Pe.Tr Odesláno 8. únor 2011 Odesláno 8. únor 2011 tak si tak čtu jedny všeobecne obchodní podmínky jednoho eshopu na netu a narazil jsem na zajimavý odstavec. můžete mě někdo říct o co jde? jsem nějak mimo . Vyšší moc Prodávající neodpovídá za zpoždění nebo nemožnost dodávky zboží v důsledku vyšší moci. V takovém případě bude kupujícího informovat o úpravě objednávky v nejbližším možném termínu, nejpozději však při předání zboží, a to písemně faxem či e-mailem. Citovat
ozzy56 Odesláno 8. únor 2011 Odesláno 8. únor 2011 např. přírodní katastrofy, povodně, tornáda atd.,v podstatě vše, co se nedá předpokládat [upravil dne 8/2/11 22:24 ozzy56] Citovat
PetrCoupe Odesláno 8. únor 2011 Odesláno 8. únor 2011 Že by jim(firmě) sklad odneslo tornádo před odesláním zboží ? Tak by ti to dovezli jak by postavili novej? Né, sorry za offt. Jinak taky nevím co si pod tím představit Citovat
milda67 Odesláno 8. únor 2011 Odesláno 8. únor 2011 třeba ucpaná dálnice vlivem počasí a tím pádem nemožnost dodání včas Citovat
John_Ice Odesláno 8. únor 2011 Odesláno 8. únor 2011 JJ, nálední, povodně, válka apod. válka není vyšší moc Citovat
koblih69 Odesláno 8. únor 2011 Odesláno 8. únor 2011 Používá se to v hlavně v obchodním právu kdy je třeba nějaké plnění zatížené penelizací a pod. Pa se přidává klauzule o vyvinění na základě vyšší moci. Nejčastěji se myslí živelné, nepředvídatelné katastrofy. Příklad jsou třeba firmy zasažené povodní - pokud mají toto ve smlouvě neměl by po nich nikdo požadovat penalizaci za neplnění. Jinak zmíněné Války nebo třeba stávky, demonstrace... se za vyšší moc nepovažují. Někdy se používá pojem \"nepředvídatelná náhoda\" [upravil dne 8/2/11 22:33 koblih69] Citovat
Ferry Odesláno 8. únor 2011 Odesláno 8. únor 2011 Fusion: Vyšší moč má ten, kdo močí, do výše očí Citovat
aka Odesláno 8. únor 2011 Odesláno 8. únor 2011 treba takova stavka je nazirana dle zvyklosti-v takovy Francii, kde je to narodni sport za to nikdy povazovana nebude [upravil dne 8.2.11 23:39 aka] Citovat
vix Odesláno 9. únor 2011 Odesláno 9. únor 2011 treba takova stavka je nazirana dle zvyklosti-v takovy Francii, kde je to narodni sport za to nikdy povazovana nebude [upravil dne 8.2.11 23:39 aka] Jo, jistá francouzská firma se mě ptala, jestli chci stávkovat... ... a pak, jestli jsem stávkokaz Citovat
MJSytic Odesláno 9. únor 2011 Odesláno 9. únor 2011 válka není vyšší moc Ani když to bude válka mezi českejma a čínskejma beruškama? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.