Péťa Odesláno 29. březen Odesláno 29. březen Za dvě stovky 200.mp4 Milan+, radim.1008, ozzy56 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Pepito Odesláno 30. březen Odesláno 30. březen https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-benzin-za-vice-nez-60-korun-nafta-pres-70-kam-muze-ceny-vyhnat-zdrazujici-ropa-40570614 Citovat
Veverka Odesláno 30. březen Odesláno 30. březen No, to už potom budou i elektroautařům na prd ty jejich FVE, protože už nic "nebude zalité sluncem" jako doposud Tak šup, šup do Lidlu! Pro Parkside MNE-01CZ (Mikro Nukleární Elektrárna), upgrade sada pro tzv. Papinův hrnec BubakGS a Pepito ohodnotil 2 Citovat
oddie Odesláno 30. březen Autor Odesláno 30. březen Přiznám se, že ani nafta za 70 by pro mě nebyla problém, a ano, vím dobře, jaké důsledky by měla tato cena pro ekonomiku. Tohle je bohužel další věc, kterou EU po.... (protože jednotlivě na národní úrovni se to řešit nedá), ten přechod mohl být postupný a mohly na to být dávno nadělané rezervy. Jenže "se" to doslova prožralo v časech nesmyslně levných PHM a teď to bude akorát o to víc bolet, vč. inflace a zvětšovaní zadlužení. P206blau ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 30. březen Odesláno 30. březen inflaci to roztoci uplne brutalne a cim drazsi paliva, tim vic. Vratime sse zpatky na 20-30%... P206blau ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 30. březen Autor Odesláno 30. březen Jo, a čím později, tím víc. Taky mě se.e ta promarněná a prožraná šance, ale co nadělám, leda se připravit na to, co bude. Citovat
BubakGS Odesláno 30. březen Odesláno 30. březen Ja taky naftu za 70 ustojim... ..ale tim to teprve zacne.... Citovat
oddie Odesláno 30. březen Autor Odesláno 30. březen (upraveno) A ještě horší bude plyn, tam se obávám většího prů.eru. Resp. dlouhodobějšího. Ale třeba to aspoň nakopne změnu energetiky, kterou tak důkladně pos.alo Německo. EDIT: proč plyn, zhruba pro náhled a orientaci stačí i ta free část článku https://davidnavratil.substack.com/p/stroje-ktere-nelze-vyrobit-rychle Mmch. podobná situace je dnes v mnoha klíčových komponentech. Turbíny? To samé... Nedávné zvýšení cen pamětí je proti tomu sranda. Upraveno 31. březen uživatelem oddie Lihous, Péťa a zbynek..s ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 31. březen Odesláno 31. březen nadšení z Angely se v Německu vytrácí, doufejme, že to s energetikou nepo*erou jako s ,wir schaffen das' v jiné oblasti Citovat
oddie Odesláno 31. březen Autor Odesláno 31. březen Oni bohužel tu energetiku po... ještě dřív tím nuceným politickým odstavením jaderek. To byl kardinální prů.er a nyní v podstatě v krátké době rozumně neřešitelný. Znovu je uvést do provozu těžko, už na to ani pořádně nejsou lidi, výstavba nových utopie, to je na desetiletí, jediná šance je asi nyní co nejlépe zvládnout akumulaci a stavět robustní páteřní přenosové linky. P206blau ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 31. březen Odesláno 31. březen Dnes jsem bral na ROBINce pod mostem Inteligence - aditivovaná nafta za 49,90 Tam, co se kdysi točili Pumpaři od Zlatý podkovy (jen ta pumpa tehdá byla úplně jiná) Citovat
oddie Odesláno 31. březen Autor Odesláno 31. březen (upraveno) Něco dalšího k tématu a nesmyslné psychologické hranici 50 Kč... https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-komentar-pres-50-korun-nejede-vlak-ale-vazne-je-to-tak-silena-cena-302986 Vypíchl bych z toho především tuto větu - byť zásadního je tam více: "Snížení daní ušetří primárně peníze bohatším lidem, kteří tankují víc. Uleví se také projíždějícím kamionům. Ekonomicky jde tedy o hodně drahé opatření." Jinými slovy, pro pochopení souvislostí - krátkodobé zlevnění snížením daní zaplatíme o to více zvýšením zadlužení i s úroky (a zprostředkovaně následnou vyšší inflací). Proto je velmi nerozumné něco takového dělat. Upraveno 31. březen uživatelem oddie P206blau a Péťa ohodnotil 2 Citovat
P206blau Odesláno 31. březen Odesláno 31. březen Je to zatím v pohodě. Kdyby takhle naříkali kuřáci,opilci ,stavebníci a jiní, které postihl ten výdobytek zdražování produktů stane se z nás národ plaček. Prostě je to dražší . Kdo chce jezdit platí,kdo chce naříkat pláče. Za pár let až konečně budeme moci vlastnit jen ta sdílená auta a nebo chodit pěšky se nad vzpomínkami na drahé PHM jen zasmějeme. Veverka ohodnotil 1 Citovat
zbynek..s Odesláno 31. březen Odesláno 31. březen Před chvíli tankování do služebního F Ducata Nafta Bez Bio 80litrů za 47.10Kč na ČEPRU v Ostravě naproti bývalému ÚANu (u Don Bosca) Celkem pěkná cena, na to že je skoro všude nad 48.50Kč ozzy56 a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 31. březen Odesláno 31. březen @oddie sice na cenu nadavam, ale... realne, oproti letum minulym je vlastne levno, protoze cena okolo 30Kc byla, kdyz byly tretinove platy. zbynek..s ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 31. březen Odesláno 31. březen Já cenu prostě beru tak, že to tak je a rozčilovat se nebo fňukat nemá smysl Soukromě dám tak 1 - 2 nádrže za měsíc a tak mě to zdražení moc netrápí. Hůř to nese mladej, ale tak prostě bude jezdit míň - ono se to nepo Veverka a zbynek..s ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 31. březen Odesláno 31. březen (upraveno) mám to jednu nádrž měsíčně, někdy ani to nee, takže navíc o cca 300--500 , to zvládnem i roky a fčil čtu, že to pude i levněji --https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-rozdil-i-vice-nez-sest-korun-cesi-berou-polske-benzinky-v-prihranici-utokem-40570870 Upraveno 31. březen uživatelem ozzy56 Citovat
rhinos Odesláno 31. březen Odesláno 31. březen Kluci nechci vám do toho kecat ,ale ropa se nepoužívá jen pro výrobu nafty a benzínu toru, zbynek..s, ozzy56 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Dave_k Odesláno 5. duben Odesláno 5. duben Momentálně ve Stockholmu nafta i za 23,74SEK při kurzu od banky 2.27kč/1SEK to dělá cca 53,9kč/l. No a když vezmu že výdělky tu jsou skoro 3x vyšší... zbynek..s a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 5. duben Odesláno 5. duben taky se mi líbí, jak bečí třeba Němci--průměrný plat 120 tisíc Kč... zbynek..s a Dave_k ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.