Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Aha, tak to potom je jiná... :roll

Stalo se mi něco podobného. Chtěl jsem jet do Olympie u Brna a nepozorností jsem přejel sjezd z dálnice. Ani na chvíli mě nenapadlo že bych couval nebo se otáčel. Tak jsem si trochu víc zajel. :D :papa

IMG_20230228_124455.jpg

Upraveno uživatelem Pepito
Odesláno

@Pepito Ale on predsa nejazdil v protismere. Až pred tou tabuľou do BA, keď ju mal pred nosom, tak mu docvaklo, že ide nesprávnym smerom a začal sa na diaľnici otáčať do protismeru. Logika, na rozdiel od zdravého rozumu, mu totiž fungovala - keď teraz smerujem do BA, tak logicky, keď sa otočím, pôjdem do Košíc. :myslim Pletie ťa, že väčšinou autá už z nesprávne zvoleného jednosmerového privádzača vojdú na diaľnicu do protismeru.

Predpokladám, že mnohým z nás sa stalo, že sme sa dostali na diaľnicu do opačného smeru, ako sme chceli. Niektoré diaľničné privádzače sú tak trocha neprehľadné, hlavne potme. Naposledy som tak pri Stupave, namiesto smeru domov do BA, vošiel do opačného smeru na Malacky. Ale ani vo sne by ma nenapadlo sa otáčať. Za nadávania si do blbcov som prešiel 9 km k ďalšiemu exitu.

Odesláno

Jako to se stane, ze najedes na spatnej smer. Me se to stalo v nemecku na nejakym velkym krizeni, v noci, za dste... holt jsme se projeli tam a zpet. O nic nejde... ale fakt by me nenapadlo se otacet do protismeru... 

Odesláno

Taky se mi to stalo. V Itálii. Další sjezd byl zavřenej, musel jsem ještě o jeden dál. Celkem dvacet kilometrů tam a dvacet zpátky. Mýto za 40 km.  

Odesláno

já myslím, že se to stalo každému, že najel na blbý směr, i ten nápad okamžitě se otočit se v hlavě objeví 🙈😂, jednou jsem vjel v noci do Štýrského Hradce málem do centra, tak jsem se vymluvil, že potřebuju natankovat 🙈, přece nepřiznám, že jsem blbě odbočil :cool:😂

Odesláno

Skutočné zákernosti sú na niektorých križovatkách v USA. Asi pred 25 rokmi som sa v Atlante dostal do problémov na križovatke v tvare T. GPS navigácie ešte neexistovali a podľa mapy som na podobnej križovatke, ako je na street view fotke, potreboval odbočiť vpravo. Mal som zelenú, tak som vpravo hneď odbočil. Bola to však jednosmerná 4-prúdová ulica a oproti mne vo všetkých pruhoch z ďalšej svetelnej križovatky vyrazili autá. A teda hodne na mňa blikali. Našťastie po mojej strane boli domy, k jednému som okamžite odbočil. Ako vidno na fotke, pred či v križovatke nie je žiadna značka (ako sme zvyknutí v Európe) ani vodorovná ani zvislá, že sa nesmie odbočiť vpravo, lebo ulica je jednosmerná. Semafory takisto nemajú šípku vľavo. Len vzadu v križovatke je nenápadná tabuľka ONE WAY so šípkou.

Takže aj ja som si zajazdil v protismere. Ak by sa niečo stalo, doteraz sedím v americkej base.:bacha

2115821843_obrzok.thumb.png.d7a7e73134a88ab9cc2b447f233ba903.png

• O 4 týdny později...
Odesláno

Tak před chvílí při cestě do zaměstnání jsem potkal u Mostu pod Hněvínem v protisměru jedoucí Land Rover Discovery.... :roker  Řidič ale o tom musel vědět, protože se sunul krokem těsně u svodidel a blikal varovnýma....

Bylo to mé druhé setkání s tímto "jevem", poprvé na mně vyhoukla starší dáma ve starém Mondeu v apartním kloboučku.... :mrk  Ale to už je delší dobu....

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Já to tvrdím pořád že je to málo ty prohlídky u obvodního felčara. Že by mělo bejt povinný na tu prohlídku jít s výpisem od obvoďáka ke speciálnímu nebo nezávislímu doktoru. Protože pokud nemá soudnost obvoďák tak ten druhej ji mít ani nemusí ale protože toho daného člověka vidí poprvé podruhé v životě tak ho neovlivní simpatie k tomu danému člověku.

Na druhou stranu kdo má rodiče ve vyšším věku a oni bydlí někde na vsi kde je jak bylo někde výše psáno jen hospoda a někde ani ta ne tak je rád že i když podvědomě ví že rodič řidič by měl být v řízení nějak omezen že ho ten obvoďák neomezí zbytečně. Protože co si budeme já to vidím u nás tatík pokud jede s máti tak to je ještě ucházející protože máti je dobrý mitfára a křižovatky a změny narozdíl od něj registruje. Bohužel máti přestala řídit před xx lety a dneska už se necítí aby sama řídila ale když řídila tak jezdila i Š 1203 na poště, pokud má tatík řídit sám tak ješte se dá když potřebuju převézt auto tak že jede za mnou ale aby jel sám někam dál než vedle do Úval tak to už si netroufá. A já jsem rád za to že jsou schopný jezdit aspoň takhle protože to je 2-4x do měsíce doktor 1-2x týdně nákup a i když jsme 4 děti tak bohužel tohle všechno ježdění po doktorech a nákupech by bylo na mě neb jedna ségra neřídí druhá  řídí ale žádná velká pilotka to není a jezdí jen kde to zná a brácha je věčně v práci a navíc v jejich očích já bydlím hned vedle rodičů tak přece oni nepojedou xx km aby staroušky odvezli na nákup nebo k doktoru.  Takže já osobně se děsím okamžiku kdy tatíkoj to potvrzení bude odebráno. 

Odesláno

Ja zase doufam, ze moji babi ho seberou co nejdriv. Ridi mizerne, uz dlouhy roky. K tomu naprd vidi a reakci doba se pocita mozna na roky. Navic vubec netusi, jak se v provozu chovat...  a argument "ze jezdi jen na nakup" je na zabiti. Pri parkovani klidne ocese vse okolo a ani si toho nevsimne... Natoz za jizdy. Ze se nekde zmenila prednost? Nezajima... Ze ten semafor je uplne pro jinej smer? No a? Byla na nem zelena... 

Odesláno

no a bude hůř, bo po 80. budou řídit i profiřidiči autobusů, kamiňonů , kombajnisti a traktoristi a piloti 😂--není lidí, tak prý vláda bude přemlouvat staroušky 😂, a možná nebude muset přemlovat, když budou mít důchod tak na léky a telefon...🙈😂🤠, nebo že by si teď před důchodem našetřili ???   a z čeho ???😯😂

• O 5 měsíců později...
Odesláno

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-hazard-na-dalnici-d35-na-pardubicku-seniorka-jela-deset-kilometru-v-protismeru-40450395

Zase tupa duchna v protismeru, Ty vole, jak tohle muze nekdo pricetnej vubec udelat? Kde to ma mozek? Prej "najela d oprotismeru omylem", pritom na kamere naprosto cilene a umyslne otocka pres pruhy... sileny. SNad uz si nikdy, nikdy za volant nesedne. Krava nebezpecna...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...