Lihous Odesláno 11. březen 2023 Odesláno 11. březen 2023 Ne - Lidl je pod namestim ma sve parkoviste. Namesti v RK ma klasicke automaty na listky. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 11. březen 2023 Odesláno 11. březen 2023 sorry, už mi to došlo--je to v linku o Lidlu..., vím, kde je tam Lidl Citovat
Dave_k Odesláno 11. březen 2023 Odesláno 11. březen 2023 před 1 hodinou, Lihous napsal: Mozna to sem nepatri ale u nas v Rychnove n.Kn. me v patek nedal automat se zavorou karticku - parkovaci listek a jen zaznelo "SPZ nactena prosim jedte" zvedla se zavora a ja jel zaparkovat. Nasledne jsem se dozvedel u "pokladny" pokud chci zaplatit nacvakam SPZ zaplatim a do 15min opoustim parkoviste - NE NErikam ze cas ktery je gratis je malo pro nakup v Lidlu ale pokud prijedu k jedne zavore a zjistim ze mam zaplatit bude nejenom stresove ale predevsim zkouskou pro ty co uz stoji za mnou Nehlede kdo z nas zna svou SPZ ..... A to ze se to tisklo na kvalitni karton ...? Klidne na bezny papir do pokladny a staci to. No uvidime v case treba to bude Ok. Kdybych jel svým tak RZ znám. Problém by byl kdybych jel jiným. Tak holt udělám pár kroků a snad si ji dobře zapamatuju na tu chvilu. Citovat
Medvěd Odesláno 11. březen 2023 Odesláno 11. březen 2023 před 2 hodinami, Lihous napsal: .... Nehledě kdo z nás zná svou SPZ..... Hele, nevím proč, ale mám takovou úchylku, že si pamatuju SPZ (RZ) nejen všech aut, kterými jezdím v současnosti, ale i většiny těch, které jsem vlastnil nebo delší dobu řídil v minulosti. Vim, že mi to asi k ničemu není, ale prostě to tak mám (i když možná třeba v práci se mi znalost RZ služebních aut celkem hodí) Možná to může souviset s dlouhým obdobím z mého mladí, kdy jsem asi 10 let jezdil vcelku pravidelně autostopem a SPZ aut, jejichž řidiči mi zastavili, jsem si pamatoval tak nějak mimoděk Klemoň a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Klemoň Odesláno 12. březen 2023 Odesláno 12. březen 2023 (upraveno) JJ SPZ minulých 2 soukromých, aktuální a aktuální firemní, které píšu do papírů každý den si pamatuji. Ale trochu jsem měl kliku na hezká čísla : LNH 04 40, 2AM 46 68, 6AX 33 99 a firemní je jediné standardní 4SP 09 45. Takže nějaká brána u Lidlu mne nerozhodí . To mne spíš rozhodí to, že musím platit "parkovné" na zásobovacích dvorech kam jedu se zbožím Ale to už je Upraveno 12. březen 2023 uživatelem Klemoň Citovat
Stifler Odesláno 13. březen 2023 Odesláno 13. březen 2023 Zpět k tématu Lidl produktů, resp. konkrétně Parkside. Po delší době jsem vytáhl své vrtací kladivo z Lidlu (https://elektricka-kladiva.heureka.cz/parkside-pbh-1500-f6/#specifikace/ - já mám verzi, tuším, E5) a povedlo se mi ho uvařit nebo nevím, co se mu stalo, ale z ničeho nic přestalo fungovat. Totéž se mi stalo u bouracího kladiva 15J krátce po koupi - hned při prvním použití, a to mi tehdy bylo vyreklamováno výměnou za nový kus (mimochodem, to nové je také už trochu rozbité - praskl kus litinového pouzdra držící ložisko na vrchu elektromotoru, ale s provizorní opravou funguje dál). Vrtací kladivo mělo velice málo naběháno. Dělal jsem s ním tak třikrát za těch 6 let, co doma je, ale tentokrát to bylo celkem důležité. Potřeboval jsem si vykroužit do nosných (250mm) a nenosných (125mm) příček z Ytongu otvory pro rozvody vzduchotechniky korunkovým vrtákem 120mm (ano, vím, že je to docela velký průměr korunky na takový "neprofi" nástroj). První den to zvládlo 1 díru do 250 a 8 děr do 125, druhý den to zvládlo 4 díry do 250 a pak to během vrtání 5. díry najednou umřelo (a to byla samozřejmě v práci i hodinová přestávka, takže kladivo nebylo přehřáté). Při zatřesení přístrojem to ještě dvakrát na pár setin sekundy jakoby mělo snahu zatočit motorem, ale jinak nic. Motor nesmrděl, nic nenasvědčovalo tomu, že by to mělo odejít. Zkoušel jsem to i rozebrat - díval jsem se na spínač, protože ty údajně občas odcházejí, díval jsem se na uhlíky - byly už docela jeté, ale ještě by měly fungovat (měly přítlak k rotoru), jen jeden byl jakoby porézní na povrchu (seřízl jsem hranu do hladka, ale žádná změna - pořád nefunkční. Jo a kladivo začalo mít problém taky s upnutím - korunkový nástavec nebo sekáč přímo z kufru kladiva šly hodně blbě vyndávat a později šly blbě už i nasadit. Jediný dlouhý nástevec korunky od Extol Premium šel dobře pořád. Vzhledem k tomu, že jsem potřeboval dělat další díry a neměl čas se celý den věnovat pokusům rozchodit Parkside, tak jsem dojel do Hornbachu a koupil to nejlepší (subjektivně), co tam za rozumné peníze měli - Metabo 2,9kg/2,9J (https://elektricka-kladiva.heureka.cz/metabo-khe-2645/#specifikace/ - 5 let záruka) a s tím zatím zdárně pokračuju dál. Zatím má za sebou lehký záběh - dodělanou tu pátou díru 250, pak ještě 3 díry 250 do příčky a ještě 2 díry do stropních ytongových vložek (asi 200 - 250mm) až k vylitému betonu (tam budu pokračovat příště). Nevím, zda je to slabší silou motoru, ale spíš to bude možná jen tou funkcí "Metabo S-automatic" a potřebě naučit se pracovat stylem, že se se mnou to kladivo o korunku nepere, když se zakousne/zasekne/vzpříčí ve zdivu. No...zatím to zvládá, tak uvidím, jestli to dá všechno (chybí dodělat ty dvě díry do stropu a pak udělat ještě dalších 5 kompletně celých a pak 4 příčky do 250 a 2 do 125 v podkroví) a jestli to přežije, tak bude spokojeně a nejspíš i dlouho odpočívat v garáži. A je docela příjemné nemít v ruce 5kg, ale jen 3kg, když dělá člověk s rukama v úrovni hlavy nebo do stropu nad hlavou. Každopádně poučení pro mě je to, že vrtačku či kladivo z Lidlu už raději nee. Nejsem žádný profík, nedělám s tím denně a ani dlouhé hodiny v kuse, ale výdrž obojího mě docela zklamala. Ale nepovažuji se za kritika značky Parkside, jsem její fanoušek. Mám od nich i jiné nářadí či vybavení dílny, s nímž jsem zatím vesměs velice spokojený: - úhlová bruska 230 - použitá asi jen jednou, na naprostou většinu věcí mi zatím stačila 125mm Makita, která nahradila rozpadlý dlouhá léta sloužící Asist, - wapka 170 - ta jede vícekrát ročně a to nejen na auta a bagr - kropila i základovou desku baráku a zatím super (provozováno zatím pouze se sáním z IBC nádrže, tedy bez tlaku vody), - pila ocaska - ta už jela vícekrát, hlavně dřevo (i tvrdý modřín s tím šel celkem v pohodě), ale zkusila si i kov - vždy jen krátkodobý provoz, žádná rasovina, - vícefunkční aku šroubovák, který jsem pořídil nedávno, ale zatím se mi zamlouvá s ním pracovat, - stolní držák vrtačky (tam se mi ulomilo upnutí svěráku - velice chatrné, ale vše ostantí funguje v pohodě), - stříkací pistole HVLP (ta funguje perfektně), - elektrodová svářečka Parkside Performance 180A, - svářečka na dutinkový drát PIFDS 120A (funguje velice dobře, zkusila si i klempířinu/karosařinu), - kombinovaná bruska (kotouč a brusný pás), - držák úhlové brusky, dvoukotoučová bruska s ohebnou hřídelí, závitníky, důlčíky, ostřička vrtáků (ta mi teda zrovna moc super nepřijde a nemyslím si, že bych ji neuměl používat správně), různé ráčny všeho druhu (teď naposledy teleskopická 1/2 690mm), bity, nástavce, vodováhy....a určitě jsem ještě na dost věcí zapomněl...no, v Lidlu nakupuji věci do dílny celkem často. Nikomu svůj názor nevnucuji, jen píšu své zkušenosti. Ať si každý používá a chválí, co sám chce. ...a reklamu nebo recenzi Metabu nedělám. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 13. březen 2023 Odesláno 13. březen 2023 (upraveno) Těžko říct co v tom kladivu umřelo, ale pokud nemá ochranu a neprocvakává při přetížení (Jako třeba aku šroubovák při nastaveném momentu) tak se nejspíš uvařilo, protože ta korunka je na něj opravdu velká. Já vrtal korunkou elektrokrabice se svým Boschem 1,5J, je to to nejmenší kladivo a musel jsem velice lehce tlačit jinak procvakavalo a korunka se netočila, ale těch pár krabic to udělalo celkem v pohodě, jen pomaleji. Jinak to špatné vyndavaní a nandavání nástroje je celkem běžná nemoc všech kladiv s SDS+, stačí hlavičku vyčistit a promazat a bude to zase chodit lehce Upraveno 13. březen 2023 uživatelem Radek Hurvajz Stifler ohodnotil 1 Citovat
Stifler Odesláno 13. březen 2023 Odesláno 13. březen 2023 Jo, nejspíš máš pravdu, ten Parkside nemá žádnou ochranu přetížení, takže jel pořád. To, co popisuješ, bude pravděpodobně ochrana, co má to Metabo (S-automatic), to si procvakává, když se sekne korunka a musím lehce povytáhnout, aby se odblokovala. Takže jsem to prostě nejspíš uvařil. Ale při prvním použití kdysi před lety to zvládlo nahradit bourací kladivo, které při prvním použití odešlo do věčných lovišť, a hned na poprvé (kupováno vrtací i bourací kladivo společně) to dobouralo s prostředním s dodávaných vrtáků velký poctivý betonový panel na chalupě, tak je možné, že už prostě mé zacházení nevydrželo. No, uvidíme, jak mé zacházení přežije to Metabo. Jinak k tomu procvakávání u akušroubováků.....nejsem zrovna příznivec aku nářadí, takže si ho běžně nekupuji, ale pár věcí na aku mám (opravdu jen 2, když pominu svítilny). Kdysi se mi povedlo za dobré peníze koupit aku klasický dvourychlostní vrtací šroubovák od Black-Deckeru (v době, kdy tato značka ještě dělala kvalitu) a to u nastaveného momentu cvaká. Ale jak jsem si teď koupil ten aku šroubovák z Lidlu, tak ten necvaká, ale rovnou zhasne. Na poprvé mě to překvapilo a říkal jsem si, co je to za šunt, jestli umřela baterka hned po prvním šroubu při prvním použití od koupě a plného nabití, ale s dalšími šrouby to jelo dál stejnou silou a rychlostí, tak to je asi schválně, že místo cvakání se to přestane točit a zhasne přísvit. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 13. březen 2023 Odesláno 13. březen 2023 (upraveno) Normalně cvakají, jen ty Performance pokud je přetížíš tak se vypnou, např. pokud šroubuješ na vrtací rychlost. Mam jak 12V performance šroubovák tak větší 20V Performance vrtačku a a u toho malýho pokud nechám vrtací rychlost tak se zastaví tak že se vypne jak se opře hlava šroubu, ta vrtačka šroubuje na tu vrtací rychlost šrouby běhen půl vteřiny a bez nastavení momentu by mě projela skrz plot komplet celým šroubem Holt má 70Nm. Plot šel rychle, jen je těžká do ruky oproti tomu 12V prdítku, s tím se krásně dělá. Viděl jsem vrtačku kde se nastavoval moment elektronicky, potenciometrem, ale to myslim Lidl nemá, jen ty mechanický, prstenec u hlavičky. EDIT: Aha, ty mysliš ten malinkej co kupoval i Ozzy. Ale ten nema nastavitenej moment, ten se vypne při přetižení myslim, a ten momentovej nastavec by měl být mechanický ne? Upraveno 13. březen 2023 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Stifler Odesláno 14. březen 2023 Odesláno 14. březen 2023 Ano, psal jsem o tom prdítku, co kupoval i Ozzy a já se jím nechal inspirovat. Má to dávat max. 10 Nm a ano, otočná hlavice je klasická mechanická. Nepíšou se tam číselné hodnoty momentu, ale jsou tam jen vyobrazené vruty od menšího po větší a vrtat to neumí. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 23. březen 2023 Odesláno 23. březen 2023 (upraveno) Kdo si koupil ted v akci Momentový klíč Walter tak doporučuji shlédnout toto video, už kvuli nastavování, je potřeba koukat až do konce. Myslim že dobrý kup. A tohle se vám hodí taky - https://motofocus.cz/wp-content/uploads/2018/07/utahovaci-momenty-sroubu-matic-kol-stg-a1.pdf Nebo: https://blobs.continental-tires.com/www8/servlet/blob/2514578/ce2aa3d9c4a0683c3ea21aac101a76f3/tabule-utahovacich-momentu-data.pdf A poznámka: druhe video z Křoviho blogu na YT si ani nepouštějte, je to nějakej blazen snad. Upraveno 23. březen 2023 uživatelem Radek Hurvajz radim.1008, Péťa a ozzy56 ohodnotil 3 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 23. březen 2023 Odesláno 23. březen 2023 (upraveno) No a tohle je naprosto nefunkční, nůž (Hrot) kabel maximalně poškrábe, protože je otočný a vyosený a vždy se otočí a opře o bok kabelu, místo aby se zapichl a řezal. Pujde zpět do obchodu. https://www.lidl.cz/p/parkside-naradi-pro-praci-pod-napetim/p100360686 Upraveno 23. březen 2023 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Pepito Odesláno 23. březen 2023 Odesláno 23. březen 2023 Líbí se mi, jak je v odkazu napsáno "pro práci pod napětím"! Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 23. březen 2023 Odesláno 23. březen 2023 Jo tak proto mi to neřeže, ja to musim mit připojený Pepito, jarokare, Péťa a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Pepito Odesláno 24. březen 2023 Odesláno 24. březen 2023 Asi by to mohlo být ve Vtipech, ale je to o Lidlu. VID-20230321-WA0001.mp4 radim.1008, Péťa, Milan+ a 4 další ohodnotil 7 Citovat
Péťa Odesláno 24. březen 2023 Odesláno 24. březen 2023 @Pepito Mě to spíš připomíná Biedronku v Polsku brixtr, radim.1008, ozzy56 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
rhinos Odesláno 5. květen 2023 Odesláno 5. květen 2023 není to úplně pro motoristy....ale snad nevadí... Přemýšlím o aku malé pile... https://www.lidl.cz/p/parkside-aku-retezova-pila-pghsa-20-li-a1-2-ah/p800003717 nemá jí třeba někdo doma...a dokázal by jí zhodnotit? Citovat
Pepito Odesláno 5. květen 2023 Odesláno 5. květen 2023 @rhinos určitě ji má @minimaxa, ale ten už sem nechodí. Citovat
ozzy56 Odesláno 13. květen 2023 Odesláno 13. květen 2023 máte někdo zkušenost s tímto zařízením ? já používám na horách tu zad. blikačku z jízdního kola, zatím auto jede, ale kuna se kolem pořád ometá (poznám podle jejího trusu) https://www.lidl.cz/p/marderfix-ultrazvukovy-odpuzovac-kun/p100361094 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.