Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
před 10 hodinami, Medvěd napsal:

No u nás jede v obýváku televize takřka jakmile se někdo objeví doma, ale nevím co by se muselo stát, abych za telku vypláznul víc než cca 15 000 Kč

Ale každému co jeho jest - přeju ať vybraný kousek dlouho a dobře slouží

Tak jsem na to zkusmo koukl a kdyby nám doma telka náhle odešla do lovišť věčných, tak tohle

https://www.lgshop.cz/48-lg-oled48b56la

by bylo asi pro nás zajímací řešení

Odesláno

@Medvěd tobě rozhodně nepřeji, aby jsi musel kupovat novou TV, protože většina nových má čipy na řízení kvality obrazu poháněné AI - a to by si nedal... :myslim (dal, ale strašně by tě to sralo) :aut

@BubakGS tady je trochu popsáno, proč projektor není pro každého a TV stále nenahradí (zatím) :super

- dobře nezvládá světlou místnost (natož slunce za oknem)

- obnovovací frekvence max 60 Hz

- hlučnost 26 dB

Odesláno

Tak v sobotu mi borci z Datatrtu dopravili naší novou TV :super 

Je to Philips 77oled820 s novou generací čipu P5 s s AI a velmi příjemným Ambilightem, který perfektně osvětluje celou zeď za TV. 

V kombinaci s Playstation5 PRO naprosté vizuální orgie - nechápu, jak jsem mohl hrát na staré TV s namodralým obrazem... připadám si jako po operaci očí s modrým zákalem :aut

20260221_190835.jpg

Z fotky to tak nevynikne (lepší by bylo video).

Problém nastal při montáži držáku na novou TV - šrouby na staré byly M6 a na nové M4 - samozřejmě původní pytlík s náhradními šrouby se po 6ti letech nenašel. Naštěstí borec co mi TV přivezl má mamku v obchodě s elektronikou a skočil k ní pro správné šrouby. Nic za to nechtěl a říkal, že má doma šrouby z asi 5ti držáků, doplní je do půjčeného pytlíku a vrátí mamce do obchodu :super

Další trabl je, že ovladač k TV plnohodnotně neovládá Vodafone TV box. V TV aktivovaný Easy Link, ale zvládá to pouze vypnutí / zapnutí obou věcí společně. Uvidím, co udělají nové HDMI 2.1 kabely (náhrada 1,5m krátkého vlevo visícího origo k PS5), ale spíš bude problém ve starém boxu od Vodafone...

Odesláno

To podsvícení na zeď je na furt nebo se dá vypnout?

Mě by z toho asi za chvíli bolely oči (ale vlastně možná ne, páč při sledování TV v místnosti i svítíme, tak bychom ten osvit zdi neněli tak ostrej). Každopádně osvit zdi (podsvícení) bych minimálně já opravdu neocenil

Jinak přeju, ať slouží dlouho a k absolutní spokojenosti

Odesláno (upraveno)

@Medvěd Ambilight si buď vypneš, nebo nastavíš jak ti vyhovuje. Rychlost, intenzita, barva, okolní osvětlení i AI řízení podle zobrazení :mrk

Danče se to taky zatím nezdá, ale to se poddá... :aut

Včera jsem pustil kousek Avatara 2 a ten dojem z obrazu s Ambilight rozšířením je dechberoucí. 

Kousek videa se spořičem.

To samé po zvukové stránce. 70W výkon se 4mi reproduktory a integrovaný subwoofer vymazává potřebu soundbaru :super

Upraveno uživatelem pavelu96
Doplnění
Odesláno (upraveno)

Na sledování programů ČT  a podobných kanálů stačí televize bez displeje. Aspoň mě se to osvědčilo,protože na Otázky Václava Hlodavce či Pečení celé země a tančení vyžilých Stár obrazu netřeba.Ješte lepší jsou televizní  modely i bez reproduktorů.Ty prodávají  i s potvrzením na možnost neplacení televizních poplatků. Ale zase  se od učených a vzdělaných hlav placených veřejnoprávní  televizí dozvíte , že ČT vám pomáhá i když se na ní nedíváte.

Jinak přes léto jedině pokoukání v rodiném domácím kině  s HD projektorem na zahradě  a s pořádnou zvukovou aparaturou. A k tomu pořádnou streamovací placenou službu. Pro pozemní kanály  s 10- 40  let starým vysílacím repertoárem televize netřeba.

Upraveno uživatelem P206blau
Odesláno

nabídka ČT v posledních letech je něco otřesného, mám podobný názor jako @P206blau, furt čekám kdo začne nadávat, aby se pak připojilo mnoho ostatních--jak je v Česku zvykem 😉, mít tu moc, tak ČT bude mít jeden CELOSTATNI kanál a fertig, zbytek zajistí soukromé televize..., naštěstí kabelovka posílá do drátů i jiné kanály, tak je na co se dívat a taky využít kvalit mého tel. příjmače..., u mě je nejhorší zima--přes letní sezonu mě televize nezajímá, ale platit ji musím 😢

doufám, že současná garnitura to vyřeší, jak předem hlásala ;)

Odesláno
před 2 hodinami, pavelu96 napsal:

@Medvěd Ambilight si buď vypneš, nebo nastavíš jak ti vyhovuje. Rychlost, intenzita, barva, okolní osvětlení i AI řízení podle zobrazení :mrk

Danče se to taky zatím nezdá, ale to se poddá... :aut

Včera jsem pustil kousek Avatara 2 a ten dojem z obrazu s Ambilight rozšířením je dechberoucí. 

Kousek videa se spořičem.

To samé po zvukové stránce. 70W výkon se 4mi reproduktory a integrovaný subwoofer vymazává potřebu soundbaru :super

Co to tam máš za svislý čáry?? To jsi jako dal takový prachy za TV bez matný obrazovky?
Jinak teda ty barevný fleky po zdi se mi nelíbí, moc světla, určitě bych to vypnul nebo utlumil na minimum. 

Odesláno

Tady je vidět odraz na fotce a i na tom videu, no pokud je dělají jen s lesklým displejem asi se nedá nic dělat, ale vím že jsem sei užil odrazu své hlavy na obrazovce celkem dost. 

Odesláno
Před hodinou, VojtouNerCZ napsal:

Osobně jsem ještě neviděl OLED s matným displejem. Nicméně díky tomu, na jakým principu OLED funguje, se od toho nic neodráží

Dělá to Samsung a Sony

Odesláno

@Radek Hurvajz

Ano, na tmavém obrazu, když se na to soustředíš je vidět lehce odraz okna. Ale při běžném sledování to nevnímám.

@P206blau a @ozzy56 doslova nikdo se neptal a nechtěl v tomto vlákně číst zvratky o tom, jak je ČT hrozná a jak vás zrujnuje 150,- Kč měsíčně a užvůbec ne o nějaké vládní garnitůře... toto vlákno se jmenuje: "Jakou TV koupit?"

• O 4 týdny později...
Odesláno (upraveno)
V 23. 2. 2026 at 7:27, pavelu96 napsal:

Tak po měsíci jsem změnil názor a nainstaloval Soundbar Philips TAB6100

20260324_114744.jpg

20260324_114752.jpg

20260324_114838.jpg

Screenshot_20260318_190703_Datart.jpg

Datart mi ho vyloženě vnutil :aut

Upraveno uživatelem pavelu96

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...