Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Parkuju, Parkujes, Parkujeme ....

Recommended Posts

Odesláno

Ta první fotka je na sídlišti naprostá klasika, u nás je to stejné s tím rozdílem že dřív byly nízké obrubníky takže každý stál částečně na chodníku a bylo dost místo na vycouvání z protější řady. Teď nám ovšem udělali k vánocům nové chodníky s 15cm obrubníkama navíc o něco širší ale aut je pořád stejně. Takže když pak takhle stojí tak už je vycouvat z protější řady problém a už tu pár štouchů bylo. 

Odesláno

@Klemoň nejde ani tak o mě, ale když jsem to viděl, tak jsem si vzpomněl na tu fotku z Kolína, akorát, že u nás je nikdo "neocenil" . Jinak já do toho kolmého stání couvám, takže vyjet se celkem dá, ale vycouvat bývá horší, už jsem i párkrát někomu ukazoval a pár nabouraných už tu taky bylo. A do Prahy jezdím několikrát do roka a do nedávna s parkováním na Černém Mostě, ale stěhovat se tam nechystám:roker

Odesláno

PaKr - taky jsem si zvykl do kolmých stání vždy couvat a přijde mi to mnohem praktičtější (jen u nákupáků, když pak člověk potřebuje dávat krámy do kufru, to není zrovna komfortní řešení, ale já zas tak často nakupovat nejezdím). Jednou mě ale za toto káral kdesi (a teď fakt nevím kde) MPík s tím, že ve vyhlášce daného města je zákaz parkovat auta vejfucky k chodníku, ale obešlo se to "jen" domluvou = mohl by mi vlastně vůbec nějakou pokutu uštědřit?

Odesláno

@Medvěd To jako fakt někde mají? :roll Vždyť je to i bezpečnější v kolmém stání stát zadkem od silnice. Při vyjíždění strčíš jen 1/3 auta do jízdního pruhu a ne 2/3, když vycouváváš ven a nic přes okolo parkující auta nevydíš. To by mě taky zajímalo jestli by ti mohl dát flastr. :bojim

Odesláno

Radime - když zadáš do vyhledávače "parkování výfukem k chodníku", zjistíš, že se to opravdu v Brně řešilo dokonce přes ombudsmanku a nakonec bylo rozhodnuto, že se tam udělené pokuty za takové parkování musí řidičům vracet. 

Mě se to ale na 90% stalo jinde, ale je možné, že před těma cca 5ti roky byla v souvislosti s medializovaným Brnem vlna, kdy se o něco podobného pokoušelo vícero obcí... 

Jak jsem psal - já to měl domluvou a parkuju tak i nadále, jen jsem si na to dnes vzpomněl v souvislosti s PaKrovým textem (jsem rád, že nás tak parkuje víc) 

Odesláno

Tak pokud jsem v cizím městě, tak se řídím podle značek (logicky), případně při parkování kouknu na nejbližší značku, takže pokud něco takového někde platí/platilo, tak by to měli mít na značkách (např dodatkovou tabulkou) Zrovna teda tady jsou dvě řady oddělené pásem trávy (a bodláčí), jak je vidět na druhé fotce, ale parkuju tak fakt skoro všude (i u našich do garáže). Naučil jsem se to díky ježdění s nákladníma 206 (taky jsem tu dal nějaké i foto) a Partnerem. Jenom, když mám auto s koulí, tak necouvám úplně na "doraz", aby koule "nevyčnívala" moc do chodíku

Když jsem zmínil ten Černý Most, tak parkování na chodníku s cca15cm je taky celkem zážitek (kpt Stránského), největší zážitek byl ale asi Krakov, kde jsem parkoval podélně do mezery asi o 15cm větší než 406....:roker

Odesláno

@Medvěd Parkuji VŽDY prdelí k chodníku. Nenapadlo by mne to jinak. Pokud se ovšem nejedná o šikmé parkování ve směru jízdy :D Dělám to tak mimo jiné z důvodu vyšší světlé výšky zadní části abych neurval předek a taky se mnohem lépe couvá než najíždí čumákem. Smysl to moc nedává pouze v OC jak říkáš. Souhlasím s tebou jednoznačně. 

Odesláno

No mě učil v AŠ parkovat vždy pozadu tedy zacouváním ať už do dvora, garáže nebo i k chodníku. Tvrdil a měl 100% pravdu že většinově máš vždy víc času když přijíždíš a budeš parkovat než kdy máš odjíždět. Já se tím řídím celou dobu a i v práci se na hale autobusy couvali do místa, na ploše se dávali teda popředu a z místa se muselo vycouvat ale dost často pokud člověk nevyjížděl první spoje tak to šlo že se jen cuklo zpátky a pak se to dalo vyvlíknout dírou po jiném voze.  A u nákupáku většinou zacouvám a když pak přijdu s vozíkem tak si auto o kus posunu do uličky abych mě za autem místo na uložení nákupu. Ono budu raději když mi někdo utře nárazník auta než aby mi utřel můj zadek když budu nahnutej do kufru. 

Odesláno (upraveno)

tak parkování u superhyper máme za sebou a teď mi prosím vysvětlete jednu věc--když zaparkuju 500 metrů od vchodu a stojím tam sám jediný, proč po hodině přijedu s košíkem a kolem mého auta stojí plno aut, ač je na parkovišti furt místa jak na letišti 🙈😯😂🤣

berte to jako srandu, ale na druhé straně je tenhle úkaz hodný sociologického výzkumu 👍:myslim

Upraveno uživatelem ozzy56
Guest Petr 3008
Odesláno

Já ti nevím, asi mají pocit, že se musí zařadit..  Jsem vždycky úplně v úžasu a je to přesné a neděje se to jen tobě. Já se taky ostatním vyhybám, parkuju osamotě co nejdál a většinou přijdu a vedle je narvaný auto, že sotva nastoupíš. Všude pochopitelně daleko široko volno... 😂

Odesláno

Je to přesně tak :D Taky se řadím k asociálům a straním se :D Někdy mám myšlenky jestli jsem já v pořádku, protože to není možné kolik lidí dělá stejné blbosti a nikdo nepřemýšlí. Po cestách jezdí mraky nezkušených a sobeckých řidičů. Nejvíc se vždy vztekám, když potřebuji vyjet z pumpy nebo se prostě připojit na silnici. Všichni jedou v pravém pruhu, v levém nikdo a nikdo mně nepustí abych se mohl zařadit. Člověk stojí jak blb na konci připojovacího pruhu a smůla. Nikdo nekouká dopředu že tam stojí auto a bliká a pustil by. 

Odesláno
před 44 minutami, ozzy56 napsal:

tak parkování u superhyper máme za sebou a teď mi prosím vysvětlete jednu věc--když zaparkuju 500 metrů od vchodu a stojím tam sám jediný, proč po hodině přijedu s košíkem a kolem mého auta stojí plno aut, ač je na parkovišti furt místa jak na letišti.... 

Tak to se mi nestává, páč pokud jedu k hyper-super marketu, jsem z těch, co parkují zásadně co nejblíže vchodu 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...