ozzy56 Odesláno 3. březen 2024 Autor Odesláno 3. březen 2024 (upraveno) havarijko sjednávám jen na první rok, ale nemusím bo platím hotově, další roky riskuju jen s povinným ručením , zatím to vychází, zatím... mi se moc líbí co máš ty--3008 bych bral hned, i kdybych musel sáhnout více do kapsy, ale ty motory nepřekousnu, prostě nee edit: venku je nádherně, jedu zkontrolovat chatu Upraveno 3. březen 2024 uživatelem ozzy56 Péťa ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 3. březen 2024 Odesláno 3. březen 2024 (upraveno) Před hodinou, Vena garážmistr napsal: Gratulace. Jako jo chápu to jak to děláš jak sám říkáš starejma pixlama sem se najezdil za mlada a ještě víc jsem se pod nima válel aby jezdili tak když je možnost tak proč nejezdit novým autem dokud je to možné. I když trošilinku nevím jestli jsi neudělal chybu s tím automatem protože se obávám že v intervalu jak auta měníš už asi nebude šance pořídit auto s manuálem a nebo když tak s výrazným příplatkem oproti automatu. Někde jsem četl že to má souvislost s nějakým předpisem EU který mluví o zvyšování bezpečnosti provozu a že většina automobilek si z toho vyvodila že bude lepší manuální převodovky vyhodit nebo radikálně omezit v nabízených nových vozech. Mezi prvníma je v segmentu NA TATRA kdy tuším od 06/24 nejde objednat auto s manuální převodovkou a ty to přímo argumetujou tímhle předpisem v OA začíná Hyundai který zavřel v Nošovicích převodovkárnu kde se montovali manuály a přestavuje ji na baterkárnu sice bude dál nabízet manuály ale jen do aut obejdnaných do výroby a převodovky budou dodávané z jejich asijských provozů a další budou rychle následovat protože to nařízení má začínat tuším od 2026. Manuál v tomhle případě nemá vůbec žádnou výhodu, za příplatek už vůbec ne. Doba, kdy byly automaty problémové, ve zdejších končinách je téměř nikdo neuměl řešit a když už, tak za pekelně draho, a dostávaly se sem především jako orvané ojetiny, což poukázku na průšvih ještě zvyšovalo, je už dávno pryč. Když si to dnes pořídí nové, nežere to víc než s manuálem, nesype se to víc či dráž než s manuálem, nestojí to víc než s manuálem, tak co. Automat mi v tomhle případě naprosto dává smysl. Upraveno 3. březen 2024 uživatelem oddie Péťa ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 3. březen 2024 Odesláno 3. březen 2024 @oddie asi jsi to nepochopil úplně správně. Já to myslel tak že vím že @ozzy56 ve svém užívání už jednou automat měl ( v té 2008 ) a vím že toho auta se zbavil rychleji než obvykle nepamatuju si už co mu na tom vadilo. Jinak ano uznávám že dnešní automatické převodovky jsou na lepší technické úrovni než byli řekněme i před deseti lety a že ty dnešní moderní dokážou jezdit se srovnatelnou nebo i lepší spotřebou než manuální oproti těm co se používali před deseti a více lety taky že díky tomu jak se automaty rozšiřují tak je zvládá na slušné úrovni servisovat více firem než v minulosti. Osobně tedy zatím stále preferuju manuální převodovku v osobáku ale nejsem tak ortodoxní že když by přišla nabídka na auto a mělo to automat a byla to dobrá nabídka že bych to odmítl kvůli převodovce. Citovat
oddie Odesláno 3. březen 2024 Odesláno 3. březen 2024 To bych si tipnul, že bylo kvůli potenciálně problémovému motoru a ne kvůli automatu... Pe.Tr ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 3. březen 2024 Odesláno 3. březen 2024 @ozzy56Tak ať slouží k plné spokojenosti. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 3. březen 2024 Odesláno 3. březen 2024 (upraveno) Oddie - sorry, ale když čtu o cenách oprav automatických převodovek (např. slavný POWERSHIT ve Fordu, jehož oprava se pohybuje v rozmezí 80 - 100 tKč a kolem 200 000 km se prostě vysype, páč jsou tam nějaký plastový nesmysly co odejdou), tak jsem rád za manuál a automat nechci ani vidět. Pracovně jsem 4 roky s automatem MUSEL jezdit a že by mi něčím uchvátil, to teda opravdu nemohu říct Upraveno 3. březen 2024 uživatelem Medvěd Citovat
ozzy56 Odesláno 3. březen 2024 Autor Odesláno 3. březen 2024 (upraveno) P 2008 jsem dal okamžitě pryč, když jsem se dozvěděl, že se rozvoďák drolí a zacpe sítko oil čerpadla atd., zadruhé proto, že Aisin co v tom byl sice řadil super, ale neuměl ani v manuálním modu držet předem zvolenou rychlost, prostě si ,,plachtil'' kdy chtěl, no tak šel..., a Tucson byl v super akci, doplatil jsem 50 tisíc a bylo po problému teď jsem přijel z chaty, tu dvojspojku co je v micubiši jsem vyzkoušel z toho našeho kopce a jsem spokojen, v modu SPORT převodovka drží zvolenou rychlost, žádné plachtění, normálně brzdí motorem, prostě tak jak by to u automatu mělo být , v modu ECO plachtí, ale plachtění se dá vypnout na displeji a je pak vypnuté furt-- nemusí se potvrdit při každém startu..., @oddie má pravdu v tom, že dnes je jiná doba ohledně automatu, už to není takové strašidlo jako kdysi , navíc auto je nové a 5 let záruka, ty 3-4 roky to určitě vydrží a pak bůhví kde budu já a tohle auto Upraveno 1. srpen 2024 uživatelem ozzy56 Péťa ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 3. březen 2024 Odesláno 3. březen 2024 Ono se toho mění daleko víc, řada tzv "tradičních" automobilek produkuje jeden větší průšvih než druhý - nemusíme chodit daleko, zrovna PSA se podařil husarský kousek, mít průserovou alternativu jak benzínovou, tak dieselovou zároveň, že. Kdysi vysmívaní korejci válcují trh a "tradiční" výrobci jim kvalitou nesahají ani po kotníky, nelze nevidět třeba úspěchy Dacie... VW před 33 lety pobláznil svět TéDéÍčky poté, co ten přímovstřik nezvládl Fiat a VW mu tak veškerou slávu vyfoukl - aby ten samý VW o 15 let později připravil těm samým nafťákům pomalý odchod do důchodu, když se pustil - byť na začátku dost krvavě - do přímovstřikových benzínů. Dnes už tak ani nafťák dávno nedává smysl - moderní přímostřikový benzín jej předčí ve většině ohledů, pokud ho výrobce nepose.e tak jako to dokázalo PSA s THP. Občas člověk nestíhá ani kroutit hlavou, jak obrovsky se ten trh přesypal, jak některé formy žijí jen z podstaty a dávno zašlé slávy, pokud vůbec byla, a naopak jak se některé dříve opovrhované vyšvihly na solidní úroveň. Péťa, Charlie 1, Roman Bazi a 2 další ohodnotil 5 Citovat
ozzy56 Odesláno 4. březen 2024 Autor Odesláno 4. březen 2024 ještě hádanka --našel jsem v místě pro rezervu tohle, viz foto, co myslíte že to je ? Citovat
ozzy56 Odesláno 4. březen 2024 Autor Odesláno 4. březen 2024 je to tohle, jenom nevím, jestli je to bonus prodejce, nebo mi chtějí naznačit, že to tak strašně žere olej od novoty pavelu96, miroska, Milan+ a 1 další ohodnotil 4 Citovat
oddie Odesláno 4. březen 2024 Odesláno 4. březen 2024 No, 0W-20 byla ještě celkem nedávno konzistence spíš paliva, než oleje... Citovat
ozzy56 Odesláno 5. březen 2024 Autor Odesláno 5. březen 2024 (upraveno) včera přišel na prodejnu jakýsi COC list, na jehož základě dnes vyřídili SPZ a hned mi je nacvakli na auto , dostal jsem i servisní knížku a malý techničák..., COC list je v angličtině , ale ty technické věci zvládnu pochopit (u Tucsona tahle opičárna ještě nebyla), kdo jej viděl poprvé jako já, tak je to jako ,,velký techničák'', který si načtou na dopravce do počítačů a policista na cestě se tak přes NTB dostane k veškerým údajům o vašem autě, je tam o hodně více tech. údajů než v bývalém velkém techničáku, taky třeba velikost disků které můžu nahodit, včetně rozměrů pneu atd. Upraveno 5. březen 2024 uživatelem ozzy56 Citovat
Medvěd Odesláno 5. březen 2024 Odesláno 5. březen 2024 (upraveno) Servisní knížku? Já myslel, že se v papírové formě už před lety přestala do nových aut dávat..... Upraveno 5. březen 2024 uživatelem Medvěd Citovat
Pe.Tr Odesláno 5. březen 2024 Odesláno 5. březen 2024 slovy klasika J. Cimrmana.... Mitsubishi teprve zalívá sádrou šlápotu v květináči Citovat
ozzy56 Odesláno 6. březen 2024 Autor Odesláno 6. březen 2024 su ze staré školy, elektronické servisky a jiné moderní pikačoviny neccu Citovat
Ferry Odesláno 6. březen 2024 Odesláno 6. březen 2024 COCko uz je nejakej ten patek, ja ho mam treba k moji 206 z roku 2004 uz taky. Je v anglictine a nemcine, myslim. A jak rikas, je to takovej nas velkej technicak, na ty rozmery pneu a disku s alternativama je to supr. Citovat
ozzy56 Odesláno 11. březen 2024 Autor Odesláno 11. březen 2024 tohle auto jsem měl taky v merku, bo Jeep jsem nikdy neměl, velikostně odpovídá mým potřebám a taky se mi líbí, bohužel Stellantis a jeho 1.2 PT i v džípu... https://www.garaz.cz/clanek/testy-nova-auta-jeep-jak-ho-neznate-kompaktni-avenger-si-do-terenu-netroufa-ceskeho-zakaznika-by-ale-potesit-mohl-i-diky-cene-21012122#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=autoweb.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest250_box_sluzeb_nad_reklamu_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 11. březen 2024 Odesláno 11. březen 2024 Když menší Jeep tak asi Compass. Citovat
ozzy56 Odesláno 11. březen 2024 Autor Odesláno 11. březen 2024 právěže Avenger je o něco menší než Compass, navíc za solidní peníz teď v akci, bohužel s motorem co nechci, Compass je už cenově jinde... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.