Buback Odesláno 15. březen 2012 Odesláno 15. březen 2012 Dobre rano, mam problem, kdyz mi vykradli auto tak mi ukradli i protikus k bezpecnostnim sroubum na kolech. Takze jsem usoudil ze nejjednodussi cesta k sundani kol bude, navarit kulatinu na sroub, vysroubovat ho ven, urezat a pokracovat na dalsi sroub. mam ale strach jestli se neco nestane autu kdyz budu pouzivat elektrickou svarecku. Bude stacit odpojit baterku a eventuelne pojistky od zesaku, radia apod. A nebo ma nekdo jiny napad?? Diky moc za rady Citovat
P607Olda Odesláno 15. březen 2012 Odesláno 15. březen 2012 Sehnat protikus? Oslovit výrobce nebo servisy? Citovat
Edison Odesláno 15. březen 2012 Odesláno 15. březen 2012 Měla by se při nejmenším odpojit aku a alťák. Odpojil bych taky konektory od všech možných ŘJ. Citovat
wooody Odesláno 15. březen 2012 Odesláno 15. březen 2012 zajet někam do autorizáku a optat se jestli nemaj protikus, popřípadě strhávací ořechy Citovat
oddie Odesláno 15. březen 2012 Odesláno 15. březen 2012 Servisy mívají univerzální klíč schopný povolit většinu \"bezpečnostních\" šroubů. Citovat
marko306 Odesláno 15. březen 2012 Odesláno 15. březen 2012 My keď niečo na tatrách zvárame, tak iba odpájame baterky. Ale na ty už tej elektriky máš podstatne viac, tak radšej zožeň protikus a je to určite jednoduchšie. Citovat
punkac Odesláno 15. březen 2012 Odesláno 15. březen 2012 proud teče od jedný elektrody k druhý nejkratší cestou, ne? Kamarád na oktávce z důvodu nenalezení ořechu navařil matky na šrouby. Jen potřel kola tím sprejem na hořák (né šroub), aby se případné prskající kuličky nepřichytily na kolo. Baterku odpojil, řídící jednotky nechal tak, jak byly. Nic neshořelo, bagy nevylítly Citovat
bak65 Odesláno 15. březen 2012 Odesláno 15. březen 2012 Samozřejmě to musíš při sváření ukostřit co nejblíže, tzn na vedlejší šroub. Elektřina je líná a jde nejkratšší a nejjednoduší cestou k zemi. Rozhodně se ti nebude toulat po rádiu a Ř.J. Jinak pneuservisy mají většinou různá udělátka na povolení všelijakých bezpečnostních šroubů bo je k tomu vychovali zapomětlivý zákazníci Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 15. březen 2012 Odesláno 15. březen 2012 Jaký to máš šrouby, na některý stačí narazit přes nastavec kvalitnější ořech z goly a povolit Citovat
Judes Odesláno 15. březen 2012 Odesláno 15. březen 2012 Mal som podobný problém až s tým že bola poškodená hlava bezpečnostnej skrutky, stačilo odpojiť baterku, ukostrenie dať čo najbližšie a môže sa zvárať. Nezabudni si potom nahodiť nové bezpečnostné skrutky aby sa tí darebáci nevrátili aj po kolesá. Citovat
BV406 Odesláno 15. březen 2012 Odesláno 15. březen 2012 no, pokud to ma mcgard, tak bude mit nejspis smulu i s naklepnutym orechem i se strhavacem, servis si na nem zkurvil celou novou sadu ... musim potvrdit, ze mcgardy jsou spicka sel dolu pouze navarenim [upravil dne 15/3/12 13:11 od BV406] Citovat
Marcel00 Odesláno 15. březen 2012 Odesláno 15. březen 2012 opacyn kabel zvaracky daj aspon na kotuc, nech elektricky prud neprechadza loziskami. tecie tade dost vysoky prud a nemusi to vazelina zniest... urcite by som to riesil ako ti tu radia a snazil by som sa zohnat protikus, alebo aspon narazit dobry orech... to ze na octavke niekomu nevyletely bagy alebo neodisla RJ tak je to, resp. moze byt vec stasteny. ja by som odvahu asi nemal... Citovat
koblih69 Odesláno 15. březen 2012 Odesláno 15. březen 2012 Vyrobit náhradní ořech, třeba na origo šrouby pežo, mi trvalo tak půl hodiny. Vzal jsme kus tvrzené kulatiny, uříznul 4 stejně dlouhé kousky a navařil na vhodný ořech a šel povolovat... Citovat
Agrafik Odesláno 15. březen 2012 Odesláno 15. březen 2012 Zrovna loni jsem v pneuservisu viděl ,jak boříci statečně vaří matku na ukroucený šroub jedné A6. Neodpojovali nic a odjel. Prostě pohoda. jo a ještě měl nastartováno, protože se to snažili povolovat a musel jim stát na brzdě Citovat
Edison Odesláno 15. březen 2012 Odesláno 15. březen 2012 Chlopi takhle vařili na trolejbusu... Jaký div, když jim aku bouchla do xichtu. A kdysi takhle při vaření na autě odešla nějaká ta diodka v alťáku. Citovat
Judes Odesláno 15. březen 2012 Odesláno 15. březen 2012 Nemusí sa nič stať ale ak sa niečo stane bude to drahá oprava. Citovat
Edison Odesláno 15. březen 2012 Odesláno 15. březen 2012 Přesně tak. To, že se většinou nic nestane, neznamená, že se to stát nemůže. Jak říkám... popsal jsem tu dva případy, kdy se něco stalo. Citovat
Buback Odesláno 16. březen 2012 Autor Odesláno 16. březen 2012 no, diky za rady garaz nepripada v uvahu po zkusenostech mych a nebo mych pratel. Navic nemam karticku od sroubu takze nekde dohledavat garaz kde mi to udelaji aniz by me okradli ci neco znicili, by bylo mrhani casem. Takze to skonci navarovanim. Navic musim vymenit pneu co nejdrive at nemam problemy s bengama. Uz tak mi tady davaji zabrat jako cizinci Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.