Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Co dřív topí - benzín nebo diesel?

Recommended Posts

Odesláno

Poraďte mi někdo jak to je. Přísahal bych, že jsem to viděl někde v telce, kde to někdo testoval - tuším Zbyněk Merunka a dřív topil diesel. Ovšem kolegové my to vyvrací. Díky :myslim

Odesláno
Původně zaslal: Haryk

Jo to jsem si myslel taky,že disl a HDi mě stoho vyvedlo je to věčnost než se ohřeje proto tam je Webasto

Já si na HDi nemůžu stěžovat.... zdá se mi, že to topí za chviličku. Je pravda, že už jsem dlouho netopil s benzínem tak nevim.

Odesláno

Benzím mi topí na 2km. A když to srovnám s 1.9TD tak hřeje daleko víc. Tuhle zimu 1.9TD jela na plný kule a v autě bylo tak akorát. Dát benzína na plný kule tak se upeču i v plavkách. :D

Odesláno

benzin bude topit driv, u nekterych HDIcek (napr. ve 406) je v kabine elektricka spirala, ktera ohriva vzduch do kabiny aby to topilo driv. Ale nad nezavisly topeni holt neni :) Neni nad to rano se probudit, zmacknout tlacitko na ovladaci a za ctvrt hodky prijit do vytopeneho a odmrazeneho auta s predehratym motorem ;)

Odesláno

Jojo dokonce pomaleji žere pohonné hmoty :D :D

Já v zimě jezdím s topením na max., začne topit asi po 5km, ale záleží, jak moc velká je zima, pokud je -20°C, tak si ani nesundávám v autě bundu ;) .

[upravil dne 20/5/10 Aluška]

Odesláno

škoda favorit topil 2km od domova, HDi topí taky 2km, strasa co jezdím je do stoupání a záleží jestli jedu na 3 nebo 4kvalt..na tu 3 se ohřeje víc mi přijde:D

nissan teranno II, 2.4i moc netopí ani za 10km :D

[upravil dne 20/5/10 Radek 306]

Odesláno

Favorit mi začíná topit po cca 1,5 km jízdy (mám tam kompletní topení z Felicie a to topí o něco líp, s origo topením topil ca po dvou km) a 405ka mi topila taky po necelých dvou km (po očistě systému a s novým termostatem).

Jak píše Radek, záleží na provedení a hlavně kondici chladící soustavy. Pokud bude pootevřenej termostat nebo to někde trochu poteče (jako mě u origo Favoriťáckýho topení), tak to bude topit až po dlouhý době a ještě k tomu blbě.

Odesláno

Tak jedine \"mycTD\" to vystihol.

Vsetko je to o ucinnosti motora, kolko % tepla vytvoreneho pri spalovani pretvori na mechanicku energiu, zbytok je teplo, ktore musi odviest chladic motora (pripadne vyfukove potrubie) do okolia.

Ucinnost motora zase velmi zavisi od kompresneho pomeru a ten od kvality paliva, resp jeho schopnosti horiet nedetonacnym sposobom pri vysokom tlaku. Doteraz ma v tomto ukazovateli navrch nafta (D), preto D bude mat vzdy nizsiu spotrebu (samozrejme pomer hmotnost paliva/vykon,praca). Preto z principu D motor sa aj neskorsie zohreje. Niektori vyrobcovia sa snazia ohrev motora urychlit (pridavne kurenie, prisavanie vyfuku do sania...)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...