověk byl podvědomě mnohem víc ve střehu než když jede po dálnici z Prahy až do Temešváru)

Posledních několik roků vyjíždím v sobotu v 6 ráno z Prahy, kolem poledne dávám 1 - 2 hodiny pauzu v Gyoru s procházkou a obědem v restauraci a do cíle přijíždíme večer všichni v pohodě schopní si po večeři ještě zajít do hospody na pivo.

Zpátky to mám podobný, jen už se necouráme městem, ale obědváme ze zásob od domácích na parkovišti u jedné vyhlídky v Maďarsku.

Přijde mi to z mého pohledu bezpečnější a i zbytek osádky cestou vidí jiné věci než černou tmu

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Když byly děti malé, jezdil jsem zásadně na noc - krásně tu cestu prospaly, kdežto ve dne se v sedačce nudily a zlobily, logicky :) Jo, občas to bylo trochu náročné, v 9 večer odjezd z Prahy, v 7 ráno se probudily v Imole, k moři ještě hodinka... Pelješac jsem na jeden zátah přes noc nedal, ráno jsem sotva dojel před Neum, tam hodina fronta na hranici, dneska s mostem už je to taky jiná písnička. Ale z Chorvatska máme stejně nejoblíbenější Istrii, když se zeptám, kam by chtěli jet, vyhrknou - na Premanturu! S přítelkou jsme posledně byli v Umagu, super základna na kolo a lezení vedle ve Slovinsku a kolem Terstu, a cena úplně jinde. 

Jak jsem psal, letos vynecháváme, s dětma bude teď koncem června Mallorca a pak maj s maminkou Černou horu, žádné válení u moře, ale nějaký drsný přechod :) ale kdyby to jo vycházelo dobře, otočíme se s koly do Umagu koncem září, 28.9 je pondělí, tak předtím vzít třeba čtvrtek, pátek a udělat si prodloužený víkend. To bych taky asi otočil přes noc, je to asi 9h cesta... nebo aspoň brzy ráno a cestou střihnout nějakou ferratu na rozptýlení.

Odesláno
před 58 minutami, Medvěd napsal:

hlavně z hodiny "mezi psem a vlkem* (2-4 ranní)

nejhorsi cast noci :) , vetsinou nekde stojime a spime vsichni :D  ... ale s mladym si proste ted pres den 1000km nerisknu, kdyz h to po 50km prestane bavit a zacne zlobit 😕 , to j pak o hubu vic jak v noci.

Odesláno

taky jsem jezdil přes noc, kolem 8 hodin večer odjezd a ráno na místě, byl jsem zvyklý z nočních šichet, žádné vedro, vlahá noc je dobrá i pro motor 👍, ale jak šly roky spali jsme hned za hranicema ve SLO, ale přiznám, že zpátky se jelo většinou durch 🙉

Odesláno

Mé první Chorvatsko byl Rab, jel jsem s 405D, takže žádný tempomat, nic, a navazovalo mi to na přílet z USA, takže jet lag jak prase. Přes den mi to nepřišlo, ale večer jsem sedl do auta a první zastávka u Jihlavy 🫣 a dál pak max. po hodince. Zlomilo se to až v 5 ráno, najednou všechno v pohodě, dojeli jsme asi ve dvě odpo, na chvilku jsem se natáhl a vzbudil se druhý den v poledne :D

Odesláno (upraveno)

Zatím dávám a upřednosťnuju do HR jízdy přes noc - nějak se mi jede líp, minimální provoz, děti spí, jízda doslova pohoda, motor si v klidu brumlá a dosahuji s benzínem pomalu rekordní spotřeby i 5,1 l/100 km 🤔 (pomůže samozřejmě to, že třeba cca hodinu se jede stálých 80 km/hod přes noční Vídeň). Takže 900 km se dá na nádrž. Ale ano, kolem třetí ráno samozřejmě krize, takže zastavuji - ideálně sjedu mimo dálnici na klidné parkoviště třeba u supermarketu a prostě na cca 2 hodiny klimbání. Pak i častější zastávky. Nikdy není kam spěchat, protože to skutečně ubíhá bez provozu rychle. K ránu v cíli snídaně/káva. A mám vyzkoušeno, že během jízdy v noci nesmím kafe - ono mě totiž chvíli nakopne, pak ale padne ještě větší krize. Třeba časem už taky noční jízdy nedám, roky to zhoršují. Ale popravdě, zpět jezdím přes den a únava kolem 3 - 4 hod odpoledne přijde taky. K tomu cesta občas drhne u větších měst, silný provoz.       

Upraveno uživatelem Davis
Odesláno

Tak pro mě při noční jízdě největší krizovka mezi svitáním a dobou, než se vyloupne slunce nad kopce. Mezi třetí a čtvrtou se mi jelo vzdy nejlépe. Pak začne obloha blednout a než punťa zacne pořádne svitit, jedu v mlze. Taky jsem se snažil nepřejízdět moc svítání, protože pak dalši krize tak okolo desáté. Jednou jsem dojížděl na Pelješac okolo poledne a myslel jsem, že už tam nikdy nedojedu.

Už se mi taky stalo, že jsem vyjel někde pod Zadarem z odpočivadla po přestávce a po pár km jsem si myslel, že zastavim v odstavném a usnu. Na dalši odpočívadlo jsem dojel s otevřeným oknem a vystrčenou hlavou ven, jinak bych na něj nedojel. Než se motor naposledy převalil, nevěděl jsem o světě.

Cestou do HR dost experimentuju, hledám nové trasy, protože klasika už je okoukaná, nudná. Líbí se mi jezdit přes HU, pro středočecha trochu nelogické. Ale je dobrý poměr mezi dálnicí a okreskami. Nebo Jindřichúv Hradec, Vídeň, Graz, objet SLO dálnici a dolů.

Teď jsem jel po dlouhé době Budějky, Linec, Graz, SLO dálnice a HR po dálnici. Nejdražší a nejhorší cesta, jakou jsem kdy jel. V kolonách 2,5-3 hodiny.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...