Přejít na obsah

bak65

Uživatel
  • Počet příspěvků

    176
  • Registrace

Vše od uživatele bak65

  1. Zdravím, občas se stane, velmi nepravidelně , že motor na chvilku ztratí výkon, na volnoběh má nepravidelný chod. ( Například třeba jízda po dálnici ustálenou rychlostí, vše OK ujeto několik desítek km, pak náhle ztratí na pár vteřin výkon, pak se chytne a zbytek cesty bez problémů. Nebo to udělá pár metrů po odjezdu, pak třeba celou cestu např. 500km vše v pohodě. Svíčky, filtry vyměněny. Denně v provozu a třeba týden se to nestane. Mám vypozorováno, že když se tato závada objeví je provázena praskotem v reproduktorech rádia. Nejdříve jsem to s tím nespojoval, tak jsem vyměnil rádio v domnění že je vadné ale takto se chová i nové. Děkuji za všechny nápady.
  2. bak65

    Za kolik jezdíte?

    mi Peugeot Partner 1.4, rok výroby 1999, najeto 183 000 km, průměr 7,4 l / 100 km. Jízda obvykle max ve dvou lidech, couračky (2 km na nádraží a zpět, občas nákup 13 km a zpět, mimořádně dálka.) Ty couračky jsou v Polabské nížině, žádný kopec, Jsem z Milovic u Nymburka, "Dálky", rovná se obvykle Vysočina - Havlíčkův Brod, Šumava - Sušice, nebo Mariánské Lázně. Nejsem žádný divoch, jezdím profi s 4 nápravovým DAF, jeřáb 32 tun, tak je pro mně normální se courat okolo 90 km/hod., na dálnici je pro tuto motorizaci optimum okolo 110 km/hod., pak se to trápí. Pro mě je Partner s touto motorizací zcela dostačující, potřeboval jsem něco s malým povinným ručením, které nastartuje na Vysočině či Šumavě i při větších mrazech a do kterého se dají dát jízdní kola nebo lyže a něco objemnějšího převést ( chalupařina). Motor je jednoduchý, spolehlivý, auto celkově v pohodě. Spotřeba by se určitě rapidně zvýšila při naloženém autě, s kombinací o pokus o svižnější jízdu a kopcovitým terénem. Motor je na toto slabý.
  3. Určitě bych prošel kabely ( konektory) okolo motoru, hadice a hadičky i okolo vzduchu. Dal bych panáka oleje do nafty. ( nežertuji, mastnější nafta někdy udělá s čerpadlem zázraky).
  4. Děkuji, přístrojovku mám stejně v plánu rozebrat, svítí tam jen jedna žárovička podsvětlení. Škoda, že nemohu nikde najít ke stažení " Jak na to", na 306 v pohodě ale na Partnera či Berlingo se mě nedaří najít....
  5. To čidlo je tam jenom pro otáčkoměr? U jiných aut kde byl vadný snímač otáček, to vůbec nevrčelo. Ptám se, nepolemizuji, toto auto neznám.
  6. Zdravím, koupil jsem Partnera z druhé ruky, (tak nevím co se s ním dělo) kde nefunguje otáčkoměr, Kde začít? Děkuji
  7. Jednou jsem řešil něco podobného u nějakého Fiata a dělal to byť nově daný, vzduchový filtr. Dal jsem další od jiného výrobce a bylo to OK.
  8. bak65

    díry ve vačce

    Podle fotky to vypadá, že je to už z výroby. Ona to není díra, spíše mi to přijde jako škrábnutý brusem. Mohla se tam najít při kontrole trhlinka, tak ji vybrousili, dělá se to.
  9. bak65

    Absolvoval som emisku

    Motor na to stavěný je ale ale ale... Buď to nový, nebo v bezva stavu. Při tomhle trápení jsou nejvíce ohrožené rozvody, kladky, vodní pumpa také dostane zabrat, pružiny ventilů už také nejsou jako za mlada a je z toho \"přetočený motor\" ani se člověk nenaděje. Doporučuji se tomuto trápení vyhnout obloukem.
  10. bak65

    Přední brzdový třmen P306

    Jo, jo, jo s tím se setkal mnohokrát, uvnitř hadičky se povolí kus gumy ze stěny a dokáže to fungovat jako zpětný ventil.
  11. bak65

    Spojka

    V tomto případě je asi nejrozumnější se do toho podívat. V lepší případě by to mohlo začít prokluzovat, v tom horším se to celé rozsypat. S typem spojky Ti určitě poradí tady na foru podle VIN. A určitě se i dozvíš od kterého výrobce spojku koupit.
  12. bak65

    Spojka

    No nevím, zda tenhle odkaz mu pomůže. On neřeší délku chodu pedálu ale náhlý lehký chod pedálu. Tam může být problém třeba v přítlačáku ( prasklé lamely, vyhřáté a pod.) [upravil dne 29/3/13 13:15 od bak65]
  13. Já jen nechápu, proč by se nedal použít snímač co byl na původním motoru. Já jsem u D4D setkal jenom s jedním snímačem, je nasunovací a přichycen (5?) šroubkem, podobně jako bývají snímače ABS. Má tuším odpor asi 2060ohm, dva vývody. Ale to nevylučuje, že by tam nemohlo být něco jiného, neviděl jsem ještě spoustu věcí Změř teda odpor snímače co tam máte, jestli to bude obdobné, nechte to tak jak to je. [upravil dne 11/3/13 12:52 od bak65]
  14. Jestli Ti dobře rozumím, přehazuje to komplet, tak musíš nechat snímač tam co je. Proti snímači je drážka a ta má přesně danou polohu vůči klikovce. Nemůžeš to převrtat a dát jinam, to bys to rozhodil. Pokuď by ten snímač sloužil pouze jako počítač otáček pro otáčkoměr, tak by to bylo jedno. Ale tady se budou brát info pro ŘJ (časování a tak). [upravil dne 11/3/13 09:24 od bak65]
  15. bak65

    Vlhkost

    Oj, doufej že je to jedna z typických závad 406 a někdo Ti zde poradí konkrétněji. Já pouze obecně: Prošel bych kostry, motoru, přístrojovky, kastle, světel, prostě všechno.
  16. bak65

    Divný řachot v motoru

    Jestli jezdíš tramvají,tak při rozjezdu , šuntování to píská celkem normálně. Předpokládám, že tvůj dotaz se týká auta, tak upřesni, jak se to chová v klidu (rachotí to, co to dělá při sešlápnutí spojky a tak), co to dělá za jízdy (když vyřadíš, zařadíš a tak.)
  17. bak65

    Vzpera 5.dveri P306

    Mě tam fungují 4 rok bez problémů, i v mrazech:)
  18. bak65

    Odvzdušnění brzd "one man show"

    To jsme také zkoušeli ale neosvědčilo se to. Když se kapalina v hadičce nemůže pohybovat vložením \"tohoto zpětného ventilu\", tak to má snahu si natahovat vzduch kolem ovzdušňováku, přes závit.
  19. bak65

    Odvzdušnění brzd "one man show"

    Ale já mám ostatní ovzdušňováky zavřený, mám povolen ten co ovzdušňuji. Není to o tlaku ale o průtoku té kapaliny. Začnu na pravém zadním kole a atd. Ono je to v té hadičce vidět, jak tam kapalina pulsuje. Vytlačí se nová, trochu se to vrátí ale vždy méně než vytlačí. Proto je lepší delší hadička, uděláš mezi ovzdušňovákem a nádobou takový oblouk jako u sifonu pod umyvadlem. Nádoba nemusí být nad úrovní kola, mám to normálně položený u kola. Je u toho určitě větší spotřeba kapaliny (na to se moc nehledělo), na druhou stranu je to pořádně propláchnutý PS: Kolega to dělal tak, že povolil všechny a doléval nádobku, také to šlo. [upravil dne 20/2/13 11:57 od bak65]
  20. bak65

    Odvzdušnění brzd "one man show"

    Trochu povolit ovzdušňovák, nasadit na něj delší těsnou plastovou hadičku, druhý konec dát do nádoby tak, aby hadička byla potopená. (Osvědčila se klasika pet flaška s provrtaným víčkem). Sešlápnout, trochu pomaleji pouštět. Jde to jako fík. V servisu jsme to dělali všichni tak, každej se na tebe vykašlal aby ti pomohl, bo by si nevydělal. Doporučuji neselašpovat pedál až na podlahu, mohly by se střihnout gumičky když je válec vychozenej v určitý dráze. Pak se pomalu propadá pedál.... Jistě, ve dvou je to super ale když není nikdo po ruce....
  21. bak65

    Dlhy zimny ranny štart - vyriešene

    On to není sytič ale předsuvník vstřiku, posune se tím časování, nikoli množství nafty. Dávka nafty je stejná. Vstříkne to naftu o něco dříve aby se stačila v tom ještě studeném spalovacím prostoru spálit. Proto ten jiný zápach kouře a hluk.
  22. bak65

    Dlhy zimny ranny štart - vyriešene

    Tak jsi optimista i šikovný. Já jsem to dělal určitě déle. Ten dejme tomu sytič je aktivován (lanko napnuté) při studeném motoru a myslím že i v letních teplotách. Jen se to rychleji ohřeje a povolí. Jestli to nefunguje, mohl by to být jeden ze zdrojů hluku. Jak je to hlučné, nedovedu samozřejmě posoudit. Ale nebuď přísný, Je to starý (konstrukčně) diesel, tak to za studena \"šepot květin\" nebude nikdy.
  23. bak65

    Dlhy zimny ranny štart - vyriešene

    Nesmysl, když měnil těsnění pod hlavou a dělal rozvody. Sundání hlavy, výměnu řemene a kladek, případně vodní pumpy (doporučeno) si nedovedu ani v nejbudnější fantazii představit bez zásahů do rozvodů.... Kecá, ten Tvůj mechanik, alespoň v tomto případě. Ano, mastné sání je OK. Ještě k té výměně zámků. No jestli se cítíš, že to zmákneš do hodinky, tak to jsi na to, že to budeš dělat poprvé, buď odvážný optimista nebo neskutečně šikovný [upravil dne 16/2/13 14:27 od bak65 [upravil dne 16/2/13 14:36 od bak65]
  24. bak65

    Dlhy zimny ranny štart - vyriešene

    Tak to je paráda, že se podařilo. Já jsem u sebe tomu také nemohl uvěřit, že je vůbec možný aby to takhle dobře startovalo. Jestli Ti někdo něco dělal před dvěma lety a ještě nemáš jistotu... A kdyby Ti pohnul vačkou, tak klepou všechny, nejenom 3. Možná, když to měl takhle rozebraný, tak ty ventily mohl udělat, nebo Ti to alespoň nabídnout, že by to bylo dobré udělat vše najednou. Zámky přehodit jdou ale jestli si dobře vzpomínám, musel jsem prohodit ty plastové páčky na konci vložky zámku ( takové ty \"U\" s čurapajzlíkem na konci)
  25. Dole máš přívod primárního a nahoře sekundárního vzduchu. Otevřeným přívodem dole to rozfajruješ, pak to dole přivřeš a dolaďuješ nahoře. Čím více a déle otevřený přívod nahoře, tím méně očouzené sklo. Co se týká vzdálenosti hořlavých předmětů od kamen, záleží na konstrukci a úhlu vyzařování tepla. Viz návod výrobce kamen, který zřejmě nemáš k dispozici. Obecně: dvouplášťová kamna (a to je z foto asi tvůj případ), z boku moc nesálají, prakticky vedle nich můžeš mít naskládané dřevo ale o to více sálají směrem od dvířek do prostoru.
×
×
  • Vytvořit...