ChouLu Odesláno 26. prosinec 2025 Odesláno 26. prosinec 2025 Koncern má jiný způsob měření a především si ukládá právě data co Pe.Tr vygeneroval výše.. Tohle PSA nedělá.. ten prostě měří aktuální odpor a napětí baterie.. z toho vyvozuje všechny potřebné parametry pro chod vozu.. Pro S&S mu stačí nabito nad 73% a víc neřeší.. xSilver ohodnotil 1 Citovat
MJSytic Odesláno 26. prosinec 2025 Odesláno 26. prosinec 2025 OK, ale tím pádem mu stačí říct, máš novou baterku a hotovo. Když se teda dá stejná A jestli to tak je, tak jim ty auta stav baterky jen odhadují dle nějakých výpočtů, což je dost nepraktický Citovat
ChouLu Odesláno 26. prosinec 2025 Odesláno 26. prosinec 2025 stejně jako opotřebení fapu a množství eolysu u francouze Každej musí mít nějaké *neumím psát slušně*ítko. A ještě nesmím zapomenout na vypočet opotřebení řemene příslušenství u 2.0BHDi to je taky super, když to někdo nevynuluje při výměně.. a pak za jízdy závada altíku, stop atd.. a on jen došel časovač xSilver, MJSytic, Dave_k a 1 další ohodnotil 4 Citovat
sampon Odesláno 26. prosinec 2025 Odesláno 26. prosinec 2025 @ChouLus tím řemenem jsem to zažil. Taky jsem to tady řešil, myslím, že s tebou . FAP jsem v diagnostice videl taky, mám 180tis. Ale to je jiné vlákno až se ozve, budu ho řešit. Prostě vyměním baterii, zkontroluje se jednotka přes diagnostiku a uvidíme. Citovat
Pe.Tr Odesláno 26. prosinec 2025 Odesláno 26. prosinec 2025 se nesmejte W211 mercedes pred face se systemem SBC má zase limit počtu sešlápnutí brzdověho pedálu. 300 000x a pak se zablokuje jednotka a mel bys ji vymenit za novou, skoro sto tisic penez . Citovat
sampon Odesláno 26. prosinec 2025 Odesláno 26. prosinec 2025 Docela dobrý počtení. https://www.bannerbatterien.com/cz/Znalosti/7-HOW-TO-Potřebujete-bez-BEM-kódu Děkuji za rady všem. martg, Pe.Tr a Akoc ohodnotil 3 Citovat
martg Odesláno 29. prosinec 2025 Odesláno 29. prosinec 2025 (upraveno) Ahojte, jestli jsem to pochopil dobře. Tak na mém postarším hloupějším vozítku netřeba nic řešit při výměně aku? Expert Teepee 2.0 HDi r.v.2013 ... Upraveno 29. prosinec 2025 uživatelem martg Doplnění vozidla Citovat
MJSytic Odesláno 29. prosinec 2025 Odesláno 29. prosinec 2025 Pokud tam dáš stejnou, která tam z výroby patří, tak není třeba nic řešit. martg ohodnotil 1 Citovat
sampon Odesláno 30. prosinec 2025 Odesláno 30. prosinec 2025 Výměna baterie kus za kus. Stejné parametry, žádná chyba. Když pominu super obchod Al.a.cz, který mi poslal mrtvou a přepravou zničenou baterii. Teď je tam z prodejny a vše funguje jak má. Dík kluci MJSytic ohodnotil 1 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 30. prosinec 2025 Odesláno 30. prosinec 2025 ono kupovat baterii u mimozemstana je stejne ulitle jako ji kupovat v obchode s rohlikama Milan+, sampon, martg a 3 další ohodnotil 6 Citovat
martg Odesláno 30. prosinec 2025 Odesláno 30. prosinec 2025 Ja se přiznám že veškeré akumulátory nejen do auta nakupuji zde https://www.battery-import.cz/ Ceny nejsou nejnižší ale je na ně spoleh... OK406, Milan+, Pe.Tr a 1 další ohodnotil 4 Citovat
sampon Odesláno 30. prosinec 2025 Odesláno 30. prosinec 2025 @martgcena je stejná co jsem nakonec koupil i já. Spíše nechápu to zacházení. Když pominu to, že konektor vypadá jako již montovaný. Po napojení na nabíječku mi to ukázalo hned Safe mode. Citovat
sampon Odesláno 3. leden Odesláno 3. leden (upraveno) Ještě bych se rád doptal. Po výměně baterie auto startuje, vše funguje, ale většinou až na podruhé. Většinou ráno. Seslapnu pedál brzdy, zmáčknu tlačítko start, cvakne relé a nic. Jednou se stalo, že to jako by buflo a nic. Napodruhé už většinou v pohodě. Pojistkovou jednotku jsem měnil loni. Příznaky byly stejný. Ještě mě napadá startér, ale nevím no. Odpoledne ti napichnu na diagnostiku, tak uvidíme, jestli něco napíše. EDIT: Dneska už se tomu vůbec nechtělo. Projel jsem to diagnostikou a předpokládám, že mi odešlo buď startovací relé nebo startér. Po smazání chyby nastartuji, pak se chyba znovu zapíše a nic. Upraveno 3. leden uživatelem sampon diag Citovat
ozzy56 Odesláno 3. leden Odesláno 3. leden mám jiné auto, ale taky z Francie --dělá mi taky a od novoty, ale vyjímečně..., kašlu na to Citovat
sampon Odesláno 3. leden Odesláno 3. leden @ozzy56 od novoty by mě to asi štvalo. Já už mám "veterána" a říkám mu pokladnička. Pořád do něj sypu peníze. Citovat
ozzy56 Odesláno 3. leden Odesláno 3. leden dělá to opravdu vyjímečně, záruku mám 8 let, tak až se to pose.re... Citovat
hanz.1 Odesláno 27. leden Odesláno 27. leden Teď jsem byl také nucen vyměnit baterii v Travelleru, po bezmála 7 letech, což je na dnešní poměry inteligentního dobíjení asi ok. S autem se nejezdí pravidelně, takže bylo nějakou dobu v garáži úplně bez šťávy a po výměně za novou se rozsvítil klíč (Servis). Mělo to souvislost se ztrátou paměti intervalu výměny oleje, po resetu klíč zmizel. Ještě jsem připojil diagnostiku, abych smazal chybové kódy, bylo jich celkem 16, ale dva z nich se nedaří smazat. Konkrétně to je U2FFF:00 a B2ED3:00, nebo B1003:00, nevím, jaký z těch dvou se mi podařilo smazat. Na palubce nic nesvítí, auto normálně startuje, nic neříká, tak má mě to nějak znepokojovat? Díky. Citovat
Pitroch Odesláno 22. únor Odesláno 22. únor Ahoj. Po 5ti letech provedena vymena za novou VARTA Blue Dynamic EFB 70Ah, 12V, N70. Opravdu je vymena celkem pakarna. U firmy, kde jsem zakoupil, nabizeji i vymenu baterie na miste, ovsem s vyjimkou tohoto vozu (a jinych), kvuli jeji narocnosti. Jde navic o sundani krytu sani vzduchu a el. rozvodnice pred bateriii, aby se vubec zpristupnila upinaci lista/patka pred ni. Menil jsem za novou stejnych parametru, nebyl zadny problem s chybovymi kody, nebylo treba zadne kodovani. Planoval jsem behem odpojeni pouzit zalozni zdroj, ale nakonec bez nej. Jedine, co se smazalo byl aktualni cas, ktery se behem minuty po nastartovani sam zaktualizoval (asi pres pripojeny telefon prerpokladam). Zhruba postup: Nejdrive lista nad baterii (3) - odsroubovat sroub - hvezdicka, na prave strane. Na leve strane je maly kolik a sroub, ktery oddeluje vodorovnou cast od svisle, kde je ECU jednotka. Leva cast se ani nemusi totalne rozebrat, horni lista se da se naklonit behem vyndavani... Potom je potreba odsroubovat upinaci listu/patku pred baterii pomoci dvou sroubu. Jeden je pristupny, ovsem kvuli druhemu je potreba pred tim vyndat el. rozvodnici (2) pred baterii a aby se vyndala rozvodnice, je potreba vyndat vrchni cast vzduchoveho filtru (3). Odpojit minus pol a pak plus a vyndat baterii. Protoze je baterie docela tezka a je hluboko a daleko, ma s ni jeden co delat. Je fajn to provadet ve dvou. Jeden zapasi s baterkou a druhy pritahne el. rozvodnici dopredu k filtru, aby bylo dost mista pro manipulaci. Checklist ------------- Příprava: Zaparkuj, vypni motor, zatáhni ruční brzdu a otevři kapotu. Uspání jednotek: Vytáhni klíček ze zapalování (nebo ho dej dál od auta u bezklíčového ovládání), zavři všechny dveře a kufr. Čekej 10–15 minut (v autě nesmí nic svítit ani bzučet).Jen malý detail pro klid duše: u aut platformy PSA (Proace) poznáš, že se auto "uspalo" podle toho, že zhasne podsvícení tlačítka výstražných blinkrů nebo displej mezi budíky. Pak už můžeš bezpečně operovat. Záložní napájení: Připoj nabitý NOCO Booster na pomocné startovací body (nebo přímo na svorky baterie), aby auto neztratilo napětí. Zpřístupnění baterie: Vzduchový filtr, el.rozvodnice, horni lišta.V mrazu na plasty nespěchej. Odpojení STARÉ baterie: Povol a sundej MÍNUS. Pozor na IBS senzor na svorce – žádné násilí. Povol a sundej PLUS pól (červený). Uvolnění baterie: vyšroubuj fixační lištu/patku u základny baterie. Výměna: Vyndej starou baterii a vlož novou Vartu N70. Ujisti se, že sedí pevně v prolisu. Upevnění: Zašroubuj zpět fixační patku. Baterie se nesmí hýbat. Zpětná montáž el.rozvodnice, vzduchový filtr. Horní lišta. Zapojení NOVÉ baterie: Nasaď a utáhni PLUS pól (červený). Nasaď a utáhni MÍNUS pól. Dokončení: Odpoj NOCO Booster. První start: Otevři dveře, zapni zapalování, počkej 5 vteřin a nastartuj. Pokud jsi použil booster, nemělo by svítit nic navíc. Tuto jsem koupil: https://www.battery-import.cz/blue-dynamic-efb-varta-pro-osobni-vozy/autobaterie-varta-blue-dynamic-efb-70ah--12v--n70/ Zdrar Petr xSilver, mata100, Pepito a 1 další ohodnotil 4 Citovat
davidse Odesláno 22. únor Odesláno 22. únor Vem Exite, mají asi o 25% rychlejší dobijení OK406 ohodnotil 1 Citovat
xSilver Odesláno Pondělí v 12:34 Odesláno Pondělí v 12:34 @Pitroch super popis. Stara Varta po 6ti letech odesla do plne elektrifikovaneho nebe a AVCar mi tam dal jinou, v servisu pry pred montazi plne dobitou a otestovanou baterku za kterou drzi zaruku. Ano, stalo me to cca 1000 kacek za praci, a shaneni baterky etc. ale za jeden den vyreseno a ja se s tim nemusel morit na ulici. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.