Přejít na obsah

Ice-man

Uživatel
  • Počet příspěvků

    118
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 407 Coupe
  • Rok výroby
    2007

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Strakonice
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Ice-man's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

19

Popularita

  1. Ice-man

    P307 - výměna dveří

    Ještě mě napadlo, budou pasovat z kombíku na hatchback?
  2. Ice-man

    P307 - výměna dveří

    Úchyty a prolisy pro tapec, stahovačku, reprák atd. jsou stejné? Vnitřek přežil takže ho stejně přeházím.
  3. Zdravím. Chystám se měnit levé přední dveře na P307 2007. Je tam nějaký rozdíl mezi facelift a old verzí? Budou mi pasovat dveře ze staré verze? Pokud přeházím vnitřek, jsou tam stejné úchyty? Díky.
  4. Tak v tom případě je jedno co tam dáš, canbus nebo bez, chybu to hlásit nebude.
  5. Ahoj, Přemýšlíš o LED protože to svítí mizerně? To bude spíš tím že máš vypálenou parabolu v projektoru a s tím ti LED nepomůže, bude to svítit stejně mizerně akorát bíle. Legální to stejně není takže je asi jedno že tam nemáš ostřik. Canbus záleží jestli máš hlídání prasklých žárovek nebo ne. A bacha většina těch canbus "eliminátorů chybných hlášení" je děláno na VW koncern a jiné značky, takže to na Peugeotech stejně hlásí chybu, nebo to zahlásí chybu a po chvíli zhasne. Spolehlivé jsou čisté odpory ve wattáži žárovky, ty ale topí že by se ti propálily nárazníkem. Zkrátka záleží jak to Číňan uvnitř navrhl, předem to nepoznáš. Na 407 coupe mám místo mlhovek kombo LED denního svícení a LED mlhovky a i když to bylo označované jako canbus tak to stejně hlásilo chybu žárovky. Zkoušel jsem nějaké canbus eliminátory a žádný nefungoval spolehlivě. Pak jsem ale přišel na to, že čínské LEDky z obrysovek mají spočítaný odpor tak akorát že netopí a zároveň nehlásí chybu ani v mlhovkách, takže jsem jednu naletoval paralelně k LED mlhovce a zalepil do krabičky od těch nefunkčních eliminátorů. Mlhovky měly myslím 55W tak to nejspíš bude fungovat i na halogenové potkávačky.
  6. Zdravím. Řeším vibrace do kabiny a po sundání pravé poloosy jsem zjistil že vnitřní kloub má vůli, lehce cvaká. - nechám zrepasovat. Ale na co se ptám, při sundání šla lehce vyndat z převodovky / držáku motoru, jen rukou. Je to normální? Bál jsem se právě že bude v tom hliníku přirostlá a ona šla lehce ven. Když byla na autě tak se nezdálo že by měla vůli v ložisku. Takhle vypadá ten držák. Díky.
  7. Taky jsem koukal do serviceboxu a když tam dám jeho VIN tak tam celý tehle nákres zmizí a není tam ani ta záslepka. Ale jestli mu z toho foukají olejové výpary tak bych jí tam dal. V servisu to obvykle nikoho netrápí že je motor oblitý od oleje.
  8. Pro inspiraci https://allegro.cz/nabidka/zaslepka-sekundarniho-vzduchoveho-cerpadla-citroen-peugeot-13774850215
  9. Ahoj. Máš baterii v obalu klíče nebo na plošném spoji? Já mám u 207 baterii v obalu a po výměně je potřeba zkontrolovat že mají plíšky dobrý kontakt. Čip pro startování baterii nepotřebuje.
  10. Ice-man

    Oprava páček smerovek

    Ani po nastartování motoru nejdou rozsvítit?
  11. Zdravím. Chtěl bych na P307 vyměnit obyčejné vnitřní zrcátko za samostmívací. Pasují obě na stejný držák přilepený na skle? Tohle mám já: Tohle jsem našel podle čísla v SB pro 307. Díky.
  12. Zdravím. Má někdo zkušenost s repasí xenon světlometů? Máte někdo zkušenost s firmou co to umí? Dojedu kamkoliv. Xenony svítí mizerně určitě budou vypálené paraboly v projektorech. Díky.
  13. Ahoj. Vyměnit malý displej za velký nejde jen tak, musel bys sehnat i rádio, zapojit, nakódovat atd. Postup je i někde tady na fóru. Zkus nějaký vrakáč a displej vyměň za stejný typ. Ty malé jsou minimálně dva černobílý a barevný.
  14. Ahoj. Já když cokoli připojuji na auto používám pojistkovou odbočku. Třeba tady: https://www.mojedilna.cz/pojistkovy-adapter-pro-pojistky-micro2-32-v-3-30-a-satra Připojíš místo původní pojistky do pojistkové skříňky a nemusíš vůbec zasahovat do kabeláže auta. Přídavnou pojistku použij podle průřezu vodiče. V pojistkové skříňce v motoru si změř na které pojistce je 12V po zapnutí klíčku. (Za předpokladu že to má svítit i v noci jako obrysovka nebo poziční světlo) Taky si zjisti co jaká pojistka napájí a připoj to pro jistou na něco “méně důležitého”. Mínus pól přišroubuj kamkoliv na kostřící bod. Nebo to připnout prořezkou, třeba tady: https://ferity.cz/konektory/napajeci-konektory/id-2451/kod-spojka-na-autokabel-prorezavaci-modra/ean-0000000053440 na vodič vedoucí do konektoru světlometu. Musel bys najít který vodič vede k dennímu svícení ve světlometu. A co nejblíže místa připojení přidat pojistkové pouzdro z příspěvku výše.
×
×
  • Vytvořit...