Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj Pežoťáci 

Prodejní síť Peugeot v ČR se za tu dobu po mém odchodu do starobního důchodu hodně změnila.

Každý koncesionář podepisuje s dovozcem tyto smlouvy:

1) prodej nových vozů    2) garanční a běžný servis vozů     3) prodej originálních náhradních dílů.

Při dnešním pohledu na mapu sítě je dost koncesionářů, kteří už smlouvu na prodej nových vozů podepsanou nemají.

Jeden legendární film říká "NOVÁ DOBA" 

Čím dál tím víc se sám ubezpečuji, že jsem skončil právě včas. Na trhu je spousta nových značek, které ani neumím správně pojmenovat.☹️ Ceny obdobných modelů, které jsem prodával já, jsou dnes o cca 20 - 30% větší.😧 

Sám jsem si vždy kupoval ojetý vůz. Na nový nebylo. (jedna výplata žena se starala o těžce zdravotně postiženého syna) Nějak si, ale nedovedu představit jednou si koupit deset - patnáct let starý elektromobil s původní baterkou. Nová baterka vlastně nejde zaplatit. Varianta auta benzín nafta s euro 6 nebo 7 má také téměř jistotu, že při větším nájezdu km při měření emisí na STK končí.

Nebude to za čas vlastně stejné jako před vynálezem automobilů? Budeme žít jen ve svém městě - obci a okolí v  docházkové vzdálenosti. 😀       

Odesláno
Před hodinou, JVT napsal:

Nějak si, ale nedovedu představit jednou si koupit deset - patnáct let starý elektromobil s původní baterkou.

Třeba to jednou nebude problém (https://www.volty.cz/2025/11/10/baterie-s-zivotnosti-40-let-jako-novy-standard-technologie-solid-state-zrychluje-vyvoj/;) I když o zázračných baterkách čtu něco skoro obden...

Odesláno
před 18 hodinami, Péťa napsal:

Třeba to jednou nebude problém (https://www.volty.cz/2025/11/10/baterie-s-zivotnosti-40-let-jako-novy-standard-technologie-solid-state-zrychluje-vyvoj/;) I když o zázračných baterkách čtu něco skoro obden...

Tak jo, třeba se to za 10 let opravdu začne prodávat, dalších 10 let si počkám, až to bude ojeté a pak už mě auta nebudou zajímat, takže to ani nebudu muset kupovat :D  

• O 6 měsíců později...
Odesláno

ano jako firma to skončilo. Nyní auto kačmáček a PSA spravují vesele dále jako autorizovaný opravce... takže žádnej stres

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...