VojtouNerCZ Odesláno 17. únor Autor Odesláno 17. únor (upraveno) Alternátor 90A a baterka 54Ah. V mé 307 mám také 90A a baterku 64Ah. Upraveno 17. únor uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Ferry Odesláno 17. únor Odesláno 17. únor Hmm tak to by potom melo v pohode zvládat. Zkusil bych teda pojezdit s nejakym tim ukazatelem napeti palubni site, jestli nekolisa napeti. Taky jsem mel altik, kterej spatne budil diky upadlemu uhliku na regulatoru a chvili sel a chvili ne Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 20. únor Autor Odesláno 20. únor (upraveno) Dnes teda bratr dojel. Nakonec z nich vylezlo, že jezdí fakt málo a krátce-třeba jen 3km do obchodu a zpátky a 1x za měsíc cca 120km když se jedou podívat na pozemek co koupili. Tak či tak, altík jsem mu dal novej a jeho zatím dám no moji 307, byly dost olezlý kontakty + na alternátoru, tak jsem to i vyčistil. Vyhořela mu kostra v pravým zadním, takže to světlo jednak nesvítilo, druhak z nějakýho důvodu kvůli tomu při zaplých denních pořád fungovaly zadní parkovací neorigo senzory, který jsou chycený jen na kostru a +12V ze zpátečky. Takže to jsme pořešili také. Snad to dá pokoj. Dal jsem mu druhou aku, aby v případě kdy potřebují odjet mohli kdyžtak hodit jinou, kdyby se to opakovalo a pokud problém ani teď nezmizí, začne se to řešit až když auto začne plnohodnotně jezdit. A @ChouLuměl pravdu. Ani u face, ani u předface když nedobíjí alternátor nesvítí kontrolka. Ta se zapne až když klesne napětí, tudíž až ve chvíli, kdy je baterka na hraně. Dosti debilní systém. Face aspoň s odpojeným alternátorem napsal electric faulty, předface ani prd. Upraveno 20. únor uživatelem VojtouNerCZ ozzy56 a Péťa ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 20. únor Odesláno 20. únor super fajny system , nenabíjí a kontrolka nic , a když se rozsvítí je baterka prázdná , tohle musel vymyslet hodně študovaný francouz VojtouNerCZ a Hafity ohodnotil 2 Citovat
Ice-man Odesláno 20. únor Odesláno 20. únor Já teda žádnou kontrolku nedostal. Musel jsem si na dovče na Slovensku koupit v sámožce multimetr abych poznal, že to nedobíjí. 30°C s odpojeným ventilátorem klimatizace a méřákem v zapalovači. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 21. únor Odesláno 21. únor před 12 hodinami, ozzy56 napsal: super fajny system , nenabíjí a kontrolka nic , a když se rozsvítí je baterka prázdná , tohle musel vymyslet hodně študovaný francouz Citroen C4 ani koéntrolku baterie nema teda kontrolka tam je ale LEDka tam uz neni Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 9. březen Autor Odesláno 9. březen Update. Vadný diodový můstek alternátoru. Bratr už jakou dobu jezdí s mým altikem a vše OK. Moje auto teď týden stálo po nabití baterky nabíječkou a je total mrtvý. Zpětně bere proud. Ferry, Havlicek.Lukas, ozzy56 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Radeq Odesláno 9. březen Odesláno 9. březen (upraveno) O té možnosti jsem už taky slyšel... A jak jsi to zjistil? Dá se to změřit i zvenku, nebo se musí rozebrat altik? Já jsem zatím nejvíc podezříval autorádio... Upraveno 9. březen uživatelem Radeq Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 9. březen Autor Odesláno 9. březen (upraveno) Zjistil jsem to tak, že můj dobrý alternátor šel do jeho auta a di mého, které jezdí 2 roky v pohodě, šel jeho altik. Dokud jsem ho nezapojil, auto drželo baterku měsíc. Teď ani ne týden a kaput. (naposledy jsem s ním cukl minulou středu) Jiná možnost není. Jak to změřit, leda vyndat alternátor a změřit diody. Koupím nový alternátor, na tenhle jsou díly drahé, nevyplatí se repasovat doma. A auto půjde do světa. Ať to má případný nový majitel bez starostí. Kdyby někdo věděl o někom, kdo by se zlaťáka ujal, klidně dejte echo. Upraveno 9. březen uživatelem VojtouNerCZ Citovat
RichVa Odesláno 9. březen Odesláno 9. březen před 1 hodinou, Radeq napsal: O té možnosti jsem už taky slyšel... A jak jsi to zjistil? Dá se to změřit i zvenku, nebo se musí rozebrat altik? podle "umělecké" inteligence bez vyndání např. tak: Měření střídavého napětí (AC Ripple Test) – Nejspolehlivější metoda Vadné diody propouštějí střídavý proud (AC) do palubní sítě, což by se nemělo dít. Postup: Nastartujte motor a zapněte spotřebiče (světla, vyhřívání oken). Multimetr: Přepněte multimetr na střídavé napětí (AC), rozsah do 20V nebo nižší. Měření: Připojte černý kabel na kostru (mínus) baterie a červený kabel na výstupní svorku alternátoru (B+). Výsledek: Pokud naměříte hodnotu vyšší než 0,5 V AC (některé zdroje uvádějí až 0,7 V), je s největší pravděpodobností vadný diodový můstek Citovat
Radeq Odesláno 10. březen Odesláno 10. březen A oprava by stála asi kolik? Protože auto už má přes 20 let, a moc bych už do něho investovat nechtěl... Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 11. březen Autor Odesláno 11. březen Nejlevnější alternátor stojí 2000. Jsou i typy, které se vyplatí repasovat, např bosch co jsem měl jsem v dílech udělal za litr + teda práce. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 11. březen Odesláno 11. březen Jen doplním Vojtu že ano některý alternátor se dá doma repasovat v okamžiku kdy máš nářadí a jsi dost zručný aby jsi to provedl svépomocí. Jinak je jednodušší to svěřit servisu který vadný kus vymění za buď fabrickou repasi nebo nový kus. Hafity a VojtouNerCZ ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 11. březen Autor Odesláno 11. březen Jo, největší problém je soustruh, aby se srovnaly sběrací kroužky na rotoru. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 11. březen Odesláno 11. březen což někdy už srovnat nejde, bo uhlíky vydřely kroužky moc... Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 11. březen Autor Odesláno 11. březen Já měnil vždy i kroužky. Ale i nové je potřeba srovnat. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Radeq Odesláno 15. březen Odesláno 15. březen (upraveno) Tak jsem dnes trochu měřil... Klidový odběr je 300-350mA, SS napětí na alternátoru při volnoběhu je 14,6V. Ale když jsem zkusil podle poslední rady změřit napětí na alternátoru na střídavý rozsah, tak mi to ukazuje 31V !! Edit: Tak dnes se mi podařilo odpojit alternátor, ale bohužel i tak je klidový odběr pořád přes 300mA... Upraveno 18. březen uživatelem Radeq Doplnění: RichVa ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.