Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dnes jsem si vyzvedl nové brýle :mrk:cool:

Pár dní se čekalo na dodání obrouček ve správné velikosti a pár dní na výrobu skel, protože ani ta oční vada nemůže být normální oční vada, ale musím mít něco extra... Poprvé mám multi fokální skla a Danča, která je má teď taky čerstvě si na ně asi 14 dní zvykala, mi říkala, že já to určitě nedám a budu na ně nasranej. Bohužel - jak jsem si je v optice nasadil, už jsem je nesundal a nechápu jak jsem mohl fungovat se starými brýlemi :super

Značka Roy Robson Germany v titan-karbon úpravě s magnetickým klipem proti slunci. Ano za brýle jsme dali s Dančou dohromady jako za novou televizi, ale aspoň na ní hezky uvidíme :papa

20260410_181951.jpg

Odesláno

Multifokály jsem si nechal nedávno taky udělat a dobrý. Mám větší cylindr než sféru, s multi to na jednom oku vychází do té části na blizko 0 sféra a -2,5 cylindr, no děs  :)

Klipy jsem teda zkoušel a za mě ne-e.

Ale mám své osvědčené obroučky, co nosím už dlouho, schválně zkuste tipnout cenu za celé brýle, poloobroučky ocel, skla Trivex se zvýšenou odolností, cylindr + multifokál.20260410_194353.thumb.jpg.65a4723e1dcfd1965ebc3cd1913c4872.jpg

Odesláno

@oddie odhadovat cenu brýlí je velmi složité. Cena se může pohybovat od ekonomické varianty startující na 10k až po prémiovou končící 30k + .

Dost záleží taky na optikovi jakou dokáže udělat cenu...

Odesláno
před 10 minutami, pavelu96 napsal:

@oddie odhadovat cenu brýlí je velmi složité. Cena se může pohybovat od ekonomické varianty startující na 10k až po prémiovou končící 30k + .

Dost záleží taky na optikovi jakou dokáže udělat cenu...

Máš pravdu. Tohle jsou brýle z Číny. Vybrané a nafitované podle fotky, a pak už to prostě za pár tis risknout, že budou sedět...  Riskl jsem to snad už před víc než 10 lety, tehdy měli výrobu ještě v USA, dneska to posílaj z HK. Prémiovka to teda není no :) ale jsou velmi solidní. Cena 3,5 vč. dopravy a celnice (vyřizoval jsem si sám přes ecep, jinak by to bylo dalších x set pro českou poštu...).

Odesláno (upraveno)

Jo, Čína je jiný svět. Kolegyně manžel tam byl  pracovně před cca 10 lety a dovezl brýle za pár tisíc pro celou rodinu... byly to repliky nějaké švýcarské značky. Vypadaly tenkrát hezky, ale jestli vydrží netuším.

Upraveno uživatelem pavelu96
Odesláno

mam svoje "cajny" tretim rokem, mam jen "obycejny" skla, takze s max zuzenim, antirefex, filtrem na modry svetlo.. me staly 2000,- CZK. No.. u nas za tohle nekoupim ani ramecky, natoz skla (naposled jsem jen do skel dal 5k) ....  Cvicne jsem ty cajny nechal zmerit vv cesky optice. Udelany jsou presne.

Odesláno

Na tema brýle  .... jen napíšu tolik že mám Titanové obroučky Eschembach titanflex + skla ze skla rodenstock a bez velkých problémů zahučím +30 ale je fakt že staré sundám a nové nasadím a bez jakéhokoliv problému odcházím.
Žádné motání žádné efekty kulatosti prostě NIC - fakt je že si připlatím ale "nelituji" momentálně bez "samozabarvení" to jsou drobáky navíc :(

Odesláno

@pavelu96 multifokální brýle jsem v loni pořizoval ženě, chtěla obyčejné že to stačí , má ještě problém že jí nefunguje na jednom oku zornice , to znamená že pokud vyjde na slunce je "slepá" .Optikovi říkám nabídněte něco lepšího a funkčního,   multifokály + samozatmavovací skla a hezké obroučky za krásných 40tis . Funguje to super a jen s nima spokojená, nelitujeme ( jen jsem v tu dobu zrušil objednání bivaku na ryby :D 

Odesláno

Zatím jsem posledních 25 let přežil se starými brýlemi v pouzdru pro náhradní brýle :aut

Jako bylo by to super mít vícero brýlí na střídání (ta čínská možnost je cesta, ale nevím jak a kde to zařídit :myslim) a pak druhá možnost je počkat, až nejmladší dcera dostuduje a v rámci praxe nám nové brýle vyrobí za symbolickou cenu :super

Odesláno

u nás byly náhradní skla grátis , tak že pak jen obroučky za pár tisíc :D jenže pokud se zrak zhorší tak jsou nám k hounu 

Odesláno

@pavelu96 firmoo.cz nebo https://www.zennioptical.com/ , oboje mam osobne overeny, doprava do cr neni problem, pripadne firmoo resi i clo, pokud ti ho napali, tak ti ho vrati. Staci zadat hodnoty z predpisu na bryle a vybrat si podle rozmeru ramecky. Z Firmoo jsem ted poridil dvoje, dohromady za 2800,- , na +4 a +3,75 dioptrie, ale bez dalsich "vad" navic, skla s indexem 1,67 . Minimalne jako nahradni bryle - za tuhle cenu super. Kdyz je nekde zapomenu, rozbiju, cokoliv, tak tohle proste neboli. Klasicke za 15, tak to boli daleko vic :D  

Odesláno
před 17 hodinami, sitler napsal:

Staci zadat hodnoty z predpisu na bryle a vybrat si podle rozmeru ramecky.

Jako také by se mi líbilo ušetřit. :super   Určitě né ale tím klipem , zaplatím si vždy zabarvovačky. :mrk  Ale co mne překvapuje je jak si "všichni" můžete koupit unifikované brýle či brýle na dálku. :myslim  To máte všichni "ksicht" podle  EU ???  :roker   Když mi dělají nové brýle , vždy si dělají značku na střed očí / čoček. Přeci má každý ksicht jinak stvořený a není možné si kupovat multifokály univerzálně !!! :myslim

Odesláno
Před hodinou, Klemoň napsal:

Určitě né ale tím klipem , zaplatím si vždy zabarvovačky.

Nemáš pravdu, Ten klip je polarizační, do auta naprosto super. Přímo na sklo to asi nikdo nedělá a i kdyby tak to není na stále nošení. Druhá věc, zabarvovačky, měl jsem je několikrát a vždy se po nějakých pěti letech začala stírat zabarvovací vrstva a brýle byly na slunci flekatý, takže trvanlivost čirých je delší.

A s tím zaměřením středu oka máš pravdu nejde dělat brýle online, to taky nechápu.

Odesláno (upraveno)

@Klemoň ad vzdalenosti cocek - PD cisla jsou to, co to urcuje. Tzn zadavas do vyroby i s rozmery, jak daleko jsou cocky od sebe - to jsou ty tecky, co si delaj na skla. U multifokalnich to bude o neco slozitejsi, ale opet - vsechny udaje by mely byt v predpisu od lekare/optomeristy, vetsinou tam mas neco jako near/add. Jaj sem pouzil k online objednavce komplet dataa zpredpisu z vysetreni, kde jsem si nechaval psat "recept" na novy brejle.

A uprimne - neverim, ze tohle je pro kazdeho. Ja mam vadu jednoduchou - nemam nic extra. Zena ma minusovy dioprie a k tomu cylidry, taky v pohode. Multifokaly/progresivni jsem resit nemusel. Lec, u firmoo jsem jedny bryle vracel, protoze mi proste nesedly - bud spatne udelane, nebo nejaky jiny problem, proste jsem pres ne videl maznute - uplne v pohode mi vratili platbu.

Mam brylo online, nechaval jsem je cilene kontrolovat v CR v klasicke optice. Odpovidaji tem, co mam vyrobene v CR za 10x vyssi cenu. 

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno
před 1 hodinou, Klemoň napsal:

Jako také by se mi líbilo ušetřit. :super   Určitě né ale tím klipem , zaplatím si vždy zabarvovačky. :mrk  Ale co mne překvapuje je jak si "všichni" můžete koupit unifikované brýle či brýle na dálku. :myslim  To máte všichni "ksicht" podle  EU ???  :roker   Když mi dělají nové brýle , vždy si dělají značku na střed očí / čoček. Přeci má každý ksicht jinak stvořený a není možné si kupovat multifokály univerzálně !!! :myslim

Úplně stejně, jako ti to PD změří v té optice, si to změřím sám. A do výroby jim pak zadám úplně stejné údaje jako se zadávají tady. Potud dobrý. Úskalí je v tom, že vybíráš rámečky podle fotky, příp. videa. Rozměr není problém, program si na základě zadaného PD a nahrané tvojí fotky bez brýlí přizpůsobí proporce a ukáže ti tvoji fotku/video s těmi zkoušenými obroučkami přesně tak, jak na tobě budou vypadat - ale ve finále ti nemusí na tom nose sedět příjemně. A to je to, co riskuješ. Jinak nic nekupuješ "univerzálně".

Odesláno

No když to tak čtu tak začínám uvažovat že bych taky asi risknul nějaký tyhle jak píšete online zadaný.  Mám sice proti některým z Vás brýle jen obyč na čtení ale ono už aj na tý dílně když potřebuju něco jemnějšího tak je to na prd. A takový ty rozsedávací za padesát z drogerie nejsou žádnej zázrak. A jelikož těch mám spotřebu tak 2-4 kusy za rok tak nechci úplně vypláznout opět čtyrku (cíleně jsem vybíral z levnějších) za brejle který za rok na dílně zrasuju jak cikán kobylu. Příští rok mám předepsanou kontrolu na očním tak si nechám napsat nové a podle toho recepisu to zkusím.  Kromě toho že teda líp vidím na čtení tak druhej benefit brejlí u mě je že když vezmu do ruky flexu tak si nasadím ty za padesát z drogerky protože potřebuju vidět .

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...