Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Security hlidky na Praze 10 - co si myslite?

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj. Bydlím na Francouzský (zahrádkář). Včera tady někdo takovej chodil asi 2hod. Pak ,ale asi zašel na pivko. Dnes jsem tu nikoho neviděl. Z psychologickýho hlediska,by to bylo dobrý,ale musí být VIDĚN.:mrk

Odesláno

dalsi zbytecne vydaje, MP by misto mereni rychlosti mela naklusat na chodniky, prestat obchazet s botickama mista, kde se snadno nachyta nekdo, kdo tam zaparkoval jen na chvilku, ale meli by se zamerit na opravdu problematicka mista, kde je opravdu nejake realne ohrozeni nebo riziko kriminalni cinnosti a pak by nebyl problem s nedostatkem a nemuseli by najimat nejakou security agenturu.

mozna to tak uz funguje a krivdim jim (a nepopiram, ze jsou i pripady, kdy maji opravdu chvalihodne a uzitecne zasluhy), ale spis si myslim, ze MP vetsinou slouzi akorat k snadnemu plneni mestske kasy

Odesláno

Ano s Ferrym souhlasim - úřad Praha 10 si stěžuje,že nemá \"měšťáky, protože maj jinou práci? Asi jakou ? Botičky,rychlost - tam kde je jistý přísun peněz. Pochůzkáře tady člověk nevidí ve dne, natož v noci. Jo, jedině ráno u přechodů, když jdou děti do školy.

Odesláno

Souhlasím s Ferrym, nejlépe by bylo zrušit MPky a vše nechat opět na PČR - hlavně ale nedávat nějakým čučkařům (sekuriťákům) nějaké další pravomoci - to si pak můžeme basebolky koupit všichni a své majetky si chránit sami.

Jsem přesvědčenej, že kvalita pracovníků u bezpečnostních složek má velice blízko k zákonu padajícího lejna - pokud je dobrý a za něco stojí, pak je většinou u PČR. Horší sorta se dostane k MPkům a k ochrankám lezou povětšinou tací, co by rádi výš, ale nemůžou (psychotesty, vzdělání, tělesné testy ....). Určitě se tu netýká 100% členů těchto sborů, ale jak jsem se měl možnost s různými policajty (strážníky, hlídači) setkat a třeba s nimi i o něčem jednat, nějak jsem nenašel důvod svůj názor přehodnotit.

Odesláno

Wolfík: myslím, že ne e :) Maximálně Tě můžou zadržet do příchodu PČR

Odesláno
Původně zaslal: OK406

Dobře si to Ferry napsal. Jinak budou asi zadržot dle § 76/1 TŘ jako obyčejný občané!!

[upravil dne 4/5/10 OK406]

Asi jsi myslel §76/2 TŘ.

Odesláno

ano, maji pravomoce jako ostatni obcane.

chtel jsem znat vase nazory jako takove na takovyto pocin :-)

Znam trosku zakulisi a tak me zajimala proti strana :-)

wolfik: dik za prima oznaceni :-)

ostatni: souhlasim s Ferrym, ohledne nedostatku strazniku :-)

co se tyka lidi - musi byt vyskoleni v bojovem umeni, psychotesty apod. a berou asi 3x tolik nez chlap na care v tescu. Sam bych si s nima opravdu nic nezacinal :-)

Spolupracujeme uz s Prahou na projektu vycisteni bytu s regulovanym najemnym od lidi, kteri na to nemaji narok (neopravnene uzivani) a vypada to, ze snad vyhrajeme i v projektu domaciho vezeni, tak jsem zvedav :-)

Odesláno

já bych to ani takhle a priori nezavrhoval.

Jestli ti hoši od SECURITY budou trošku řízci, tak nebudou mít třeba daleko k tomu nějakýmu tomu nepřizpůsobivýmu jednu nebo dvě plesknout aby se trochu zklidnil a pochopil že na tyhle kluky kecy o lidskym zacházení a právech moc neplatěj. A nějaký stížnosti už vůbec ne. A to je asi to jediný co může pomoct vyčistit některý místa. Radnice i PČR si umeje ruce - naši zaměstnanci to nebyli - a hledej si pak toho co ti nafackoval sám \"takyobčane\".

Dal bych tomuto projektu šanci tak rok a pak by se to vyhodnotilo. Zeptejte se těch lidí co v okolí těch míst bydlí, co oni na to, budou pro asi všichni.

Jen názor.

Odesláno
Původně zaslal: Czedisonek

Jestli ti hoši od SECURITY budou trošku řízci, tak nebudou mít třeba daleko k tomu nějakýmu tomu nepřizpůsobivýmu jednu nebo dvě plesknout aby se trochu zklidnil a pochopil že na tyhle kluky kecy o lidskym zacházení a právech moc neplatěj.

Bezva nápad. Podle čeho chceš vybírat ty, do kterých se smí beztrestně třískat?

Odesláno

no kurte, asi se ti v noci nestalo, ze te v noci v tramvaji obejmul tmavy obcan, zaca te sacovat a ze zadu ti ten druhy chtel strhnout notebook, a lidi stali, cuceli a nechali me v tom, takze v tu chvili jsem mel na beztrestne triskani dva adepty. Zachranil si notebook, telefon i penezenku.

Ti typci jak jsem psal jsou skoleni na obranu, ne utok.

Ona se ostraha odviji od toho jak kde platej.......

Nemyslete tak, ze treba na ostrahu konkretne teto zakazky nebo treba svobodne evropy davame bezmozky z kotle sparty

[upravil dne 5/5/2010 Scratch]

Odesláno

Scratchi, kolik tam bylo kamarádů z PČR, MP, či hlídek Security?

To, o čem psal Czedisonek, byla obrana při napadení? V tom případě jsem to pochopil jinak.

[upravil dne 5.5.2010 Kurt]

Odesláno

vis, obcas se stane, ze pri pacifikovani ruznych osob ti ruka ulitne, to asi zalezi na konkretnim jedinci. Ono je to i o pristupu lidi, mas zlodeje, kteryho capnes a on proste v klidu uzna, ze prohral a pocka na policii. Pak tam mas i jine typy zlodeju a svou roli muze sehrat i alkohol a pak je to docela osmetny, takovyho cloveka chytit a nechat na sebe rvat neco o...... no je to o pristupu lidi.

taky jsem si myslel, ze security firmy stoji za prd, ale kdyz do toho koukam jinak, tak je to o tom, co si kdo zaplati a v dnesni krizi se daji vybrat kvalitni lidi.

Ale to jsme zabredli jinam, me se to jako napad jevi fakt dobre :-)

Zazitky z tyhle prace radsi nekdy osobne, ale lituju ty kluky, co slapou pasaz, ti si vyslechnou tolik....

Odesláno

bostich: Já si to myslel. :D

Scratch: Jestli se tě to dotklo, tak se ti omlouvám. ;) Já když někdy vidím co si hraje na tvrdý securiťáky, tak je mi buď do pláče nebo smíchu. Jako naposled na Andělu, když jsem čekal na kámoše, tak tam šel nějaký securitas, odhad tak kolem 25let, nagelované vlasy, teleskop zezadu za opaskem bez zajištění. Stačilo mu ho vytáhnout a nezmohl by nic. Bundu ještě nakasanou, aby vypadal nabouchaně a vykračoval si, jako kdyby mu to tam patřilo. A teď si vem, že někteří takový nosí i zbraň. :bojim

[upravil dne 5/5/10 Wolfik]

Odesláno

Bezva nápad. Podle čeho chceš vybírat ty, do kterých se smí beztrestně třískat?

Já jsem snad napsal beztrestně třískat ?

Jistě, humanisté samozřejmě začnou vykřikovat \"jen aby ti sekuriťáci nezačali mlátit slušné lidi a na ty na který se mají zaměřit ty nechávaj dál dělat bordel \"

Já předpokládám že Scratch ví o čem mluví a účelem je už konečně zamezit vandalismu, vykrádání aut, ničení veřejného prostranství atd. atd. A takovejch co by při tom potřebovali natřískat vidím denně po Praze dost a dost. A když se každej policajt už předem bojí vyšetřování jestli se náhodou jeho zásah neukáže jako nepřiměřený tak to nepřidá. A když ho za pár dní po sebrání vidí znova lítat po ulici a jak se mu tlemí do xichtu tak se PČR a MP nedivím.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...