Ajuska000 Odesláno 26. srpen 2024 Odesláno 26. srpen 2024 Zdravím.Může se špatným pohybem řemenice povolení poté utažení rozhodit rozvody? Měnili jsme klínový řemen u Peugeot 307sw 1.6hdi 2006 bez pohyblivé napínací kladky a od té doby nelze nastartovat viz video prosím nějaký názory zkušenosti? VID_20240824_175758138.mp4 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 26. srpen 2024 Odesláno 26. srpen 2024 (upraveno) No, teoreticky kdyby si otáčel řemenicí na klice a jo bys zabral, tak by řemen asi skočit mohl. Ale celkem pochybuji. Upraveno 26. srpen 2024 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Péťa Odesláno 26. srpen 2024 Odesláno 26. srpen 2024 @Ajuska000 Prosím, nespamuj fórum 4x stejným příspěvkem. Odporuje to pravidlům i zdravému rozumu: https://www.peugeot-club.com/guidelines/ Ostatní příspěvky jsem Ti skryl. Děkuji za pochopení, moderátor Radek Hurvajz a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
Ajuska000 Odesláno 26. srpen 2024 Autor Odesláno 26. srpen 2024 (upraveno) Omlouvám se píšu poprvé nevěděla jsem kam abych dostala nějakou reakci.uz se to nestane Upraveno 26. srpen 2024 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Péťa a Radek Hurvajz ohodnotil 2 Citovat
Ajuska000 Odesláno 26. srpen 2024 Autor Odesláno 26. srpen 2024 před 26 minutami, VojtouNerCZ napsal: No, teoreticky kdyby si otáčel řemenicí na klice a jo bys zabral, tak by řemen asi skočit mohl. Ale celkem pochybuji. A je možné že se dal špatný řemen? Proto to nejde?jak by se to mohlo chovat? Třeba to neutahne? Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 26. srpen 2024 Odesláno 26. srpen 2024 No jestli se zasahovalo do řemenu příslušenství (to jest trn, co ženě alternátor, klimu atd, ten, co je vidět po otevření kapoty, tak spíš ne). Píšeš, že tam není samonapínací kladka, nedokážu si představit, že by to někdo tak přešponoval, aby to neotočil startér. Nebo myslíš klínovým řemenem rozvody? Citovat
Ajuska000 Odesláno 26. srpen 2024 Autor Odesláno 26. srpen 2024 (upraveno) No sama nechápu jeli jsme vlastně podle tohoto videa u mě to vypadá úplně na tuty stejně a najednou to nechyta plus ten bouchavej zvuk ve videu nahoře když jsem chtěla nastartovat Jen teda místo tohoto přípravku jsme použili jiný na navlékání...ale jinak postup stejný Upraveno 26. srpen 2024 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 26. srpen 2024 Odesláno 26. srpen 2024 (upraveno) Jo to je HDi... V tom předchozím vlákně to bylo k NFU, tak jsem to nepochytil Tak to bohužel, já jsem na benzín Jediný co mě napadá, zda se nerejplo do kroužku za řemenicí Případně, zda je zapojený to čidlo. Upraveno 26. srpen 2024 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Ajuska000 Odesláno 26. srpen 2024 Autor Odesláno 26. srpen 2024 (upraveno) No nechali jsme napíchnout na origo dia a vše je ok po el.strance naftu dává vše je cajk úplně bez chyby takže něco mechanického nemáš někoho kdo by se vyznal? Hdi? Zatím co se ptám tak se s tím nikdo nesetkal a já sem úplně bezradná Upraveno 26. srpen 2024 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! Citovat
Vena garážmistr Odesláno 26. srpen 2024 Odesláno 26. srpen 2024 A ten starý řemen se střihal (řezal) nebo došlo k jeho destrukci ? Protože teoreticky pokud se ten starej řemen rozpáral a cucky lítali kolem té spodní řemenice tak se klidně mohli dostat pod ní a tam už je to pak jen kousek aby se to dostalo do rozvodu a ten skočil. Nebo ty cucky zlikvidovali čidlo co snímá otáčky klikovky. VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
pavelu96 Odesláno 26. srpen 2024 Odesláno 26. srpen 2024 @Ajuska000 můžeš prosím přestat citovat všechny přímo předchozí příspěvky? Doporučuji přečíst si pravidla fóra https://www.peugeot-club.com/guidelines/ a řídit se jimi. Ušetříš práci týmu moderátorů. Děkuji Péťa ohodnotil 1 Citovat
Ajuska000 Odesláno 26. srpen 2024 Autor Odesláno 26. srpen 2024 Řemen se sundával přestřižením auto před výměnou najelo v pohodě do garáže bez jakýchkoliv problémů jediný důvod k výměně byl že jsem nahmatala vykousnutý kousek řemene u jednoho žebra a už delší dobu měl pískavý zvuk tak spíš z prevence Ale to vykousnutý byla nejspíš už dlouhodobá záležitost... Rozvody nemají najeto ani 30tis. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 26. srpen 2024 Odesláno 26. srpen 2024 No tak to vykousnutý taky nemá najeto ani 30 kkm. Protože když někdo dělal rozvody tak tam nacpal zpátky ten starej pomocnej(drážkovej(klínovej) řemen. A to vykousnutí vzniklo tím jak ho tam cpal zpátky. Nejsem motorář ale za mě bych asi skoro vsadil na to že skočil rozvod @ChouLu @jarokare @Ferry co vy na to páni kluci. Citovat
MJSytic Odesláno 26. srpen 2024 Odesláno 26. srpen 2024 Stejně se bude muset začít tím, že odstrojí dekly rozvodů a zkontroluje se časování. Já jen nechápu, co se na té řemenici povolovalo, když na tom videu (podle kterého se to měnilo) žádné povolování není Citovat
Ajuska000 Odesláno 26. srpen 2024 Autor Odesláno 26. srpen 2024 (upraveno) Tak pokud se na rozvody musí sundat nejsem až tak zběhlá tak na 100% se vrátil starý s tím souhlasím No jemně špatným pohybem ráčny se povolil šroub a hned na to se utáhl a jelo se po směru utahování ,ale od jednoho bývalého servisáka nám bylo řečeno že to mohla být ta chyba... Ale úplně nám to nejde na rozum tak sháním názory kde můžu. Upraveno 26. srpen 2024 uživatelem pavelu96 nepiš další příspěvky - použij "Upravit" Citovat
ChouLu Odesláno 27. srpen 2024 Odesláno 27. srpen 2024 K tomu by se zjistilo co tomu je je málo informcí.. co tvrdí diag? Jsou vidět otáčky v live datech, synchronizace je vidět? tlak na railu odpovídá požadavku? Citovat
oddie Odesláno 27. srpen 2024 Odesláno 27. srpen 2024 Jako povolit ten šroub řemenice jen tak lehce pohybem proti, to asi nebyl úplně dotažený. To by se takhle vůbec nemělo povést. Citovat
Ajuska000 Odesláno 27. srpen 2024 Autor Odesláno 27. srpen 2024 Dost zřejmě přítel asi zabral úplně jistá si nejsem vím jen že se povolil o kousek a zase dotáhl. Jinak na dia nám to píchnul bývalí servisák z Peugeot a takže na origo dia ale z jeho pohledu je vše v pořádku nic nehlásí chybu samozřejmě v číslech už vám to teď neřeknu a on je spíše přes El. záležitosti Citovat
oddie Odesláno 27. srpen 2024 Odesláno 27. srpen 2024 Já teda nevím přesně, jak je u tohoto konkrétního motoru, ale u dvoulitrových HDIček takhle šroub řemenice nepovolím ani ve vlhkém snu. Musel bych zablokovat setrvák proti pootočení, jinak protočím motor, a i pak bych musel vzít nástavec jak kráva, protože šroub je podlepený. Tak sice nevím, jak moc je to tady jinak, ale dost se mi to nezdá. No a u těch novějších dvoulitrů má spodní rozvodové kolo v drážce vůli, do správné polohy se ustavuje aretací celých rozvodů a v té správné poloze pak drží svěrně právě dotažením toho šroubu. Povolením a utažením tohoto šroubu tak, jak ho popisujete, by tak u dvoulitru tutově došlo k rozhození časování. Jestli je to takhle i u té šestnáctky ať vám napíše někdo, kdo ji zná, ale moc bych nedal za to, že to bude podobně - pak by bylo třeba to nastavit na aretační díry a utáhnout ve správné poloze. OK406, HonzaC2 a Hafity ohodnotil 3 Citovat
HonzaC2 Odesláno 27. srpen 2024 Odesláno 27. srpen 2024 (upraveno) A meli jste ten pripravek na uchyceni remenu na remenici? Nebo jste pouzili neco podobneho, co pak mohlo poskodit snimac otacek klikove hridele? Jinak otacenim klikovky, správným smerem - doprava, asi neni moc co pokazit. A povolit ten sroub remenice bez aretace setrvačníku asi jde dost blbe, navic s rizikem otaceni proti smeru, coz se nema. Nicmene povoleni sroubu by i tak na rozvody nemelo mit zasadni vliv, protoze i ozubene kolo i remenicove sedi na klinku. Upraveno 27. srpen 2024 uživatelem HonzaC2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.