Vena garážmistr Odesláno 5. prosinec 2025 Odesláno 5. prosinec 2025 No na Bannerky jsem už dlouho neslyšel nic dobrého. Chápu že v okamžiku kdy auto potřebuješ tak je takováhle situace zničující. Prodejci sice tvrdí že mají silnější desky a proto že jsou těžší a mají lepší výdrž ale fakt jsem na ně neslyšel nic dobrého. U nás montujeme EXIDE které máme vyzkoušené a řeknu ze stovky baterek se nevrátila ani jedna tak nelžu. Dříve jsem montoval Starline od AK protože záruka 3 roky tak jsem vždycky říkal hele když dávaj 3 roky záruku tak vydrží 6 let u našich v Hyundai kroutí 11 rok a to auto má roční nájezd když hodně 2500 km a všechno vysloveně cukačky na jednu jízdu celkem 30 km maximálně a při tom minimálně 4-6x startování. Příště bych zkusil nějakého " baterkáře " v okolí spousta těch kluků ví jak baterku nakonfigurovat i mimo značkovou diagnostiku. Charlie 607 ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 5. prosinec 2025 Odesláno 5. prosinec 2025 (upraveno) Tipl bych, že to udělají jako u mé 307 sw, kterou jsem kvůli nové vadné baterce rozsekal (také banner). Údajně byl v baterii při občasném pohybu chvilkový zkrat a proto mi vše kleklo. Dostal jsem novou baterku. Namontoval, jezdilo se, ale jak auto pár dní stálo, kaput,stejně jako tvůj range. Někdy stačila 1 noc, někdy pár dní. Po 3 vybití jsem se už dopálil a šel jim baterku vyreklamovat. Poslali ji do banneru, půjčili mi náhradní ať může auto jezdit (tou dobou už stálo na dvoře a čekalo ns prodej). Po měsíci mi baterku vrátili, že měla nízkou hladinu ekektrolytu, takže udělali desulfataci a mělo by to být OK. Tak uvidíme, snad mě bratr nebude proklínat. Jinak auto dobíjí, když se uspí, odběr je menší než 20mA, takže tam chyba nebude. Bohužel je to jak autodily. Kvalita strašně kolísá. Jednu dobu se doporučovaly rozvody SKF, pak stálý za prd, tak INA, ta pak měla kazový pumpy, tak Gates, tam zas začaly odcházet vodící kladky... Upraveno 5. prosinec 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
petrinza Odesláno 8. prosinec 2025 Autor Odesláno 8. prosinec 2025 Tak asi i originální baterie JLR jsou kšunty. Netuším, jaký výrobce jejich nálepky na svoje baterky lepí. Ve čtvrtek odpoledne baterka vyměněná, od pátečního odpoledne stálo auto v garáži a v sobotu večer už zase hlásilo slabou baterii. Změřil jsem jí, 12,08 V. V neděli večer měla 11,95 V, auto jsme zkušebně nastartovali, chytlo. Dneska ráno měla baterka 11,91 V. Dneska změřím baterku, až Šárka přijede z práce, ale myslím, že auto dobíjí, jak má, ale nějaký čas po jízdě prostě něco žere proud, něco se nevypne. . Po nějakém čase to ustane a dál už to klesá minimálně. Citovat
petrinza Odesláno 13. leden Autor Odesláno 13. leden Příští pátek nás čeká odjezd na cestu za Santa Clausem. Pan Beruška stojí od 17.prosince v servisu. I značková baterie se přes víkend vybila až na 9 V a nechytlo to ani přes kabely. Po dobití baterie auto dojelo do značkového servisu a ještě toho 17.12. tam zjistili, že chyba je v odporu na ventilátoru topení. Ventilátor běžel pořád. Jen tak lehce, nebylo nic ani slyšet, ale foukalo to. V servisu koukli do katalogu a upozornili mě, že ten díl nový stojí 19 tis. No, neprásklo to se mnou a nezbylo než s opravou souhlasit. Další komunikace se servisem proběhla 7.1. Originální díl je nedostupný v celé Evropě. Nabídli mi druhovýrobu za 1900,-, ale díl musí přijít z Německa, snad dneska. Včera ale se servisem mluvila Šárka a chlubili se, že vše je na dobré cestě a do čtrnácti dnů budou díl mít. Sbírám síly tam zavolat. Milan+, BubakGS a Péťa ohodnotil 3 Citovat
Milan+ Odesláno 13. leden Odesláno 13. leden Ať to vše dobře dopadne a v klidu pojedete. Ono to auto je pěkný,jen jsem se trošku podivoval,že jsi do něj šel, tady dva sousedi myslivci to mají taky a stále brečí jak do toho sypou. Ale jednomu to servisuje kluk a druhý má k autodopravě servis,tak to má doma za paušál. Péťa, Roman Bazi a Medvěd ohodnotil 3 Citovat
petrinza Odesláno 14. leden Autor Odesláno 14. leden Když to jede, je to prima svezení. A při našich cestách po Evropě/Africe/Asii se potkáváme s různými terénními komplikacemi, se kterými si to auto hravě poradí. Koupili jsme ho s natočenými 73 tis.km, čekal jsem, že jsou před námi max. rozvody, jinak běžné spotřební věci (oleje, filtry, destičky, kotouče), které máme skladem a za zaměstnanecké ceny. Že se tahle závada táhne, to bych přičetl mizerné práci značkového servisu. A mizerná práce servisu je výsledkem arogantní přezíravosti personálu. jejich názor je, že osm let staré auto už je leda tak zralé shodit ze skály a kdo s ním jezdí, je sociální případ. Normální člověk si u nich po 3 letech koupí nové auto. Včera jsem se technikovi nedovolal, ale mluvil jsem s jejich skladem dílů. Ten můj ještě nedorazil, měl by dneska. Ne do servisu, ale do skladu dodavatele. Do servisu dorazí tak za dva další pracovní dny. Takže naděje trvá. A ještě před odjezdem si chci nechat vyměnit palivový filtr, ale ne ve značkovém servisu. To by měl zvládnout garážista na naší vesnici za normální peníz. Dneska jsem si koupil booster. To je věc, která se v naší domácnosti bude hodit. Když třeba bude cécéčko dlouho stát, nebo ve staré Oktávce klekne baterie, nebo někde na dovolené jako powerbanka. Milan+, radim.1008 a BubakGS ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 14. leden Odesláno 14. leden podle mých zkušeností s takovým servisem a cenama dílů musí člověk počítat hned při koupi poměrně neobvyklé značky auta , nemyslím to zle, ale prostě Škoda to není..., tahle auta si musí udržovat čověk sám, nebo mít dost na banány... jinak názory servisů znám celkem dobře--nejraději by měnili olej a filtry Citovat
petrinza Odesláno 20. leden Autor Odesláno 20. leden A máme úterý. V pokoji doma je už připravená hromada zavazadel. Páteční odjezd se blíží, čtvrteční večer bude věnován tetrisu - jak všechno naložit. Na zimní dovolenou je objem zavazadel větší, než na stejně dlouhou letní. Mám objednaný nový palivový filtr do Evoqua a přibral jsem k tomu i pixlu Vifu do nafty. Zítra si to vyzvednu na pobočce. Zbývá už jen detail- jestli se pan Beruška vrátí ze servisu. Poslední informace je, že by pan Beruška měl být k vyzvednutí ve čtvrtek mezi 15:00 - 16:00. Možná o něco dříve. A jestli to tedy bylo tím odporem. Včera přišel odpor do servisu, ale bude nutné rozebrat přístrojovou desku a na tuto opravu je normováno 9 hodin práce. No, musím prý pochopit, že se do toho nemůžou pustit hned, mají tam nasmlouvanou i jinou práci. Jestli to nakonec klapne, čeká mě ještě jedna malá oprava. Mám doma připravené nové podložky pod SPZ, čistě černé. Před odjezdem je dám na auto - na cestě budeme jistě i fotit a filmovat, tak aby se někde neobjevily ty stávající podložky s reklamou značkového servisu Land Rover, to bych si tyhle nervy v budoucnosti často připomínal. Milan+, VojtouNerCZ, radim.1008 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Péťa Odesláno 20. leden Odesláno 20. leden @petrinza Držím pěsti a pověřím tím i širší rodinu, ať to dobře dopadne a pan Beruška je v pátek připravený vyjet radim.1008, pavelu96 a Milan+ ohodnotil 3 Citovat
petrinza Odesláno 20. leden Autor Odesláno 20. leden Plán B je služební Scala, souhlas firmy s použitím v zahraničí už jsem získal. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 20. leden Odesláno 20. leden Asi bych jel tím služebákem. Obávám se totiž, že servis se toho bude chtít konečně zbavit, tak aby to neodflákli... Budeš nějak řešit ty zbytečně koupené baterky ( třeba by mohli dát slevu na de/montáž té palubovky, ale nevěřím tomu) nebo změníš servis? Citovat
petrinza Odesláno 21. leden Autor Odesláno 21. leden Výběr auta není jednoduchý: - u služebního jsou nižší náklady pro uživatele-řidiče, jen benzín. Ale je to auto na operák, s povoleným ročním nájezdem, z něhož bych na začátku února měl třetinu odjetou. - u pojištění služebního auta je rozhodujícím kritériem cena, pan Beruška má pojistku nastavenou tak, aby pokryla maximum rizik. - obě auta mají nové zimní obutí, v podmínkách severu bude hendikepem, že bez hrotů. Je tam větší riziko sklouznutí mimo ideální stopu a v takovém případě se bude víc hodit pohon všech čtyřech. Jestli opravu odflákli, snad poznám hned - nebude foukat ventilátor, nebo bude foukat pořád. Taky počítám, že zase bude všechno nastaveno v mílích - to si ohlídáme. Včera jsem jim odpočet zbytečně koupené baterie připomínal - prý s tím počítají. Půjde o tu Bannerku, ta se jim vrátila z reklamace nová, takže je použitelná pro další prodej. A jak s tímhle servisem do budoucna.. Na výměnu oleje, destiček, přezutí chodíme jinam, i rozvody jsme dělali jinde. Vzduchový filtr si měním sám. Tady v tom značkovém jsme byli v létě se škodní událostí, to jsem preferoval při opravě originální díly a platila to pojišťovna. Máme ten servis oba cestou do práce, je to tak do pěti minut cesty ode mě z práce, lakovnu mají dokonce v protější hale, takže v létě při opravě té škodní události jsem na pana Berušku viděl z kanceláře. A to současné martyrium začalo vybitou baterií, potřebovali jsme nutně to auto v provozu, bylo to nejrychlejší a nejjednodušší řešení. Sice za vyšší cenu, ale jak často se baterka mění. A pak už z toho vlaku nešlo vystoupit - kvůli uplatnění záruky na baterii, vylučování různých možností při stanovení diagnózy. Takže bude záležet na tom, co bude potřeba. BubakGS, Milan+, VojtouNerCZ a 1 další ohodnotil 4 Citovat
petrinza Odesláno 22. leden Autor Odesláno 22. leden Včera jsme dostali zprávu, že pan Beruška je ready, jen by ještě do dnešního poledne sledovali, jestli odstranili tu správnou závadu. V poledne si ho Šárka vyzvedla, Fakturu ponížili o první výměnu baterie Banner, včetně práce. Šárka vyrazila k domovu, ale otočila se na prvním kružáku zpět, že tam něco rachtá. No, divili se, před tím auto projížděli a nic v něm nerachtalo. Muselo se to prý Šárce přihodit cestou. Zřejmě odešlo hydraulické napínání rozvodového řetězu.. Trajekt už je přebukovaný na SPZ služební Scaly.. Citovat
Medvěd Odesláno 22. leden Odesláno 22. leden Asi bych se neudržel a v servisu bych křičel a možná i řval. Sice bych asi ničemu nepomohl, ale aspoň bych si uvolnil ventilek, abych nevybuchl jak Papiňák. Citovat
Milan+ Odesláno 22. leden Odesláno 22. leden @Medvěd Řvát můžeš jak chceš, ale musíš mít pro to řádné argumenty. Tohle se stát na cestě může. Citovat
radim.1008 Odesláno 22. leden Odesláno 22. leden (upraveno) To byla nebo je známka, že pan Beruška nebyl na cestu adekvátně připraven a tak tímto předešel problému na dlouhé cestě. Teď vážně, stát se to může, pravděpodobnost je mizivá, jistě to nakrkne a místo užité dovolené budete myslet na to, kolik pan Beruška spolkne dalších peněz. Ať Vás Scala zdárně doveze za Santou a zpět a není vysloveně nutnost pohonu 4x4. Upraveno 22. leden uživatelem radim.1008 Péťa ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 22. leden Odesláno 22. leden Ano, stát se může cokoli Viz. příhoda od kamaráda, kterej onehdá měl v pátek po obědě vyměnit olej na zákaznickým autě a když ho navážel na dílnu, tak autu praskl rozvoďák. Zákazník byl taky smutnej, ale když nebyl schopnej ani říct kdy a jestli se vůbec někdy se rozvoďák na autě měnil, bylo vše pochopitelnější Citovat
petrinza Odesláno 22. leden Autor Odesláno 22. leden Díky za podporu. Vypadá to, že pan Beruška dostane zajímavou slevu na nové rozvody. Scala je naložená a připravená. Když jsme jeli za Santou s prvním vnoučetem, byli jsme už s Freelanderem ve stejné fázi, tedy naloženo a připraveno, a při výjezdu z garáže na cestu kleknul alternátor. Řetězy, které jsem si tehdy koupil, pasují i na pana Berušku. Moc pěkné, nikdy nepoužité. Na Scalu nepasují. A už mě nenapadá, co by ještě mohlo na panu Beruškovi kleknout před příští cestou. Tak snad příští jeho výlet bude stát za to. No,na našem fleetu mě za ty najeté kilometry moc nepochválí, ale zkusím firmě udělat nějakou reklamu, snad pozitivní.. Milan+ a Péťa ohodnotil 2 Citovat
petrinza Odesláno 23. leden Autor Odesláno 23. leden Já to nechám tady, i když pan Beruška je v servisu a jedeme něčím jiným. První etapa byla druhá nejdelší z celé akce, dnes najeto 844 km, chystáme se na spaní v Lomže. Vnučka (4 roky) celou cestu pusu nezavřela a vyžadovala interakci. Opustili jsme klasické postupy se střídáním a Šárka se celou dobu věnovala malé a já řízení. Celý den pod nulou, od Warszawy -6 st.a lehké sněžení. Medvěd a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.