JVT Odesláno 10. listopad 2025 Odesláno 10. listopad 2025 Ahoj Pežoťáci Prodejní síť Peugeot v ČR se za tu dobu po mém odchodu do starobního důchodu hodně změnila. Každý koncesionář podepisuje s dovozcem tyto smlouvy: 1) prodej nových vozů 2) garanční a běžný servis vozů 3) prodej originálních náhradních dílů. Při dnešním pohledu na mapu sítě je dost koncesionářů, kteří už smlouvu na prodej nových vozů podepsanou nemají. Jeden legendární film říká "NOVÁ DOBA" Čím dál tím víc se sám ubezpečuji, že jsem skončil právě včas. Na trhu je spousta nových značek, které ani neumím správně pojmenovat. Ceny obdobných modelů, které jsem prodával já, jsou dnes o cca 20 - 30% větší. Sám jsem si vždy kupoval ojetý vůz. Na nový nebylo. (jedna výplata žena se starala o těžce zdravotně postiženého syna) Nějak si, ale nedovedu představit jednou si koupit deset - patnáct let starý elektromobil s původní baterkou. Nová baterka vlastně nejde zaplatit. Varianta auta benzín nafta s euro 6 nebo 7 má také téměř jistotu, že při větším nájezdu km při měření emisí na STK končí. Nebude to za čas vlastně stejné jako před vynálezem automobilů? Budeme žít jen ve svém městě - obci a okolí v docházkové vzdálenosti. RichVa, HonzaZ a Medvěd ohodnotil 3 Citovat
Péťa Odesláno 10. listopad 2025 Odesláno 10. listopad 2025 Před hodinou, JVT napsal: Nějak si, ale nedovedu představit jednou si koupit deset - patnáct let starý elektromobil s původní baterkou. Třeba to jednou nebude problém (https://www.volty.cz/2025/11/10/baterie-s-zivotnosti-40-let-jako-novy-standard-technologie-solid-state-zrychluje-vyvoj/) I když o zázračných baterkách čtu něco skoro obden... Dave_k a Radek Hurvajz ohodnotil 2 Citovat
Milan+ Odesláno 11. listopad 2025 Odesláno 11. listopad 2025 @davidse pokud auto není výrobní prostředek pro živnost, tak jen za hotové. Péťa a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
oddie Odesláno 11. listopad 2025 Odesláno 11. listopad 2025 před 18 hodinami, Péťa napsal: Třeba to jednou nebude problém (https://www.volty.cz/2025/11/10/baterie-s-zivotnosti-40-let-jako-novy-standard-technologie-solid-state-zrychluje-vyvoj/) I když o zázračných baterkách čtu něco skoro obden... Tak jo, třeba se to za 10 let opravdu začne prodávat, dalších 10 let si počkám, až to bude ojeté a pak už mě auta nebudou zajímat, takže to ani nebudu muset kupovat Péťa a Hafity ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 11. listopad 2025 Odesláno 11. listopad 2025 já teda doufám, že se nedožiju dne kdy mi zakážou řídit , myslím zdravotní problémy HonzaZ, Milan+ a Pepito ohodnotil 3 Citovat
martg Odesláno 2. červen Odesláno 2. červen ano jako firma to skončilo. Nyní auto kačmáček a PSA spravují vesele dále jako autorizovaný opravce... takže žádnej stres Citovat
BubakGS Odesláno 2. červen Odesláno 2. červen @martg ... ale jako jo, jen je vetsi opruz objednat se na servis s pazoutem.... ..ale jinak je to stejny... jen tam lidi tedka chodi v trikach KGM a Ford Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.