Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Hele klid. :roll Vybíral jsem sekačku asi tak rok. Několikrát jsem byl u místního prodejce a vždy to skončilo tím, vemte si katalog a až něco budeme mít prodáme. Nejdřív na podzim, potom na jaře. A když jsem objevil tuhle, tak volba byla jasná. Sekaček s tímhle motorem je celkem dost. Většina je internetový obchod nebo s pobočkou kdesi... A než koupím něco za tyhle peníze, chci to nejdřív vidět a osahat si ji. Mě pro Mountfield přesvědčilo dostupnost servisu a to, že ten veterán, se kterým jsem sekal 20let je taky od nich. V okruhu 60km mám tři prodejny. Litomyšl, Hradec, Pardubice. A do Hradce jezdíme docela pravidelně. :papa

Odesláno
před 3 hodinami, Radek Hurvajz napsal:

servis zahradní techniky doporučuje

Říkám ji ingot :). Poctivý kus železa, skoro žádné plasty, motor tichý,sílu má taky, žádné vůle. Na tu váhu skvělá ovladatelnost a i adheze. Váhal jsem dost dlouho.

Odesláno
před 14 hodinami, ozzy56 napsal:

@Pacho69 

dej tu nějaké sekačky s technickými daty jako koupil @radim.1008 od jiných výrobců a za podobnou cenu, prosím , neříkám, že je to nemožné, jen máš asi větší přehled 😉

Nevím, jaký rozpočet měl Radim, ale možností je dost

Stiga Combi 53 SVQ H

Stiga Combi 48 SVQ H

Sekačka AL-KO Premium 520 SP-H

AL-KO Premium 470 SP-H

VeGA 752 SXH GCV

Odesláno
V 24. 1. 2022 at 22:06, radim.1008 napsal:

20 sezón má za sebou. Nefandím si, že dá stejný roky. Má záruku 7let, samozřejmě je i stejný počet okýnek na razítko v záručáku. Tak uvidíme, jak si povede. :myslim

Jak mají ten každoroční servis ošéfovaný? Ten je grátis ,nebo ho platíš?

Odesláno (upraveno)

Platíš předražený materiál a předražené náplně, pokud tam nepůjdeš přijdeš o záruku, pokud se teda něco nezměnilo. Navíc Šibeniční termíny čekání mají toho hodně. Nikam se nedovoláš pouze na centrum a tam nevědí nic.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Všechno pěkný, ty od @Pacho69ale v Radotíně. A jak jsem psal výše, chtěl jsem ji nejdřív vidět. Z těch se mi líbí ta VeGa. Podmínku jsem měl Hondu motor, startování šňůrou a koš 60l. Větší jsem nechtěl, kdo se s tím má tahat na kompost. :D A tímto bych to ukončil. Sekačka je doma, jsem rád, že jsem se rozhoupal a koupil. Co bude dál, ukáže čas. 

Odesláno (upraveno)

já mám Radotín jen kousek z kopce 😄 Ale to bylo jako jen že za podobné ceny se dá běžně vybrat i jinde. Nepředpokládám, že bych to kvůli "záruce" vozil každý rok do předraženýho servisu. Když přijedu na chalupu, tak potřebuju sekat, ne čekat, až se někde uráčí udělat si v servisu čas. Chci něco, co nebudu muset servisovat nebo to to servisování zvládnu sám (vyměnit olej, nabrousit nože, napnout/vyměnit lanka, seřídit pojezd, natáhnout řemen a podobně - tedy neservisovat motor)

A neukončuj to, neboť mne to nejspíš taky čeká. Na jaře udělám poslední pokus opravit pohon a když neuspěju, budu muset taky něco koupit. Požadavky mám podobné jako ty, pojezd, 4 takt motor honda, alespoň 5HP (sekám často přerostlou trávu a moje aktuální sekačka (3,6HP) má problém utáhnout sekání a pohon, když byla tráva hustá), startování šňůrou, s radostí se vyhnu variátoru. Předpokládám, že honda bude spolehlivá a jediným problémem může být pohon, tak raději zůstanu u jedné rychlosti. Ostatní si jsem schopen udržovat sám. Koš neřeším, aspoň bude mít mladej posilku 🤣, spíš potřebuju bezporuchový pohon.

Mne zatím oslovuje nejvíc AL-KO 520, přijde mi méně objemná, mám na zahradě stromy s korunou tam nízko, že s vysokou, robustní konstrukcí pod větvemi nevysekám a musím se patlat s vyžínačem. 

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno

Na ty koruny ti poradím motorovou pilu, elektrickou nebo Aku. :D Hele mě pojezd nejede už hooodně dlouho. Taky omletej šnek, tak jsem sekačku tlačil a nebo jezdil po vrstevnici. :D Letos to už bude lahoda. Těším se, až ji poprvé nastartuji. :mad:

Odesláno

S malou sekačkou je to teď ještě sranda. Já poptával traktůrek do "kilapade" se 120 kosou a prý nejdříve v červenci. Tak snad ta tráva do léta moc nevyroste, než to budeme mít čím posekat :D

Odesláno

Radime., mě na těch korunách rostou japka, co nám chutnaj, žádná "řepa" bez chuti z obchodu. Tak pod nimi zatím budu sekat 😋. Pilu mám stihlku ještě po tátovi, stále v pohodě. Ale jak už netopíme dřevem, tak s ní klestí většinou jen ořech a sem tam nějakou tlustou větev jinde. 

Pohon mi začal zlobit letos, ale občas se chytne, záleží to na tom, jaká je nastavená výška sekání. Tak si myslím, že ještě možná zafunguje seřízení nebo výměna řemene. Převodovku jsem měnil před 5-6ti lety, zatím jede. Jinak jsem koukal, že na Al-Ko z roku 2002/2003 není problém koupit náhradní díly. Jen nevím, jestli se mi do toho chce investovat, řemen 27€, celý pohon 130€, to si říkám, jak dlouho to vydr, jestli má smysl. Problém je, že  motoru už se díly shání blbě, třeba právě prasklá příruba vzduchového filtru, to nemohu sehnat už dlouho, tak to flekuju, jak se dá a už mě to nebaví. 

Odesláno
před 29 minutami, Radek Hurvajz napsal:

No traktůrek, Hlavně si nekup Stigu!

Proč???
Kamarád má firmu na údržbu zahrad a zeleně a s ničím jiným nedělá. Dokonce když ještě žila tchýně, tak jsme přes něj právě STIGU pro ní kupovali a vím, že si jí chválila

Odesláno (upraveno)

Proč Protože už jsme museli svářet prasklý šasi, prasklej držák sedačky, museli vyvářet vytrhané šrouby na kose kde se vibracemi vyklepali díry na dvojnasobnou velikost, jenom a jenom problémy. Jedině snad ten dvouválcový motor Kawasaki je bez problémů, ale jako celek se to pěkně sype, po druhé sezóně jsem měnil na kose všechny ložiska a taky se měnili všechny napínací kladky na řemen protože řvali jako blázen

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

To mě překvapuje, ale nemám důvod Ti to nevěřit.
Buď špatný kousek nebo za těch 16 - 17 let, co jsem kupoval sekačku pro tchýni, šla firma s kvalitou dolů.
S Tomášem už roky nejsme v přímém kontaktu, tak nevím, jestli stále STIGU používá nebo jestli přešel ke konkurenci. Ale jak jsem psal, před cca 15ti roky měl ve firmě výhradně STIGU a říkal, že je spokojenej

Odesláno

napíšu taky svůj názor, mám na zahradě všecko z Mount., kromě sekačky od Husq., na traktor jsem měl slevu, proto i traktor tam..., mám ho 5 let a měním jenom olej, kromě loni co mi vypadl káblík ze spínače (pomohl opravit Hurvajz 👍, ještě jednou děkuju), pily Oleomac, bubnovka s Hondou motorem atd., mají asi nadstandard servis, který dělám sám--ostření nožů, mazání, seřízení lanek atd., v Mount. nebylo na garančce nic, ani ten traktor, tím záruka samo padá..., používám aditivum do benzínu B&S, benzín nechávám přes zimu ve strojích, na jaro potáhnu šňůru a jedu (sekám)..., takové mám zkušenosti já :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...