sitler Odesláno 6. listopad 2022 Odesláno 6. listopad 2022 SD bude na tomhle rozliseni televize roztekly vzdycky. Holt na 4K rozliseni nemuzes pustit neco, co ma na vysku 720bodu tech 720 se musi rozcapnout na 2160 a to propste nefunguje... Citovat
Péťa Odesláno 6. listopad 2022 Odesláno 6. listopad 2022 V 23. 10. 2022 at 20:36, Dave_k napsal: OK, že objednají jinou a druhej den (neděle) ať dojedu s tou vadnou a vymění se kus za kus A já si říkal, co jsi tam s tím nákupem šachoval Dave_k ohodnotil 1 Citovat
Dave_k Odesláno 6. listopad 2022 Odesláno 6. listopad 2022 (upraveno) @sitler: V tom případě bych bral kdyby bylo možný ten obraz "zmenšit" na koukatelnou kvalitu. Prostě to třeba stáhnout na 40" nebo 32". @Péťa: Já su v tom nevinně. Jo kdyby mi nedali zprvu zmetek tak s tím nemuseli tak šachovat. A já taky ne. Upraveno 6. listopad 2022 uživatelem Dave_k Citovat
MJSytic Odesláno 7. listopad 2022 Odesláno 7. listopad 2022 před 12 hodinami, sitler napsal: SD bude na tomhle rozliseni televize roztekly vzdycky. Holt na 4K rozliseni nemuzes pustit neco, co ma na vysku 720bodu Jo, kdyby na výšku 720. Ono se musí roztahovat 576 nebo 540 v případě qHD Citovat
pavelu96 Odesláno 17. únor Odesláno 17. únor (upraveno) Oživím téma. Jelikož jsem až při olympiádě zjistil, jak hnusný obraz má naše skoro 6ti letá TV LG 75UM7110, tak nastal čas vybrat nástupce. Při sledování seriálů a různých divnočeských kruminálek se obraz jevil jakože normální, ale teprve při sledování hokeje na OH mi došlo, že led není bílý, ale hnusně namodralý a divně flekatý. V reálu to nevypadá tak hrozně, jako na fotce. Foceno večer potmě. Došlo k vypálení LED pásek v podsvícení (dost častá závada Direct LED panelů). Oprava u této úhlopříčky 75" (190,5cm) nemá význam - cca 4 - 7k. Někam to vozit a srát se sundáváním a stěhováním náhradní tv mi nepřijde jako smysluplné. Taky z důvodu pořízení Playstation 5 PRO koukám po něčem na vyšší úrovni. Lg už nevěřím, Samsung má na můj vkus přepálené barvy, od Sony jsem nic naprdelposadícího neviděl, takže to vypadá na Philips Zítra k tomu sednu a něco vyberu... Upraveno 17. únor uživatelem pavelu96 Citovat
Pepito Odesláno 17. únor Odesláno 17. únor (upraveno) Já mám už cca tři a půl roku TCL a jsem spokojený. Upraveno 17. únor uživatelem Pepito ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 18. únor Odesláno 18. únor (upraveno) Hlavně ať to má 4k (dnes standart), podporu VRR (144Hz), jelikož plánuješ na PS5 a ideálně OLED. Před vánocemi jsme koupili LG OLED, primárně pro mě na PS5 a je to pecka peckózní Osobně máme jen LG a vždy spokojenost, rodiče taktéž, a letos nahradili 10 let starou LED 3D TV od LG opět LG, prarodiče jedou taky je LG a nikdy nebyl problém. Brali jsme na alze za cca 27 tisíc, teď už ji tam nemají a jediná zmíňka o tomto modelu je pro Německý a Rakouský trh. https://www.lg.com/de/tvs-und-soundbars/oled-evo/oled48c58la/ U Philips se mi líbí ambientní podsvícení obrazovky, bohužel v cenovce do 28k neměly nic menšího 55 palcům. Do ložnice jsem už tak velkou krávu nechtěl. V nabídce jen samý 60 a vejš. Upraveno 18. únor uživatelem VojtouNerCZ OK406, pavelu96 a regius ohodnotil 3 Citovat
pavelu96 Odesláno 18. únor Odesláno 18. únor Tak 10let stará 3D LG 55" co mají holky v pokojíku taky funguje bez problémů. Ale tahle 75" mě prostě zklamala a už jim nevěřím. A na tuhle velkou bílou plochu nic menšího dát prostě nejde - sedačka je cca 4m naproti. OK406 ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 18. únor Odesláno 18. únor Po dlouhé době jsem byl na návštěvě u @minimaxa a jedna z věcí, která mě zaujala, jak má ten OLED krásný obraz (neb my doma OLED nemáme, TV není ani maličko má priorita, abych ji pořád měnil). Nevím, co potřebuje PS5, ale já bych nic jiného než OLED (tzn. v dnešní době LG) už nekupoval. Citovat
MJSytic Odesláno 18. únor Odesláno 18. únor Nevím, jak je na tom Philips aktuálně, ale co vím cca 5let zpět, že nám v práci všechny Philips TV pro monitoring do roka a do dne zdechly. Nahradily se Samsungem a ty svítí dodnes Ale jak říkám, dnes může být situace jiná. Navíc taky záleží na modelové řadě. Nicméně neznám nic rušivějšího při sledování filmů, než je podsvícení za TV Citovat
pavelu96 Odesláno 18. únor Odesláno 18. únor (upraveno) Co se týká Ambilightu, tak hodně záleží na šířce rámečku TV. Co má tchán doma asi 15 let jednu z prvních TV s Ambilightem a šířkou rámečku cca 5cm, tak tam je to opravdu rušivé. Ty nové TV mají v krajních částech už jen sklo a rámeček minimální... Takže v podstatě mám vybráno... https://televize.heureka.cz/philips-77oled820_2/#prehled/ Upraveno 18. únor uživatelem pavelu96 Doplnění Péťa ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 18. únor Odesláno 18. únor No u nás jede v obýváku televize takřka jakmile se někdo objeví doma, ale nevím co by se muselo stát, abych za telku vypláznul víc než cca 15 000 Kč Ale každému co jeho jest - přeju ať vybraný kousek dlouho a dobře slouží Citovat
Dave_k Odesláno 18. únor Odesláno 18. únor Máme ještě LED od Pholipsu bez ambilightu (tenkrát s tím začínali). Tuším 100Hz. 100cm. A ještě DVB-T1. Stáří cca 15 let. Obraz stále jako víno. STB máme od Vodafonu (dříve UPC) a nemáme důvod měnit. Citovat
MJSytic Odesláno 18. únor Odesláno 18. únor před 3 hodinami, pavelu96 napsal: Takže v podstatě mám vybráno... https://televize.heureka.cz/philips-77oled820_2/#prehled/ Není to malé? Když už, tak... Citovat
pavelu96 Odesláno 18. únor Odesláno 18. únor @MJSytic to už je na doma zbytečné... Sice bez brýlí vidím hovno a ta TV je bez nich strašně velká, ale s brýlemi je tak nějak pořád malá Citovat
davidse Odesláno 18. únor Odesláno 18. únor Pamatuj že TV vysilání je pouze FHD ne UHD při tak velké obrazovce mohou být různé artechakty mám 3 roky Sony UHD OLED 48 palců a FHD vysilání je OK stála mě 33 000 kč má 120 Hz Citovat
Ice-man Odesláno 18. únor Odesláno 18. únor @pavelu96 Tyhle levné LCD panely mají flekaté podsvícení už jako nové. A vypálené podsvícení ti neposune barvy do modra. Nerozladil někdo nastavení obrazu? Pokud totiž dojde k vypálení jediné ledky v podsvícení tak nesvítí ani ostatní. Obraz je tmavý a hraje jen zvuk. Ano je to častá závada a doporučuje se se stáhnout podsvícení cca na 75% pak vydrží. Mimochodem ty led pásky jdou celkem "snadno" vyměnit za číny z ali. Mám to tak už u třech televizí a šlapou. Jinak taky jsem koupil novou Oled a už bych lcd nechtěl. Citovat
BubakGS Odesláno 18. únor Odesláno 18. únor ...tyjo chlapi, koukam, ze se zrovna nesetrite... ... to už jsou uhlopricky, kdy bych zacal uvazovat o projektoru na strope spis nez o placce na zed... Medvěd a OK406 ohodnotil 2 Citovat
pavelu96 Odesláno 18. únor Odesláno 18. únor @Ice-man podsvícení standardně na 75 a s nastavením si nikdo nehrál (holky to neumí ). Ty fleky a modrá barva prostě časem vylezly a jsou už všimnutelné i pro někoho, kdo je na ten obraz zvyklý. @BubakGS proč si jednou za čas neudělat radost a prostě vzít to nejlepší na trhu... Cena nebyla z těch v odkazu. Když jsem naházel k VIP ceně kupóny a poukázky, tak byla o třetinu nižší Ještě jsem neviděl projektor, který by nahradil kvalitní TV BubakGS a Péťa ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 18. únor Odesláno 18. únor mám v paneláku 55'' 4K , větší už nemá smysl , koukáme na ni ze 3.5 metru, mám za ní LED žárovku, jak radí většina ,odborníků' v prodejnách atd. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.