Přejít na obsah

Czedisonek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    858
  • Registrace

Vše od uživatele Czedisonek

  1. tak pánové, hlavně že jsem v listipadu dal pryč komplet evasiona HDI 16V a kluk si z toho vzal jenom motor..... zbytek dal asi na vrakáč.... Dušane, mohl sis vzít celý předek.
  2. obávám se, že zrovna z Rumunska to nehrozí
  3. Czedisonek

    Oprava kontaktů šoupaček

    strycek2: řešení hodné soudruhů z SSSR anebo NDR
  4. Czedisonek

    po dešti se mu nechce jet

    je to prostě jen francouz, po dešti dostane rýmičku každej, i ten můj
  5. Czedisonek

    Veľa papká

    strýčku 2, jsme na tom úplně stejně, jak do dielikov, tak do výbavy.
  6. asi jsem to nenapsal úplně dobře, ale myslel jsem to tak, že samozřejmě pojišťovna může uplatňovat regres, ale až když jednoznačně prokáže, že byla ze strany majitele psa porušena nějaká právní povinnost, a to v tomto případě nebude tak jednoduché, protože se opět musí zjistit, jak se ta nehoda vlastně stala, a kdo za to nese jaký podíl viny (řidič x majitel psa). Navíc by museli vyšetřovat, proč a jak pes utekl, jak bylo zajištěno aby neutekl, atd. atd. a majitel psa jim v tomto nemusí nijak poskytovat žádnou velkou součinnost, když mu hrozí, že bude sám muset platit. Spíše je lepší uvádět, že pes byl zabezpečený dokonale ale prostě se prokousal nebo prohrabal, záleží na konkrétním místě, odkud utekl. Ten řidič je jediný, kdo ví jak to na té silnici bylo, a pokud to trochu nafingoval, uvedením majitele psa pojišťovně se vystavuje i riziku, že mu pojišťovna odhalí trhliny v jeho výpovědích a bude mít problém, ale je otázka, jestli je možné po takové době skutečně vyšetřit, jak se ta nehoda semlela. Že jeho jméno (majitele psa) uvedl a že to budou zkoušet vyšetřovat je pravděpodobné, protože na to mají týmy a potřebují maximalizovat zisky svojí firmy. Ale je otázka, co vyšetří, aby to bylo na soud, kterým budou sice hrozit, ale ono je to vždy spíše takové bububu než aby měli v ruce opravdu silné argumenty a lidi se lekají a platí.
  7. gronholm: takhle to u havarijka nefunguje protože tam je pojistník krytý tou svojí platbou, a pojišťovna cvaká z principu způsobené škody svému pojistníkovi na což se dobrovolně pojistil a cvakal pojistné, tudíž není o čem. Je to smlouva o tom že si pojistné riziko prostě platím a které buď nastane nebo ne. Pokud nenastane má pojišťovna zisk , pokud nastane, platí. Oni nemůžou po někom chtít peníze jen proto, že museli platit z pojistky. To by nemuseli podnikat a nést riziko, kdyby každou škodu zacvakal její viník.
  8. tvoje volba je max 4 T kč a to není pro právníka žádná suma. Na bezplatný poradny zapomeň poradí ti ale úkon jako dopis ti nenapíšou. To už je za prachy. Holt byznys vede. Buď to pro tebe udělá někdo z lásky k vlasti a tomudle fóru nebo nevim. Tak to vidím já.
  9. Czedisonek

    Propadlá Občanka

    jdi tam, jinou možnost stejně nemáš... do smrti s propadlou občankou nevydržíš...
  10. protože pána zastupuje advokátka , komunikoval bych jen s ní. Slušně bych jí napsal doporučený dopis, ve kterém bych uvedl, že jsem ochoten zaplatit, ale požádal bych o uvedení nezvratných důkazů, že volně pobíhající pes náhle skočil pod automobil řízený jejím klientem a ten nemohl nehodě zabránit, včetně uvedení jmen a příjmení svědků, kteří mohou daný incident takto potvrdit. Všechno následné je irelevantní. Městská policie jen potvrdí, že byli přivoláni, a pán VYPOVĚDĚL, ŽE PES MU TAM SKOČIL, ALE NEVIDĚLI TO. Pokud paní advokátka uvede jméno osoby, která jednoznačně viděla, JAK PES NÁHLE SKOČIL POD AUTO, A NEŠLO STRHNOUT ŘÍZENÍ nebo bezpečně zastavit, tak tu osobu můžeš kontaktovat a pokud to řekne, že to takto viděla, tak to zaplať. Jinak se neboj.
  11. ještě tady na můj vkus nebylo jednoznačně řečeno, že ten pes pod to auto skočil a řidič nemohl té nehodě zabránit. Pokud se jen pohyboval např. po krajnici nebo i vozovce, měl řidič učinit všechno, aby nehodě zabránil. A pokud na něj třebas i najel, pak není majitel viník. Může to ten řidič nějak prokázat, má svědky, že ten pes pod to auto náhle skočil a nešlo se nehodě vyhnout ?
  12. jestli tomu dobře rozumím tak na tu nehodu uplatnil svoje havarijní pojištění, a tam by to pojišťovna měla uhradit jako celou škodu, nebo tam taky uplatňují pololegální zlodějnu zvanou amortizace ? To snad by neměli, když si to člověk platí pro sebe, ne ? Jestli mu to opravdu nezaplatili všechno tak má blbou pojišťovnu a zkouší rozdíl dotáhnout z tebe....
  13. Czedisonek

    Rakar dovozy aut

    jen na vysvětlenou, delší dobu jsem tu nebyl a býval jsem zvyklej, že jezdíš čtyřistašestkou, a tak nějak nemám rád, když věci nejsou tak, jak bývaly
  14. Czedisonek

    Řízení nebo spojovačky

    a cenově je to jak, nová versus když jí nechám repásnout ?
  15. Czedisonek

    Řízení nebo spojovačky

    tu nemám. a kde jí tedy najdu, na tom řízení nebo někde u motoru, ? Podle mně je na řízení.....
  16. Czedisonek

    Rakar dovozy aut

    nic ve zlým, taky nepřipaluju doutníky pětikilem
  17. Czedisonek

    Řízení nebo spojovačky

    myslel jsem právě, že pumpa je na pevno na tom řízení. nicméně, jak se to chová : když je motor studenej, tak to jakž takž posiluje. když je motor teplej, po cca 100 km, a nezbývá mi než že stojím na plynu, tak to posiluje celkem i báječně, jinak bez plynu je to žigulík. Ale co bys mi tedy radil ?
  18. Czedisonek

    Rakar dovozy aut

    No to jo ale pro chlapa tvých rozměrů a kvalit je to trošku brouček, ne ?
  19. Czedisonek

    Řízení nebo spojovačky

    jen jsem tak pogůglil a vyhodilo to buď jen pumpu repasovanou za 3,5 nebo celé řízení za 5,5, tak píšu co jsem zjistil. Sorry jestli jsem out
  20. Czedisonek

    Je stočené?

    nesmysl to kupovat.
  21. Czedisonek

    Rakar dovozy aut

    čim to jezdíš, medvěde ?
  22. Czedisonek

    Řízení nebo spojovačky

    je lepší dát jenom servopumpu cca za 3500 nebo komplet řízení za nějakých 6 t kč ?
  23. Czedisonek

    autoradio p806

    matně si asi vzpomínám, že jsem kdysi možná viděl takovou krabičku na ebay.de, ale už to bude pár let. Ale byla o tom, že uměla propojit ovládání na volantu s jakýmkoli rádiem, pokud nebylo originální. Zkus německý ebay trošku prosurfovat.
  24. Czedisonek

    bydlení v Milovicích

    Já jsem taky neřekl že \"o tom má být\" ale řekl jsem že \"o tom je\" kapitalismus.
×
×
  • Vytvořit...