Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Lidl - uzitecne veci (nejen) pro motoristy

Recommended Posts

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Lidl (ale nielen on) predáva autonabíjačky Ultimate Speed ULGD 5.0 A1, B1, C1 a D2. Porovnávaním ich popisov som nenašiel žiaden rozdiel v technických parametroch, okrem rozmerov a hmotnosti.

Vie niekto, či tam predsa nie sú aj iné rozdiely, a ktorý z nich je najnovší model?

Odesláno

Akoc: Očekávám, že technické parametry se měnit nebudou. Pořád to bude nabíječka do 5A proudu a písmena mají znamenat nejspíš jen kosmetické změny buď v designu nebo použitých součástkách, ale výkonově to bude asi furt ta stejná nabíječka. Jinak se domnívám, že verze produktu jsou klasicky abecedně: A, B, C, D, takže D2 by měla být logicky nejnovější verzí.

Odesláno (upraveno)

Co jsem sledoval recenzi tak tato nabiječka měla snížený učinek díky slabým kabelům a nějaké součástce kterou radil vyměnit, ovšem jak moc se to od ty doby vylepšilo to netuším.  Ja spiš koukal po ty 10A
Ovšem ted je v akci za 3 kila, no nekup to :D

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Mňa len prekvapuje, že sa súčasne predávajú všetky štyri, prakticky totožné, modely. Žeby to boli ešte nejaké skladové zásoby?

Odesláno

Mám pár let tu předchozí verzi a zatím jsem s ní neměl problém. Nenabíjí sice nějak super rychle, ale to mi nevadí. Vyhovuje mi, že je blbuvzdorná, a že jí můžu nechat připojenou třeba týden v kuse. A přesně, jak píše Radek. Stálá v akci pár stovek, takže ;)

Jinak si myslím, že jsou teď v akci ty starší verze a rozdíly tam zásadní nejsou. Jiná barva podsvícení, vzhled apod.

Odesláno

Už jsem to tu někde psal,kolegové co si půjčili moji Ctek,tak to baterku nabilo o poznání lépe,auto bylo nastartováno. 

Už ji mají oba dva.

Odesláno

To je jasný,že nestojí 3 kilca.

Někdo šetří na něčem a jiný na jiném,já třeba nepotřebuji ntb za 25k a co dva roky to měnit kvůli hrám,jen příklad.😉

Odesláno

Mám ty nabíječky z lidlu už tři. Už víc jak 10let úplně první verzi 3,8A kde jsem musel měnit pověstné poruchové tlačítko ale jinak funguje dodnes ale je to fakt na malé baterie. Pak mám tuhle 5A verzi s displejem a taky sem ji několik let používal. Momentálně už teda ani jednu nepoužívám protože asi 2roky mám i tu 10A verzi která má kabel s konektorem ke stálé montáží na baterku takže tam mi vyhovuje že jen otevřu kapotu a připojím. 

Odesláno
před 12 hodinami, Milan+ napsal:

Někdo šetří na něčem a jiný na jiném,já třeba nepotřebuji ntb za 25k a co dva roky to měnit kvůli hrám,jen příklad.

Přesně tak. Notebook a Škodovka se nekupuje. To se fasuje v práci :aut Teda v zaměstnání :D

Odesláno

Já mám tedy sedmikrokovou CTEK MXS 10 a zatím bez obtíží funguje. Ale někde jsem četl (více zdrojů), že autobaterie by se měly dobíjet max. 1/10 (proud/kapacita aku), takže u autobaterií např. 62Ah by se mělo dobíjet s max. proudem 6A, u baterií 74Ah max. proudem 7A atd. Čím menší proud, tím lepší. Nevím, do jaké míry je to zásadní nebo spíše doporučení. Psali tam, že častější dobíjení vyšším proudem aku ničí, takže vyšší rychlost dobíjení by měla být vykoupena nějakým zkracováním životnosti aku, ale konkrétní údaje (např. kolik A sníží životnost konkrétního aku o kolik) se člověk nikde nedozví.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...