Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

1- Mějte na paměti zásadu pěti let ( nechat zkontrolovat servisem)

2- Deset let je maximum

3- Vhodná péče prodlouží životnost vašich pneumatik ( geometrie + správné dofoukání)

obrazek.png.98bc63dbb877d3f3be1992a608008323.png

Upraveno uživatelem davidse
Odesláno

V Ostravě je jeden pneuservis kde jsem dělal geo a pozoroval pána za pultem. Za tu půl hodinu tam bylo asi 5 zákazníků, z toho 3 takové co mají auto fakt jen na ježdění. A prodejce říkal že zimní pneumatika může být stará max 2 roky a vzorek nesmí být pod 6mm jinak se zabijou. No a prodal 2 sady nových gum :D

Odesláno

Fakt je ten, že dcerka měla na 2008 letní Dunlop asi z výroby, takže 3 roky, vzorek mají 4mm a jsou strašně tvrdé. Stačí trochy vody a na silnici je problém. Teď jsme to dali na funglovky zimní bačkůrky a auto najednou i na mokru drží jak přibité.

Na 207 má Savy staré 6 let, vzorek 3,5 mm a mokro jim nečiní nejmenší problém.

Podle mě nemá vliv nejen stáří pneu, ale i výrobce. Jednomu holt tvrdnou rychleji než druhému. A právě s Dunlopy  mám podobné zkušenosti i na mé 308. Prvních pár let v pohodě a pak velice rychle ztvrdly a mokrá dálnice se stávala pastí i když vzorku bylo stále dost. Proto se už letos na auto nevracely.

Odesláno

jj, k tomu se přidám, já jsem mě stejný pocit ve čtvrté sezoně na GY. Ztvrdly, byly hlučné a klouzaly. A na Michehlinech se mi to stalo na začátku 6 tý sezony, potřeboval jsem na nich jen přejet z chalupy, vzorek měly, ale vůbec se mi jejich chování nelíbilo. Ale byly pouze na převoz, hned šly na plánovanou výměnu.

Odesláno

nedělejte z toho kovbojku, já půl života jezdil bez zimních, bo tehdá neexistovaly :aut, zato byly zimy jako z Ladových obrázků a taky se muselo jezdit, to nemluvím o tom, co roboty dalo tenkrát vůbec auto zpojízdnit, možná to bylo o tom nemít v hlavě na.ráno :roker--dnes jsou lidi zblblí z reklam, jedou na sněhu jako by bylo léto a pak se diví 😯 vždyť jsem měl ty nejlepší gumy v testech 😂, poslední zimu jsem objel na letních, poslední úsek v horách dojel až před chatu (jsou tam i takoví, co nevyjedou s 4x4 za milion)

Odesláno

No jo, zimy ale byly, že kdo nemusel, nejel. Když jsi tehdy zůstal někde viset, tak si čekal hoďku i dvě, než někdo pojede kolem (obvykle to byl autobus) ten jen zařval z okýnka, že zavolá pomoc...  Přijeli kluci z Lesů, přivezli teplej čaj...

Dnes když zůstaneš viset, do 5ti minut je tam totální zácpa 🤣

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...