Charlie 1 Odesláno Neděle v 09:52 Autor Odesláno Neděle v 09:52 Tak jsem dnes auto prolezl… chybí zaslepky prahu budu muset sehnat…. chybi tepelný štít nad výfukem asi….nebo jestli tam z výroby vůbec není…. cim udělat černý plasty černý jsou vyšisované od slunce co se vám osvědčilo …. na jednom místě práh řezné už je část rantlu pryč co doporučujete aby se to minimálně zastavilo a nelezlo dál…. nikde jsem na prahu nenašel odtokové kanálky….jako má 406…. a něco v motoru drnčí viz video….kdyz se motor ohřeje je to tichý….co by to mohlo být, mám podezření na přepážky ve svodech…. IMG_7302.mov Citovat
Radek Hurvajz Odesláno Neděle v 10:45 Odesláno Neděle v 10:45 (upraveno) Záslepky jsem objednával u nás v servise přímo od pažoutů, a odtoky na co když tam jsou ty záslepky, Pokud by tam byla voda tak ji vypustíš tou záslepkou. Ale nikdy se mi to nestalo že by byla v prahu voda u 207 Upraveno Neděle v 11:08 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Medvěd Odesláno Neděle v 13:52 Odesláno Neděle v 13:52 (upraveno) V 12. 6. 2026 at 20:16, Charlie 1 napsal: Dobrý pojistka s plnejma 3000 pro lidi bez bonusů 6000 a když udělají nehodu doplatí + 6000 kc nebo zaplatí 12000 a po roce jim pojišťovna 1/2 vrátí tak to bych bral … ale jak píše Ozzy je to nesmysl… 12 000? Mlaďas platí za Monďasa 24 000 Kč, ale může kvartálně po 6 000 Kč a když jezdí s aktivní aplikací a dodržuje stanovené podmínky (rychlost, plynulé zrychlení i brždění), tak mu 40% pojistného vrací na účet. Je to tvrdý, ale je to holt daný (nejsem fandou hledání třetích, pátých ani stosedmdesátých cest) a žádná pojišťovna to podle Skučiho levnějc neuměla - holt taky 18 let, ale Praha a auto s výkonem 147 kW. Jinak auto pro dceru vypadá dobře - přeju ať dlouho slouží bez škrábanců a pomačkaných plechů Upraveno Neděle v 14:15 uživatelem Medvěd Citovat
Charlie 1 Odesláno Neděle v 14:22 Autor Odesláno Neděle v 14:22 u koho to má? to slyším poprvé ze někdo vrací 40% nemá to nějaký háček? diky Citovat
Medvěd Odesláno Neděle v 14:27 Odesláno Neděle v 14:27 (upraveno) U Kooperativy - ale je to.podmíněno instalací appky do tlf. a nesmí mít ve sledovaném období pod tuším 90 % Jen se Pavel z počátku divil, že když on zaplatil jednou o 3 dny pozdějc, tak mu hned vyhrožovali mailem a oni mu tu vratku posílají v klidu o několik týdnů pozdějc - holt setkání s realitou života Upraveno Neděle v 16:17 uživatelem Medvěd Citovat
ozzy56 Odesláno Neděle v 15:33 Odesláno Neděle v 15:33 práh očisti ocel. kartáčem a díru zatmel, pak vylij oba prahy olejem, třeba vyjetým..., do horní části prahu vrtni 10 díry a tudy nalij olej, zacpeš to gumovýma zátkama, jedna cca 6 Kč, spodek auta bych očistil a natřel čímsi na spodky, více tu plechařinu neřeš, bude to drahé..., nějakých 5 roků to určitě vydrží a pak pošli dál..., na plasty a pneu kupuju sprej ,oživovač Coyote' za cca 130 Kč, tepelný štít neřeš, motor nevím Citovat
Radek Hurvajz Odesláno Neděle v 17:12 Odesláno Neděle v 17:12 před 1 hodinou, ozzy56 napsal: olejem, třeba vyjetým Proboha tím ne, vyjetý olej obsahuje kyseliny a agresivní látky který tu korozi ještě podpoří. OK406 a dýzl ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno Neděle v 17:20 Odesláno Neděle v 17:20 ale prd, odhaduju tu 207 na stáří cca 16 let plusminus, tam nemá cenu (doslova) používat origo přípravky na dutiny atd., tahle auta jsme vylívali olejem (byl zadarmo), postupem jak píšu nahoře a za půl hodiny vyřešeno ale kdo si myslí, že u takového auta má smysl investovat do alelujá, tak může, jasně... Milan+ ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno Neděle v 18:00 Odesláno Neděle v 18:00 Jak tam je tohle, už je ten práh nahlodanej i nahoře vevnitř. Osobně bych odrbal, natřel odrezovačem (já ho sem tam stříknu rozprašovačkou pod tlakem i do prahů), vzít nějakým antikoro patlalem, přetřít tmelem, ať to nebije do očí, a celý spodní lem vzít na černo. Prahy bych vzal voskem nebo olejem, to je buřt, ale vosk zatuhne a neteče ven. Kdybys to chtěl poradně, holt řezat, otázka, jak dlouho se auto plánuje nechat. Citovat
Charlie 1 Odesláno Neděle v 18:26 Autor Odesláno Neděle v 18:26 tak holka na vyježdění a za 4 roky kluk na začátky , to by asi vydrželo asi i kdybych na to nesáhl …..je to 11/2007 ozzy56 a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno Neděle v 21:26 Odesláno Neděle v 21:26 Sorry ale plánování budoucnosti auta který je starší jak 18 roků na dobu delší než je expirace běžící STK je vcelku odvaha a za mě nesmysl pokud to není auto které je něčím vzácné. V okamžiku kdy STK má do expirace měsíc dva je potřeba se bez růžových brýlí na auto podívat nejlépe v servisu kam normálně nejezdí neb mechanik o něj se starající může trpět určitou provozní slepotou a nechat stav vozu posoudit nezávislím mechošem a podle výsledků této kontroly začít hledat řešení. Já netvrdím že 18+ staré auto musí být nutně v horší kondici než třeba 6 letý auto ale je třeba se na to dívat reálně. Má smysl do auta jehož tržní cena je kolem 15 000 nacpat 20-30 000 s tím že to teda teď proleze STK ale za další dva roky to bude třeba chtít znova takovou investici nebo to prodat v tom stavu v jakém to je i třeba za 10 nebo 8 000 a ty prachy co by to spolklo přiložit a pořídit něco aspoň o 3-4 roky mladšího co sice bude chtít taky nějakou investici ale pořád má větší budoucnost 14-15 let starý auto než 18 letý. Asi za tenhle koment schytám bídu. Ale nedokážu si to odpustit. ty částky berte jen jako příměr ozzy56, VojtouNerCZ a Dave_k ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno Pondělí v 05:50 Odesláno Pondělí v 05:50 asi tak , když si koupíš první auto, bývá staré a ojeté (nebudeme se zabývat těma, co kupují mladým nového mercedesa), samozřejmě z něj chceš udělat funglovku , taky jsem si tím prošel u několika aut , bohužel pozdě zjistíš, že to bylo vyhazování peněz..., nějaký smysl má udržovat auto na úrovni pouze od novoty, ale čím víc staré auto se musí udržovat úměrně k věku, jinak je to zase kasička--zvlášť v dnešní době, kdy je aut hafo je nejrozumnější pojezdit, prodat a koupit zas něco mladšího, je to moje celoživotní zkušenost, prostě udržovat při životě starou rachotinu do bezvědomí může jenom ten, co tomu rozumí, má na to prostory a je to jeho koníčkem a hlavně má na to čas jak jsem tu psal už víckrát-- co se dá do provozu auta starého 5-10 let, odhadem 20-30 tisíc ročně?? já dávám bokem a pak si koupím co 2-4 roky nové auto, samozřejmě u té značky a toho prodejce, který mi dá největší slevu a cenu na protiúčtu , takže nevím co to je STK, emise, nové gumy atd., atd. VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno Pondělí v 05:59 Odesláno Pondělí v 05:59 Véno - a pak je tu druhej pohled a tam já osobně vidím větší smysl v údržbě stávajícího kousku, o kterém vìm co jsem tam nasypal a co tedy mohu očekávat, že se už nevysype než prodej auta o němž něco vím za hrst drobnejch a pořízení si jen o něco málo novějšího kousku o němž nevím nic a můžu se do něj vysypat mnohem, ale mnohem víc (mluvím o Tvém příkladu 18ti leté pryč a náhrada více než 10ti letým) Výměna za podstatně novější auto může znamenat ještě větší odpar financí z peněženky, páč ta nová auta jsou plná zbytečných a drahých *neumím psát slušně*ítek, jejihž oprava se pohybuje ve vyšších tisících, ale bez nich auto nejede Pak je tu ještě cesta koupě novýho auta - ta je zhusta spojena se zadlužením a to ne každý chce Charlie 1 a OK406 ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno Pondělí v 06:25 Odesláno Pondělí v 06:25 Méďo protože v tom dělám tak vím jaká je bohužel kvalita a výdrž ND. A je úplně jedno jestli se používají " renomované " značky dílů nebo se používá běžná druhovýrobová produkce. Takže to si troufnu tvrdit že o tom že výš co jsi udělal a co se nepokadí výš. dávno neplatí protože pokud se auto používá intenzivněji rozuměj 10 000+km ročně tak to že ve 100 000 udělám komplet podvozek neznamená že mám do 200 000 km od podvozkových částí klid a to stejné je i u motorových věcí a už vůbec se nebavím o karosařině. Ale řekl bych že trochu začínáme Charliemu plevelit ve vlákně. VojtouNerCZ, Dave_k a ozzy56 ohodnotil 3 Citovat
Rikic339 Odesláno Pondělí v 09:43 Odesláno Pondělí v 09:43 Na ty plasty doporučuju třeba Revive, mám vyzkoušeno že to funguje hezky a něco málo to i vydrží A nedá mi to ale pro @Medvěd k tý Kooperativě a vracení bonusů - měl jsem to půl roku a je to naprostá kravina. Veškerý data ti jdou z telefonu a ne auta - není tam automatické rozpoznání že jedeš ve svém či jiném autě nebo autobusu či tramvaji, není tam rozpoznání kdo řídí, GPS často kecá (typicky ti vyhodnotí příliš rychlou jízdu do zatáčky, protože třeba na chvilku vypadl signál) atd.. Už z principu věci kdy ti to strhává body za třeba prudké brzdy jakožto nebezpečnou jízdu - sorry ale když mi tam někdo vjede nebo vběhne chodec a já zabrzdil a ubrzdim to, tak je to naopak dobře protože jsem tím zabránil nehodě a ne že ti za to ještě strhnou body.. Navíc ti to musí nonstop běžet na pozadí v telefonu a vyhodnocuje tvůj pohyb.. Je to jen lákadlo jak ulovit zákazníky, takovej skoro podvod.. OK406, Charlie 607 a Péťa ohodnotil 3 Citovat
Medvěd Odesláno Pondělí v 10:31 Odesláno Pondělí v 10:31 (upraveno) Pavlovi se zatím daří jezdit tak, že mu 2000 kvartálně vracej - a o to nám šlo především, páč 24 000 nebo 18 000 je pro juniora (a nejen pro něj) celkem balík Upraveno Pondělí v 11:28 uživatelem Medvěd Citovat
Charlie 1 Odesláno Úterý v 13:07 Autor Odesláno Úterý v 13:07 souhlas s Medvědem, mě pořád nebaví měnit auta ….. jak jsem tu psal už víckrát-- co se dá do provozu auta starého 5-10 let, odhadem 20-30 tisíc ročně?? to máš za 10 let 250000 kc a za to koupíš co? na to první auto stejně musíš 500 000 a víc našetřit … a to říkám bo můžu srovnávat a to nový auto pokud budu chtít si taky můžu koupit co 5 let vždy přidat 200-300 a vozit se novou károu ale to zde na klubu skoro každý ale teď jsou jiné priority rekonstrukce domu můžu ti přesně dopočítat servis me 406 za 8 let jestli chceš a tvým částkám se neblížím ani vzdáleně bo to je benzin a atmosféra a dokud nás koroze nerozdělí na ježdění kolem komína ji budu mít dál….. horší už je když se musí vyvarovat prahy a podlaha ….takovy auto jde z baráku hloubková koroze ….. ozzy56, BubakGS, Dave_k a 1 další ohodnotil 4 Citovat
ozzy56 Odesláno Úterý v 16:41 Odesláno Úterý v 16:41 jasně--každý má jinou výchozí pozici a priority, podle toho uvažuje do čeho bude investovat rekonstrukce bytu a chaty jsou za mnou, děcka zajištěné a do něčeho ty peníze musíme dát... Citovat
Medvěd Odesláno Úterý v 17:21 Odesláno Úterý v 17:21 (upraveno) Charlie 1 - jo, máme to dost podobný. Já autem jezdím jen na víkendové výlety a současnou Galaxynu hodlám držet co to půjde. Už 2 roky čekám, že budu muset dělat spojku, ale zatím funguje a až to přijde, tak se udělá. Nikam do zahraničí (vyjma Slovenska) se nechystám a tak si ten luxus čekání na rozsypání můžu dovolit. Před zimou mě čeká i repase zadní nápravy a to je z těch očekávaných velkých zásahů asi všechno. Samozřejmě je možný, že se objeví i něco neočekávaného (vstřiky, EGR, DPF) - to vše je sice drahé, ale řešitelné. Průšvih by byla KOROZE, ale zatím prý auto v tomhle směru vypadá dobře i s nájezdem 330 000 km. Auto má reálnou prodejní cenu mezi 50ti - 70ti tisíci a i kdybych přložil další 50, tak bych si nijak zásadně nepomohl. Upraveno Středa v 03:32 uživatelem Medvěd Péťa a Charlie 1 ohodnotil 2 Citovat
Charlie 1 Odesláno před 8 hodinami Autor Odesláno před 8 hodinami Tak výměna filtrů a svíček ….. Milan+, radim.1008 a ozzy56 ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.