Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

tak si tak čtu jedny všeobecne obchodní podmínky jednoho eshopu na netu a narazil jsem na zajimavý odstavec.

můžete mě někdo říct o co jde? jsem nějak mimo .

Vyšší moc

Prodávající neodpovídá za zpoždění nebo nemožnost dodávky zboží v důsledku vyšší moci. V takovém případě bude kupujícího informovat o úpravě objednávky v nejbližším možném termínu, nejpozději však při předání zboží, a to písemně faxem či e-mailem.

Odesláno

Že by jim(firmě) sklad odneslo tornádo před odesláním zboží ? Tak by ti to dovezli jak by postavili novej? Né, sorry za offt. Jinak taky nevím co si pod tím představit :)

Odesláno

Používá se to v hlavně v obchodním právu kdy je třeba nějaké plnění zatížené penelizací a pod. Pa se přidává klauzule o vyvinění na základě vyšší moci. Nejčastěji se myslí živelné, nepředvídatelné katastrofy. Příklad jsou třeba firmy zasažené povodní - pokud mají toto ve smlouvě neměl by po nich nikdo požadovat penalizaci za neplnění.

Jinak zmíněné Války nebo třeba stávky, demonstrace... se za vyšší moc nepovažují. Někdy se používá pojem \"nepředvídatelná náhoda\"

[upravil dne 8/2/11 22:33 koblih69]

Odesláno

treba takova stavka je nazirana dle zvyklosti-v takovy Francii, kde je to narodni sport za to nikdy povazovana nebude :)

[upravil dne 8.2.11 23:39 aka]

Odesláno
treba takova stavka je nazirana dle zvyklosti-v takovy Francii, kde je to narodni sport za to nikdy povazovana nebude :)

[upravil dne 8.2.11 23:39 aka]

Jo, jistá francouzská firma se mě ptala, jestli chci stávkovat...

... a pak, jestli jsem stávkokaz ;):papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...