Medvěd Odesláno 23. únor 2025 Odesláno 23. únor 2025 před 4 hodinami, Lihous napsal: V beznem kramu u nas i v zahranici preferuju pokladnu a platbu kartou - kdyz jim uz ty drobaky prinesu tak at me to nejak rozume skasiruji. Pro menegera uspora v pracovni sile a zisk ale pro me jako zakaznika to bude za chvilku takove ze si pujdu osetrovat sazet treba zeleninu a v dobach sklizne jim za sve snazeni zaplatim - tak to fakt zatim NE! Uz tak maji nemale zisky a na druhe strane sedet na kase celej den neni top ale je to pracovni misto ktere dava praci konkretnimu cloveku BINGO Citovat
Akoc Odesláno 23. únor 2025 Odesláno 23. únor 2025 Pokecať si s pokladníčkou, či predavačkou môže byť už aj teraz problém. Z diskusie na tom odkaze je vidno, ako sú ľudia rôzni. Citovat
Péťa Odesláno 23. únor 2025 Odesláno 23. únor 2025 Takže budeme zase rozbíjet stroje, protože lidem berou práci? To už tady bylo... Skenování nákupu v prodejně (scannerem nebo aplikací - to je jedno) je skvělé. Zboží z regálu přímo do tašky. Žádné přehazování, kdy vám ovoce u pokladny omlátí. pavelu96, Radek Hurvajz, oddie a 5 další ohodnotil 7 1 Citovat
radim.1008 Odesláno 23. únor 2025 Odesláno 23. únor 2025 Napíšu k tomuto jen jedno. Nechodím do obchodů na brigádu, za kterou musím ještě zaplatit. Citovat
Medvěd Odesláno 23. únor 2025 Odesláno 23. únor 2025 (upraveno) Je to o preferencích Mě vyhovuje kontakt s člověkem, páč jsem kupodivu taky člověk. Pokud někomu vyhovuje platit nákup u pípacích monster, možnosti tu jsou. Já ale pokud to půjde budu dál preferovat člověčí pokladnu Upraveno 23. únor 2025 uživatelem Medvěd Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 23. únor 2025 Odesláno 23. únor 2025 Jojo, v Makru vše napípám do mobilu, mám to na vozíku, najedu na váhu, po zvážebí zaplatím a jdu skládat fo auta. Pepito ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 23. únor 2025 Odesláno 23. únor 2025 ja se rad vyhnu protivny babe na pokladne, co mi dava jasne najevo, jak mocji celej zivot a cela jeji prace stve. A ze nemusim cely nakup vyskladat na pas apak ve spechu zase nahazet zpatky (a mit zbytecne vsechno nekolikrat v ruce an avic nemit cas to mit porovnany) je jen prijemnej bonus. Davno jsem se smiril s tim, ze nekvalifikovanou manualni praci proste lidi delat nebudou a nemusi. pavelu96, Pepito a Péťa ohodnotil 3 Citovat
Medvěd Odesláno 23. únor 2025 Odesláno 23. únor 2025 (upraveno) Je lepší, když nekvalifikovanou práci dělá člověk s kterým mohu okamžitě řešit nějaký problém nebo když je ten člověk nahrazen nějakým "automatem" a dotyčný nekvalifikovaný leží doma na dávkách, páč nebude schopen žádnou odpovídající práci najít? Neříkám, že jsem se v životě nesetkal za pultem nebo u pokladny s "kyselou řití", ale určitě jich nebyla většina. K placení u pípajících kisen by mě možná přesvědčila např. 10% sleva z ceny nákupu jako pochvala za to, že obchodníkoj šetřím prachy za mzdu pokladní. Jestliže je ale cena stejná, pak nemám ani důvod ani potřebu se s tím strojem crcat. Ad tankování Nekteří z Vás tu zmínili jakési limity. Vy snad víte PŘESNĚ kolik litrů paliva se Vám vejde po hrdlo nádrže v momentu kdy zastavíte u stojanu? Já to dokážu odhadnout a někdy beru 55, někdy 53 a někdy třeba 58 l - tankuju vždy "do plna" až k samovolnému vypnutí pistole a pak ještě dorovnávám na celý litry. Co se stane, když si limit nastavím vyšší a plná nádrž je před jeho vypršením? To propadne obsluze? Rozumím tomu tak, že se pistol aktivuje až po zaplacení limitu V devadesátkách jsem byl na zájezdu na Ukrajině, tam náš řidič busu tankoval u malý čerpačky někde v polích a ta se vyznačovala tím, že v okolí stojanů bylo všude mastno až klouzavo. Tam to fungovalo tak, že řidič nahlásil kolik litrů chce, zaplatil, baba u okýnka pustila čerpadlo, druhý řidič strčil hadici do nádrže a pak už se jen čekalo. Po naplnění nádrže mávli že finito, ale stejně asi 2 l nafty vytekly z hadice na zem a řidič se chválil jaký že má dobrý odhad. Firemní auta tankuju na CCS a nějak si neumím představit jak by to jako mělo s platbama předem fungovat. Upraveno 23. únor 2025 uživatelem Medvěd Citovat
Péťa Odesláno 23. únor 2025 Odesláno 23. únor 2025 Už jsem to nevydržel a odtrhl od "Co jste dnes udělali" @Medvěd Benziny, kde tankovala obsluha a zrovna jsi u ní zaplatil kombinací bankovek a mincí Ti nechybí? Dnes si také natankuješ sám a ještě za to zaplatíš. Pepito, Dave_k, Klemoň a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Milan+ Odesláno 23. únor 2025 Odesláno 23. únor 2025 (upraveno) Před hodinou, VojtouNerCZ napsal: Jojo, v Makru vše napípám do mobilu, mám to na vozíku, najedu na váhu, po zvážebí zaplatím a jdu skládat fo auta. Do makra se ještě vyplatí jezdit nakupovat? Jsem dělal registračku ještě v Čestlicích,když to začínalo. Upraveno 23. únor 2025 uživatelem Milan+ Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 23. únor 2025 Odesláno 23. únor 2025 (upraveno) Toť otázka, pokud podnikáš tak do Makra jedeš proto ptotože tam mají vše na jednom místě, nemusíš lítat po pěti prodejnách, ceny jsou u některého zboží mírnější a nebo i mírně vyšší než v super hyper a akce tam mají taky. A u toho si rovnou nakoupíš i domů. Upraveno 23. únor 2025 uživatelem Radek Hurvajz Milan+ ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 23. únor 2025 Odesláno 23. únor 2025 Mně jo, bo mám 4 nenažraný děti xD Takže všeho beru hromadu. Maso, sejra, to se nedá cenově s běžným obchodem srovnat + třeba jogurty, sušenky, i těstoviny... Mám špíz, beru to ve velkým a mám klid. Citovat
Medvěd Odesláno 23. únor 2025 Odesláno 23. únor 2025 (upraveno) před 28 minutami, Péťa napsal: Už jsem to nevydržel a odtrhl od "Co jste dnes udělali" @Medvěd Benziny, kde tankovala obsluha a zrovna jsi u ní zaplatil kombinací bankovek a mincí Ti nechybí? Dnes si také natankuješ sám a ještě za to zaplatíš. Ne, nevadí Furt jsou uvnitř ve kvelbu lidi a platím človèku (byť kartou) Úplně stejně by ses mohl ptát zda nakupuju v samoobsluze, hyper-super nebo u drobného obchodníčka. Mě jde ale jen o ten kontakt s pípající skříní, kterej je mi z duše nepříjemný Upraveno 23. únor 2025 uživatelem Medvěd Citovat
sitler Odesláno 23. únor 2025 Odesláno 23. únor 2025 (upraveno) před 37 minutami, Medvěd napsal: Co se stane, když si limit nastavím vyšší a plná nádrž je před jeho vypršením? To propadne obsluze? Rozumím tomu tak, že se pistol aktivuje až po zaplacení limitu Nastavis maximum, za ktery chces natankovat. Kdyz ho vycerpas do max, pistole se zastavi, kdyz ho nevycerpas, z karty se strhne jen vycerpana castka. Behem tankovani je na karte zablokovana castka zvoleneho maxima. Nikde nic nepropada, nic se zdouhave neresi. To plati na nekterych zahranicnich (treba svycari to delaji radi), ze limit to uvolnuje treba 24 hodin. CCSku benzina, globus a dalsi normalne umi v automatu sejne jako jakoukoliv jinou kartu. A platis automatu. Jen to do nej nakliknul nekdo jiny. Ale ten system je naprosto identicky a ten terminal je taky uplne stejny. Jen ja obrazovku systemu cvaknul nekdo jiny. Upraveno 23. únor 2025 uživatelem sitler Klemoň ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 23. únor 2025 Autor Odesláno 23. únor 2025 tak ohledně těch lidí (obsluhy)--v Hukvaldech pod hradem nové parkoviště s automatem, zaplatím, dá lístek a za dvě hodiny chcu jet pryč, lístek vložím do automatu-NIC, nemluví se mnou , je tam číslo, kde mám volat v případě potíží , řadím zpátečku a jedu cca 200 metrů po trávě směrem z parkoviště, za mnou asi deset aut... vždycky tam byl děda a člověk pokecal, po rekonstrukci parkoviště nevyjedeš ven stejnou příhodu mám z letiště Mošnov, kde taky nové parkoviště, stejný problém--automat píše, že mám jinou SPZ než je na lístku , lezu z auta a jdu do budovy letiště, nakonec to trvalo 25 minut, než se sehnal člověk, co přišel na parkoviště a tu závoru odblokoval..., příště vyjedu po trávě jako v těch Hukvaldách Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 23. únor 2025 Odesláno 23. únor 2025 Před hodinou, Radek Hurvajz napsal: Toť otázka, pokud podnikáš tak do Makra jedeš proto ptotože tam mají vše na jednom místě, nemusíš lítat po pěti prodejnách, ceny jsou u některého zboží mírnější a nebo i mírn ěvyšší než v super hyper a akce tam mají taky. A u toho si rovnou nakoupíš i domů. Asi jak píšeš,mě se to přestalo rentovat tak před deseti lety. Citovat
Dave_k Odesláno 23. únor 2025 Odesláno 23. únor 2025 před 1 hodinou, Medvěd napsal: Nekteří z Vás tu zmínili jakési limity. Vy snad víte PŘESNĚ kolik litrů paliva se Vám vejde po hrdlo nádrže v momentu kdy zastavíte u stojanu? Já to dokážu odhadnout a někdy beru 55, někdy 53 a někdy třeba 58 l - tankuju vždy "do plna" až k samovolnému vypnutí pistole a pak ještě dorovnávám na celý litry. Co se stane, když si limit nastavím vyšší a plná nádrž je před jeho vypršením? To propadne obsluze? Rozumím tomu tak, že se pistol aktivuje až po zaplacení limitu Ano nejdřív musíš zaplatit a pak se teprve aktivuje tankování. Proč to tak je, je asi jasný. Chceš plnou a přibližně víš kolik to bude stát (např přes 1300,-), takže dáš platbu za 1500,-. Natankuješ a vyjede ti doklad za kolik jsi natankoval (např 1350,-). No a těch 1350,- ti taky strhnou z účtu. S tím že na pár dní (jak která benzínka) těch zbývajících 150,- si ještě bude blokovat. Ale nakonec je uvolní. Jak přesně ta CCS funguje netuším. Nemám zkušenost. Citovat
ozzy56 Odesláno 24. únor 2025 Autor Odesláno 24. únor 2025 jen taková vsuvka--v USA na pumpě s obsluhou zastavíš u stojanu a jdeš zaplatit množství a druh paliva, které si sám zvolíš a až pak tankuješ, do té doby s tebou stojan nemluví--po natankování odjíždíš..., pokud se do nádrže to množství paliva co sis určil nevejde, pistol vypne, takže žádné přelití nádrže , ale jdeš zpátky k obsluze a ta tě zjebe, že příště máš lépe počítat, bo musí vrátit přebytek doláčů...(je to takový druh ostudy) Pepito ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.