Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Velký naftový kombík (manuál) do 100 000 Kč max.

Velký naftový kombík do 100 000 Kč max.  

12 hlasů

1. 1. Anketa k tématu

• Mondeo
    • Insignia
    • Octavia II.
    • Superb II.
      0
    • Jiné (do komentářů prosím upřesnit)

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

U toho dvoulitru v benzínu ho to ale na crcačkách sežere. Ten motor si vyloženě říká o plyn. Což je dalších 26k. Na stranu druhou, nebude-li ta 307 shnilá, tak to bude dalších 10 let sloužit za pakatel... já jako čerstvý řidič jsem měl POV na 307 17k bez skla. Teď už mám jen 4k.

Odesláno

on by to imho nemusel byt ani dvoulitr. Atmo setnactka by uplne stacila. I ctrnactka v astre treba, nebo do meganu se davala taky 1.4 i 1.6 v atmo. A nebudou to takovy vraky, jako mondeo v nafte za 80. A vsechno to na dnesni provoz jede vic nez dostatecne.

Odesláno

Já mimochodem taky kupuju starý vrány, protože novější vrány mi nevyhovují nedostatečným prostorem, takže na druhou stranu mám pro něj pochopení, no a v podstatě každej kluk se zájmem o rejpání v autech začínal na nějaký starý vráně, že... 

Odesláno

Všímáš si @Medvěd, že tě od nafty zrazují skoro všichni? Já už bych jí také nechtěl a speciálně u takové plečky co plánuješ. To se nebojíš kluka nechat sednou do vraku za 80 tisíc? Natož že by to dojelo do Alp.

Tak vyber z kasičky a přispěj mu na něco lepšího, je to jediný syn a jde nejen o to kolik to žere a kolik bude stát pojištění, ale i o bezpečnost.

Odesláno (upraveno)

Tak zrovna 307 nedostatečným prostorem netrpí. Jediný co, tak sw má pohodlnější zadní sesle než break, ale zase nemá plochou podlahu, když by tam chtěl spát. A jestli je mermomoci požadavek nafta, 2.0 hdi 66kw by šlo. 

A i na dnešní standardy je to podle mého poměrně slušivé auto, které není při nehodě o moc měkčí, než novější a dražší konkurence. Výbava je u toho také fajn. 

Ale jestli ne a mám vybírat ze seznamu, tak O2. Opraví to každej šmoula a každej mechoš to zná. A upřímně by mě zajímalo pohodlí řidiče, ne případných kamarádů vzadu, který povezu 3x ročně 😉

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Já bych šel za číslem 2. To znamená: najeto okolo 200 max a cena kolem 200 tisíc. A mladší než 20 let.

A benzín. A jestli velký kombík? Nevím, ale co znám kluky tak většinou chtějí něco jiného než rodiný kombík.

Odesláno

Za 80k je na sauto.cz jen jeden Superb https://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda/superb/206954103

Sice verze s pravostraným řízením, ale zase machrovinka na McDrive, kdy si slečna sama objednává a odebírá objednávku a řidič jen drsně sedí s pravou rukou na volantu a levou na koleně slečny :aut - o policejní kontrole nemluvě 😂

Odesláno
před 24 minutami, MotoMoto napsal:

Všímáš si @Medvěd, že tě od nafty zrazují skoro všichni? Já už bych jí také nechtěl a speciálně u takové plečky co plánuješ. To se nebojíš kluka nechat sednou do vraku za 80 tisíc? Natož že by to dojelo do Alp.

Tak vyber z kasičky a přispěj mu na něco lepšího, je to jediný syn a jde nejen o to kolik to žere a kolik bude stát pojištění, ale i o bezpečnost.

Protože nemám v řiti penězovod, tak limit je pevně danej = Pavel si šetří a až v prosinci vokáže kolik našetřil tak má od nás slíbenou PŮJČKU ve výši stejné sumy co našetřil, maximálně ale 50 000 Kč. Já začínal s auty za 1000 Kčs a tak mi přijde podobná půjčka velkorysá.

Sám jezdím v tom, v čem jezdím a zatím vždycky jsem provoz starýho diesela dokázal ufinancovat. 

Po autě nekoukáme prvotně v DE, páč auto v týhle ceně se dovézt nevyplatí. Dotaz stran Insignie vznikl po té, co jsem jich na mobile.de viděl víc než Mondeí, ale fakt bych preferoval nákup v ČR.

Jinak naftu CHCE Pavel protože ho v ní celej život vozím a já mu jí vyvracet nehodlám - holt jsme v tomhle punktu starý struktury a Pavel sám očekává, že si auto bude sám udržovat třeba na dílně po práci, tzn. že bude kupovat díly, ale za práci platit nebude (SNAD)

Odesláno (upraveno)
před 17 minutami, MotoMoto napsal:

Já bych šel za číslem 2. To znamená: najeto okolo 200 max a cena kolem 200 tisíc. A mladší než 20 let.

...A jestli velký kombík? Nevím, ale co znám kluky tak většinou chtějí něco jiného než rodiný kombík.

Jsem rád, že Pavel přemýšlí prakticky a že se mu velký kombík líbí 

Tvoje 2kové limity jsou hezké, ale MIMO realitu (aspoň naší). Holt máme jiné možnosti a i kdybychom takový prachy dali dokupy, tak asi ne na auto

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

ja ted neco placnu ? 

a co volba sdileneho tveho vozu ? nasetrene 50 ti da jako kredit linku za pouzivani a pripadne skody :D . 

usetris i park misto na letne , mmch na co uz potrebuje v praze auto ? :D ok neni moje vec :D . 

budes v tom mit bonus, se ti bude starat o auto , nauci se snim a bude te vozit ....

ja v tom placnuti vidim takovou usporu penez .... ;) 

Odesláno
před 7 minutami, Pe.Tr napsal:

a co volba sdileneho tveho vozu

Nakonec jsme u toho také skončili. Je pravda, že tedy syn sdílí auto s mají drahou polovičkou, ale občas mi vezme i moje. Zvlášť na delší cestu.

Ale mít tři auta je fakt moc. Ale původně měl takovou snahu.

Odesláno (upraveno)
před 26 minutami, Medvěd napsal:

Jsem rád, že Pavel přemýšlí prakticky

16 let stary dieslovy kombik bez historie neni prakticky :) . Focus ci Astra combik v  atmo benzinu udela daleko lepsi sluzbu za minimalni udrzbu. A rozmerove to taky nebude zadna bida. A ze chce naftu je jen tim, ze nic jinyho poradne nezna.

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno (upraveno)
před 36 minutami, Medvěd napsal:

Protože nemám v řiti penězovod, tak limit je pevně danej = Pavel si šetří a až v prosinci vokáže kolik našetřil tak má od nás slíbenou PŮJČKU ve výši stejné sumy co našetřil, maximálně ale 50 000 Kč. Já začínal s auty za 1000 Kčs a tak mi přijde podobná půjčka velkorysá.

Sám jezdím v tom, v čem jezdím a zatím vždycky jsem provoz starýho diesela dokázal ufinancovat. 

Po autě nekoukáme prvotně v DE, páč auto v týhle ceně se dovézt nevyplatí. Dotaz stran Insignie vznikl po té, co jsem jich na mobile.de viděl víc než Mondeí, ale fakt bych preferoval nákup v ČR.

Jinak naftu CHCE Pavel protože ho v ní celej život vozím a já mu jí vyvracet nehodlám - holt jsme v tomhle punktu starý struktury a Pavel sám očekává, že si auto bude sám udržovat třeba na dílně po práci, tzn. že bude kupovat díly, ale za práci platit nebude (SNAD)

10 letý auto do 200 je mimo realitu, ale živit 15 letý nafťák s 300+ ve velikosti Mondea, Superbu může za 2-3 roky stát ten rozdíl v ceně.

Byl jsem v podobný situaci, první práce, čas na první auto z peněz z brigád, vedlejšáků - hatchback, starší, co nejjednodušší benzín a i to stojí udržet na silnici nějaký peníze, když člověk chce, aby to vypadalo. A argument, že kluk se vozí celý život v naftě, to je jak s dědovou škodovkou, tátovou škodovkou...

Já to vidím v okruhu známých, "já bych do benzínu nešel, ten motor nic nenajede, sežere mě to na spotřebě" a pak najezdí do 10k za rok krátký trasy a začne to turbem apod. Ještě tomu nadchází kapitola o jen dolejvání nafty a vody do ostřikovačů, tedy v překladu: postupná destrukce vozidla.

Upraveno uživatelem Mireq306
Odesláno (upraveno)
před 30 minutami, Pe.Tr napsal:

ja ted neco placnu ? 

a co volba sdileneho tveho vozu ? nasetrene 50 ti da jako kredit linku za pouzivani a pripadne skody :D . 

usetris i park misto na letne , mmch na co uz potrebuje v praze auto ? :D ok neni moje vec :D . 

budes v tom mit bonus, se ti bude starat o auto , nauci se snim a bude te vozit ....

ja v tom placnuti vidim takovou usporu penez .... ;) 

No Pe. Tře - právě to, že nechci, aby auto, co nás stálo hafo peněz (ano, 5500 € je hromada peněz), bylo to, na kterým se bude Pavel učit a já pak třeba musel řešit spojku a spoustu dalších větších či menších problémů, mě vedlo k tomu, že mu raději 50 tKč půjčím a pak ať si už auto provozuje za své.

Až za rok / dva bude aspoň trochu vyježděnej může být, že třeba jedno auto půjde z domu (ale na férovku tomu moc nevěřím - jakmile čuchne ke svýmu, tak už ho těžko pustí)

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

@Hafity najede kilometry, odveze lidi i kramy, a motor bude potrebovat aspon nejakej olej, kterej aspon trochu maze, a benzin, obcas mozna svicky. A nebude to od samyho zacatku bezedna kasicka na penize.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...