Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kterou ZOO chcete podpořit?  

33 hlasů

1. 1. Kterou ZOO chcete podpořit?

• ZOO Praha
      1
    • ZOO Chleby (Středočeský kraj)
      6
    • ZOO Dvůr Králové nad Labem (Královéhradecký kraj)
      6
    • ZOO Ústí nad Labem (Ústecký kraj)
      1
    • ZOO Plzeň (Plzeňský kraj)
      0
    • ZOO Liberec (Liberecký kraj)
      0
    • Park exotických zvířat Dvorec u Borovan (Jihočeský kraj)
      2
    • ZOO Brno (Jihomoravský kraj)
      2
    • ZOO Hodonín (Jihomoravský kraj)
      2
    • ZOO Olomouc (Olomoucký kraj)
      2
    • ZOO Ostrava (Moravskoslezský kraj)
      1
    • ZOO Zlín (Zlínský kraj)
      4
    • Jiná (uveď v diskusi)
      6

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno
před 19 hodinami, Weri 605 napsal:

Chlumec nad Cidlinou je takovej jako skoro všude stejně daleko..

Tak se k němu přikláním.... A korunky mi právě odešly z konta.... :papa

Odesláno

@Medvědmáš pravdu ohledně ZOO Tábor-Větrovy. Uvedenou ZOO jsem několikrát navštívil a je jiná, než ostatný. I mě se tam líbilo.
Pokud mohu podoknout, tak i ZOO Ohrada Hluboká nad Vltavou je velice pěkná ZOO, ve které sice nemají lva, ale za to tam mají zvířata vyskytující se v ČR a SR (dříve ČSSR) + v celé Evropě. Mají tam i zastoupení zvířeta z jiných kontinentů naší Země. ZOO Ohrada se za poslední roky rozrostla. Vím, že není v našich možností přispět všem ZOO, ale napadlo mě, že by to mohl být dobrý nápad a tip na výlet, až opatne šíleství a šaškárna okolo covidu 19 a jeho mutací. Bohužel, začíná se opět objevovat ptačí chřipka. Tak snad se ze všeho dostaneme a bude moci opět volně a svobodně brázdit po krásách naší vlasti.
Nevím, kolik je v ČR ZOO, ať se jedná o soukromná či spravovaná obcí, krajem pod. . Každá ZOO má ,,svoje" kouzlo, zajímavost co se týká živých tvorů. V některých jsou výjmečné unikáty, které se nevyskytují ani v přírodě a nebo jsou výjmečná svými odchovy vzácných druhů živočichů.

Odesláno

Tak ačkoli jsem chtěl dát hlas malé ZOO, tak mé svědomí a srdce patriota nakonec zvítězily a dal jsem naši ZOO Ostrava. Vy to stejně rozhodnete jinak a já bych kvůli tomu nespal 🙂

Odesláno

Já jsem pro ZOO Zlín. Mám ji z těch, které jsem navštívil nejraději a taky se mi líbí, že za normálních podmínek je schopná se celkem dobře financovat sama.

Odesláno

me se teda strasne libilo v ZOO Salzburg, ale to chapu, ze je celkem jinde :D 

Odesláno
před 8 hodinami, Scratch napsal:

me se teda strasne libilo v ZOO Salzburg, ale to chapu, ze je celkem jinde :D 

kdyby naši předci nerozdrbali Rakousko-Uhersko, bylo by ZOO v Salzburku vlastně ,,doma'' 😂, nemluvě o Jadranu...

Odesláno (upraveno)

Dobrá... 😃 tak první je můj jak už sem zmínila takže Chleby -1 a laguna +1 :) a jestli bude někdo držkovat, tak Chleby sem dala dřív než to sem Hoky napsal... a prostě se mi laguna líbí víc z mnoha důvodů... 🥰 - bohužel nemaje haranty a maje spousty jiný práce než vytloukat zoo, tak sem netušila, že něco takovýho vůbec existuje....

a druhej si napíše sám... :)

Upraveno uživatelem Weri 605
Odesláno

Ty haranty, od tebe, jako predsedkyne, asi neprejdu jen tak s nadhledem.... Sorry...

Odesláno
před 8 hodinami, Weri 605 napsal:

..... - bohužel nemaje haranty a maje spousty jiný práce než vytloukat zoo, tak sem netušila, že něco takovýho vůbec existuje....

Buď v klidu. Myslím, že o našem cestování po všech možných zajímavostech v ČR (a nejen zde) se tu obecně docela dost ví a přesto přiznávám, že jsem o této ZOO (Laguna) neměl ani tucha. 

Jinak za mě hlasování pro Větrovy neměním, ale ani s Lagunou nemám problém (prostě spíš jsem pro podporu malých soukromých ZOO, velké nikdo padnout nenechá) 

Odesláno

Tak jsem poslal aspoň symbolický příspěvek:) ale aspoň podle prvního (a nejdéle vlastněného a nejmladšího) Peugeotka:D Hlas si ještě rozmyslím, možná pokud bude dostatečná částka, tak bych navrhnul rozdělit mezi dvě (menší) zoo

Odesláno

Za mě je dost smutný, že ZOO musí(?) hrát takhle na city a "vydírat" utrácením zvířat, když přístup vlády je dlouhodobě dost selektivní podle toho, jak moc kdo křičí... 😕

A mmch, všimli jste si, že se v tom článku píše "na základě počtu ohrožených druhů živočichů, které ... chová"? Takže ZOO bez ohrožených druhů buď začnou vyhrožovat utrácením taky a ještě víc (chudáci koně, pštrosi, ovce, lamy, klokani...) nebo budou fofrem shánět pandu, papoušky, plazy, pavouky či jinou zvířenu na seznamu WWF nebo čeho 🙈🙉🙊

Odesláno

@Veverka Ano, máš pravdu. Zní to možná nelidsky, ale taky mám takový dojem. Pokud se nepletu, tak na letošní rok MŽP nazvýšilo dotaci pro zoologické zahrady o deset milionů korun (z 20 na 30 000 000,-Kč). Ale ono je lepší hrát na ,,city" lidí a brát si jako rukomí bezbranná zvířata. Osobně bych nedělal rozdíl mezi druhy zvířat rozdíly!
Pokud mohou dostat navýšení taxikáři a podobně, tak se domnívám, že i zvířata. Copak nepotěší oko i duši dítěte i dospělého člověka, pohled na zdravé zvíře? A je jedno, o jaké zvíře se jedná. I když na exotické či méně známé zvíře je to jiné. I tak, jedná se o živého tvora. Myslete si, co chcete, ale tak to vidím já.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...