Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Samozřejmě, že je tam spousta otázek k prdu, ale i ta teorie je důležitá.. berte to tak:

Při výjezdu z obytné zóny, dávám přednost všem.., (stejně jako z parkoviště), ale na parkovišti a uvnitř zóny platí přednost zprava, pokud není dáno jinak...

Tohle pravidlo zná sotva třetina lidí... 🙈

Nebo komu dávám přednost...? Na tohle znamení... ? (To ví tak sotva 5٪)

00368684.jpeg.jpg

výsledek nevědomosti je problém na silnici, nečekaná reakce a ťukanec.. paralizuje to křižovatku atd atd....

Odesláno

Všechno je o lidech. A o tom že dnes za volantem dělají x dalších věcí místo toho aby se věnovali řízení aspoň na 90% sám nejsem jiný a když někam jedu tak telefonuju (mám HF) řeším spousty věcí okolo ale jak píšu snažím se věnovat tomu co se kolem mě děje. V r. 1998 když jsem jezdil na SÚS tak se zcela běžně údržba středového pásu tehdy R10 dělala za provozu bez uzavírání levého pruhu maximálně jsme měli postavené omezení rychlosti na 80km/h pokud se sekala tráva tak jsem jel s trambusem v levém pruhu v protisměru protože v té době nebyli sekačky které uměly pracovat na obě strany na čumáku jsem měl malou světelnou šipku a jedničkou na malinko zvýšený volnoběh sem se hrnul a kluci s traktorama za mnou a opět jen značky omezující na 80 km/h ale bylo daný že já v trambusu musím sledovat provoz a hlídat ty kluky protože oni se věnovali sečení takže já nesměl uhnout pak další rok už jsme měli velkou šipku na přívěsu takže jsme ji před sebou tlačili traktorem což bylo lepší přeci jen bylo při případném kontaktu víc materiálu k destrukci. Když jsme dělali v odstavném pruhu tak jsme ani značky nedávali. Dneska to nejde protože lidi jezdí jako hovada. Je fakt že dík tomu jak se dříve dělalo nebylo tolik omezení na těch silnicích a nebo se dělali plovoucí omezení ale nemuselo se kvůli práci na 500 metrech zabírat 6 km dálnice. 

Odesláno

@Vena garážmistr je zajímavý, že v Německu to za provozu pořád jde. Jen prostě omezí dočasně rychlost a není to problém. Žádný plný uzavření, jen plovoucí... Ale to je o tom, že u nás se jezdí bezohledně ( schválně neříkám Češi, protože tady jezdí jak hovada všichni)... Holt když PČR umí jen tupě měřit rychlost a na nic víc se nezmůže...

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Dnes jsem si prožil očistec jménem D1 od Slavkova po Jihlavu :blicismajlik

Přes Brno se jede průměrně kolem 50ky se zastávkami na varovných - nikde se nic neděje, žádné nehody - jen se prostě čumí na to, že kolem je Brno :roll

Dál jedou všichni primárně v levém pruhu maximálně 110. Když se přejíždí kamion tak trubky co výjimečně jedou v pravém hodí blinkr (to znamená, že má přednost) a nasype to ve 100 do té souvislé kolony a jede se 95:bacha

U Jihlavy jsem byl rád, že jsem sjel a mohl svištět 100 mimo obce. 

Je vidět, že Češi absolutně neumí jezdit po dálnici...

Odesláno

@Péťa a co ma clovek delat, kdyz se levym tahne kolona devadesatkou a pravej pruh je prazdnej ... mam v tom pravym zabrzdit na uroven leveho? Nebo se mam zaradit doleva a tupe jak ovce cekat, jestli se milostive uhnou?

Na D11 je to totiz naprosty standard, ze v pravym je 2 kilometry prazdna dira a vscihni sneci v levym "protoze vsichni prece predjizdej ten kamion daleko vpredu"

Odesláno

"co má člověk dělat" to je právě ta otázka.. Ať uděláš cokoli, je to vlastně vždycky špatně :)  Teda jediná správná možnost je jet v pravém a nechat se předjíždět, ale do levého tě nikdo dobrovolně nepustí a vynucovat si to, to je mega prasárna.. Protože když tuhle kolonu dojedeš a seš v tom levém, z hlediska zákona nesmíš přejet do pravého a předjet je. A když už  to dojedeš v pravém a dojedeš někam vpřed, nikdo tě nepustí protože jsi pro ně "předbíhač" a schválně tě zavřou.. 

Tohle téma je prostě na pendrek, nidky se všichni neshodnou co je nejlepší.. Dřív jsem se snažil řadit v těchto situacích do pravého, tak jak zákon káže a pak se zařadit až před překážkou. Výsledek? Jakmile jsem se zařadil do pravého, auto zamnou najelo vedle mě a já pak dlouho čekal až mě někdo milostivě pustí zpět abych toho pomalejšího mohl přejdet - nejsem jako většina těch střelců, co se prostě nacpe do bezpečného rozestupu někoho jiného a donutí pak celou tu kolonu zabrzdit...

Teď si holt jedu v tom levém jak ovce, ale jsem v klidu a nemusím řešit naschvály ostatních ;) Protože je to nejrychlejší a nejbezpečnější zároveň. A je mi fuk co si o mě jiní myslí.. Každopádně je znát že kolem nás to funguje, tam se ani nestane že by byla kolona jen v levém a pravý prázdný. A když dá člověk blinkr, tak nejpozději druhé auto dá nohu z plynu a pustí, žádné naschály

Odesláno

Rikic - mám to podobně, i když OBČAS mi taky "bouchnou saze" a podjedu to pravým, ale to musím vědět, že tak "udělám" aspoň 10 aut naráz = v pravém není auto kam až dohlédnu

Odesláno

Hele když vidím že vpředu je volno a je to pár aut které bych vzal a nedonutil je svým zařazením vpředu brzdit tak to taky dělám, záleží prostě na přehlednosti situace. Ale pokud je to ta klasická kolona, kde je každých 100 metrů kamion, tak prostě jedu v levém a čekám až se to "rozpustí" 

Odesláno

Dnes jsem jel 450km přes Polsko - cca 300 po dálnici a až na pár vymletejch Helmutů co prostě jedou v levém z principu a prostě neuhnou, jeden polský sjetý kokůtek v malém náklaďáčku co letí 90 nalepený na kamionu a když se k němu ve 130 na tempomat přiblížíš, tak (většinou bez blinkru) skočí do levého a v 95 předjíždí byla cesta úplně na pohodu. Na dálnici rychlost omezená mezi 120 - 140 (jak kde) - všichni jedou +10 a naprosto plynulé předjíždění a řazení z5 do pravého :super

Odesláno
V 24. 7. 2023 at 13:54, Medvěd napsal:

ale to musím vědět, že tak "udělám" aspoň 10 aut naráz = v pravém není auto kam až dohlédnu

jo, tak delat to kvuli jednomu autu nebo pri kamionech co 100m to nema cenu. Ale udelat 20-30 aut na zatah a presto se v klidu vradit zpatky doleva, to je proste demence tech vlevo

Odesláno (upraveno)

hlavně, že se dostanu aspoň před jedno auto, vybrzdím kamion, udělám myšku, čára není zeď, když je volno v odstavném, tak klidně i tudy, prostě být co nejvíc vpředu 🙈😂

edit: ironie 😉

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

Často se mi opravdu stává, že se dostanu dopředu a pak si užívám i několik km relativně volně dálnice - než zase dojedu "špuntaře" a jsem nucen se buď zase za nima táhnout a přistoupit na jejich hru nebo prostě využít pravý pruh k rychlejšímu přesunu vpřed.

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno
před 14 hodinami, ozzy56 napsal:

když je volno v odstavném, tak klidně i tudy, prostě být co nejvíc vpředu 🙈😂

edit: ironie 😉

jednou sem takhle jel do hradce - bohuzel podminka byla zvladnout cestu za urcity cas a zpozdeni nepripadalo v uvahu

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...