Weri 605 Odesláno 20. červen 2021 Odesláno 20. červen 2021 Ahoj clubáci... prosím ... pokud někdo umí poradit... přišel mi email, pán už je starší ročník..... Dobrý večer/den/ slečno/paní/Veroniko a srdečně zdravim z letního Prostějova,ale já mám zvyšenou letni horečku asi z té hamižnosti našich lidi a tak se na Vás obracim o rodu? Mám jak už víte Peugeot 607 rok vyroby 2001 a benzin... Minulý tyden jsem zjistil na voze za jizdy nebo i když stojim je motor spuštěný tak citim vevnitř ve voze i za jizdy takové vybrace/otřesy/,tak jsem vuz zavezl do servisu,p.mechanik nemohl závadu najit a že musí napúojit vuz na počitač,a tern zjistil že jsou to svičky a civka a mám počitat s opravou a nahradnim dilem civkou s 15.000 korunami,a jak řekl je to moc,ale musim počítat že mám luxusní vuz tak budou dily třikrát drahé a tak mi shání tu civku z vrakoviště a ta bude stát 5-6000 korun!! slečno/pani/ Veroniko jsem amatér,ale to ta svička a civka musí být ze zlata a poseta Diamanty a ještě zbude! Oni si u nás mechanici učtují za opravy nběžně 500.korun na hodinu,ale vyměna svičky a civky není moc práce a 15.000 za civku a svičky,to asi přehnal,tak se na Vás obracím,jeli to tak a opravdu to tolik stojí a ty vybrace jsou od svičky a civky a i z vrakoviště je také tak drahá a má p.Mechanik pravdu? Pokud né,je to hamižností,tak bych si našel jiný servis,ale od Vás bych chtěl radu jsouli ty vybrace od svičky a civky a maximalní cena dilu i s opravou a duležité slečno/paní/ Veroniko pokud rozumíte této zavadě,než se vuz opravi mohu s tim a s tou závadou jezdit??? Je to jen ty letáky a najedu za tyden maximalně 100.km,tak abych tam neudělal vice škody,mohu s tim vozem jezdit?, Moc mi pomuže jeli to ty vybrace od svičky a civky/ máte kontakt kde dily/dil/koupit/?? Moc děkuji a čekám Vaší brzké odpovědi,protože během tydne p.mechanik bude shánět dil a zavolá mně k opravě,tak abych věděl buď k němu jit nebo si najit jiný servis ? Moc děkuji a přeji přijemný nasledujici letní týden. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 21. červen 2021 Odesláno 21. červen 2021 No jak to napsat. To že i mezi mechaniky jsou nenažranci to je věc známá já teď řeším zase jednu Lagunu kde za materiál na výměnu předních pružin a jednoho homo kloubu si týpek mechanik bez červenání a bez práce řekl 17 000 Kč takže týpek se obrátil na mě a u mě to vychází do 13 000 Kč i s prací a navíc tam bude ještě na obou stranách horní uložení nový. No hele v cenách AK na pultu protože benzíny jsou na těch autech asi 4 tak jsem tak nějak odhadl kterej a jedna svíčka je od cca 145 Kč do 650 Kč a cívka cca od 3800 Kč do 8600 Kč no nevím jak moc náročná je výměna ale dejme tomu že do třech hodin i s cigárem tak když budu počítat že 500 hodina tak 1500+8600+2600=12700 a to si myslím že bude nátah jak sviňa. Jako ano otázkou je ještě jestli mechanik pánovy sdělil všechny informace co je potřeba dělat ale myslím si že za to co popisoval je 15 zkrátka přestřel . Ano poslední dobou i ceny ND vyskočili vzhůru ale ne o tolik. Nemáme tam někoho prověřeného ? No @P607Olda je od Šumperka to je do Olmiku asi 50 km ale já si nepamatuju kam to Olda posílá do toho "svého " špičkového servisu. Citovat
ozzy56 Odesláno 21. červen 2021 Odesláno 21. červen 2021 mno, pán mi připadá , že chodil do školy s Franc-Josefem císařem a to nejen stylem písma , napsal bych mu, že má možnost nechat si potvrdit diagnozu i jiným p. Mechanikem, ale na 99% má jeho mechanik pravdu-- prostě opičce je nutné semtam zajistit i banány, jinak chcípne..., navíc se mechanik snaží sehnat díly co nejlevněji..., píšu jak mi to jde z huby , nemám s tímto typem zákazníků dobré zkušenosti, chtěli by z ho*na bič, ale vozit si prdel v luxusu Citovat
jarokare Odesláno 21. červen 2021 Odesláno 21. červen 2021 No , pokud chce pán nějaké relevantní informace , tak musí sdělit hlavně to , jaký má motor , bez toho se díly a práce nedá nacenit . radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
MJSytic Odesláno 21. červen 2021 Odesláno 21. červen 2021 Já myslím, že pán by měl slečnu Veroniku přestat otravovat po mailu a konečně pochopit, že i když je ochotná předsedkyně klubu, není povinna nikoho vodit za ručičku a řešit desítky problémů s jeho popelnicí Předpokládám, že to je stejný strejda, o kterém jsme se bavili už na jaře? Odkázal bych ho znovu na fórum a případně na tento dotaz a hotovo - ignore. Když má čas psát takové maily se spoustou chyb, bude mít i čas na registraci na fórum a naučit se s ním pracovat... Medvěd, pavelu96, ozzy56 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
radim.1008 Odesláno 21. červen 2021 Odesláno 21. červen 2021 (upraveno) Dle oslovení tipuju, že je to ten samý. Matně si pamatuji, že tenkrát to taky byla 607ma s 2.2i. Upraveno 21. červen 2021 uživatelem radim.1008 Citovat
P607Olda Odesláno 21. červen 2021 Odesláno 21. červen 2021 (upraveno) Nečas Zábřeh, tel. 583 411 572. Tady nebudou mít snahu ho "natáhnout". Čekačka je kolem 3 týdnů, ale ať tam zavolá, možná bude mít štěstí: jedna návštěva diagnostika a druhá oprava. U šestiválce je prý špatný přístup k druhé hlavě. Je možné, že cívka je drahá. Je to odlitek, který pasuje do hlavy (tzn. nikoli zvlášť jako u Škody 120). Např. pro běžný čtyřválec NFU se cena pohybuje kolem 2 až 4 t., s tím, že je to druhovýroba a levné se nedoporučuje. A pro šestiválec zřejmě druhovýroba není, jen originál. A pro zasmání nebo zaplakání uvedu dvě originál ceny: - nová originál převodovka pro 307, 1,6 NFU prý přes 100 t. - Kia Sorento z roku 2015, FAP origo nový 220 t. Kč (sděleno autorizovaným servisem), ukázalo se, že FAP je OK. PS zmínka o 2,2i se tady objevila, až jsem to měl napsáno. Upraveno 21. červen 2021 uživatelem P607Olda Citovat
Medvěd Odesláno 21. červen 2021 Odesláno 21. červen 2021 MJ Sytič - možná trochu drsné, ale myslím si totéž Citovat
MJSytic Odesláno 21. červen 2021 Odesláno 21. červen 2021 Ano, s některými to bohužel jinak nejde. Pokud by to byl jeho první dotaz, můj postoj by byl samozřejmě jiný. Ale vzhledem k tomu, že pán takto mailuje přes 1/2 roku a není ochoten pochopit, že mail předsedkyně klubu není servisní poradna, a i přes informace a instrukce, kde se má jak zeptat, není schopný tohle respektovat, dal bych si ho s čistým svědomím do SPAMu a hotovo Medvěd a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
P607Olda Odesláno 21. červen 2021 Odesláno 21. červen 2021 (upraveno) Pán psal slečně / paní Veronice. Je otázka, zda je správné zveřejnit soukromý dopis, bez souhlasu pisatele. Asi docela přesně odhadl, že na běžném fóru by se mu dostalo posměchu, odkazu do spamu atd. Tak jste se mu fajn vysmáli a pokud toto čte, tak už na toto fórum nepřijde - nezlobte se, ale vaše netrpělivé reakce ho odradí. Weri, pokud chceš, dej mu můj mail, já mu trpělivě napíšu, co lze řešit a jak. Upraveno 21. červen 2021 uživatelem P607Olda ozzy56, Weri 605 a Péťa ohodnotil 3 Citovat
Weri 605 Odesláno 21. červen 2021 Autor Odesláno 21. červen 2021 Tak zvažovala jsem, ale není tam nic tajného, kromě slohu... Kontakt ráda předám... Medvěd ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 21. červen 2021 Odesláno 21. červen 2021 (upraveno) No, nechci kecat, ale zapalovací "cívky", nebo spíš rampu na 607 2.2i (pokud je to opravdu tento motor) jsem našel na netu za ceny okolo 1500-3000. Kdybych k tomu připočetl svíce 4x řekněme 400/kus, jsem na 5k za matroš. 10 za práci? To mi přijde docela dost na takový úkon. Možná koukám blbě a na jinou motorizaci, tak mě kdyžtak opravte Kdyby šlo o V6, tak tam jsou cívky zvlášť, jedna se dá sehnat do litru. Upraveno 21. červen 2021 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
MJSytic Odesláno 21. červen 2021 Odesláno 21. červen 2021 Před hodinou, P607Olda napsal: Pán psal slečně / paní Veronice. Je otázka, zda je správné zveřejnit soukromý dopis, bez souhlasu pisatele. Asi docela přesně odhadl, že na běžném fóru by se mu dostalo posměchu, odkazu do spamu atd. Tak jste se mu fajn vysmáli a pokud toto čte, tak už na toto fórum nepřijde - nezlobte se, ale vaše netrpělivé reakce ho odradí. Weri, pokud chceš, dej mu můj mail, já mu trpělivě napíšu, co lze řešit a jak. Pán píše Weri jako kolovrátek s různými problémy už několik měsíců. Není schopen doplnit potřebné informace, neřídí se radami atd. Ale to je jedno... Přeji hodně trpělivosti a zdaru. Bylo by fajn, pokud bys mu pomohl, už jen kvůli Weri pavelu96, radim.1008, Vena garážmistr a 1 další ohodnotil 4 Citovat
P607Olda Odesláno 22. červen 2021 Odesláno 22. červen 2021 Weri605 mi poslala zprávu: ...poslala sem mu clubový mail p607olda@peugeot-club.com , už ti napsal, ale vrátilo se mu to.... Taky jsem tento mail vyzkoušel, a taky se mi to vrátilo. Kde je chyba? Existuje ten mail? Na můj aktuální mail, který jsem poslal Weri, mi pán zatím nenapsal. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 22. červen 2021 Odesláno 22. červen 2021 A požádal jsi si někdy o vytvoření tohoto mailu, pokud ne tak ten email neexistuje. Tyhle maily se řádným členům vytvářejí na požádání ne automaticky. Citovat
P607Olda Odesláno 22. červen 2021 Odesláno 22. červen 2021 Nepožádal. Zatím nebyl potřebný, vše se řešilo pomocí sz. Citovat
P607Olda Odesláno 22. červen 2021 Odesláno 22. červen 2021 (upraveno) Pán se mi do mailu neozval. Moje odpověď bude znít (psal jsem výše): Nečas Zábřeh, tel. 583 411 572. Tady nebudou mít snahu ho "natáhnout". Čekačka je kolem 3 týdnů, ale ať tam zavolá, možná bude mít štěstí: jedna návštěva diagnostika a druhá oprava. Mám také výborné zkušenosti s autorizovaným servisem Peugeot Agrega Bludov, tel. 583 238 321 (je třeba nechat zvonit dlouho, nebo zkusit znovu, když je na dílně, tak nebere). Cena tady bude vyšší, za diagnostiku i opravu. ale oprava bude také provedena perfektně a cena dle tabulek. @Weri 605 prosím, pošli pánovi tyto informace do mailu, a případně i kontakt na mne filip zavináč gdf tečka cz. Upraveno 22. červen 2021 uživatelem P607Olda Citovat
Weri 605 Odesláno 22. červen 2021 Autor Odesláno 22. červen 2021 ano... ten email jsem mu dávala.... tohle mu ještě pošlu... Citovat
P607Olda Odesláno 25. červen 2021 Odesláno 25. červen 2021 Pán se ozval, já jsem odpověděl. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.