Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

fap filter zbytocne menit , staci dat precistit....

Recommended Posts

Odesláno

bart.lbc to by som ani nepovedal, že sme fámysti. Iba sem nepíšeme všetci. Chodievam cez A a ešte sa mi nestalo a ani som nepočul, že by nejaký policajt išiel prstovať vyfuk :D Mám suseda čo má autodopravu no v A mu nikto auto nekontroloval na prítomnosť FAP a DPF. STK a EMISIE ano. Z mojho pohladu má straki007 úplnu pravdu.:super:papa

Odesláno

iste je nezmysel, že niekto bude kontrolovať technický stav vozidla podľa znečistenia výfuku, myslím, že v dnešnej dobe existujú sofistikovanejšie metódy, ako zistiť zásahy do vozidla. Celá táto diskusia smeruje k tomu, že všetci tí, ktorí to majú kontrolovať (alebo nájsť spôsob, ako to skontrolovať) sú blbci, ktorí tomu nerozumejú a dajú sa ľahko \"prechcať\". To je môj názor a čas ukáže, kto mal pravdu...:papa

Odesláno

To si taky neumím představit, že budou policajti kontrolovat výfuk prstem.

Já ho tam taky nikdy nestrkal, ale když je auto na heveru a vím , že je na něm vše OK a mrknu do výfuku tak je čistý bez očouzení.

Oni si na to něco najdou, viz tonovaná skla a pod.

Odesláno

Je fakt že můj výfuk byl také celkem čistý před fapoff....ale taky ne úplně.

Ale třeba kamošovo Mondeo 2.0 HDi má Fap plně funkční...regeneruje..atd

a má výfuk černý jak sviň.....tak si to přeberte....

A on celý slavný Fap je jen o penězích.....pokud výměnna bude stát 2-3 tisíce tak si

nikdo fapoff dělat nebude....

Vždyť je to obyčejnej filtr něco jako ve vysavači.......který by se dal přeci sakra po ujetí

nějaké vzdálenosti vyměnit a je to...nemusely by tam pak být všelijaké aditiva ...elektronika

co stojí další prachy.....:roll:roll

a to vypalování pře regeneraci je taky určitě ekologické....:myslim

Odesláno

Technicky zjistit zásah do vozidla typu odstavený FAP nebo píčťůnink není žádný problém, problém je jen, že na to neexistuje žádný univerzální nástroj a ten, kdo to dělá, musí mít značné znalosti ěch kterých konkrétních aut a jednotek. Což vzhledem k tomu, že ani špatně cvičné opice v \"autorizovaných\" servisech se až na řídké výjimky nejsou schopny pořádně naučit s obyčejnou diagnostikou, ačkoliv na to mají školení, je ten důvod, proč se to nedělá - nemá kdo. Rozhodně nelze předpokládat, že by někoho takového mělo každé STK. Jediné, co tak je v moci policajtů (ať už u nás, nebo venku) udělat je tak jedna, dvě mobilní lovící stanice náhodně vybírající auta z provozu, což je jak střelba harpunou do moře naslepo. Nebo podezřelá auta posílat na emisní zkoušky, jako jsou homologační, kterými samozřejmě ta upravená auta neprojdou, protože se tam měří poněkud víc věcí než nicneříkající kouřivost v přeběhových otáčkách, ale ty stanice tu budou taky tak dvě a nevím, kdo by to platil...

Odesláno

Systemu FApu je několik , jak funguje u Mondea nevím . U Boxera je Ford motor a tam je jejich system , jiný než u PSA. Tryska ve výfuku.

PSA bylo jedním z prvních , bohužel, kdo toto vymyslel a má před konkurencí technologický náskok a několik patentů.

Minulý týden jsem řešil 807 rv 2008 prodávanou ve Fr, bez FAPu , original. U nás by toto už asi nebylo možné v tom roce.

Některé první 407 2.0 taky byly bez FAPu , neprodávaly se u nás a kouřily tak, že na to zákazníci sami upozornovali, jestli není někde chyba.

Já si myslím, že u nás toto řešit asi v brzké době nikdo nebude, ale v zahraničí to už asi není sranda, a první pujdou po našich autech, ne po německých nebo francouzkých.

Odesláno

Manželka kolegy dělá na M.D. Letošní kontroly v autoškolách končí, příští rok se budou zaměřovat na firmy, které poskytují nepovolené úpravy motorů... Mimochodem mě docela překvapilo, že v některých okresech neprošlo 70% zkušebních komisařů :D

Odesláno
Systemu FApu je několik , jak funguje u Mondea nevím . U Boxera je Ford motor a tam je jejich system , jiný než u PSA. Tryska ve výfuku.

PSA bylo jedním z prvních , bohužel, kdo toto vymyslel a má před konkurencí technologický náskok a několik patentů.

Minulý týden jsem řešil 807 rv 2008 prodávanou ve Fr, bez FAPu , original. U nás by toto už asi nebylo možné v tom roce.

Některé první 407 2.0 taky byly bez FAPu , neprodávaly se u nás a kouřily tak, že na to zákazníci sami upozornovali, jestli není někde chyba.

Já si myslím, že u nás toto řešit asi v brzké době nikdo nebude, ale v zahraničí to už asi není sranda, a první pujdou po našich autech, ne po německých nebo francouzkých.

Mám 407 od výroby bez FAP. Nedymí o nič viac ako ostatné v mojom okolí:D:D:D:D

Odesláno

A posli to Motomotovi :D:D:D:D:D:D

Normalne bych skocil otrit vyfuky memu autu 2,7 hdi a mlade auti 1,6 HDi obe s chipem a FAPoff a chtel bych videt rozdil mezi tvym a mym papirem ...:aut

[upravil dne 26/12/13 22:45 od straki007]

Odesláno

No ja som to chcel vedieť len skrz tu prácu, ale keď človek o tom furt číta, tak je z toho z magorený. Moja koncovka je čierna, ale nemám info žeby mal byť fap off. A minule som šiel asi 2min. na cintorín a po 5 min. späť. Keď som vypol motor tak sa zapol ventilátor a o to bola cesta kde sa motor ani nezohrial poriadne a vonku bolo 5 stupňov. Takže som asi prerušil regeneráciu.Nie som automechanik a ani autoelktrikár,zvládenem si spraviť viaceré opravy na aute sám, ale to to je na mňa moc.

Človek je normálne z toho sprostý.

Odesláno

straki: no schvalne daj celkom by ma zaujimal ten vizualny rozdiel pojdem zajtra pozriet aj na tu moju koncovku ktora ma za sebou cca 3/4 roku dymenia ako lokomotiva :D

Odesláno

Já si myslím že je to solidní výtěr :) Zítra schválně zkusím moje Euro5

@Patko79 , mě z těch pár aut original bez FAPu utkvěla jedna, strávil jsem s tím dost času. Zkus jet klidnou jízdou třeba po městě pár km a pak na to trochu šlápni. Vyletěla z toho oblaka na pár vteřin jak ze staré 405 1,9 TD. Bez závad , stav několik let pořád stejný.

Na toto téma FAPu cca před rokem vyšel zajímavý článek v příloze časopisu. Asi Svět motorů. Mám to někde naskenované zkusím pohledat.

Odesláno

Áno, máš pravdu je to tak, vyletí oblak a potom je kľud. Lenže ten oblak bohužiaľ vidím aj za 407 ktoré FAP majú. Poznám aj extrémistov, ktorým to dymí s fapom už na voľnobehu. Darmo im človek povie, že niečo majú na ch...a, keď dymia s FAPom viac ako ja. \"Zatiaľ\" nesvieti žiadna kontrolka, tak načo do toho vŕtať že :P.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...